Teraz jest Cz, 5 lut 2026, 16:09

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152 ... 439  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Śr, 25 lut 2015, 07:51 
Bywalec
Od: 18.04.2014
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: podkarpacki
irys napisał(a):
.Bo to trzeba zmienić proces technologi produkcji

Sciema .Musieli by wpisać zwiększenie masy ,a to nie marketingowe. <slabo> po za tym wygłuszenie kosztuje.Ja z Mazdy jestem wyleczony {chyba :) ]na wieki wieków amen.

PostNapisane: Śr, 25 lut 2015, 08:49 
Bywalec
Od: 28.02.2013
Rok produkcji: 2013
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Region: mazowiecki
Pomimo, że nie narzekam na GJ, to rozumiem Cię Blasia.
Przechodziłem to co Ty z inną marką i ja też tak mam, że jak mnie coś zawiedzie, rozczaruje to nie daje kredytu kolejnego zaufania. A Mazda jak tak będzie dalej postępować z obsługą błędów konstrukcyjnych <nie> to wiecie co drodzy przedstawiciele MP ...... słupki sprzedaży pójdą wam w duł jak nic <slabo> . A statystycznie spektakularny wygląd nie jest powtarzany w kolejnej wersji więc czym się Mazda wtedy obroni ??? Mimo wszystko życzę jej jak najlepiej.

PostNapisane: Śr, 25 lut 2015, 09:22 
Stały bywalec
Od: 16.04.2014
Region: łódzki
CzerwonaStrzala słusznie prawisz

- Mazda 6 Kombi 2.0 165KM e-loop (2014),
Jest:
- Mazda 6 Sedan 2.0 165KM e-loop (2017/18),
- Mazda CX-5 2.0 165KM 6MT (2020/21).
„Płynie się zawsze do źródeł, pod prąd, z prądem płyną śmiecie”.

PostNapisane: Śr, 25 lut 2015, 10:28 
Adept
Od: 13.06.2014
Wersja: SkyEnergy
Region: lubuski
Byłem wczoraj w Opolu, przy okazji zgłoszenia uszczelek posiedziałem trochę w FL. Nie podnieciłem sie tak jak Arzago ale kilka pozytywnych wrażeń było. Mieli wersje SkyPassion Red Soul. Nie podobała mi sie w tym kolorze. Co do wnętrza:
- podłokietnik jest rzeczywiście na dobrej wysokości i dość wygodnie można oprzeć rękę, przy moim ustawieniu fotela bardziej na tych cienkich elementach po boku niż na właściwym podłokietniku. Nie wiem jak w dłuższej trasie ale siedząc w niej dłuższa chwilę nie odczułem dyskomfortu.
- pozytyw za audio.Ekran nie sterczy bardzo
- wygląd deski z tym pasem skóry miły dla oka. Szlachetnie to wygląda z tymi wąskimi,chromowanymi nawiewami
- na minus panel klimatyzacji, jak dla mnie wygląda tandetnie na żywo

PostNapisane: Śr, 25 lut 2015, 15:39 
Świeżak
Od: 29.08.2013
Dzisiaj siedziałem w Madzi i sprawdziłem podłokietnik. Jest niby ok , ale przy moim wzroście 187 cm i wadze 105 kg trochę było nie wygodnie . Dziwnie wygląda ten pas skóry na desce , jest strasznie twardy jak jakiś plastik. W poniedziałek mam jazdę testową i wtedy zadecyduję co do zamówienia .

PostNapisane: Śr, 25 lut 2015, 16:07 
Prawie fanatyk
Od: 28.07.2013
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Wersja: -
Region: zagranica
Sprawdź jak jedzie, może jak będzie egzemplarz przed liftowy spróbuj porównać czy jest constans czy progres. Bardziej wygląd się zmienił niż jakość, ja jestem ciekaw uczciwych wrażeń co do zachowania auta na drodze zwłaszcza przy prędkościach 120-140. Nie jeździjcie tylko po mieście, ale gdzieś na drogę szybkiego ruchu. :idea:

PostNapisane: Śr, 25 lut 2015, 16:10 
Nałogowiec
Od: 19.12.2014
irys napisał(a):
Ja pytałem dilera o wygluszenia samochodu . Powiedział ze coś poprawili ale co nie wiedział. Powiedział ze będzie znaczącą poprawa w następcy czyli GK .Bo to trzeba zmienić proces technologi produkcji.

Co ??? Przeciez to jest jakas żenada!! Czekac na nastepna generacje żeby w aucie można było normalnie podrozowac? Oni sobie jaja robią czy co? Proces technologiczny zmienić przy produkcji? a może inna uszczelke po prostu zrobić?

Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
PostNapisane: Śr, 25 lut 2015, 16:15 
Świeżak
Od: 29.08.2013
Crow akurat blisko salonu jest droga o słabej nawierzchni więc tam sprawdzę , a w drugim kierunku jest obwodnica gdzie sprawdzę powyżej 120 km/h , więc będę miał miarodajne odczucia.

PostNapisane: Śr, 25 lut 2015, 16:50 
Weteran
Od: 22.10.2012
Zastanawiałem się nad FL, byłem dziś w salonie, oglądałem, siedziałem i mam delikatnie mówiąc mieszane uczucia. Bo (zaznaczam, że to moja prywatna opinia):
1. przedni chrom wokół grilla jest zbyt masywny, a w miejscu gdzie się łączy z lampą ma dziwną zaślepkę, tak jakby wersja na USA miała tam podświetlenie a w Europie nie dopuszczona do ruchu w takim stanie otrzymała plasticzek. Generalnie ble,
2. brewki nad halogenami można by sobie podarować, co za dużo to nie zdrowo, moim zdaniem przerost formy nad treścią,
3. przedni grill na zdjęciach katalogowych jest oszukany. Znaczek mazdy w rzeczywistości wystaje na kawałku plastiku i wygląda jak świński ryj :\
4. podłokietnik to jest dramat i faul na całej linii. Pogrzebali pogrzebali i wymyślili coś takiego!?! Ja mam bardzo długie łapy, ale trzymając rękę na podłokietniku nie dostaję do lewarka. Żeby zmieniać biegi z ręką opartą (tak jak mam w GH i było w GJ) trzeba rękę oprzeć o tunel. Przy zasuniętej roletce leży na niej, przy otwartej wpada w kubki :\ Żenada. Jak się tam wstawi kawę to biegi będzie zmieniał pasażer chyba.
5. co gorsza w wersji z białą skórą miedzy podłokietnikiem a skórzanym obiciem tunelu jest wielka czarna szpara, wchodzi palec. Wygląda to delikatnie mówiąc nieestetycznie :\
6. HUD - ponoć jedyna jego funkcjonalność polega na napieprzaniu na niebiesko po oczach i nie da się go schować :\ Mam nadzieję, że te informacje są przesadzone i schować się go jednak da...
7. Zmienili lekko kolor jasnej skóry - ten jest po prostu zły, zbyt jasny, zbyt biały i zbyt rażący. Ponieważ pojawił się wszędzie, w tym odcieniu jest go jak dla mnie za dużo wszędzie, nie wiadomo od czego zacząć wsiadając...
8. Nowy kolor felg wg mnie pasuje tylko do grafitowego koloru nadwozia, a do SoulRed wygląda jakby ktoś je kupił w chinach...

Coś im tam chłopaki chyba nie zadziałało przy projektowaniu. Wzięli nie tę wersję do produkcji, czy co za cholera, bo nie rozumiem. Czy Mazda nie potrafi przeprowadzić udanego FL? GH zepsuli, GJ niestety też. Może nawet bardziej - bo szlag trafił jeszcze funkcjonalność :(

A jak do tego dołożyć świadomość, że się będzie mieszkać w ASO (bo nie ukrywajmy, że tak niestety jest) to postawiłbym zakup GJ FL pod wielkim znakiem zapytania. A w zasadzie to ja mam tam krzyżyk z wykrzyknikiem, ten samochód choćby przez cholerny podłokietnik jest po prostu NIEWYGODNY...

Cholera jasna :(

PostNapisane: Śr, 25 lut 2015, 16:58 
Wtajemniczony
Od: 19.08.2013
Rok produkcji: 2015
Ja oglądałem na razie FL z zewnątrz i - choć zamówiłem i się nie wycofam <bach> - to poniekąd zgodzę się z przedmówcą w paru kwestiach.

Kompletnie subiektywnie: dokucza mi trochę ten naddatek chromu przy samym reflektorze - wcześniej była subtelna, równa linia i - jak ktoś napisał - grill typu "czarna czeluść". Teraz jest tam takie zgrubienie chromowe... Durna zmiana - chcieli być nie gorsi od insignii... :I No i choć ten plastik przy przeciwmgłowych wcześniej też był wątpliwie piękny to teraz te chromowe pasy kojarzą mi się z wąsami suma :-P Przyciemniane felgi - no też nie wiem co było złego w tych wcześniejszych... Dla mnie te ciemniejsze podchodzą pod wiejski tuning, ale nie wiem - nie znam się...

___
Natomiast co do środka to jednak uważam, że zmiana jest zdecydowanie na korzyść. Sorry - ale ten mały ekranik tom toma i drewnopodobny materiał... "Klasyczne" a inni powiedzą "przestarzałe" lub "trącające myszką"... Zdecydowanie nowe wnętrze wygląda dla mnie 10 razy lepiej.

___
Aha. Jeszcze na żywo nie widziałem świateł, ale te LED-y wyglądają zdecydowanie, zdecydowanie lepiej niż wcześniejsze jupitery.

PostNapisane: Śr, 25 lut 2015, 17:14 
Wstydliwy
Od: 20.11.2014
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Region: śląski
Byłem, siedziałem i podotykalem sobie to i owo.
Katowice - są dwa egzemplarze red soul, manual, benzyna jasna skóra i deep crystal blue kombi automat tapicerka materialowa.
Auta są spoko, fotele wygodne, tunel środkowy ładnie skomponowany. Wygodnie i miło jak to w nowym samochodzie bywa. Na zdjęciach tablet wydawał sie taki "sterczący", w realu dobrze się komponuje. Jasna skóra dodaje elegancji, a że niepraktyczna to nic, jak nie musisz mieć rzeczy praktycznych - bo dzieci, zwierzaki, czy nie lubię sprzątać itp. Itd - to warto wybrać. Materiałowa tapicerka ciemna jest ok - boki z miłego weluru, środek materialowy.
Na minus to lipne nakładki plastikowe na progi, nie pasują, choć jak siedzisz w środku to ich nie widać. Lepsze byłyby chromowane listy !

Fajne lampy - to z zewnątrz.

Z opiniami Mr Kaczor sie nie zgadzam. Moje odczucia są inne. Kolor biały super ok polecam, przód grill o co chodzi? Jest zajefajny eleagancki.

Tunel środkowy - ja myślę o automacie ale i przy manualu jest wygodnie. Fotele jak w wersji premium w samolocie z dobrym bocznym oparciem na łokieć. Felgi dla mnie dobre. Widać mamy inne gusta.
Ale na imprę możemy się umówić - dla przedyskutowania detali :)

Ale dla przyszłych użytkowników - najważniejsza musi byc niezawodność. Czego Wam wszystki życzę. papa

PostNapisane: Śr, 25 lut 2015, 17:21 
Nałogowiec
Katalin napisał(a):

Fotele jak w wersji premium w samolocie z dobrym bocznym oparciem na łokieć. Felgi dla mnie dobre. Widać mamy inne gusta.

Ale dla przyszłych użytkowników - najważniejsza musi byc niezawodność. Czego Wam wszystki życzę. papa

Co do foteli nie wiem jak w FL ale w GJ sa ok. ale nie sa to fotele klasy premium i kolega chyba nigdy w takich niesiedzial skoro porownuje, no a z ta niezawodnoscia to niestety wiemy wszyscy jak tutaj to jest...:)

PostNapisane: Śr, 25 lut 2015, 17:36 
Weteran
Radiss napisał(a):
Natomiast co do środka to jednak uważam, że zmiana jest zdecydowanie na korzyść. Sorry - ale ten mały ekranik tom toma i drewnopodobny materiał... "Klasyczne" a inni powiedzą "przestarzałe" lub "trącające myszką"... Zdecydowanie nowe wnętrze wygląda dla mnie 10 razy lepiej.

Wróć, bo źle napisałem faktycznie. Generalnie wnętrze jest ładniejsze, bez dwóch zdań sporo zyskało, przede wszystkim wygląda po prostu nowocześniej, skóra na desce też mi się podoba (choć ciemna bardziej). Ekran jest spoko, pokrętła w super miejscu!!! I nowe pokrętło od głośności - strasznie tego brakowało!!! Wnętrze jest git... z dokładnością do HUDa i podłokietnika, który mnie zasmucił nieziemsko i powoduje, że przejście GH->GJ spowoduje codzienną frustrację :\

PostNapisane: Śr, 25 lut 2015, 19:03 
Stały bywalec
Od: 09.09.2014
Kaczor napisał(a):
Cholera jasna

No to chyba pozamiatane :geek: Kaczor nie będzie jeździł GJ FL

PostNapisane: Śr, 25 lut 2015, 21:10 
Weteran
No niestety nie będę :\ Mimo, że bardzo chciałem, to przecież nie za wszelką cenę :)

PostNapisane: Śr, 25 lut 2015, 21:20 
Nałogowiec
Od: 31.08.2013
Rok produkcji: 2013
Region: zagranica
ja mysle ze jak juz tak z GH do GK/inna marka

PostNapisane: Śr, 25 lut 2015, 21:23 
Kaczor jeśli to jedyne bolączki to HUDa możesz zwyczajnie ułamać w pizdu. A tunel myślę że też dałby się wyrzeźbić do twoich potrzeb. Jak ludzie wydają 4000 żeby w Maździe poczuć wyciszenie klasy Premium to ty możesz pewnie w podobnych kosztach zmienić tunel.... :)

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Śr, 25 lut 2015, 22:01 
Nałogowiec
Od: 28.09.2013
Ja myśli ze ktoś się może chcieć tunelem wymienić[WHITE SMILING FACE]
Ja traktuje Mazdę lepiej niż inne marki np opel . volkswagen. I francuskie wiem ze to są dobre marki, wszyscy jesteśmy miłośnikami samochodów. Chcemy jeździć samochodami których nie ma na każdym parkingu setki. Jesteśmy indywidualistami . Jak zobaczyłem mazdę 6 w to się zakochałem. Zobaczmy co będzie z GK,

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

BMW 4 Grand Coupé. G26

PostNapisane: Śr, 25 lut 2015, 22:08 
Weteran
rkarcz napisał(a):
możesz zwyczajnie ułamać w pizdu

i trzeba by jeszcze zakleić projektor, żeby nie mazał po szybie :)

rkarcz napisał(a):
A tunel myślę że też dałby się wyrzeźbić do twoich potrzeb

Buhah, ale ja już poważnie myślałem nad jakąś przeróbką, myślę, że ruscy dadzą radę, kwestia czasu :D

PostNapisane: Śr, 25 lut 2015, 22:12 
Na projektor plastelina, a tunel forma z bala, pianka i pozostaje obszyć alcantarą. I bez rozdrabniania się w podłokietniki. Tunel będzie wtedy jednym wielkim podłokietnikiem. :> I Chuck ma być. Będzie Pan zadowolony. Nie musisz czekać do GK..

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Śr, 25 lut 2015, 22:29 
Weteran
Przekonałeś mnie, jutro zamawiam :)

PostNapisane: Śr, 25 lut 2015, 23:52 
Bywalec
Od: 17.01.2014
Rok produkcji: 2018
Region: dolnośląski
Jak to nie da się wyłączyć pseudo HUD a ?!?

PostNapisane: Cz, 26 lut 2015, 00:10 
Weteran
Podobno... da się zmienić jasność, ale schować na żądanie się nie da :\

PostNapisane: Cz, 26 lut 2015, 00:17 
Amator
Od: 11.08.2014
Japończycy to są mistrzowie świata w niektórych kwestiach.

PostNapisane: Cz, 26 lut 2015, 00:20 
Bywalec
Od: 13.12.2014
Taki pseudo HUD jest też w Peugeot 508 i BMW.

Widzę ,że z nudów szukacie dziury w całym.

@ Kaczor
Z twojego opisu wynika tyle co :

" Wreszcie kupiłem wejsciówki na koncert Sting'a. Problem w tym ,że jego kawałki nie przemawiają do mnie. Facet zbyt skromnie ubrany a bębniarz grał za głośno. Do tego tłok jak na bazarze w sobotni poranek i ten hałas ..... Cholera jasna "

Szukasz bułek w aptece i masz jeszcze pretensje ,że ich tam nie ma.
Wychodzisz z salonu i szukasz czego innego. Proste.

PostNapisane: Cz, 26 lut 2015, 00:43 
Bywalec
Od: 17.01.2014
Rok produkcji: 2018
Region: dolnośląski
I w P508 i BMW też są niewyłączalne ? Świeci się - w sensie projektuje zawsze ? Ja też mam odczucie że coś zrobią ale nie do końca, albo w drugą stronę-przekombinują - jak z tymi odpustowymi chromami. ( choć to akurat kwesta gustu. Taka Ameryka). Ale wnętrze , lampy i szerszy grill wizualnie w FL ładniejsze niż w mojej GJ ce. Choć generalnie to światła do jazdy dziennej i kierunkowskazy w porównaniu z audi/seat/mercedes/nowa skoda/volvo/jeep itd. są baaardzo przeciętne.

PostNapisane: Cz, 26 lut 2015, 00:47 
Nałogowiec
w bmw hud display jest wylaczany i jest rzucany na szybe i w ogole nie przeszkadza w jeździe.

PostNapisane: Cz, 26 lut 2015, 01:08 
Weteran
SEBOO napisał(a):
" Wreszcie kupiłem wejsciówki na koncert Sting'a. Problem w tym ,że jego kawałki nie przemawiają do mnie. Facet zbyt skromnie ubrany a bębniarz grał za głośno. Do tego tłok jak na bazarze w sobotni poranek i ten hałas ..... Cholera jasna "

No zdecydowanie nie :) Skoro stosujemy Stinga to z mojego postu wynika:

"strasznie chciałem iść na koncert stinga, bo jeszcze niedawno robił kawał dobrej muzyki, ale okazało się, będzie grał jakieś nowe, gówniane kawałki, które się do niczego nie nadają, więc mimo, że miałem ochotę posłuchać dobrej muzyki to mam związane ręce"

Forum ma to do siebie, że każdy wyraża swoje zdanie. Więc swoje zdanie wyraziłem, nikt nie musi się z nim zgadzać, ale nie napisałem "kupiłem GJ FL i jest chujowa", tylko "zapowiadała się fajna fura, a wyszła im kupa".

I faktycznie szukam czegoś innego, proste :)

SEBOO napisał(a):
Szukasz bułek w aptece i masz jeszcze pretensje ,że ich tam nie ma.

A tego w zupełności nie rozumiem, bo jak dla mnie to właśnie napisałeś, że szukałem fajnego samochodu, ale trafiłem na złą markę?

I na deser to czuję się zaatakowany i w zupełności nie rozumiem dlaczego :) Czy w tym wątku piszemy tylko "FL jest zajenajfantastyczniejsza", a jak ktoś uważa inaczej, to znaczy, że szuka bułek w aptece?

PostNapisane: Cz, 26 lut 2015, 01:12 
Prawie fanatyk
Od: 16.09.2013
Rok produkcji: 2017
i ja tez tego drugiego cytatu kompletnie nie rozumiem

bo w kwestii Stinga to rzeczywiście jak zaczął grać szanty to sorry ale nie ... już nie ale to w innym wątku powinno być

PostNapisane: Cz, 26 lut 2015, 06:34 
Bywalec
Od: 18.04.2014
Region: podkarpacki
Kaczor napisał(a):
na deser to czuję się zaatakowany i w zupełności nie rozumiem dlaczego

Trzeba pisać albo dobrze albo w ogóle. <hahaha> .

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152 ... 439  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1