Teraz jest Pt, 6 lut 2026, 09:50

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164 ... 439  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pt, 6 mar 2015, 20:51 
Stały bywalec
Od: 11.03.2014
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: opolski
Jedno ale... ja tam nie bawię się w te oceny ale weźcie pod uwagę, że porównujecie auto które jest już kilka lat na rynku i doskonale znane są jego wszelkie wady i zalety, więc łatwo mu coś wygarnąć do waszych życzeń i wyobrażeń auta które właśnie wchodzi na rynek. Nie lepiej poczekać z tymi ocenami, aż przynajmniej któryś z nowych użytkowników zrobi choć te 1000km?

Ostatnio edytowano Pt, 6 mar 2015, 21:03 przez tatahani, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: Pt, 6 mar 2015, 20:52 
Nałogowiec
Od: 19.12.2014
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
a co można powiedzieć o aucie robiąc nim 1000 km ? niech zrobia 10-20 tys i wtedy cos powiedza

Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
PostNapisane: Pt, 6 mar 2015, 20:57 
Bywalec
Od: 05.03.2015
Rok produkcji: 2015
Region: mazowiecki
ZBANOWANY!
tatahani napisał(a):
Jedno ale... ja tam nie bawię się w te oceny ale weźcie pod uwagę, że porównujecie auto które jest już kilka lat na rynku i doskonale znane są jego wszelkie wady i zalety, więc łatwo mu coś wygarnąć do do waszych wyobrażeń auta które właśnie wchodzi na rynek. Nie lepiej poczekać z tymi ocenami, aż przynajmniej któryś z nowych użytkowników zrobi choć te 1000km?

tu wszyscy są tak zajarani odbiorami, że pewnie do środy takich użytkowników będzie z 10ciu na tym forum ;)))))
u mnie jest szansa na koniec przyszłego tyg - ciekawe co z tego będzie.

czy ktoś z nowych GJowiczów może kupił auto o wartości ok 120k i mógłby podzielić się wysokością ubezpieczenia / ubezpieczycielem / zakresem?
U mnie za pełen pakiet Allianz + assistance exclusive + szyby + "równa droga" (wiem wiem, pocieszna nazwa na ubezpieczenie kół;) wyszło coś koło 3700 brutto

administrator
PostNapisane: Pt, 6 mar 2015, 21:03 
Weteran
Od: 20.05.2013
Rok produkcji: 2018
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Wersja: -
Region: dolnośląski
makaronek - jest wątek o ubezpieczeniach tu viewtopic.php?f=19&t=301, tam zadaj swoje pytanie.

PostNapisane: Pt, 6 mar 2015, 21:25 
Nowicjusz
Od: 01.09.2014
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Ale tu też chyba nie chodzi tylko o odbiór FL-ki jako takiej, tylko po prostu o odbiór nowego samochodu :) każdy facet jest trochę gadżeciażem i wzrokowcem i po prostu cieszy się na fakt zakupu nowego samochodu niezależnie czy to FL czy GJFL czy inne ustrojstwo :) wady pewnie jakieś wyjdą, pewnie co najmniej w 85% jak w GJ ale po pierwsze nigdy nie zaszkodzi łudzić się że "a może jednak nie wyjdą" A po drugie, nawet jeśli wyjdą to przecież nutę przed odbiorem więc nic tylko się cieszyć :)

PostNapisane: Pt, 6 mar 2015, 21:27 
Bywalec
ZBANOWANY!
tombien napisał(a):
makaronek - jest wątek o ubezpieczeniach tu viewtopic.php?f=19&t=301, tam zadaj swoje pytanie.

Spoko, chodzilo mi tylko o koszt, a większa szansa była tu kogoś "na bieżąco" spotkać niż w jakimś zakopanym temacie o ubezpieczeniach ;)) tak samo leasing - te trzy koszty (auto, finansowanie, ubezpieczenie) są tak nierozerwalne wg mnie, że w sumie pasują (bez wchodzenia w większe detale, ja tu nie chcę przedukowywać OWU ;)) i do tego tematu.
poza tym trochę bez sensu pisać "małe rabaty w mazdzie na poziomie 2% można skompensować tańszym o 4% leasingiem" w wątku o leasingu, a "pamiętajcie o wykupieniu ubezpieczenia na szyby do kupowanej nowej GJ" w temacie o ubezpieczeniu.

tombien zgadzasz się z tym czy nie akceptujesz takiego wytłumaczenia? jeśli Cię to nie przekonuje to nie będę na pewno się tu sprzeczał ;))

Ostatnio edytowano Pn, 9 mar 2015, 18:24 przez tombien, łącznie edytowano 1 raz
Zdanie rozpoczynamy z wielkiej litery.

administrator
PostNapisane: Pt, 6 mar 2015, 21:33 
Weteran
Od: 20.05.2013
Wiem, że Kupno + Finansowanie + Ubezpieczenie jest ze sobą związane.

Jednak nie każdy bierze finansowanie przy zakupie, tak samo nie każdego interesuje ubezpieczenie w tym temacie (ja miałem np. za 1 zł), dlatego zostało to rozgraniczone jakiś czas temu i ma to sens.

Forum składa się po to z wielu wątków, żeby był porządek tematyczny. Poza tym Mazda6Forum.Pl nie oznacza tylko "Kupujemy Giejotkę".

PostNapisane: Pt, 6 mar 2015, 21:44 
Bywalec
ZBANOWANY!
Hmmm nic z tego nie skumałem szczerze mówiąc (może poza brakiem Twojej zgody ;) ale jest ok :)
a to że miałeś ubezpieczenie za 1 PLN to np dla mnie ciekawa historia w temacie zakupu GJ - chętniej bym poczytał o ubezpieczeniu za 1zł niż czyjeś "nie mogę się doczekać" albo "czy biały jest ładniejszy od niebieskiego" ;))

Ostatnio edytowano Pn, 9 mar 2015, 18:23 przez tombien, łącznie edytowano 2 razy
Nie cytujemy poprzedniego postu (regulamin, pkt 5.6). Zdanie rozpoczynamy z wielkiej litery.

PostNapisane: Pt, 6 mar 2015, 21:50 
Bywalec
Od: 13.12.2014
Region: śląski
@rkarcz
Mam nadzieję ,że w tym maratonie zatrzymasz się gdzieś w okolicach Katowic <modlisie>

Arzago zgłoś się ! :inkwizycja:

PostNapisane: Pt, 6 mar 2015, 21:56 
Prawie fanatyk
Od: 28.07.2013
Rok produkcji: inny
Region: zagranica
Śpi po uniesieniu <3 jakiego doznał jak zakupił i dosiadł :-P wykończony jazdą albo jeździ w kółko maskotką <hahaha>

PostNapisane: Pt, 6 mar 2015, 22:16 
Stały bywalec
Od: 09.09.2014
Rok produkcji: inny
Nic nie rozumiecie. Arzago ma już swoją kochankę. Myślicie, że z chłopaczyskami będzie gadał? On jest w innym wymiarze. Co tam wymiar, on jest w innej czaso-przestrzeni.
Lewituje :cool:

PostNapisane: Pt, 6 mar 2015, 23:35 
Wstydliwy
Od: 20.11.2014
Hejka
Ja juz od godziny18 sprawdzam co nowego i co napisze mr Arzago
Mam nadzieje ze wszystko ok
Pozdro papa

PostNapisane: Pt, 6 mar 2015, 23:43 
Wtajemniczony
Od: 12.03.2014
makaronek napisał(a):
tombien napisał(a):

tombien zgadzasz się z tym czy nie akceptujesz takiego wytłumaczenia? jeśli Cię to nie przekonuje to nie będę na pewno się tu sprzeczał ;))

Makaronek, uważaj, bo tombien zaraz da Ci ostrzeżenie. Tu są strasznie ścisłe, choć dla mnie często niejasne reguły i każde pytanie musi być zadane w odpowiednim dziale. Podejrzewam, że i ten mój komentarz powinien być w jakimś poddziale innego działu czy wątku.

Rozumiem szczytne intencje adminów, też lubię porządek, ale przez to wprowadzają atmosferę cenzury. Udzielałem się na wielu forach, ale na żadnym nie było takich sztywnych, choć często niejasnych, ograniczeń.

PostNapisane: Pt, 6 mar 2015, 23:55 
Bywalec
Od: 17.01.2014
escorpion napisał(a):
Udzielałem się na wielu forach, ale na żadnym nie było takich sztywnych, choć często niejasnych, ograniczeń.

Dlatego na wielu forach 80% to bzdety i pogaduchy uniemożliwiające odszukanie w nich konkretnych informacji których akurat szukasz.

PostNapisane: So, 7 mar 2015, 00:07 
Wtajemniczony
Od: 12.03.2014
Mikke napisał(a):
escorpion napisał(a):
Udzielałem się na wielu forach, ale na żadnym nie było takich sztywnych, choć często niejasnych, ograniczeń.

Dlatego na wielu forach 80% to bzdety i pogaduchy uniemożliwiające odszukanie w nich konkretnych informacji których akurat szukasz.

Ja na innych forach jakoś zwykle znajduję to, czego szukam. Akurat finansowanie jest bardzo ściśle związane z zakupem samochodu i nie ma zupełnie sensu tworzyć osobnego wątku na ten temat.
Paranoja. :roll:

Poza tym, dlaczego wciąż wypowiadają się tu posiadacze wersji sprzed liftu, skoro teraz kupuje się już wersje FL. Zgodnie z tymi dziwnymi zasadami powinni pisać w dziale "Po zakupie GJ-otki", czy jak go tam nazwiecie.

PostNapisane: So, 7 mar 2015, 00:13 
Fanatyk
Od: 19.07.2013
Rok produkcji: 2017
Region: wielkopolski
escorpion napisał(a):
tombien zaraz da Ci ostrzeżenie

Nie musi - zaraz je ode mnie dostaniesz. Różne tematy są zakładane po to aby łatwiej znaleźć interesującą nas odpowiedź.

Proszę trzymać się tematu wątku.

PostNapisane: So, 7 mar 2015, 00:36 
Stały bywalec
Od: 16.02.2015
Region: opolski
Napadłem Salony Wrocław Jaremko i Opole Wróbel. Katowice i okolice odpuściłem, bo zamówienie poszło ostatecznie we Wrocławiu tj. GJ FL 2.5 Skypassion Czarnula - z góry dziękuje za gratulacje, ale od początku.
Pojeździłem najpierw przed FL 2.5 , potem FL 2.0 , a potem CX-9 (ale to nie ten temat).
Miałem przyjemność wyjechać na obwodnicę i porównać "hałas" we wnętrzu przed i po FL z prędkościami 140+ . W mojej opinii rzeczywiście w FLce jest troszkę ciszej, choć jak dla mnie to w obydwu jest zdecydowanie cicho i nie bardzo rozumiem narzekań na wyciszenie mazdy. Drzwi zamykane na parkingu mają nieco inny oddźwięk na korzyść FL. To tak gwoli wyciszenia. Co mi się bardzo nie podobało w FLce to dzwięk chyba silniczka (czy co tam jest) podnoszenia/opuszczania fotela kierowcy, brzmi jakby wsadzili tam taki z chiński z alledrogo za 2dyszki (jakby miał eksplodować). Nie wiem czy akurat ten model pokazowy tak miał, bo zobaczyłem to na sam koniec i nie miałem już czasu sprawdzać w innych modelach.
Odbiór do 12 czerwca , ale w systemie mają że powinna być 20 maja. Rabat do wykorzystania na dodatki dostałem całkiem przyzwoity jak na dzisiejsze standardy.

Ostatnio edytowano So, 7 mar 2015, 00:41 przez TheBesTia, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: So, 7 mar 2015, 00:40 
Bywalec
ZBANOWANY!
Eh.. nie chciałem spowodować jakiegoś buntu na pokładzie szczególnie że niedawno się zarejestrowałem - nadal jednak uważam, że sensowna dyskusja a nawet kwestionowanie pewnych średnio sensownych zasad jest dopuszczalne - osobiście nie uważam, aby ściśle związane z zakupem GJ tematy jak finansowanie czy ubezpieczenie nie pasowały do tego tematu, co więcej wydają mi się one ciekawsze (bo właśnie kupuję GJ i reprezentuję raczej grupę zainteresowania tym tematem) niż jakieś słodkie gadanie o tym jak to się wszyscy jarają i wytwarzanie jakiś podziałów z wersji przed i po-liftowej. Gorsze są dyskusje o tym jaka będzie czyjaś perełka albo o wyższości koloru nad innym - to są pocieszne dyskusje, których najwyższym polem do dyskusji powinien być dział "o niczym".

Z drugiej strony rozumiem jak ciężka jest czasem praca (społeczna) moderatorów - i że najwidoczniej sposób klasyfikacji tematów odpowiada w tej formie uczestnikom forum, skoro na tym forum są i nie zakładają swojego (albo zakładają bez sukcesów). Niestety w zarządzaniu zawsze jest tak, że trzeba trochę siłowo trzymać się ustalonych zasad, choć każdą z nich można teoretycznie podważyć.

@escorpion - najcenniejsi jednak zawsze pozostają ludzie, którzy sprzeciwiają się reżimowi nawet kosztem swojego dobra, za to szacun dla Ciebie :)

Jestem już po 30tce i system ostrzeżeń, łapek w górę i różnych forumowych fetyszy dawno przestał mnie jakoś szczególnie zajmować, więc niech wszyscy powrócą do tematu (choć do końca nie wiem o czym jest temat prócz kolorów aut i jarania się odbiorami) zgodnie z zaleceniem i będzie spoko :) jakby ktoś był zainteresowany tematami finansowania czy ubezpieczenia bo właśnie kupuje GJ zapraszam na pw bo jestem w miarę na bieżąco, a ogarniać 10 osobnych tematów dedykowanych też nie za bardzo mam czas - w końcu prócz internetu jeszcze życie też istnieje ;)) tym bardziej doceniam pracę moderatorów, którzy ten czas, który by mogli wykorzystać lepiej, poświęcają na trzymanie porządku i stawianie do pionu takich krzykaczy jak ja czy escorpion ;)

wracając do tematu - czerwona jest piękna (choć nigdy nie sądziłem, że kupię czerwone auto), białej już nie chcę, mam odbiór za tydzień i FL ma fajniejsze światła :) miłego weekendu wszystkim :)

Ostatnio edytowano Pn, 9 mar 2015, 18:23 przez tombien, łącznie edytowano 1 raz
Zdanie rozpoczynamy z wielkiej litery.

PostNapisane: So, 7 mar 2015, 01:00 
Prawie fanatyk
Od: 16.09.2013
makaronek napisał(a):
najcenniejsi jednak zawsze pozostają ludzie, którzy sprzeciwiają się reżimowi nawet kosztem swojego dobra

dziwę się że po tak krótkim czasie bycia na forum oceniasz je własnie tak !!! i że wogóle je oceniasz
czytaj i korzystaj z wiedzy kolegów ...

PostNapisane: So, 7 mar 2015, 01:28 
Bywalec
ZBANOWANY!
Sławek - czy ja gdzieś oceniłem to forum? to pierwsze pytanie... druga kwestia, to może warto się zastanowić, czemu osoby "nowe" na tym forum po dwóch dniach tak mocno średnio (jeśli, bo ja nie oceniałem) je oceniają? może jednak ten genialny system wielowątkowania nie jest taki perfekcyjny a zasady na tyle niejasne, że trochę się gubią? Logicznie myśląc temat finansowania jest ściśle związany z zakupem samochodu - dużo więcej wg mnie wnosi niż "moja perełka przychodzi w poniedziałek" - kogo z kupujących GJ interesuje kiedy przychodzi czyjaś perełka na miłość boską? Natomiast jak się okazuje, działanie zgodnie z intuicją i dobrą wolą jest tutaj tępione - pozwól mi więc, korzystając z Twojego doświadczenia 1502 postów, proszę, przywyknąć do niecodziennych dla mnie zasad.

czytam, i korzystam z wiedzy kolegów, dzisiaj np przeczytałem z 12 stron tematu o ASO, jestem za tę wiedzę niezmiernie wdzięczny - nie bardzo tylko rozumiem Twój, wynikający chyba z pośpiesznego przeczytania mojego wpisu, osąd. Jesteś jakimś tutaj kontraktowym adwokatem moderatorów, czy pełnisz ich obowiązki jak pójdą spać? bo nie skumałem za bardzo?

oceniam forum bardzo wysoko, jednak nie za sprawą pokręconego systemu wątków, tylko za sprawą wielkiego wkładu jaki tu wnoszą koledzy o których wspomniałeś - znalazłem tu mnóstwo przydatnych informacji. Czy Tobie mam również dziękować (choć akurat Twoich informacji nie używałem)? bo widzę, że bardzo się identyfikujesz - nie chciałbym CIę pominąć jeśli czujesz się tak wysoce odpowiedzialny za porządek tutaj

PostNapisane: So, 7 mar 2015, 02:49 
Prawie fanatyk
Od: 16.09.2013
makaronek napisał(a):
Jesteś jakimś tutaj kontraktowym adwokatem moderatorów,

bardzo mi się to podoba :) muszę się upomnieć o Piwo jak ich spotkam :)

a po prawie dwóch latach bywania Tu powiem że nie jest tępione .... i nie czuje się odpowiedzialny za porządek ale ten Tu mi akurat odpowiada

ci ludzie je stworzyli, wyłożyli kasę, ustalili zasady ,działają żeby trzymało się kupy i szacun dla nich i ja to akceptuję jak Ty nie to stwórz swoje forum ustal swoje zasady i tyle

a dziękować nie musisz ( chyba że skorzystasz z podpowiedzi jak wyciszyć gj jak już ją odbierzesz)

PostNapisane: So, 7 mar 2015, 09:22 
Bywalec
Od: 17.01.2014
Przy okazji. Może załóżcie dział GJ vs GJ FL gdzie będzie toczyć się dyskusja o ich różnicach.

PostNapisane: So, 7 mar 2015, 09:27 
SEBOO nie no żartowałem. Muszę po odbiorze wracać do Wwy na kolejny montaż dodatkowego akcesorium. A w weekend 14-15.03 można potestować i porównać wyciszenie z GJnoFL :> . Szymek1604 jak masz czas to ja bardzo chętnie udostępnię wozidełko. Łomianki albo S2.

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: So, 7 mar 2015, 09:35 
Bywalec
ZBANOWANY!
Mam cicha nadzieje ze nie bedzie jednak problemu z wyciszeniem :) dźwięk silnika był na tyle przyjemny ze przez pierwsze 10 tys pewnie nie włączę radia :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

PostNapisane: So, 7 mar 2015, 10:06 
Bywalec
Od: 13.12.2014
rkarcz napisał(a):
SEBOO nie no żartowałem. Muszę po odbiorze wracać do Wwy na kolejny montaż dodatkowego akcesorium. A w weekend 14-15.03 można potestować i porównać wyciszenie z GJnoFL :> . Szymek1604 jak masz czas to ja bardzo chętnie udostępnię wozidełko. Łomianki albo S2.

Kolejny ? Czy montują oni w FL coś czego nie ma w katalogu ? Tak jak te listwy progów, których nie ma w ofercie.
Albo napisz dokładnie co będziesz montował w FL. Ja w salonie muszę wyszarpywać takie informacje sam.

PostNapisane: So, 7 mar 2015, 10:19 
SEBOO Nie no, chodziło mi o dodatkowe zabezpieczenie antykradzieżowe, którego w ASO mi nie zamontują.
Ja w salonie wziąłem takie opcje:
20. Chlapacze przednie
21. Chlapacze tylne
22. Folia ochronna tylnego zderzaka
24. Dywaniki welurowe luxury
52. Lusterko do obserwacji dziecka
58. Organizer uchwytu kubka
62. Pojemnik na drobne przedmioty
63. Wieszak na ubrania

Przyznam, że wieszak na ubrania i lusterko do obeserwacji dziecka pewnie można kupić taniej.
Ale nie mam czasu na jakieś alledrogo i przesyłki... :-P Dywaniki pewnie też powinny być w cenie, ale jednak jestem świadomy, że kupuję i tak najtaniej jak można było w PL, więc nie będę kruszył kopii o 200 PLN.

Z innych opcji to:
- nakładki na progi dla mnie nie mają większego sensu i plastikowe "niepremium" są ok
- składanie lusterek chce zobaczyć na jakimś spociku i podpytać jak jest z ich wytrzymałością. Bo jak czytam to chyba słabo. I nie chciałbym jakiegoś poranka 500 km od domu mieć problem z lusterkami i czekać na lawetę.. :?:
- zastanawiałem się nad tłumikiem, ale tylko ze względu na wygląd końcówek. Bo dzwięk jeszcze głośniejszy niż obecnie (można go posłuchać na nagraniu Evo1501 w wątku Nasze filmy z rejesratorów <spoko> ) w trasie raczej nie jest dobrym rozwiązaniem. Choć przyznam, że końcówki i wypełnienie wycięcia w zderzaku jest naprawdę extra dla tej opcji.

Nic, wszystko przede mną, będą oczekiwania i kasa na koncie będziemy dobierać kolejne opcje.
Ale na początek pewnie będzie zmiana zestawu hamulcowego na coś dla ludzi... :wink:

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: So, 7 mar 2015, 11:03 
Bywalec
Od: 18.04.2014
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Region: podkarpacki
Co się dzieje z Arzago i jego nówką GJFL?Może się napił z wrażenia i leczy kaca? <hahaha> <hahaha> <hahaha>

PostNapisane: So, 7 mar 2015, 11:44 
Prawie fanatyk
Od: 04.04.2013
Rok produkcji: 2016
Region: pomorski
Mikke napisał(a):

Spróbuj na tym forum poszukać czegoś konkretnego :)

Ostatnio edytowano N, 8 mar 2015, 02:54 przez tombien, łącznie edytowano 1 raz
Poprawiono błędy ortograficzne. Proszę przestrzegać regulaminu (regulamin, pkt 4).

PostNapisane: So, 7 mar 2015, 12:47 
Prawie fanatyk
Od: 01.11.2013
Rok produkcji: 2013
Wersja: SkyEnergy
No wiesz bespartyjny dziwie Ci się. Ja co prawda nie mam dużego doświadczenia w buszowaniu po forach motoryzacyjnych ale w porównaniu z naszym największym konkurentem nasze forum jest wyjątkowo przejrzyste. Do każdego działu mozesz dodać własny wątek, problemem jest czy zainteresuje on innych, czy też zginie w czeluściach forum. Tematy nie mieszczące się w żadnym dziale rozszerzasz w dziale ogólnym lub w pogaduchach. Co w tym skomplikowanego? Zawsze można skorzystać z wyszukiwarki tematów, haseł, słów itd. Poza tym zawsze mozna zapytać innych, nie przypominam sobie aby nie było pozytywnej reakcji ze strony któregoś z kolegów. Gdy tylko się chce wszystko i szybko można znaleźć.
Muszę się przy tej okazji przyznać, że od blisko 2 lat stałem się fanem nie tylko Mazdy ale także tego forum.

PostNapisane: So, 7 mar 2015, 13:58 
Prawie fanatyk
Od: 04.04.2013
Rok produkcji: 2016
Region: pomorski
Taaa :D ... napisałem na luzie nie czepiając się , ale zobacz - masz tutaj , w tym dziale 5164 posty kupujemy GJ. Większość z nich to ochy i ahy nad kolorem , albo , że wiejski tuning bo grill i za dużo chromu powtarzane w nieskończopność - czy nie ?
Są fajne informacje i oceny , ale ukryte wśród tsięcy wpisów typowo gadulskich.
Ja czytam dość regularnie forum więc jestem na bieżąco ,ale jak czegośszukam co mnie kiedyś zainteresowało , to mam bardzo dużą trudność w odnalezieniu. Muszębowiem post po poście czytać wątek. To miałem na myśli. Zgadzam sięz tombienem , który często prosi o trzymanie się tematu. bo mętnie sięrobi :)
zagryziak wybacz i nie skreślaj z lubianych ;)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 158, 159, 160, 161, 162, 163, 164 ... 439  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1