Teraz jest Pt, 6 lut 2026, 08:22

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163 ... 439  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pt, 6 mar 2015, 09:04 
Bywalec
Od: 09.08.2014
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: dolnośląski
tombien napisał(a):
Też tak uważam. Biały tylko kombi. :)

SEBOO napisał(a):
Co do białego, to chyba nie ma nic gorszego niż białe kombi .............

Podobno o gustach się nie dyskutuje :lalka:

Jakże diametralne opinie ;). Mi również biała najbardziej podoba się w kombi - jednak na przykład meteor grey czy silver lepiej wyglądają moim zdaniem w sedanie.

PostNapisane: Pt, 6 mar 2015, 09:17 
Prawie fanatyk
Od: 22.09.2014
Rok produkcji: 2015
Skrzynia: AT
Wersja: SkyMotion
Region: podkarpacki
tomala napisał(a):
...sam nie wiem czy dobrze wybrałem bo jak czytam to kolor tu niszowy

No to chyba dobrze, a nie niedobrze

PostNapisane: Pt, 6 mar 2015, 09:31 
Adept
Od: 10.02.2014
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Wersja: SkyPassion
TheBesTia napisał(a):
...Proszę o info gdzie na południu można najlepsze rabaty wyciągnąć, a gdzie idą w zaparte co bym czasu nie marnował.

Z pozdrowieniami dla wszystkich użytkowników forum.

Jeżeli to pomoże to zaglądnij w tym wątku na stronę: 49 i post numer: 1470 ;)
Cała mekka wiedzy odnośnie rabatów przed FL, którą ciężką pracą wykonał nasz kolega: AlbertoTombak

PostNapisane: Pt, 6 mar 2015, 10:24 
Wstydliwy
Od: 16.02.2015
Katalin napisał(a):
Witamy, Mamy taki watek o powitaniach ale niech bedzie juz tutaj :wink:
Tak z ciekawosci, jezeli mozna - duzo "urwales" z ceny ? :wink:

Cześć,

Generalnie od cennika w gotowce ok 16-17k + wszystkie akcesoria jakie byly w niej. Listwy, oswietlenie, modul zamykania lusterek i lakier
A samochod ma 3500km przejechane.

Zatem uznalem, ze to calkiem interesujaca opcja.

Pzdr,
Majk

PostNapisane: Pt, 6 mar 2015, 10:57 
Bywalec
Od: 13.12.2014
Region: śląski
Odwiedziłem wiele różnych salonów, ale Mazda to jedyny salon, który robił mi przysługę sprzedając auto.
Takie odniosłem wrażenie po zapytaniu o rabaty.

PostNapisane: Pt, 6 mar 2015, 11:21 
Prawie fanatyk
Zgadza się,w Maździe - bierzesz to co mamy w cenach jakie mamy lub nie. Żadnych rabatów (symboliczne), żadnych możliwości konfiguracji, ba rodzaju opon zimowe czy letnie nie można wybrać!
W sumie prosto i jasno, ja osobiście nie lubię się targować i denerwują mnie wszelkie "zapytaj o cenę". Ale w sprawach konfiguracji auta, to już by się przydało tej firmie więcej polotu, a mniej japońskiej odtąddotądikropka.

PostNapisane: Pt, 6 mar 2015, 11:23 
Adept
Od: 13.06.2014
Region: lubuski
Arzago napisał(a):
Strasznie dluzy się i ciągnie ten dzień :P

Arzago zarezerwowałes jeden pas na A2 na popołudnie ;)

PostNapisane: Pt, 6 mar 2015, 11:44 
Bywalec
Od: 05.03.2015
Region: mazowiecki
ZBANOWANY!
Andrzejsr napisał(a):
Zgadza się,w Maździe - bierzesz to co mamy w cenach jakie mamy lub nie. Żadnych rabatów (symboliczne), żadnych możliwości konfiguracji, ba rodzaju opon zimowe czy letnie nie można wybrać!
W sumie prosto i jasno, ja osobiście nie lubię się targować i denerwują mnie wszelkie "zapytaj o cenę". Ale w sprawach konfiguracji auta, to już by się przydało tej firmie więcej polotu, a mniej japońskiej odtąddotądikropka.

może w 6kach przed liftem tak było, że dawali duże rabaty? Ja ogólnie też staram się nie zachowywać jak Turek na targu, ale zazwyczaj coś tam urywam - na przykład w leasingu (5% ini, 47x rat, 20% wykup) czyli całkiem przyjazny klientowi schemat zszedłem ze 114% do grubo poniżej 110% - z 2% rabatem Mazdy to robi robotę, ale tych 2% przeskoczyć nigdzie nie mogłem.

PostNapisane: Pt, 6 mar 2015, 11:48 
Bywalec
Od: 16.08.2014
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Region: wielkopolski
Swoją drogą jestem ciekaw jak zaaranzuja odbiór bo mazda nie ma się czym chwalić za bardzo w tym temacie :) za 2 godz będę wiedział :P

Ostatnio edytowano Pt, 6 mar 2015, 11:59 przez Arzago, łącznie edytowano 1 raz

administrator
PostNapisane: Pt, 6 mar 2015, 12:13 
Weteran
Od: 20.05.2013
Rok produkcji: 2018
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Wersja: -
Docieranie w tym temacie:
viewtopic.php?f=48&t=2073

Arzago - w VC przy odbiorze dostałem pendrive + parasolkę. :)

PostNapisane: Pt, 6 mar 2015, 12:16 
Bywalec
Od: 08.12.2014
Rok produkcji: 2016
Właśnie siedzę w ASO i przy okazji spojrzałem na FL. I powiem tak - na kolana mnie ten lifting w ogóle nie rzucił. Fakt, trochę inny przód, ładny, trochę inaczej w środku, też ładnie, ale nie jest to jakaś ultra rewolucja. Jkest wrażenie dostępnej większej przestrzeni. Tunel środkowy mi się podoba, pomimo, że ledwo łokieć opieram na podłokietniku, to jest wygodnie na obszytym boku (176cm wzrostu). Felgi grafitowe na minus, dla mnie odpust. A poza tym te same wrażenia co w GJ, nadal auto ładne i wygodne, ale czuję, że jednak wielkich zmian w kwestii bieżących bolączek nie ma.

Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  

administrator
PostNapisane: Pt, 6 mar 2015, 12:18 
Weteran
zyrafal - co ciekawe wszyscy właściciele GJ mają takie zdanie - jakoś nie zauważyłem, żeby ktoś chciał nagle zmienić. :)

Jedynie Ci co czekali/czekają na FL twierdzą, że FL to nie jest GJ. <hahaha>

PostNapisane: Pt, 6 mar 2015, 12:37 
Bywalec
Tego to już w ogóle nie rozumiem, że niektórzy definiują FL jako zupełnie nowy model. No i słusznie zauważyłeś, że nikt nie rzuca się na FL z pośród bieżących użytkowników. Fakt, że są fajne nowinki typu światła LED, inna konsola (ładna), ale bez przesady. Ja w grudniu miałem dylemat czy zamawiać FL czy brać GJ z placu, ale jednak rozsądek wygrał w kwestii bieżących potrzeb (koszty) i cieszę się GJ'tką od świąt. I po dzisiejszych oględzinach nie żałuję decyzji.

Ktoś tu pytał o rabaty, w Bemo dali bez problemu 5.6% przy leasingu.

A, i jeszcze coś. Tak siedzę u Bołtowicza od godziny i widzę, że chyba mają niezły ruch w ciągu dnia. Już chyba piąta osoba ogląda szóstkę. Także wydaje mi się, że Mazda wzbudza zainteresowanie na rynku.

PostNapisane: Pt, 6 mar 2015, 13:07 
Prawie fanatyk
A co do leasingów,to nie wiem, ale to już nie ze strony Mazdy ustępstwa / rabaty tylko instytucji finasowej - leasingodawcy.
110% to znaczy, że w sumie płacimy więcej o 10% niż kosztuje auto tak ?
(czyli przy powiedzmy 100 tys wydaję na auto 110tys tak?)
(odłóżmy kwestie podatkowe itd)

A kto mówił że FL to "nowy model" ? chyba nie padły tu takie określenia.
W moim przypadku, gdy już się z grubsza okazało na czym będzie polegał lifting, to już nie było możliwości zamówienia 6tki w kolorze jaki bym chciał. Ale gdyby była, to brałbym przed FL- miałbym pewność przed-FLowej mordki, znacznie lepszej niż po-FL, i spore jak na Mazdę promocje które się skumulowały na koniec 2014. No wnętrze z tą listwą ni to drewnianą ni to plastikową trąci myszką faktycznie, ale zawsze można jakoś takie detale niektóre pozmieniać .

PostNapisane: Pt, 6 mar 2015, 13:15 
Bywalec
tombien napisał(a):
zyrafal - co ciekawe wszyscy właściciele GJ mają takie zdanie - jakoś nie zauważyłem, żeby ktoś chciał nagle zmienić. :)

Jedynie Ci co czekali/czekają na FL twierdzą, że FL to nie jest GJ. <hahaha>

Skąd te złośliwości ?

Zaczynam się czuć winny tego ,że jako nowy klient wybrałem wersję poliftingową a nie starą.......

@ zyrafal
Cieszę się, że jesteś zadowolony z wyboru. Auto ma być dla Ciebie i Tobie sprawiać frajdę !
Dobrze ,że tak jest.

btw : ja o bolączkach Mazdy nie wiedziałem wcześniej. Mnie odrzucił tylko ten TV na środku.
Rubin już został usunięty więc wybór był oczywisty.

PostNapisane: Pt, 6 mar 2015, 13:17 
Bywalec
Oczywiście, że jestem zadowolony. I myślę, że większość nowych nabywców też będzie :). Gdybym mógł czekać to pewnie bym wziął FL, bo po prostu nowsza wersja, z nowinkami. Ale nie ma co popadać w skrajności, to tylko samochód. Mój ojciec mawia, że każde auto to tylko blacha i plastik. Ale on nie jest fanem motoryzacji i traktuje samochody czysto użytkowo.

administrator
PostNapisane: Pt, 6 mar 2015, 13:27 
Weteran
SEBOO napisał(a):
Skąd te złośliwości?

Nie złośliwości, tylko żart.
W kwestii wyjaśnienia, ostatnio wiele jest takich wypowiedzi, które sugerują, że mamy do czynienia z zupełnie innym samochodem. Z drugiej strony ciężko się dziwić osobom, które bez oglądnięcia samochodu na żywo czy jazdy próbnej, zrezygnowały z finansowo atrakcyjniejszego zakupu GJ, kiedy można było wiele zaoszczędzić i zamówiły FL, bez możliwości zamiany na przedlift. A tu nie dość, że drożej to jeszcze nie wiadomo czego się spodziewać (np. podłokietnik). Teraz trzeba wszystkich przekonać a przede wszystkim siebie, że zrobiłem dobrze. :wink:

Ja to tak odbieram. :)

PostNapisane: Pt, 6 mar 2015, 13:37 
Stały bywalec
Od: 11.03.2014
Region: opolski
Nie patrzcie na procenty podawane w leasingu, bo każdy to podaje po swojemu i nijak to porównywać. Najważniejsza jest suma rat którą zapłacicie, pierwsza wpłata, dodatkowe opłaty jeśli są i to co dzięki temu można odliczyć od podatków, jeśli je płacicie.

Tu macie wątek o finansowaniu:

viewtopic.php?f=48&t=871&hilit=finansowanie

administrator
PostNapisane: Pt, 6 mar 2015, 13:40 
Weteran
tatahani - dzięki za przekierowanie dyskusji do właściwego miejsca. :)

PostNapisane: Pt, 6 mar 2015, 13:54 
Prawie fanatyk
Od: 28.07.2013
Rok produkcji: inny
Region: zagranica
tombien napisał(a):
SEBOO napisał(a):
Skąd te złośliwości?

Nie złośliwości, tylko żart.
Teraz trzeba wszystkich przekonać a przede wszystkim siebie, że zrobiłem dobrze. :wink:

Ja to tak odbieram. :)

Złote usta <brawo> , mam wrażenie że dyskusja co lepsze i co najlepsze w tym wątku oraz co wybrałbym, bo teraz sam mam co mam, bo chciałem najlepszą opcję, do tego można sprowadzić. <spoko>

PostNapisane: Pt, 6 mar 2015, 15:43 
Prawie fanatyk
Od: 01.11.2013
Rok produkcji: 2013
Jedni piszą o GJ-kach zaś drudzy o FL-kach co stwarza wrażenia, jakby mowa była o dwóch różnych autach.
Proponuje pisać GJ oraz GJFL lub GJ-FL albo GJpoFL.

PostNapisane: Pt, 6 mar 2015, 16:53 
Bywalec
Ja proponuję szczęśliwym użytkownikom GJ przekierowanie dyskusji do właściwego miejsca.

viewtopic.php?f=48&t=144

Bo zaczyna wychodzićz tego temat " oszczędności i nieopłacalny zakup GJ FL "

PostNapisane: Pt, 6 mar 2015, 17:13 
Bywalec
SEBOO, ja też w grudniu rozważałem FL i wspomniany przez Ciebie "TV na środku" też mi się nie podobał. Ale dzisiaj tak popatrzyłem na konsolę to stwierdziłem, że nie wygląda to źle. Ja bałem się, że to będzie zrobione jak w trójce, ale tutaj jest to jakoś tak bardziej ze smakiem i wystający ekran nie razi tak bardzo jak w mniejszej Maździe.

Ogólnie FL jest bardzo udany, auto ma kilka nowych smaczków, mi się spodobał, ale subiektywnie, nie jest to mega rewolucja, a jak tak sobie przeglądam ten wątek to czasami odnoszę wrażenie, że tak to niektórzy odebrali :). Ceny chyba pozostały na podobnym poziomie, a że pod koniec roku można było złapać lepszy rabat na auto "od ręki" to chyba trzeba się cieszyć, że komuś się udało. Jedni wybrali rabaty, inni FL, każdy będzie zadowolony, bo swoje osiągnął.

Większość z nas i tak się spotka na zlotach i będziemy się dobrze bawić także panowie GJ i GJFL, więcej luzu <metal> .

administrator
PostNapisane: Pt, 6 mar 2015, 18:00 
Weteran
zyrafal - bardzo ładne podsumowanie.
Jeżeli chodzi o luz to właśnie brakuje go tym, co jeszcze nie mają samochodu a jedynie wyobrażenie o nim. ;)

PostNapisane: Pt, 6 mar 2015, 18:21 
Bywalec
Od: 17.01.2014
SEBOO, poważnie nie kupiłeś wcześniej GJ tylko dlatego że był kiepski telewizor na środku, a w ciemno zamówiłeś model z wyświetlaczem którego nie widziałeś na żywo ( wygląd, funkcje itd ) ? Dla mnie GJ ka to trochę więcej niż ekranik od radia i nawigacji, choć przyznaję Ci rację, że w GJ FL jest to z wyglądu ładniej rozwiązane.

PostNapisane: Pt, 6 mar 2015, 19:50 
Bywalec
Mikke napisał(a):
SEBOO, poważnie nie kupiłeś wcześniej GJ tylko dlatego że był kiepski telewizor na środku, a w ciemno zamówiłeś model z wyświetlaczem którego nie widziałeś na żywo ( wygląd, funkcje itd ) ? Dla mnie GJ ka to trochę więcej niż ekranik od radia i nawigacji, choć przyznaję Ci rację, że w GJ FL jest to z wyglądu ładniej rozwiązane.

Wiesz co , do salonu Mazdy trafiłem przypadkiem w Pażdzierniku. Jak już tam byłem to stwierdziłem ,że nie podoba mi się środek auta. W głowie miałem inne auto. Do tego kiedy zapytałem o ofertę / rabaty to dowiedziałem się ,że nie ma NIC a do tego musiałbym i tak czekać z 3 miesiące bo to co na statku to już zaklepane.

Nie widziałem najmniejszego sensu czekać do Lutego 2015 na Mazdę przed FL. Za drugim podejściem te gratisowe koła nie zrobiły na mnie wrażenia. W M6-FL jest ładniej i tak już zostało. Mam czas i inne auta więc czekam.

Dla mnie zrozumiałe ,że nie ma najmniejszego sensu z GJ przechodzić na GJ FL.
Tak jak dzisiaj wybierać GJ zamiast GJ-FL.

PostNapisane: Pt, 6 mar 2015, 20:06 
Arzago napisał(a):
Swoją drogą jestem ciekaw jak zaaranzuja odbiór bo mazda nie ma się czym chwalić za bardzo w tym temacie :) za 2 godz będę wiedział :P

Arzago jak tam? Zrób jakąś przerwę i coś napisz... :oops:

Zobacz moją 6tkę  

administrator
PostNapisane: Pt, 6 mar 2015, 20:08 
Weteran
Arzago - odbiera pewnie jako pierwszy w PL GJ FL - będzie spał w samochodzie. :D

PostNapisane: Pt, 6 mar 2015, 20:15 
Ja tylko sobie wyobrażam swój odbiór za tydzień. :)
Pewnie z Kielc pojadę do Krakowa, Wrocławia i S8 wrócę do domu...
Arzago pewnie zawraca teraz na węźle Pruszków i wraca do domu. Silnik dotarty można jeździć. <spoko>

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Pt, 6 mar 2015, 20:34 
Bywalec
Od: 05.03.2015
ZBANOWANY!
argument "nikt z posiadaczy GJ nie przechodzi na FLGJ" uważam za nietrafiony. Jeśli kogoś stać na zmianę nowego, dwuletniego auta na nowszy model - to na pewno nie jest to Mazda (nie czarujmy się). Żaden posiadacz dwuletniego passata B7 nie zmieni go na B8, choć zmian jest więcej niż tylko zwykły FL. Żaden posiadacz dwuletniego Mondeo nie zmieni go na nowe Mondeo, choćby wyglądało w 100% jak Aston Martin. Głównie dlatego, że finansowo byłby to skrajny debilizm sprzedawać sprawne auto tuż po największej stracie wartości żeby kupić ten sam model tylko nowszy. I tu stopień i ilość zmian nie mają nic do rzeczy - nikt normalny nie sprzeda dwuletniej 6ki i nie kupi nowej nawet jesli zmian będzie milion. Zmienić auto można po 2 latach na rynku o KLASĘ (tak ja robię np zmieniając Hyundaia Elantrę na Mazdę 6 GJ), lub zmienić M6 na Jaguara XF albo Land Rovera albo C-klase najmarniej. Jedyne osoby, które zmieniają auta co dwa lata w ramach tej samej serii, to są osoby bogate - zmieniają np dwuletniego BMW E60 MPower na M-ke z serii F10, albo starego AMG63 na nowego - ale ich nie obchodzi utrata wartości (a czasem nie zmieniają, bo im robią mniej "V" w silniku ;)

mnie się M6 zawsze podobała, ale do nabycia nowej skusił mnie tak naprawdę FL - trochę za propagandą Zachara (w starszej ten TomTom badziewiasty), trochę fakt, że w tej samej cenie praktycznie dostaję full LED, wnętrze semi-premium (GJ jest wg mnie zbyt surowa), fajniejsze felgi (to kwestia gustu już) i szansę, że wkładając do niej ten sam znany silnik oraz elektronike ktora juz od czasu jest w Mazdzie 3 (np ten ekran) - to jest szansa, że naprawili jakieś bolączki.

kilka rzeczy też wbrew pozorom powinno działać sprawniej, np adaptacyjne LED zamiast zmieniać światła na mijania/drogowe mogą tworzyć "kieszeń" żeby nie oślepiać przeciwnika ;) niby nic, ale różnica spora - mijając dość często auta w nocy w GJ jesteśmy skazani ciągle na krótsze światła niemalże (zakładając że system działa poprawnie), a w FL będziemy mieli duużo dalszy słup światła nawet mijając innych (zakładając, że system działa poprawnie ;))))

nie da się natomiast stwierdzić, że czegoś nie napsuli przy okazji ;) - w marcu są odbiory pierwszych FL i trzeba czekać na feedback - możliwe, że ci z odbiorami w czerwcu jeszcze porezygnują jak tu się zacznie lament, a możliwe, że pazury zjedzą jak inni będą się cieszyć już nowymi M6 :P

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163 ... 439  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1