Teraz jest Pt, 6 lut 2026, 15:25

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134 ... 439  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Wt, 20 sty 2015, 20:17 
Blasia napisał(a):
Z innej beczki.[Arzago nie piję do Ciebie-ty jesteś the beściak i twoja kompanija też].Niektóre te posty śmieszne "gości" którzy przejechali parę km i wydają kategoryczne opinie. <suicide> .Ludziska trochę luzu :wink:

Wnioskuję że pijesz do mnie. Ok. Trzeba mieć jaja żeby napisać komuś wprost co się myśli. Ty masz inaczej. Jakoś to z bólem zniosę. Wydaję kategoryczną opinię bo czytając to forum dokładnie wiadomo na co zwracać uwagę. Poza tym mam swój kilometrarz za sobą i nie wiem jak musiałbym być chyba naćpany, żeby wysiadając z jednego samochodu z trochę zmodyfikowanymi hamulcami osi przedniej do Mazdy M6 i nie poczuć lepszych hamulców... Ty potrzebujesz na takie wnioski 5000 km a ja 30. Boli cię to? To samo dotyczy twojego tajnego projektu wyciszania. Jedni trafili lepiej, inni gorzej, a jeszcze inni miauczą, bo to narodowa tradycja. Ale generalnie Mazda 6 ma do dupy blachy szyby hamulce siedzenia. W ogóle jest do dupy...
Ku..wa co my robimy na tym forum jak to wszystko jest do dupy. Powinniśmy pikietować pod ASO i uświadamiać jeleni że popełniają błąd.

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Wt, 20 sty 2015, 20:33 
Fanatyk
Od: 19.12.2013
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: wielkopolski
Co to jest? kto ma ochotę ten kupuje bo mu się podoba bo mu odpowiada,kto nie chce ten nie kupuje :) .
Proponuję się nie obrażać i nie obrażać innych <baseball> :parowka: .

-- Dodano: Wt, 20 sty 2015, 20:33 --

Inną sprawą jest samochód
a jeszcze inną serwis MAZDY - tu akurat jest dramat

PostNapisane: Wt, 20 sty 2015, 21:13 
Wtajemniczony
Od: 29.11.2014
Rok produkcji: 2014
Wersja: SkyPassion
Region: śląski
Panowie, kiedy jadę ulicą i widzę M6 za każdym razem zwracam na nią uwagę. Za każdym razem myślę że fajni ludzie w niej siedzą bo wybrali tak jak ja, podobnie odbierają rzeczywistość, może nawet myślą. Ja rozumiem w 100%, że komuś pewne elementy się podobają mniej a innym bardziej. Każdy może o tym pisać na forum. Ale po co obrażać się na innych i udowadniać swoje? Z dnia na dzień coraz mniej chce mi się czytać takie posty. Czuć jad w powietrzu... Spróbujmy razem to zmienić, zmienić siebie i zrozumieć innych.

Nie jestem filozofem, ale po prostu zaczyna nie to qrwa męczyć.

PostNapisane: Śr, 21 sty 2015, 21:20 
Fanatyk
Od: 19.07.2013
Rok produkcji: 2017
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Wątek zablokowany na minimum 24h. Macie czas koledzy na odpoczynek i przemyślenie niektórych rzeczy :)

EDIT
Wątek odblokowany. Proszę o merytoryczne posty związane z zakupem Mazdy 6 GJ/GJ FL. No i proszę grzecznie się do siebie odnosić :)

Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
PostNapisane: Śr, 21 sty 2015, 21:32 
Wtajemniczony
Od: 19.08.2013
Rok produkcji: 2015
Nie wiem, czy to merytoryczne, ale tak pojednawczo... dla wszystkich czekających na soul red FL - dziś pojawił się nowy filmik tego japońskiego typka :> :
https://www.youtube.com/watch?v=UkshiOQiXbg

Swoją drogą - widać na tych samochodach nalepki "test drive". A to znaczy, że egzemplarze testowe są już gotowe, więc może będą u nas faktycznie w lutym :wink:

PostNapisane: Śr, 21 sty 2015, 22:09 
Prawie fanatyk
Od: 01.11.2013
Wersja: SkyEnergy
Region: mazowiecki
2min18sek filmiku - osłony na szybach przód i tył czyli sposób dodatkowego skuteczniejszego wyciszenia wnętrza.

PostNapisane: Śr, 21 sty 2015, 22:22 
Wtajemniczony
Od: 04.01.2015
Region: podkarpacki
To i ja coś wrzucę
Piękne niebieskie sztuki z auto salonu w Detroit

Oprócz tego trochę informacji i zdjęć jest na kanadyjskiej stronie Mazdy
http://www.mazda.ca/MciWeb/displayPage.action?pageParameter=modelsMain&vehicleCode=M6G&modelYear=2016
Pozdrawiam

PostNapisane: Śr, 21 sty 2015, 22:46 
Świeżak
Od: 06.01.2015
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Fajnie byłoby zobaczyć osobę ma siedzieniu kierowcy (jak ląduje ręka na podłokietniku. Wydaje się on być jakiś taki cofniety.

PostNapisane: Śr, 21 sty 2015, 23:04 
Wstydliwy
Od: 20.11.2014
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Piękne niebieskie sztuki z auto salonu w Detroit

Własnie taką zamówiłem w paXździerniku 2014 deep crystal blue - nie rzuca się tak w oczy jak soul red, mniej będą zazdrościć sąsiedzi :wink:

Otrzymałem informację od dilera, że jest już na wyprodukowania, przygotowana do transportu. To znaczy że możliwy odbiór koniec lutego
:)

PostNapisane: Śr, 21 sty 2015, 23:12 
Wstydliwy
Od: 21.01.2015
Rok produkcji: 2011
Wersja: Exclusive
Prezentacja ledów ("w teorii")
http://www.youtube.com/watch?v=8OTb4iyQojI

PostNapisane: Śr, 21 sty 2015, 23:14 
Świeżak
Oglądając filmiki na YT można zauważyć przycisk do rolety tylnej szyby. Czy to tylko będzie w Japonii, czy na Europę też ?? Ma ktoś jakieś wieści ?

PostNapisane: Śr, 21 sty 2015, 23:33 
Stały bywalec
Od: 08.04.2014
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Region: zagranica
USA oraz moze JPN ... niestety nie w EU

PostNapisane: Śr, 21 sty 2015, 23:34 
Świeżak
niebezpieczny napisał(a):
USA oraz moze JPN ... niestety nie w EU

Szkoda. ....fajny bajer.

PostNapisane: Cz, 22 sty 2015, 00:35 
Adept
Od: 10.07.2013
Rok produkcji: inny
Region: małopolski
Jubiler na podłokietniku położysz teraz tylko łokieć ,ni jak nie idzie zmieniac biegi i mieć chociaż sam łokieć na podłokietniku, szkoda że nie jest przesuwany jak w poprzedniej wersji. U mnie też jak jest złożony to jest trochę kulawo, ale da się go wysunąć i wtedy podczas jazdy po mieśćie wygodniej się zmienia biegi,przynajmniej mnie.Natomiast jeśli chodzi o jazdę automatem to chcąc skorzystać z tego podłokietnika człowiek obiera taką nie naturalną pozycje za kierownicą, tak z barkiem cofniętym trochę do tyłu. Przypuszczam że częściej w czasie jazdy użytkownicy będą korzystać z tego elementu wykończonego skórą wzdłuż tunela środkowego po lewej stronie , a może taki był zamysł inżynierów.

PostNapisane: Cz, 22 sty 2015, 06:42 
Świeżak
Wojcian, dzięki za to info. Czy te właśnie elementu po bokach roletki są wystarczające aby się wygodnie rozsiane ? Nie jest to zbyt wąskie ?

PostNapisane: Cz, 22 sty 2015, 07:31 
Bywalec
Od: 18.04.2014
Rok produkcji: 2014
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
rkarcz napisał(a):
Wnioskuję że pijesz do mnie. Ok. Trzeba mieć jaja żeby napisać komuś wprost co się myśli. Ty masz inaczej.

Sorry ale muszę się odnieść.To że piszę że "nie pije " do Arzago nie oznacza że mam Ciebie na myśli.Cytowałem Arzago i nie chciałem żeby pomyślał że to o niego chodzi.Ale to też nie oznaczało że mam Ciebie na myśli.
Myślalem że sobie wcześniej wszystko wyjaśniliśmy ,ale widać nie.

PostNapisane: Cz, 22 sty 2015, 07:55 
Bywalec
Od: 16.08.2014
Jubiler z tymi roletami to jest tak, że stosowane są w stanach, Eu w ich miejsce ma przyciemnione szyby. Oni zaś nie mają przyciemnionych szyb :)

Chłopaki nieustannie powielacie się z filmikami YT;) Dokładniej analizowac forum ;)

Katalin to pewna informacja o gotowym aucie do transportu? U jakiego dielera zamawiales auto - konkretniej, w jakiej miejscowości ?:)

Blasia nie ma co dalej męczyć tematu, pozostawmy to jak jest, a my cieszmy się z kolejnych dni, które przyblizaja nas do odbioru naszych pięknych dam :)

Ten jasny niebieski, z dnia na dzień coraz bardziej mi się podoba ;) Piękny jest :D Ale biała też na filmiku ładnie się prezentuje. Teraz przyszedł czas na przemyślenia związane z zabezpieczeniem auta przed kradzieżą :/

PostNapisane: Cz, 22 sty 2015, 08:20 
Blasia napisał(a):
Myślalem że sobie wcześniej wszystko wyjaśniliśmy ,ale widać nie.

Uszczęśliwmy wszystkich i zgodnie powiedzmy - Amen.. <modlisie>

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Cz, 22 sty 2015, 09:42 
Fanatyk
Od: 19.07.2013
Rok produkcji: 2017
I znowu zaczynacie. Nie wiecie co to są PW? Rozumiecie, że w ten sposób zaśmiecacie wątek?

PostNapisane: Cz, 22 sty 2015, 10:15 
Adept
Jubiler Da rade oprzeć , ale nie wiem jak z tym opieraniem na dłuższych trasach.Jak widzisz na zdjęciach jest to trochę mało wygodne, jeśli chodzi o opieranie,ale da rady.

PostNapisane: Cz, 22 sty 2015, 11:01 
Amator
Od: 05.11.2014
Arzago napisał(a):
Ten jasny niebieski, z dnia na dzień coraz bardziej mi się podoba ;) Piękny jest :D

Zgadzam się z Tobą. :) Intryguje mnie tylko co to za kolor? To nie wygląda jak sonic silver, ani blue reflex.

Hmm, wygląda na to, że to właśnie blue reflex dla US. Inny niż w Europie.

PostNapisane: Cz, 22 sty 2015, 12:43 
Nowicjusz
Od: 09.12.2014
Region: pomorski
Co do podłokietnika, sprawdzałem go i powiem, że faktycznie jest krótki ale da się na nim oprzeć łokieć aby ręka odpoczęła. Zdecydowanie nie da się trzymać ręki na podłokietniku i zmieniać biegów. Oczywiście nie wiem jak to będzie w czasie dłuższej jazdy ale zauważyłem, że w VOLVO XC 60 jest bardzo podobny podłokietnik, krótki i z roletą nad schowkiem. Zapytałem kolegę jak mu się podróżuje z takim podłokietnikiem i po krótkim zastanowieniu stwierdził, że nigdy nie stwierdził żadnego dyskomfortu natomiast rękę opiera częściowo na podłokietniku a częściowo na rolecie schowka. Z drugiej strony nie jest to raczej argument decydujący o zakupie lub nie.

PostNapisane: Cz, 22 sty 2015, 13:21 
Świeżak
Trudno się nie zgodzić z ostatnim zdaniem, jednakże obecnie użytkuje superba i naprawdę można się w nim wygodnie rozsiasc. M6 w tej materii staram się właśnie odnieść do wspomnianej skody

Ostatnio edytowano Cz, 22 sty 2015, 13:21 przez ZibiX, łącznie edytowano 1 raz
Nie cytujemy poprzedniego postu (regulamin, pkt 5.6).

PostNapisane: Cz, 22 sty 2015, 13:55 
Adept
No właśnie jak ktoś nigdy nie używał , to nie ma się czym przejmować.

PostNapisane: Cz, 22 sty 2015, 23:28 
Amator
Od: 05.11.2014
Jubiler napisał(a):
Fajnie byłoby zobaczyć osobę ma siedzieniu kierowcy (jak ląduje ręka na podłokietniku. Wydaje się on być jakiś taki cofniety.

Pierwszy screen jest z reklamy m6, drugi z jednego z filmów, które wrzucił Mami - dają jakiś pogląd jak podłokietnik jest położony.
http://www.youtube.com/watch?v=wJ6k7scBZ7A?t=17s
http://www.youtube.com/watch?v=EUAfuRlVTLY?t=35s

O ile nie masz półmetrowego przedramienia, nie ma mowy o zmianie biegów ręką opartą podłokietnik. :wink:

Obrazek

PostNapisane: Pt, 23 sty 2015, 00:32 
Wstydliwy
Od: 20.11.2014
Katalin to pewna informacja o gotowym aucie do transportu? U jakiego dielera zamawiales

Nie mam powodów nie wierzyć. Zgodnie z zamówieniem do,produkcji miała wejść w styczniu. Otrzymałem informację ok. 12.01 że jest gotowa, stoi na placu czeka na transport. Stad przypuszczenie ze powinny trafić doPolski do końca lutego.
Zamawiałam w Tarnowskich Górach, profesjonalne podejście, miła atmosfera.
papa

PostNapisane: Pt, 23 sty 2015, 11:25 
Prawie fanatyk
Od: 22.09.2014
Wersja: SkyMotion
Zamówiłem i ja.
Miałem czekać na demówki (koniec lutego? początek marca?) - ale i tak byłyby to same SkyPassion, a ja tego nie potrzebuję,więc nic by mi te demonstracyjne wozy nie dały.
A okazało się że terminy realizacji na - uwaga - początek CZERWCA.
No kurcze.
Rabatów zero niemal (no, alarm plus dwa kpl dywaników gumowe i welurowe) i tyle. Ale to było wiadomo.
Byłem pewien, że zamawiając auto wybieram sobie czy będzie na zimówkach, czy letnich - okazało się, że byłem w bardzo mylnym błędzie - tylko letnie (czy przyjeżdża latem, czy zimą nieważne). Dziwne to.
Przy podpisywaniu umowy tak się Pan sprzedawca zagadał, że omyłkowo wpisał mi skrzynię manualną, a nie automat na zamówieniu. Dobrze że sprawdziłem (sprawdzajcie!) .
Poza tym wszystko bardzo ok.
Teraz, już czekać przyjdzie kupując dojazdówki itp - jeśli ktoś chce się pozbyć oryginałow 19tek - najchętniej same felgi lub z przyzwoitymi oponkami to będę powoli potrzebował. I jednocześnie jeśli komuś przydałyby się 17tki z letnimi (nie mam pojęcia jakie będą opony - marka, model) - no to będą w czerwcu na sprzedaż.
To chyba tyle.
A, przecież - wersja Sportkombi SkyMotion 2.0AT benzyna, BlueReflex.
LEDy za 10tys odpuściłem, może będę żałował, ale kurcze - za prawie tyle samo kupiłem sobie ostatnio czerwoną, włoską wyścigowkę :twisted: , motwydatki mają jednak inne priorytety ;)
A ta skyMotion ma i tak ponad to co potrzebne - sporo miejsca,wygląda, ma wolnossącą benzynkę, automat, nie pochodzi od odwiecznego wroga, czego chcieć więcej.

PostNapisane: Pt, 23 sty 2015, 12:00 
Bywalec
Od: 08.12.2014
Rok produkcji: 2016
Region: mazowiecki
Z tym podłokietnikiem to można się zawsze wygiąć na dresiarza i jakoś jechać ;).

Andrzejsr - wysłałem Ci PW apropo 19'tek. I gratuluję wyboru!

PostNapisane: Pt, 23 sty 2015, 15:20 
Świeżak
Czy koledzy którzy złożyli zamówienie na FL, wiedzą już co to pakiet stylistyczny premium ( grill, zderzak, lampy)??? Przy okazji - ciekawie rozwiązane sterowanie podgrzewaniem tylnej kanapy w FL :
Obrazek

Ostatnio edytowano Pt, 23 sty 2015, 15:23 przez Jubiler, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Pt, 23 sty 2015, 15:23 
Bywalec
Od: 13.12.2014
grill ze wstawkami/nakładkami? chromowymi, zderzak z brewkami chromowymi, lampy LED.
Chyba nie ma lepszego miejsca niż podłokietnik lub drzwi na sterowanie ogrzewaniem kanapy.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134 ... 439  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1