Teraz jest Pt, 6 lut 2026, 14:07

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132 ... 439  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pn, 19 sty 2015, 06:38 
Obecnie też już są diodowe do jazdy dziennej, halogenowe (przeciwmgielne) zwykłe.
Radio cyfrowe tzn. DAB+ http://pl.wikipedia.org/wiki/Radio_cyfrowe
System ostrzegania o pojazdach na pasie ruchu przy wyjeździe tyłem - mam to w Civiku, fajny gadżet.
Tylko podgrzewane fotele przednie ? A tylne ?

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Pn, 19 sty 2015, 10:10 
Bywalec
Od: 16.08.2014
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: wielkopolski
Uk4sh grill dla niższych wersji będzie bez chromu :)

PostNapisane: Pn, 19 sty 2015, 10:28 
Ciekawe czy będzie można go założyć do wyższych wersji... :>
Mi się obecny bardziej podoba. Ale wiadomo to kwestia gustu.

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Pn, 19 sty 2015, 10:34 
Prawie fanatyk
Od: 22.09.2014
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Wersja: SkyMotion
Region: podkarpacki
Mi się również przód GJ przed FL bardziej podoba, z tą delikatniejszą, nie tak nachalną listwą chromową , większą powierzchnią lamp i samym grillem , który wydaje się większy i z ostrzejszym kątem u dołu i bez chromowej poświaty, no i bez tych chromów nad przeciwmgielnymi. Za dużo tych błyskotek.
Pozdejmować na pewno nie będzie problemu w razie czego, przecież to plastik wszystko.

PostNapisane: Pn, 19 sty 2015, 17:32 
Świeżak
Od: 21.06.2014
Rok produkcji: 2014
Skrzynia: MT
Region: lubelski
Niezbyt zadowalające opinie osób , które już widziały wersję FL, przekonały mnie do zamówienia SkyPassion 2.0 z 2014. Ofertę dostałem całkiem niezłą.
Czy korzystał ktoś z programu Mazda Rekomendacja? Informację o tym dostałem w ofercie. Ogólnie jeśli przy podpisywaniu umowy powiem ,że zakupiłem mazdę 6 GJ ponieważ zarekomendował mi ją mój znajomy, który w tym samym salonie w ciągu ostatniego półrocza zakupił GJ to tenże znajomy ma przegląd za 1 zł.
Nie mam pojęcia czy to działa ale może jeden z forumowiczów zarekomenduje mi zakup GJ w Rzeszowie?

PostNapisane: Pn, 19 sty 2015, 18:04 
Ale niezbyt zadowalające względem sprzed fl czy w ogóle? Jesli sprzed fl to pytanie co jest gorsze? Światła LED, tapicerka, wyciszenie, wygląd? A jeśli w ogóle to chyba powinieneś odwiedzić salon BMW a nie Mazdy.

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Pn, 19 sty 2015, 18:20 
Bywalec
Zgadzam się Rkacz z Tobą w stu procentach. Nie wiem, czy zwrociles uwagę, ale już się za bardzo staram nie udzielać. Irytuje mnie zachowanie i podejście co niektórych. Wieczne narzekanie i nieustanne mankamenty. Psują mi tylko nastrój, radość i oczekiwanie na moją WYMARZONA FLke. Typowe Polskie podejscie. Za 2 złote czerwony dywan mają im rozłożyć. Kurde skóra Wam nie pasuje, kolor Wam nie pasuje, wielkość grila nie odpowiada, wstawka chromowana nad przeciwmgielnym brzydka, to spadać do BM, Audi czy Mercedesa i nie psuć tu ludziom frajdy!

Śmieszne. Jedna osoba, pierwsza po naocznym obejrzeniu auta stwierdziła, ze nie podoba jej się plastik na progach, że skóra najpewniej Eko, konsola środkowa podobnie jak w gj dalej nie jest stabilna i lift nie ciekawy, bo najważniejszy w aucie jest podłokietnik, to poszli i zamówili stara gj. Nie, to nie jest dla mnie. Gratuluję decyzji.

Ostatnio edytowano Pn, 19 sty 2015, 18:23 przez Arzago, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: Pn, 19 sty 2015, 18:20 
Nowicjusz
Od: 09.12.2014
Region: pomorski
Miałem okazję widzieć, dotykać i nawet siedzieć w M6 FL i nie powiem, że jestem jakiś niezadowolony. Może po prostu oczekiwania były zbyt wysokie a to jest tylko lekki lifting. Jak dla mnie niczego nie popsuto a dodano kilka ciekawych rozwiązań (LED-y, elektronika, dźwignia zmiany biegów, ...). Faktycznie, gdy tego samego dnia siedziałem w BMW, Audi czy VOLVO, to różnicę w zastosowanych materiałach było widać. No ale wygląd i cena rekompensują różnicę.
Decydując się na rocznik 2014 mamy ciekawe upusty i szybki odbiór. Każdy sam wybierze co mu bardziej odpowiada.

PostNapisane: Pn, 19 sty 2015, 18:35 
Bywalec
blmarek napisał(a):
Może po prostu oczekiwania były zbyt wysokie.

No właśnie to jest to o czym mówimy ! Słowa chwały dla tego który znajdzie model na poziomie wersji skypassion z takim wyposażeniem i w takiej cenie przy tym nieoszukujmy przy dosyć wysokim poziomie niezawodności. Wszyscy od samego początku mówili, że będzie to delikatny facelifting. Mimo wszystko stworzenie nowego systemu oświetlenia, ktorego nie mają nawet auta premium, poprawa designu wnętrza, wyciszenia oraz zmiana navi, wprowadzenie hud oraz elektr ręcznego to nie jest dla mnie mało zwlaszacza że dopłacam tylko tysiąc złotych. Tym którzy oczekiwali wyświetlaczy 3d i ze auto samo będzie jechac, kto wie może nawet hybrydy, mogę tylko współczuć ze się rozczarowali.

PostNapisane: Pn, 19 sty 2015, 18:36 
Wtajemniczony
Od: 29.11.2014
Region: śląski
rkarcz napisał(a):
Produkcja rozpoczęła się w styczniu i licząc że zbierają produkcję na statek co 2 tygodnie nowe M6 mogą być od połowy lutego. Licząc procedury, lawety, rejestracje będzie pewnie początek marca. Z tego co kojarzę mój dealer zamówił 8 sztuk na pierwszy rzut. 4 rezerwowane dla klientów i 4 na salon. Ale już wiemy że produkcja tylko naszych jest rozrzucona na 10 dni i mogą przybyć dwoma różnymi statkami. Prawdopodobnie jeden będzie z początkiem marca a dwa w drugiej połowie. Wcześniej żaden dealer nie będzie miał bo niby skąd? Chyba że samolotem... <hahaha>

Dziś rozmawiałem z dealerem i jeszcze raz zadałem pytanie o rok produkcji ich dema. Potwierdził, że 2014. Wskazał jednocześnie, że dla klientów mają tylko 2015, a 2014 mogli zamówić tylko jako demo. Ma być u nich 20 lutego. Swoją drogą może sami nie wiedzą.
Najważniejsze, że dla klientów tylko 2015.

PostNapisane: Pn, 19 sty 2015, 18:41 
Adept
Od: 10.07.2013
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Wersja: -
Region: małopolski
Arzago,widze że pijesz do mnie , ja opisałem to co mnie bolało . Ale nikomu nie każe wyciągac wniosków z moich obserwacji ,ani nie zniechęcam do zakupu . A z drugiej strony co miałem napisać ,że jest zajebiśćie ,jak nie jest . Ja tu nie widzę nić śmiesznego . A chyba że Ty kupiłeś gj, to w takiej sytuacji nikt nie ma prawa krytykować twojego auta, to miałeś chyba na myśli,i to jest typowe Polskie myślenie Zejdz na ziemie. :wink:

PostNapisane: Pn, 19 sty 2015, 18:46 
Bywalec
Od: 13.12.2014
Region: śląski
Lekki lifting ? :bojka:

Już widzę te kolejki ustawiających się przed salonem i proszących o starą wersje 2014 <hahaha>
Jak kto woli. Ja czekam cierpliwie ( taaa .... cierpliwie ) na moją FLkę.

Dla zainteresowanych daję linka do WRESZCIE !!!OŚWIETLONEJ MAZDY kombi FL :bartek: :bartek: :bartek:

https://www.youtube.com/watch?v=jvPYJr0tpPk

Tylne lampy wyglądają obłędnie <disco>

PostNapisane: Pn, 19 sty 2015, 18:50 
Bywalec
Wójciak nie piję do Ciebie ponieważ każdy ma prawo do wyrażenia swojej opinii. Jeśli już to decyzja Szawela sprawiła ze spadlem z krzesła po przeczytaniu posta jeśli faktycznym powodem zmiany decyJi jest uzasadnienie w pierwszym zdaniu Jego wypowiedzi. Co do Ciebie Wojcian, zaznaczyles wcześniej, że nie masz porównania do poprzednich wersji modeli w związku z tym masz utrudnione zadanie sprawdzenia czy flka jest faktycznie poprawiona wersja gj.

PostNapisane: Pn, 19 sty 2015, 19:00 
Świeżak
Od: 11.12.2014
Niektórzy chyba są stworzeni do marudzenia. Tak naprawdę wersja po FL ma wszystko co nowoczesny samochód w dzisiejszych czasach mieć powinien. Nic poważnego mu nie brakuje. Rozwodzenie się na temat progów jest na przykład dla mnie mało istotne i nie ma wpływu na wybór samochodu.
Sugerowanie się jedną opinią i podejmowanie decyzji w którą stronę iść przy zakupie też mi jest jakoś nie po drodze.
Tak jak pisał Arzago, dla mnie zmiany na plus są zbyt duże żeby mieć dylematy co do wyboru wersji. Zawsze jest tak, że samochód po FL pozbawiony jest przecież wszelkich bolączek wieku dziecięcego.
Ja swoją zamówiłem w pierwszej połowie grudnia i mam nadzieję, że będę ją miał najpóźniej na początku kwietnia.
Uważam, że M6 po liftingu przez najbliższe 5 lat będzie się prezentowała wciąż nowocześnie na drogach.

PostNapisane: Pn, 19 sty 2015, 19:06 
Bywalec
Od: 09.08.2014
Wersja: SkyEnergy
Region: dolnośląski
Nie do końca rozumiem, co takiego strasznego napisał Szawel? Że śmiał wybrać wersję sprzed FL? ;)

Napisał jedynie, że z racji tego, że wersja FL po pierwszych opiniach nie okazała się dla niego mega skokiem jakościowym wybiera jednak wersję poprzednią - przynajmniej ja to tak zrozumiałem.

Przecież za 2 miesiące jak FL wjedzie do salonów nie będzie już mógł kupić wersji sprzed FL bo pewnie żadnej nie będzie. A obecnie Sky Passion 2.0 sprzed FL możesz kupić z MEGA dużym rabatem i wcale się nie dziwię osobom, które wybierają taką opcję, bo zostaje im w kieszeni 10-20k. Coś za coś.

PostNapisane: Pn, 19 sty 2015, 19:09 
Bywalec
Dlatego napisałem że jeśli czekał cały czas na fl, który już za miesiąc można będzie zobaczyć, A Jego jedynym powodem zmiany decyJi była opinia Wojciana to dla mnie to jest niezrozumiałe. Ale jeśli chciał przyciąć koszty i nie zależy mu na nowej wersji to ok. Ale mam wrażenie że nie o te rabaty chodziło ;)

PostNapisane: Pn, 19 sty 2015, 19:14 
BigCactus chodziło o jakieś bezsensowne demonizowanie wersji FL. Jakby miało trąd czy też było puszką Pandorą cytując klasyka.. Nic więcej. Dla mnie to wprowadzanie ludzi w błąd i stąd jakaś tam reakcja.
Za to w jakiejś gazecie motoryzacyjnej czytałem że kupując rocznik 2014 Mazdy6 jest się podwójnie w plecy. Rocznikowo i w związku z wejściem wersji FL. Co jest oczywistą bzdurą. Ale... Tak jak na forum tak i w mediach można pisać bzdury. Mamy wolność słowa.

Ostatnio edytowano Pn, 19 sty 2015, 19:18 przez rkarcz, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Pn, 19 sty 2015, 19:18 
Bywalec
Generalnie ja bym poszedł w ślad za propozycja tombiena i w niewielkim stopniu zmienił pierwotne zamiary. Zalozylbym Nowy wątek "Antyfan Fl - czyli raj dla marud i wiecznie niezadowolonych" i tam możecie się popisać, macie całe pole manewru. Tu sugerowałbym wypisywanie ciekawostek, nowości i zmian stricte związanych z zakupem Mazdy 6. Pozdrawiam

PostNapisane: Pn, 19 sty 2015, 19:21 
Arzago. Powinniśmy dostać kartę fana wersji FL i jakieś zniżki za rzetelność w filtrowaniu fantazji co poniektórych narzekaczy... <hahaha>

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Pn, 19 sty 2015, 19:23 
Bywalec
Pisze podanie do Mazdy :) aczkolwiek wiem, że fora są przeglądane przez pracowników, więc kto wie, kto wie ;) może zostaniemy twarzami lub ambasadorami faceliftingu :D

PostNapisane: Pn, 19 sty 2015, 19:27 
Na razie poczekajmy aż dostaniemy po łbach od kolorowych za masakryczną ilość OT... <baseball>

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Pn, 19 sty 2015, 19:34 
Nowicjusz
Od: 24.11.2013
Rok produkcji: 2013
Byłem dziś w salonie (z wiadomych powodów - patrz. podpis) dowiedziałem się, że pierwsze egzemplarze po FL będą wydawane około 6-8 kwietnia.
Teraz sprzedają to co zostało a potem tylko M6 z po FL.
I oczywiście 0 (ZERO) - rabatów. Czyli się sprzedaje, czyli sukces. :)
I uwaga! Udało mi się zabookować demówkę! Taki sam model jaki miałem. :)
Teraz grzecznie czekam na rozwój spraw...

PostNapisane: Pn, 19 sty 2015, 19:38 
Bywalec
Fuck, ale pech. Gdzie zakosili ?

PostNapisane: Pn, 19 sty 2015, 19:42 
Fanatyk
Od: 19.07.2013
Rok produkcji: 2017
A mi chodzi po głowie zamkniecie tego wątku za OT :> Może wtedy zauważyli byście inne tematy na tym forum (gdzie np. kolega Stan opisał swoją sytuację)...

Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
PostNapisane: Pn, 19 sty 2015, 19:47 
Bywalec
Od: 09.08.2014
Wersja: SkyEnergy
Region: dolnośląski
rkarcz napisał(a):
BigCactus chodziło o jakieś bezsensowne demonizowanie wersji FL. Jakby miało trąd czy też było puszką Pandorą cytując klasyka.. Nic więcej. Dla mnie to wprowadzanie ludzi w błąd i stąd jakaś tam reakcja.
Za to w jakiejś gazecie motoryzacyjnej czytałem że kupując rocznik 2014 Mazdy6 jest się podwójnie w plecy. Rocznikowo i w związku z wejściem wersji FL. Co jest oczywistą bzdurą. Ale... Tak jak na forum tak i w mediach można pisać bzdury. Mamy wolność słowa.

Wydaje mi się, że bierzecie krytykę wersji FL za bardzo do Siebie ;). Podłokietnik, czy elementy skórzane to tematy typowo użytkowe i kompletnie bez znaczenia jeśli chodzi o całkowity obraz samochodu (jest jeszcze opcja, że komuś nie odpowiada ekran nowy ;)). A krytyka jest stąd, ze jako użytkownicy widzimy, że choć ładne to może to być klapą jeśli chodzi o codzienną użyteczność. Zero emocji ;).

Aktualnie sytuacja jest wyjątkowa - tylko przez te 2-3 miesiące można wybrać i kupić nową w salonie wersję sprzed i po FL. W kwietniu już nikt nie będzie się wahał, bo nie będzie nad czym ;). Wersje FL są z zasady bardziej dopracowane i chyba nikt nie ma tu wątpliwości. A że czasami brzydsze... no dobra żartuję :lol:

PostNapisane: Pn, 19 sty 2015, 20:14 
Świeżak
Od: 21.06.2014
Region: lubelski
po co tyle emocji,
też jestem zakochany w M6,
pisząc o nieprzychylnych opiniach osób które widziały FL miałem na myśli tylko to co człowiek widzi jak usiądzie w aucie. Czy jest wiele zmian na plus i jakie są odczucia? I ogólnie z tych opinii wynika - brak efektu WOW.
Parametry techniczne zupełnie pomijam, to mogę znaleźć w dokumentacji czy na prezentacjach.
Światła LED czy lepsze? Zastanawialiście się po co są ledy instalowane w autach?
Uważam, ze bixenony w M6 są idealne, a nie wiem czego spodziewać się po Adaptive Led. W marcu ciężko będzie się umówic na jazdę testową w zupelnej ciemności aby to zweryfikować. Filmiki na youtube pokazują że jest to rewelacyjna technologia, ale ja jestem na 100% przekonany że Bixenon świeci lepiej i mocniej.
Hamulec ręczny elektroniczny - ma wady i zalety,
Nawigacja Mazdy - nie mam zdania, płatne uaktualnienie nie są na plus

Pisząc pierwszy post miałem na myśli tylko opinie o wyglądzie. Nie można przecież sprawdzić stopnie wyciszenia oglądając auto. M6 podoba mi się bardzo i wykończenie też mi się podoba, ale uznałem że nie warto czekać i odmawiać sobie przyjemności jazdy nową M6.

Czy korzystał ktoś z programu rekomandacji mazdy?

PostNapisane: Pn, 19 sty 2015, 20:44 
Adept
Od: 10.07.2013
Region: małopolski
Gj w bruxelii ,miała logo na grilu takie chmm... jak to nazwać, puste w środku ,niczym nie wypełnione, natomiast ta na zdjęciach z premiery w stanach miała całe wypełnione ,o co tu chodzi.

PostNapisane: Pn, 19 sty 2015, 20:58 
Fanatyk
Od: 19.07.2013
Rok produkcji: 2017
Pewnie jedna wersja a auta z radarem (płaskie logo) a druga bez (3D logo).

Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
PostNapisane: Pn, 19 sty 2015, 22:11 
Nowicjusz
Od: 24.11.2013
Rok produkcji: 2013
Panie, Panowie
Nie wiem o co chodzi z tą dyskusją na temat GJ i FL...
Ja przez rok wychodząc z domu i patrząc na M6 myślałem " Jakie to ładne auto. Po prostu CUDO!"
I czy będę miał M6 czy po FL to nie ma znaczenia! JA po prostu uwielbiam ten samochód...
P.S. może to post do działu "za co uwielbiamy swoją Madzię"? :)

Prawda, że udała się M6 japońcom? :)

Ostatnio edytowano Pn, 19 sty 2015, 22:17 przez Stan, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Pn, 19 sty 2015, 22:13 
Prawda.. Tym bardziej nie rozumiemy tych jęków i dzielenia włosa na czworo... :mad:

Zobacz moją 6tkę  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132 ... 439  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1