Teraz jest Cz, 5 lut 2026, 18:48

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150 ... 439  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pn, 23 lut 2015, 20:25 
Nałogowiec
Od: 19.12.2014
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Zycze nabywca oby była pozbawiona wad wersji przed FL :)

Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
PostNapisane: Pn, 23 lut 2015, 20:59 
Amator
Od: 11.10.2014
Rok produkcji: 2015
Skrzynia: MT
Bylem dzis wkoncu ogladac moja czerwona Lalunie, odbior mam 2 marca :) ale zapomnialem spojrzec czy opny sa run flat czy zwykle. A braz na desce nie wyglada zle, w slabym oswietleniu jest praktycznie czarny.

PostNapisane: Pn, 23 lut 2015, 21:34 
Bywalec
Od: 13.12.2014
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Region: śląski
Evo1501 napisał(a):
Tak czytam sobie ten wątek od dłuższego czasu i się zastanawiam nad jedną rzeczą. Jeśli tak skrupulatnie dobieracie samochód, to aż boję się pomyśleć jakimi kryteriami kierujecie się wybierając dziewczynę/żonę ;)
Aby nie robić OT, to dla mnie FLka jest jak kobieta, która zaliczyła wizytę u fryzjera i kosmetyczki :)

Kobitę to ja wybrałem naście lat temu :poker: Do dzisiaj działa :hihi:
Ja samochodu skrupulatnie nie wybierałem.
Jakoś tydzien po prezentacji w L.A byłem w salonie i zamówiłem FL.
Poprawili to co mi się kompletnie nie podobało i gotowe :D

Zgodzę się ,że czas oczekiwania na FL jest zbyt długi. Tyle się czeka na zupełnie nowe modele a nie FL.

PostNapisane: Pn, 23 lut 2015, 22:05 
tombien napisał(a):
Ja natomiast myślę, że czekanie na FL jest za długie i stąd też takie emocje, spirala się nakręca od dłuższego czasu, było masę filmów i fotek, na żywo nikt nie widział i dlatego jest jak jest ;). Poczekajmy jeszcze z miesiąc, pierwsi napaleńcy, po wyjeździe z salonu ochłoną i wszystko wróci do normy. Zaczną się problemy z obsługą samochodu, ASO itd. ;)

Jeżeli FL przebije ilościowo przedFL to Mazda to osiągnie pierwszy raz. Do tej pory 6 sprzedawała się w większej ilości w pierwszych odsłonach, szczególnie w GH jest przepaść ilościowa, zobaczcie do statystyk forumowych. :)

Ależ Kolego - luzik :wink: niech się cieszą nową zabawką skoro tak długo na nią czekali <spoko> ja, Ty i masa innych ludzi, którzy kupili przed FL też mieli motyle w brzuchu zamawiając i czekając na swoją Madzię :wink: Mnie pozostaje pogratulować wytrwałości wszystkim , którzy czekali te kilka miesięcy i życzyć radości i bezproblemowej jazdy :pilot: :)

Zobacz moją 6tkę  

administrator
PostNapisane: Pn, 23 lut 2015, 22:28 
Weteran
Od: 20.05.2013
Rok produkcji: 2018
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Wersja: -
Region: dolnośląski
Matarez napisał(a):
ja, Ty i masa innych ludzi, którzy kupili przed FL też mieli motyle w brzuchu zamawiając i czekając na swoją Madzię

Luzik jest pełny. :D
Oczywiście, że motyle były, ale w czasie oczekiwania nie rozkładaliśmy samochodu na czynniki pierwsze. My kupowaliśmy samochód, który stał w salonie, można było pojeździć, w razie czego podejść do salonu i się pocieszyć w trakcie oczekiwania. ;)
A tu dylematy, grill podświetlany czy nie podświetlany, podłokietnik przesuwany czy nie przesuwany itd. :lol:

PostNapisane: Pn, 23 lut 2015, 22:35 
Pewnie, że było inaczej - auta stały "do macania" w każdym salonie, tym bardziej podziwiam tych, którzy zdecydowali się kupować "na ślepo"

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Pn, 23 lut 2015, 22:45 
Stary wyjadacz
Od: 20.09.2013
Rok produkcji: 2013
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Region: mazowiecki
Ja to juz bym zaczął dywagacje o GK, tylko przecieków brak

JESTEM UBEZPIECZONY W D.A.S.

Obrazek

PostNapisane: Pn, 23 lut 2015, 22:50 
Matarez Czy ja wiem, czy na ślepo? Co można spierdolić FL przy tylu uwagach odnośnie pierdół (a w dieslach nawet więcej niż pierdół) jakie mają obecni użytkownicy M6? Nawet jakby coś skopali to naprawdę nie wiele im zostało, prawda? :lol:
A mając wiedzę o tych wszystkich przypadłościach, które zgłaszaliście, czymś musieli wypełniać plany rozwojowe.
Ktoś dostał plan poprawy i się z niego wywiązuje. Czy dał radę, zobaczymy.
Dzisiaj rozmawiałem z kumplem i powiedział jedno - nie oczekuj po japończyku pancerności czołgu Tygrysa spotykanego w niemieckich samochodach. Wszystko jest delikatniejsze. Takie jest i już... :wink:
Jest Sky, a nie Panzer... :hihi:

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Pn, 23 lut 2015, 23:36 
Bywalec
Od: 17.01.2014
Rok produkcji: 2018
Mi się na zdjęciach FL bardziej podoba od tego co mam. I z zewnątrz i wewnątrz. No może tylko ten plastik na grilu nie moczy mi spodni ale zmiany są we właściwym kierunku.
Tyle, że to dalej jest M6. Mi się jednak marzy auto wyższej klasy, tak że nie wiem czy GK mnie urzeknie na tyle że w nim wyląduję. A bardzo bym chciał żeby tak było. Mimo, że Mazda stara się z 6 iść we właściwym kierunku to chyba po prostu w tej cenie nie dadzą rady zaproponować premium w ciągu najbliższych 2-3 lat. Przez to wyłażą teraz jak słoma z butów takie tematy jak komfort, wyciszenie, system stacji multimedialnej, pseudo hud, zegary z klasy A, przełączniki na kierownicy jak z chińskiej zabawki, zero schowków i ergonomii, hamulce, słabej jakości skóra, szyberdach jak właz w czołgu, raczej mało efektowne światła tylne i do jazdy dziennej , o kierunkowskazach nie wspominając itd.
No i ile sie da jeszcze wycisnąć z silnika 2,5 bez turbo?
A jak to wszystko zrobią i przywalą cenę podobną do 5 bmw, e klasy czy a6 to i tak każdy wybierze Niemca.

Takie malkontenctwo trochę z mojej strony :).

PostNapisane: Pn, 23 lut 2015, 23:45 
Nałogowiec
ja się zgadzam z kolega Mikke

PostNapisane: Wt, 24 lut 2015, 07:26 
Prawie fanatyk
Od: 28.07.2013
Rok produkcji: inny
Region: zagranica
I ja... ciekawe, że nasze grono kupujące M6 ma takie zbieżne pragnienia i aspiracje co do aut oraz ewentualne zamienniki modelowe papa można by jakiś doktorat psychologiczny napisać o naszej grupie <spoko> :-P

-- Dodano: Wt, 24 lut 2015, 07:26 --

Kiedy będą jazdy próbne w salonach nowymi testówkami FL?

PostNapisane: Wt, 24 lut 2015, 08:11 
Bywalec
Od: 20.04.2014
tombien napisał(a):
Ja tu nic nadzwyczajnego nie widzę, plastik jak przed FL, kontrolka niskiej temperatury płynu chłodzącego też jest w przedlifcie. :-P

Mam nieodparte wrażenie, że zwolennicy FL pozycjonują ją jako GK. Nakręcenie sięga zenitu.
Ci co brali przed FL jakoś w majty nie sikali. ;)

Dokladnie tombien, ci co tak się nakrecaja to tylko przyszli użytkownicy.

Użytkownicy GJ przed FL jednak za dużo mieli (albo wciąż mają) problemów i to spowodowało ze są nastawieni sceptycznie do FL.

Ja wiem ze po tych przejsciach z moim samochodem, M6 już nie kupie, chociażby dawali wałki tytanowe.

PostNapisane: Wt, 24 lut 2015, 08:52 
Fanatyk
Od: 19.12.2013
Wersja: SkyEnergy
Region: wielkopolski
Jeżeli rzeczywiście poprawili to co niedomaga w wersji przedliftingowej,te pierdoły, to wszyscy nowi z auta powinni być zadowoleni.Każdy kupuje co mu się podoba.
Czas teraz aby MMPol i ASO Mazdy w końcu zrobiło coś by poprawić wizerunek serwisu Mazdy w Polsce i wyszlo frontem do klienta bo jak będzie dalej tak jak jest to <suicide>

PostNapisane: Wt, 24 lut 2015, 08:55 
Stały bywalec
Od: 11.03.2014
Region: opolski
szymek1604 napisał(a):
Ja to juz bym zaczął dywagacje o GK, tylko przecieków brak

E tam... zagryziak na pewno już coś wie. :)

PostNapisane: Wt, 24 lut 2015, 09:27 
Bywalec
Od: 13.12.2014
Region: śląski
damtom85 napisał(a):
tombien napisał(a):
Ja tu nic nadzwyczajnego nie widzę, plastik jak przed FL, kontrolka niskiej temperatury płynu chłodzącego też jest w przedlifcie. :-P

Użytkownicy GJ przed FL jednak za dużo mieli (albo wciąż mają) problemów i to spowodowało ze są nastawieni sceptycznie do FL.

Ja wiem ze po tych przejsciach z moim samochodem, M6 już nie kupie, chociażby dawali wałki tytanowe.

To samo mówiłem o moich poprzednich samochodach,że więcej Marki VW, OPEL , BMW , FORD nie kupię. Tym razem miał być Peugeot , ale ostatecznie Mazda.
Mam nadzieję ,że poprawili choć w 50 % tego co zepsuli w starej M6.

Miałem BMW X5 i też były szopki. Mieszkałem w serwisie. Jak nie awaria to akcja serwisowa. Jak żyć ?

PostNapisane: Wt, 24 lut 2015, 09:37 
Wstydliwy
Od: 05.09.2014
Rok produkcji: 2003
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
W Białymstoku też już są...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

PostNapisane: Wt, 24 lut 2015, 11:10 
Prawie fanatyk
Od: 01.11.2013
koliber1960 napisał(a):
Czas teraz aby MMPol i ASO Mazdy w końcu zrobiło coś by poprawić wizerunek serwisu Mazdy w Polsce

Nad wzmacnianiem wizerunku marki od miesięcy w pocie czoła pracują, jak nie Małgorzata N, to niektóre ASO a piecze nad nimi sprawuje nasza rodzima, dbająca o interes polskich użytkowników MMPol. Doskonała jakość użytych w modelu "6" japońskich podzespołów, materiałów i wyposażenia współgra z filozofią poruszających się zwierząt KODO, co idealnie wpasowało się w oczekiwania polskich kierowców od lat przyzwyczajanych do przesiadywania w zakładach serwisowych lub samodzielnie poprawiających to wszystko, co miało być z założenia bezawaryjne.
Za kilka miesięcy peany na temat naszych GJ-tek wypisywać na forum zaczną nowi ich fani, nazwijmy ich "UŻYTKOWNICYpoFL".
Miejmy nadzieję, że dokonają oni przełomu w swoich ocenach z eksploatacji GJpoFL o kolejny krok. Zobaczymy czy będzie to krok do przodu, do tyłu czy w bok?.

PostNapisane: Wt, 24 lut 2015, 11:23 
Nałogowiec
Panowie zniknal, tradycyjny reczny, to jest na wielki minus.

PostNapisane: Wt, 24 lut 2015, 11:56 
Prawie fanatyk
Od: 22.09.2014
Wersja: SkyMotion
Region: podkarpacki
Ręczny - dźwignia zniknięty już od hoho wiadomo, to była jedna z pierwszych informacji i to pewna, bo później masa domysłów stąd taki ruch w temacie :)
Czy na minus brak dźwigni ? akurat to plus bo więcej miejsca na tunelu środkowym.
Nawrotek takich rozmiarów autem i z takimi silniczkami chyba nie zamierzał nikt robić ? to nie hothatch i nie ta grupa docelowa klientów żeby miał jakikolwiek sens :)
Jedynie się zastanawiam czy ten elektryczny działa naciagając linkę czyli tylko dźwigni brak , czy wszystkie hamulce zwiększając ciśnienie w układzie zaciska.

PostNapisane: Wt, 24 lut 2015, 12:01 
Nałogowiec
ja tam lubie korzystać zima z klasycznego recznego. wymuszone poślizgi wiele ucza. reczny klasyczny jest o niebo lepszy od elektrycznego gowna. przydatny tez w awaryjnych sytuacjach, kiedy cala elektronika zawodzi.

PostNapisane: Wt, 24 lut 2015, 12:17 
Prawie fanatyk
Od: 22.09.2014
Wersja: SkyMotion
Do takich rzeczy inne auto. A w 6tce pewnie wystarczy (zimą na śliskim) odjęcie gazu w zakręcie i mamy wymuszony poślizg i uczyć wciąż się można, ale tak czy siak , to nie to auto.

PostNapisane: Wt, 24 lut 2015, 12:25 
Amator
Od: 11.10.2014
NIe wiem czy to dotyczy tylko GB czy PL tez ale dostalem emaila przed chwila
Cytuj:
It appears the issue on homologation is a data transfer between Mazda japan and Mazda Europe.

This should have been sorted yesterday, but looks as though it has not worked.

At present therefore I am still unable to tax the vehicle, but will look at the situation on Thursday to see if it has been resolved.

PostNapisane: Wt, 24 lut 2015, 12:34 
Nałogowiec
Bez obrazy Andrzejsr ale chyba mało masz pojecie na temat poslizgow :) Taki manewr nie uczy cie niczego poza zjawiskiem podsterowności nad która w dodatku w żaden sposób nie panujesz. Pozatym co to znaczy inne auto? Kazde auto zachowuje się inaczej, uczysz się tego auta którym jeździsz, bo inaczej nie umiesz nim jezdzic, a objawia się to szczególnie w sytuacjach kryzysowych. Dlatego zima, duże place, i ujezdzac ile się da, uczyc się co i kiedy oraz dlaczego się dzieje z samochodem w konkretnych warunkach

PostNapisane: Wt, 24 lut 2015, 12:35 
Wtajemniczony
Od: 04.01.2015
Obserwuję tą dyskusję od kilku dni i pozwolę sobie wtrącić swoje trzy grosze
Myślę, że projekt pt Mazda 6 GJ jest bardzo dobrym projektem, a FL jest jego świetnym rozwinięciem, przynajmniej wizualnie
Nie każdej marce udaje się poprawić drobne szczegóły na plus
Jeżeli jeszcze inne rzeczy zostały poprawione i dopracowane to będzie to fajne auto, ale to się okaże.
Na razie dyskusja jest trochę jałowa, ale rozumiem, że musi być, bo temat gorący, ale tak naprawdę nie ma o czym pisać ze względu na czas jaki kazano nam czekać.

poxtazo napisał(a):
ja tam lubie korzystać zima z klasycznego recznego. wymuszone poślizgi wiele ucza. reczny klasyczny jest o niebo lepszy od elektrycznego gowna. przydatny tez w awaryjnych sytuacjach, kiedy cala elektronika zawodzi.

Świat idzie do przodu i myślę, że dobrym krokiem była zmiana hamulca. Przecież dzisiaj mało kto korzysta np. z map papierowych mimo, że były dokładne. Każdy dziś korzysta z nawigacji.

Cała dyskusja jest jak rozważanie o wyższości świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocą

Żeby nie było, że jest OT to wrzucę nowego linka
http://www.video.v10.pl/film/12188/mazda-6---najnowsza-wersja-w-detalach/

PostNapisane: Wt, 24 lut 2015, 12:38 
Nałogowiec
ja tam mam zawsze klasyczna mape, konczy ci się prad i co koniec nawigacji. Elektryczny reczny zabiera zabawe jaka daje samochod i klasyczny reczny z wajcha:)

PostNapisane: Wt, 24 lut 2015, 12:46 
Bywalec
Od: 16.08.2014
Poxtazo w tej kwestii ja sie udziele. Nie wiem jak z Twoim doświadczeniem w prowadzeniu ale chyba nie jest zbyt duże skoro twierdzisz ze kręcenie kółek na placu w śniegu nauczy cię zachowania i opanowania auta w sytuacji gdy auto niespodziewanie na prostej drodze Ci wyszarpnie i pójdzie poslizgiem. Umiejetnosc wprowadzenia i wyprowadzenia auta z poślizgu kontrolowanego na pustym placu przy 30 km/h nijak się ma do utraty kontroli na jednopasmowej drodze przy prędkości np 70 km/h dodając jeszcze moze dla podkrecenia sytuacji jadące z przeciwka auta.

PostNapisane: Wt, 24 lut 2015, 12:55 
Bywalec
Od: 09.08.2014
Automatyczny ręczny był niestety/stety wymuszony przez konkurencję - Mazda i tak jako jedna z ostatnich go wprowadziła, a w klasie "premium" do której tak aspiruje, niektóre rozwiązania niestety już nie pasują ;).

Ja osobiście w poprzednim autku miałem ręczny elektryczny i z rogalem na ustach przywitałem się ponownie ze starym, archaicznym ręcznym - ale to chyba z racji skłonności do szczeniackich zachowań zimą :lol:.

Nie robił bym tragedii z nowego hamulca w GJ FL - ot postęp ;).

PostNapisane: Wt, 24 lut 2015, 13:05 
Nałogowiec
kolego Arzago, na temat poślizgów to wiem akurat wszystko, na nawierzch, suchej, mokrej, oraz sniegu. Autami z napedem na przednie kola, jak również 4 kola, jednak specjalizuje się w tylno napedówkach. Odsyłam cie do linku, możesz popatrzeć co robie w wolnym czasie z samochodem, a potem mowic ze mam malo pojęcia o jeździe w poślizgu. tak było gdy auto pozostawialo wiele do zyczenia pod względem rozwiazan technicznych. Predkosci 70km/h nie robia na mnie zadnego wrazenia, ponieważ potrafie inicjować drift przy predkosci 150km/h i w pełni panuje nad samochodem, wiadomo auto to rozni się od cywilnego, ale wlasnie nauke kontroli zaczyna się od małych predkosci i dużych placow i nie ma się to nijak do drogi, bo teraz to co robie na torze potrafie również zrobić na cywilnej drodze

PostNapisane: Wt, 24 lut 2015, 13:11 
Bywalec
Od: 16.08.2014
Krótko bo znowu nie na temat ;) tymbardziej powinienes wiedzieć że jazda w poślizgu kontrowoanym to zupełnie coś innego niż wyrwanie kierownicy, oderwanie koła czy wpafniecie w poślizg na pełnym biegu w zupełnie niesppodziewanym momencie zwłaszcza dla przeciętnego uzytkowanika dróg.

PostNapisane: Wt, 24 lut 2015, 13:22 
Stały bywalec
Od: 09.09.2014
FL-y zawitały również do Bołtowicza. Przy mnie rozładowana została RedSoul w sedanie :) :) Upaprana zjechała z lawety aż żal.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150 ... 439  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1