Teraz jest Cz, 5 lut 2026, 21:25

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156 ... 439  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość

administrator
PostNapisane: So, 28 lut 2015, 19:02 
Weteran
Od: 20.05.2013
Rok produkcji: 2018
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: dolnośląski
Andrzejsr - nie wiem co Ci nakładki aluminiowe na progi tak przeszkadzają?
Mam takie i uważam, że to jedne z lepszych akcesoriów.
W GH miałem plastikowe, jak teraz w FL, ale są bezjajowe :)

Aha, zapomnialem Ty nie masz M6...

PostNapisane: So, 28 lut 2015, 19:11 
Chodzi o te nakładki ?

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: So, 28 lut 2015, 19:17 
Andrzejsr Jak coś może być głębsze nie będąc dłuższe? Hmmm. Ciekawa koncepcja...

-- Dodano: 28 lutego 2015, o 19:17 --

Matarez Bardzo ładne te nakładki. Domówię później bo w katalogu przy zakupie nie było niestety... <slabo>

PS. W wersji sprzed FL aluminiowe były i z przodu, i z tyłu jako opcja?

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: So, 28 lut 2015, 19:29 
Nałogowiec
Od: 19.12.2014
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Wersja: SkyPassion
a ktoś się orientuje ile kosztują takie listywy do wersji przed FL ?

Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
PostNapisane: So, 28 lut 2015, 19:39 
Fanatyk
Od: 19.07.2013
Rok produkcji: 2017
Region: wielkopolski
rkarcz napisał(a):
W wersji sprzed FL aluminiowe były i z przodu, i z tyłu jako opcja?

Tak. Przód podświetlany, tył nie.

Cena wg cennika: 1250 zł. Pamiętam, że płaciłem poniżej tysiąca do swojej.

PostNapisane: So, 28 lut 2015, 19:44 
Nałogowiec
ojojo to ostro ich gnie :P

Ostatnio edytowano So, 28 lut 2015, 20:08 przez tombien, łącznie edytowano 1 raz
Nie cytujemy poprzedniego postu (regulamin, pkt 5.6).

PostNapisane: So, 28 lut 2015, 19:59 
A ja dostałem je w gratisie od dealera <metal>

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: So, 28 lut 2015, 20:04 
Nałogowiec
ja wolalem sprężyny eibacha -30 i 25 niż swiecace nakładki na progi ;)

PostNapisane: So, 28 lut 2015, 20:05 
Każdy woli to co woli :wink:

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: So, 28 lut 2015, 20:07 
Nałogowiec
zgadza się ale 1250 zl to zdecydowanie przesada , 500 zl to jeszcze rozumiem

administrator
PostNapisane: So, 28 lut 2015, 20:09 
Weteran
Od: 20.05.2013
Rok produkcji: 2018
Ja też miałem gratisowo. :)

PostNapisane: So, 28 lut 2015, 20:09 
Ceny każdego z akcesoriów (nie tylko z Maździe) to lekka przesada :>

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: So, 28 lut 2015, 20:10 
Prawie fanatyk
Od: 22.09.2014
Rok produkcji: 2015
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Wersja: SkyMotion
Region: podkarpacki
A gdzie sprzeczność " głębsze nie będąc dłuższe" ? - siedzisko o tej samej długości, inaczej wyprofilowane - głębiej siedzisz (dzięki innym gąbkom choćby).

Tak, chodzi o te nakładki, na zdj blado podświetlone w rzeczywistości bardziej nasycona czerwień. Nie mam nic przeciw dodatkom, ze smakiem dodawanym, nie krzykliwym świecącym. Pooglądałem auto i podzieliłem się uwagami w odpowiednim wątku, nie wiem w czym rzecz?
No, nie mam M6, rzekomo się właśnie produkuje, mam kilka innych wozów, co ma stan posiadania do oceny stylistyki jakiegoś elementu nie wiem ? Jest ta nakładka przesadzona przez podświetlenie, zalatuje tuningiem z szopy delikatnie mówiąc (wykonana przyzwoicie, ale założenie przesadzone), taka moja opinia po zapoznaniu z tym gadżetem, ok ? Ceny nie znałem do teraz - przeczytałem w tym wątku. Bez komentarza.

PostNapisane: So, 28 lut 2015, 20:19 
Wtajemniczony
Od: 12.03.2014
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
A czy jest gdzieś dostępny cennik akcesoriów do FL? Na stronie mazda.pl nowa szóstka jest ciągle "Wkrótce". Za co oni biorą pieniądze?

PostNapisane: So, 28 lut 2015, 20:27 
Andrzejsr- ależ nikt Ci ją nie każe na siłę kupować, OK nie podoba Ci się i już... więc po co to ciągłe utyskiwanie ? <niewiem>

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: So, 28 lut 2015, 20:34 
escorpion Trochę zrozumienia. Handlowiec jakby coś mógł podać to by podał. Jak dla mnie to z tym FLem i 6ki, i CX5ki mają taki burdel, że gdzieś info o dodatkach utknęło w światłowodach na wysokości Kazachstanu. I pewnie tam czeka aż filtry antyspamowe ktoś przekopie :lol: Mazda to mała firma ale pewne cechy molochów korporacyjnych niestety posiada. Czy dodatki są drogie? A czy Mazda to przytułek, czy firma zarabiająca przede wszystkim kasę? Rynek sam te ceny reguluje. W cenie auta jest dość sporo i wiedzą, że jedynie opcjami można coś jeszcze wyciągnąć. Ja za dodatki łącznie zapłacę ok. 2500 PLN. Przy cenie bazowej samochodu to nie jest dużo. Nawet gdyby doszły nakładki na progi za 1250 PLN to nadal nie ma tragedii. Nie przesadzajmy. Noga z gazu przez 3 miesiące i będzie na nakładki na progi.. :lol:

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: So, 28 lut 2015, 21:01 
Wtajemniczony
Od: 12.03.2014
Jeśli już mam coś dołożyć, to wolę wydać 2500-2700 na zabezpieczenie powłoki lakierniczej, skór, plastików itp.

Zastanawiam się też, co zrobić, aby moje nowe auto zbyt szybko nie odjechało w dal do jakiejś... dziupli. W tym temacie założyłem w kwietniu 2014 osobny wątek "Kradzież GJ - przypadki, zabezpieczenia". http://www.mazda6forum.pl/viewtopic.php?f=48&t=2701

PostNapisane: So, 28 lut 2015, 21:05 
Nowicjusz
Od: 09.12.2014
Region: pomorski
Wykaz i ceny akcesoriów do FL można sprawdzić w oficjalym cenniku Mazdy http://www.mazda.pl/assets/poland/cars/ ... a62015.pdf

PostNapisane: So, 28 lut 2015, 21:13 
Wstydliwy
Od: 06.02.2015
Rok produkcji: inny
Skrzynia: MT
Region: zagranica
Dziś złożyłem zamówienie na GJ FL i dostałem rabat 3% :D Dealer zaproponował mi po dopłacie 300zł komplet felg z kołami zimowymi :) Do tego dołoży dywaniki welurowe. Mam nadzieję, że nic się nie zmieni :) A to wszystko on-line :D Odbiór w czerwcu (na moją prośbę) bo akurat będę na urlopie w Polsce :D

PostNapisane: So, 28 lut 2015, 21:34 
No to ładny gift dostałeś.
Gdzie kupujesz?

-- Dodano: 28 lutego 2015, o 21:34 --

escorpion zabezpieczenie lakieru i całej reszty to koszt poza ASO. Odnosiłem się do opcji jakie można kupić w Maździe.
Co do zabezpieczenia masz PW.

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: N, 1 mar 2015, 09:31 
Wstydliwy
Od: 26.01.2015
Wersja: SkyEnergy
Miałem GJ SkyEnergy soul red sedan z grudnia 2014 zrobiłem 10 tyś km i ukradli, zamówiłem druga GJ FL SkyEnergy soul red sedan. W salonie bedzie dopiero 25 marca :sad: Dzis ogladalem FL hmmm jak ktos nie w temacie to nie zauważy różnicy z zewnątrz, największa zmiana do zderzak. Tak jak pisze Arzago zmiany przodu i swiatła tył w dwóch najbogatszych opcjach dla malkontentów co do FL zewnętrznego pozostaje wybrać dwie pierwsze wersje :-P. Jeżeli ktoś jeszcze nie wie to prócz HUD, skóry, navi, asystentów pasa i aktywnego tempomatu w SkyEnergy są co prawda pełne światła LED tył i przód, ale niestety nie mają funkcji selektywnego oświetlenia AHBC. Czyli pozostaje tak jak przed FL tyle że LED a nie ksenon :sad: . Środek na plus kwestia gustu, idzie w kierunku trendów jakie wyznaczyła klasa premium. Zawsze się można przyczepić czemu nie, taki mamy charakter :wink: Co do wyciszenia to nie wiem bo jeszcze nie porejestrowali samochodów, ale drzwi faktycznie klapią ciszej, zobaczymy pojeździmy :-P

Skoro po kradzieży biorę drugą taką samą, a mogłem wybrać inny model to chyba nie jest tak źle jak wszyscy piszą :arrow: A jeździłem wszystkim bo sprowadzałem samochody na zamówienie i tylko klasy premium +. Uwierzcie lepszego nowego samochodu w tej cenie nie kupicie...przestańcie narzekać albo dołóżcie jeszcze 100 tyś lub więcej, ale tam też znajdziecie wady :)

PostNapisane: N, 1 mar 2015, 09:39 
Fanatyk
Od: 19.07.2013
Rok produkcji: 2017
kawa78 bardzo dobrze napisane :)

PostNapisane: N, 1 mar 2015, 09:45 
Bywalec
Od: 16.08.2014
Andrzeju źle mnie zrozumiałeś. Napisałem dokładnie odwrotnie. Nikt z nas mimo wyraźnych wskazówek nie odebrał tego tak jak Mazda to sobie wymyslila. A przecież napisali czarno na białym ;)
Po cichutku liczę, że może koniec tygodnia Madzia bedzie na podjeździe :P W czwartek zawitała do Antwerpii, navi nie montuja już w Belgii więc kwestia rozładowania aut i zaladowania na lawety. Jadą onedo centrali STS do Swarzedza, a to 8 km od mojego salonu i domu :) Może sie uda :D

PostNapisane: N, 1 mar 2015, 09:56 
Świeżak
Od: 22.01.2015
Region: warmińsko-mazurski
Gdybym zaczął czytać te forum przed zamówieniem samochodu to czytając to wszystko napewno bym się zniechęcił, ale najpierw zamówiłem później zacząłem czytać i myślę że dobrze zrobiłem, jest taka mentalność, żeby ciągle narzekać, ale... ta mazda ma fajny dźwięk silnika, dobre audio to na co mi super wyciszenie - a po za tym co to znaczy "dobre wyciszenie..."
podobała mi się najbardziej że wszystkich samochodów które testowałem i chyba o to chodzi. A że komuś progi nie odpowiadają bo za mocno podświetalane..., przód bo za dużo chromu tył bo za mało chromu, środek bo fotel za krótki, bo fotel jednak ok, a jednak za głeboki, albo za płytki podłokietnik za krótki za miękki za twardy, co to ma za znaczenie gdy wychodzimy na zewnątrz patrzymy na parking gdzie stoi nasz samochó i nikt obok niego nie przechodzi obojętnie czy to wersja przed fl czy za chwile wersja po fl. No niestety wszystkim się nie da dogodzić, zawsze coś będzie nie tak, ale myślę, że należało trochę z dystansem zacząć podchodzić, ponieważ tak mi się wydaje, że to forum i ten wątek jest do cieszenia się naszym samochodem, a nie wytykaniem każdego szczegółu który się nie podoba, zacznijmy pisać co się podoba niech takie posty są większością, a jak jednak nie potrafimy to trzeba wystawić samochód na sprzedaż i kupić sobie inny bez wad :-P
Jak kogoś urażę to z góry przepraszam

PostNapisane: N, 1 mar 2015, 09:59 
Bywalec
Od: 16.08.2014
Diablopat dziękuję za dołączenie do mojej grupy :D
Cieszę się na ten post i w całości go popieram :)

PostNapisane: N, 1 mar 2015, 10:05 
Bywalec
Od: 09.08.2014
kawa78 napisał(a):
....Jeżeli ktoś jeszcze nie wie to prócz HUD, skóry, navi, asystentów pasa i aktywnego tempomatu w SkyEnergy są co prawda pełne światła LED tył i przód, ale niestety nie mają funkcji selektywnego oświetlenia AHBC. Czyli pozostaje tak jak przed FL tyle że LED a nie ksenon :sad: . ...

Czyli w SkyEnergy nie ma teraz już AFS (automatycznych długich)? Zamieszczałem 2 strony wcześniej porównanie paneli z lewej strony kierownicy i brakowało mi właśnie 2 przycisków - automatycznych długich i line assist.

A co do progów to również na początku byłem do nich sceptycznie nastawiony, ale po założeniu uważam, że są super i ładnie komponują się z autem - oczywiście cena chora ;).

PostNapisane: N, 1 mar 2015, 10:47 
Wstydliwy
Od: 07.02.2015
[quote="diablopat"]Gdybym zaczął czytać te forum przed zamówieniem samochodu to czytając to wszystko napewno bym się zniechęcił, ale najpierw zamówiłem później zacząłem czytać i myślę że dobrze zrobiłem

O ile dobrze mi się wydaje, dyskusja polegająca na porównywaniu GJ z FL rozgorzała stosunkowo niedawno. Czy zmiany są na plus, czy nie, kwestia indywidualnego gustu. Mi osobiście podobają się obie wersje. z lekkim wskazaniem na FL ze względu na wnętrze. Zamawiając auto w lutym mogłem wybrać model z obu wersji. Wybrałem FL ze względu na obowiązująca w Maździe politykę rabatową. Komplet opon z felgami + kilka innych drobnych akcesoriów nie zachęciły mnie po prostu do zakupu auta z rocznika 2014.

Testowałem przed zakupem również m.in. Peugeota 508 SW. Tam mogłem liczyć na rabat na auto z rocznika 2014 sięgający ok 25 tysięcy zł...

PostNapisane: N, 1 mar 2015, 11:25 
Amator
Od: 11.08.2014
Region: mazowiecki
Jak wygląda lista akcesoriów? Jest tak samo? Są tłumiki? Obniżenia? Podświetlane progi itd? Wszystkie felgi do wyboru są tylko ciemne?

ps. Przydałby się ktoś na forum kto jeździ od dłuższego czasu GJ i przesiądzie się do GJ FL. Wtedy będzie można posłuchać oceny bo tak to wiadomo, że mało się człowiek dowie. Liczymy na kolegę po kradzieży ;) pech może przerodzić się w "trochę" szczęścia :) Zawsze to plus całej sytuacji :)

PostNapisane: N, 1 mar 2015, 11:27 
Stały bywalec
Od: 10.08.2013
Rok produkcji: 2013
Region: mazowiecki
Zauważyłem w cenniku FL akcesorium pod nazwą boczne progi sportowe. Reszta w miarę podobna.

-- Dodano: N, 1 mar 2015, 11:27 --

Matarez napisał(a):
A ja dostałem je w gratisie od dealera <metal>

ja też :)

PostNapisane: N, 1 mar 2015, 11:27 
Arzago nasz palladynie poparcia dla M6. <spoko>
Mój wyładowano 17.02 i po ok. 10 dniach był w Swarzędzu. A teraz niby jedzie już do dealera. Montaż opcji, wymiana kół, ceramika, rejestracja przez leasing w Poznaniu i wio do odbioru. Obstawiam u siebie realnie 9-11.03. Ale możesz mieć szybciej niż ja bo jednak u ciebie od razu masz dostawę bez pośrednictwa centrum dystrybucji. <spoko>

Zobacz moją 6tkę  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156 ... 439  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1