Teraz jest Pt, 6 lut 2026, 18:07

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131 ... 439  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: N, 18 sty 2015, 13:25 
Adept
Od: 10.07.2013
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: małopolski
Własnie analizuje zdjęcia i na 99% ,nie jest on przesuwany.
Parę fotek z salonu w Bruxelii.

Podłokietnik z kluczykami dla porównania:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Telefon ma 10,50cm, można śię pobawić i wyliczyć długość siedziska
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Tak jak pisałem fotograf ze mnie żaden.

PostNapisane: N, 18 sty 2015, 14:05 
Wtajemniczony
Od: 29.11.2014
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Wersja: SkyPassion
Region: śląski
Moim zdaniem jasne wnętrze ładniejsze było przed FL, a na pewno bardziej praktyczne. Białe wstawki na desce rozdzielczej - rzecz gustu - mi się nie podobają. Ładniejsze są już te bordowo-brązowe w przy ciemnej tapicerce. Najbardziej in minus zaskoczyły mnie białe brzegi "podłokietnika" utrzymanie tego w czystości będzie wyzwaniem.

PostNapisane: N, 18 sty 2015, 14:09 
Z tego co widzę siedziałeś w wersji ze skrzynią manualną i automatyczną....
Obydwie były wersjami SkyPasion ?
Te nakładki na progi są z plastiku czy amelinium ? :wink:

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: N, 18 sty 2015, 14:22 
Adept
Od: 10.07.2013
Region: małopolski
Wszystko plastik.Przypuszczam że będą różne konfiguracje wersji na poszczególne kraje. A co sądzicie o siedziskach są większe czy nie .Moim zdaniem ich krótkość że tak nie fachowo powiem , wpada w oko od razu.

PostNapisane: N, 18 sty 2015, 15:00 
Prawie fanatyk
Od: 22.09.2014
Rok produkcji: 2015
Skrzynia: AT
Wersja: SkyMotion
Region: podkarpacki
Mi wyszło z obliczenia na podstawie telefonu Kolegi na siedzisku : 47cm.
Coś mało, może błąd w liczeniu moim :) Ile jest w przed FL?
A wysokość oparcia w przed FL ? (tu pewnie taka sama jak po FL)

Chyba znak czasów (oszczędność materiałów? wykazanie większej ilości miejsca?) , dla porównania w 10cio letniej Alfie 156 : siedzisko 52cm, oparcie (bez zagłówka) 61cm. W 166tce jeszcze więcej.

Krótsze siedzisko, bardziej płaskie ma zalety na krótkich dystansach i częstym wsiadaniu/wysiadaniu, na dłuższe trasy i dziesiątki tys km rocznie zacząłbym się wahać czy będzie dobrze.

PostNapisane: N, 18 sty 2015, 15:03 
Bywalec
Od: 13.12.2014
Dzięki za fotki.

Wygląda na to ,że fotel ma około 46~49.
O gustach się nie dyskutuje, ale te plastikowe nakładki na progach dobrego wrażenia nie robią.
Reszta wyglada fajnie.

PostNapisane: N, 18 sty 2015, 15:23 
Amator
Od: 05.11.2014
Plastikowe nakładki lepsze niż żadne. Szkoda jednak, że aluminiowe zniknęły z listy akcesoriów dodatkowych w nowym katalogu - nie spodziewam się, że aluminiowe będą w standardzie w PL.

Dzięki za fotki wojcian. Jak oceniasz jakość wykończenia wnętrza względem obecnej wersji?

PostNapisane: N, 18 sty 2015, 15:27 
Świeżak
Od: 06.01.2015
Rok produkcji: 2013
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
A czy to wykończenie na desce rozdzielczej to faktycznie skóra z przeszyciami?? To samo pytanie tyczy się kanału i podłokietnika. Skóra wygląda na naturalną czy raczej ekologiczną? ?

PostNapisane: N, 18 sty 2015, 15:30 
Wg mnie te plastiki na progach są poniżej krytyki w tej klasie auta <slabo> - czy naprawdę te alu nakładki aż tak podnoszą cenę ?? :>

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: N, 18 sty 2015, 15:31 
Amator
Od dealera słyszałem, że przynajmniej na desce jest eko skóra. Z tunelem pewnie będzie podobnie.

PostNapisane: N, 18 sty 2015, 15:31 
Świeżak
A fotele?

PostNapisane: N, 18 sty 2015, 15:57 
Stały bywalec
Od: 08.04.2014
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Region: zagranica
Srodek (czesc pikowana) z naturalnej reszta siedziska eko. Tak bylo przed FL

PostNapisane: N, 18 sty 2015, 16:55 
Prawie fanatyk
Od: 28.07.2013
Region: zagranica
rkarcz napisał(a):
Widzę że sonic Silver rządzi... :cool:

Teraz z czerwonego wszyscy się przerzucają na srebrny?

-- Dodano: N, 18 sty 2015, 16:55 --

kaizen napisał(a):
Od dealera słyszałem, że przynajmniej na desce jest eko skóra. Z tunelem pewnie będzie podobnie.

Średnio widzę tzw. poprawiane jakości w środku po tych zdjęciach, oby z bebechami było lepiej :idea:

PostNapisane: N, 18 sty 2015, 17:03 
Nadal nie rozumiem oczekiwań Premium w wozidle za takie pieniądze.. Siedziałem w Insigni dość dobrze wyposażonej. Oczekuję tego samego.
Co do srebrnego. No wlaśnie pierwsze foty po LA były srebrnego w ruchu i może dlatego. Ja akurat ze względów praktycznych. Biały jakoś nie dla mnie. A ciemne przy mojej szutrowej drodze dojazdowej to byłaby masakra z utrzymaniem czystości. Byłbym stałym bywalcem w wątku o upierdo....nych... Planowałem niebieski i obym nie żałował....

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: N, 18 sty 2015, 17:24 
Amator
rkarcz napisał(a):
Nadal nie rozumiem oczekiwań Premium w wozidle za takie pieniądze..

Skąd oczekiwania? Stąd, że sama mazda udaje, że 6-tka aspiruje do klasy "prawie premium", a także stąd, że dealerzy obiecywali poprawę jakości w FL.

PostNapisane: N, 18 sty 2015, 19:30 
Bywalec
Od: 09.08.2014
Rok produkcji: 2014
Wersja: SkyEnergy
Region: dolnośląski
A ja kompletnie nie rozumiem tego marudzenia - Mazdę 6 2.0 Sky Energy mozna kupić za 105k i z tym wyposażeniem, wyglądem, silnikiem i prowadzeniem uważam stosunek jakości/ceny za REWELACYJNY w stosunku do konkurencji z klasy. Zdecydowanie wolę nawet opcję udawania premium za 100k niż bycia premium za 150k ;).

kaizen napisał(a):
Skąd oczekiwania? Stąd, że sama mazda udaje, że 6-tka aspiruje do klasy "prawie premium", a także stąd, że dealerzy obiecywali poprawę jakości w FL.

Ale jakiej poprawy oczekiwałeś? Skór jak w Lexusie czy silników V6/R6 z Audi/BMW? Bez radykalnej zmiany ceny samochodu niestety nie ma szans na wielki skok - a tu różnicy w cenie nie ma zadnej.

Poza tym po przejechaniu prawie 10k Mazdą nie widzę szczególnych powodów do narzekania na jakość wykonania - odpowiada cenie samochodu i tak jak inne samochody ma po prostu pewne bolączki.

PostNapisane: N, 18 sty 2015, 19:32 
Świeżak
Z ciekawości poczytałem forum o B8. Co piszą?? :
- szumi przy większych prędkościach, jakby uszczelki czy coś
- tłucze się tylne zawieszenie na nierownosciach poprzecznych
- skrzypią plastiki zwlaszcza na drzwiach
- plastiki na tunelu i podłokietnika są marnej jakości

Sugerują, że lepszą opcją jest zakup M6 po FL.

Moje wnioski: albo te wszystkie auta są do d!@#y, albo one są porównywalne, albo zaczynamy wszyscy popadać w jakiś obłęd :)

PostNapisane: N, 18 sty 2015, 20:01 
Prawie fanatyk
Od: 04.04.2013
Rok produkcji: 2016
Region: pomorski
Jubiler napisał(a):
albo zaczynamy wszyscy popadać w jakiś obłęd

tak myslę... że tak kochacie M6 i tak wiele od niej oczekiwaliście , że teraz drobiazgi was rozczarowują i boli to was mocno. Pomijam ważne usterki pojawiające się , bo to oczywiste , ale ASO jes usuwa. Ja nie oczekuję od niej cudów - i nie mogę jej mieć póki co - a jeździłem nią sporo i nie miałem takich odczuć złych jak wy.

BOSE - ostatnio poszedłem i wrzuciłem swoją płytkę z muzyką , żeby poosłuchać jak gra ... gra zwyczajnie dobrze ... i nie mam zastrzeżeń . Słuchałem płyty testowej ze specjalnie nagraną muzyką i tekstem pokzującym rózne zakresy częstotliwości dźwięku. Bez zarzutu. Nie jest to studio nagrań, ale chyba nie o to chodzi. U Kaczora gra lepiej , ale on specjalnie zadbał o jakość i szczgóły i efekt. Nie należę do najbardziej głuchych - dla poparcia tezy - uczyłem się w szkole muzycznej 10 lat - nie wydawałbym 1000 i więcej pln , żeby trochę poprawić wrażenia. Nie sądzę również - z całym szacunkiem - że trafiłem tu na grupę słyszących idealnie. Myślę , że temat słabego Bose jest przesadzony. Nie zmienia to faktu , że jeżeli wasze zdowolenie jest po zmianach , to dobrze. Nie narzekałbym jednak na fabryczną wersjętak mocno i autorytatywnie , jak i na inne rzeczy jak spasowanie elamentów i innych.

Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
PostNapisane: N, 18 sty 2015, 20:08 
Amator
BigCactus napisał(a):
Ale jakiej poprawy oczekiwałeś? Skór jak w Lexusie czy silników V6/R6 z Audi/BMW? Bez radykalnej zmiany ceny samochodu niestety nie ma szans na wielki skok - a tu różnicy w cenie nie ma zadnej.

Moment, napisałem tylko skąd biorą się oczekiwania - przecież nigdzie nie napisałem, że mi się m6 nie podoba. :)

Przejechałem obecną wersją ładnych parę kilometrów, zmiany w FL mi się podobają (LEDy), więc zamówiłem swój egzemplarz jeszcze w grudniu. Nie zrobiłbym tego, gdyby samochód mi się nie podobał. :)

PostNapisane: N, 18 sty 2015, 20:35 
Prawie fanatyk
Od: 01.11.2013
Wersja: SkyEnergy
Region: mazowiecki
bespartyjny napisał(a):
tak myslę... że tak kochacie M6 i tak wiele od niej oczekiwaliście , że teraz drobiazgi was rozczarowują

bespartyjny, myślę dokładnie tak, jak ty myślisz a Jubiler pisze. Nie wszyscy jednak popadają w paranoję, czy obłęd do końca, czego ja jestem najlepszym przykładem. Być może dlatego, że nie zamierzam na razie zmieniać GJ-ki na GJ po FL, przynajmniej w przewidywalnym choryzoncie czasowym.
Ale na boga, bespartyjny, trzeba rozumieć tych ludzi od miesięcy oczekujących na wymarzony samochód. Sam niedawno przeżywałem podobne emocje. Ba, nadal z uśmiechem i największym zadowoleniem dosiadam swojej madzi, kiedy tylko mam na to okazję.
Dlatego z zapartym tchem śledzę ten wątek przekonując sam siebie, że to nie jest choroba lecz najzwyklejsza i zdrowa męska pasja. <spoko>

PostNapisane: N, 18 sty 2015, 20:41 
Prawie fanatyk
Od: 04.04.2013
Rok produkcji: 2016
Gdyby koledzy tyle nie narzekali i nie szukali wad .... byłoby lżej.

PostNapisane: N, 18 sty 2015, 21:07 
Bywalec
Od: 17.01.2014
Rok produkcji: 2018
Wojcian, dzięki za zdjęcia. Moim zdaniem zgrabnie oświeżone wnętrze bez strasznej rewolucji. Zegary dalej byle jakie. Ale to przcież średniej klasy auto - dobrze chociaż. że producent kopiuje tych lepszych i nowocześniejszych.

PostNapisane: N, 18 sty 2015, 21:32 
Nowicjusz
Od: 09.12.2014
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Witam,
W końcu miałem okazję praktycznie poznać najnowszą Mazdę 6. Do tej pory nie miałem Mazdy więc nie mogę jej porównać do poprzedniej wersji. Wygląd zewnętrzny jaki jest każdy widzi, jest naprawdę dobrze. Mi szczególnie spodobały się światła full LED i felgi w wersji SkyPassion. We wnętrzu oczywiście nowy wyświetlacz i "nowocześniejsza" dźwignia biegów. Również brązowo-bordowe wstawki na drzwiach trochę ożywiają wnętrze. Chociaż moim zdaniem i tak są za ciemne i za mało wyraziste.
Niestety jest też kilka rzeczy które mnie niepokoją. Mimo ogólnie niezłych materiałów i wykończenia konsola środkowa wydaje się zbyt luźno spasowana. Skórzana tapicerka jest niepokojąco miękka i sprawia wrażenie zbyt delikatnej. Zaniepokoiła mnie również informacja o konieczności płatnych update-ów nawigacji. Wiem , że do tej pory Mazda używała TomTom-a. Podobno teraz jest to nawigacja firmowa Mazdy i po dwóch latach trzeba będzie płacić za aktualizacje co mi osobiście się nie podoba.
No i ostatnia uwaga dotycząca podłokietnika. Jest on faktycznie mały i nie ma żadnej możliwości jego regulacji. Jednak po wstępnym przymierzeniu wydaje mi się, że jednak może on spełniać swoje zadanie, szczególnie w przypadku skrzyni automatycznej gdy nie ma potrzeby trzymania ręki na lewarku. Tym bardziej, że podobne rozwiązanie w Volvo XC60 całkiem nieźle się sprawdza.
Marek

PostNapisane: N, 18 sty 2015, 22:28 
Bywalec
Oczekiwania jakieś są. Jeśli obiecali coś zmienić/poprawić to tego się oczekuje.
Jest lista wprowadzonych zmian...więc przychodzi czas powiedzieć - sprawdzam ! To właśnie czynią koledzy będący na miejscu.
Jedynie co mi się nie podoba to czas oczekiwania....ale o takiej sytuacji byłem informowany więc uzbrajam się w cierpliwość.

Dzięki za informacje Panowie.

btw : BOSE pozostaje bez zmian w stosunku do starszej wersji, ale jeśli lepiej wygłuszyli drzwi to poprawy należy się spodziewać na plus.

PostNapisane: N, 18 sty 2015, 22:37 
Wstydliwy
Od: 05.09.2014
Rok produkcji: 2003
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Czy w wersji SkyGo/SkyMOTION nie będzie ledów? Jakie będą wtedy światła - takie jak obecnie?

Co oznacza pakiet stylistyczny premium dostępny od wersji SkyENERGY? Czy dopiero w tych modelach będzie chromowany gril i inne nowości?

PostNapisane: N, 18 sty 2015, 22:47 
Bywalec
uk4sh napisał(a):
Czy w wersji SkyGo/SkyMOTION nie będzie ledów? Jakie będą wtedy światła - takie jak obecnie?

Co oznacza pakiet stylistyczny premium dostępny od wersji SkyENERGY? Czy dopiero w tych modelach będzie chromowany gril i inne nowości?

Pakiet stylistyczny Premium (przedni grill i zderzak, tylne światła) dostępny w Energy i Passion.
Tak , tylko i wyłącznie w tych wersjach.

Tylko dalej nie wiem czym różnią się tylne swiatła PREMIUM od normalnych.

PostNapisane: N, 18 sty 2015, 23:14 
Prawie fanatyk
Go i Motion - halogenowe światła.

Pakiet stylistyczny premium - to zagadka póki co dla wszystkich, łącznie ze sprzedawcami - tzn czym dokładnie się zderzak, grill i światła tylne różnią .

Tak zastanawiam się nad tymi LEDami - diabli wiedzą jaką mają trwałość, tzn kupując auto na 3-4 lata to bez znaczenia, bo przez ten czas na pewno nie wysiądą, ale na dłużej może mieć znaczenie.

Ma ktoś z Kolegów zwykłe halogeny (czyli Go lub Motion wersje przed FL) i narzeka na jakość światła ?

PostNapisane: N, 18 sty 2015, 23:16 
Wstydliwy
Od: 05.09.2014
Rok produkcji: 2003
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
SEBOO napisał(a):
uk4sh napisał(a):

Pakiet stylistyczny Premium (przedni grill i zderzak, tylne światła) dostępny w Energy i Passion.
Tak , tylko i wyłącznie w tych wersjach.

Tylko dalej nie wiem czym różnią się tylne swiatła PREMIUM od normalnych.

Chodzi mi jednak o to jak będzie wyglądał gril bez pakietu premium? Jak w "starej" wersji GJ?

-- Dodano: N, 18 sty 2015, 23:16 --

Andrzejsr napisał(a):
Go i Motion - halogenowe światła.

Pakiet stylistyczny premium - to zagadka póki co dla wszystkich, łącznie ze sprzedawcami - tzn czym dokładnie się zderzak, grill i światła tylne różnią .

Tak zastanawiam się nad tymi LEDami - diabli wiedzą jaką mają trwałość, tzn kupując auto na 3-4 lata to bez znaczenia, bo przez ten czas na pewno nie wysiądą, ale na dłużej może mieć znaczenie.

Ma ktoś z Kolegów zwykłe halogeny (czyli Go lub Motion wersje przed FL) i narzeka na jakość światła ?

Czyli światła w Go i Motion będą bez zmian? Widział ktoś może jakieś zdjęcie takiej wersji? Moim zdaniem dopłata do ENERGY 10k za wymianę na LEDy to trochę sporo.

PostNapisane: N, 18 sty 2015, 23:34 
Prawie fanatyk
Chyba nie będzie jak w GJ przed FL - lampy przednie mają zdaje się inny kształt, grubsza listwa chromowa od lampy do lampy, inny kształt grilla (zdaje się mniejszy, niższy, mniej agresywny).
Takie zgadywania. Ja się powoli przyzwyczajam, że dla Japończyków takie detale nie są istotne i o nich nie mówią - ot , jest coś "premium" , to powinno klientowi wystarczyć, co będziemy się bawić w opisywanie co to dokładnie jest . Opisujemy stopie sprężania, długość kolektorów wydechowych i ich połączenie itp. W sumie to nawet dobre podejście, bo to samochód a nie mebel, ale jednak dołączenie opisów tych detali stylistycznych by nie zaszkodziło opisom technicznym przecież.

-- Dodano: N, 18 sty 2015, 23:34 --

Te 10tys jest więcej to:
+ za LEDy (z adaptacyjnym oświetleniem + diodowe dzienne (jakie są teraz???) + przeciwmgielne diodowe zamiast halogenowych + tylne diodowe )
+ system ostrzegania o pojazdach na pasie ruchu przy wyjeździe tyłem
+ system ostrzegania o pojazdach w martwym polu
+ czujniki parkowania
+ podgrzewane fotele przednie
+ radio cyfrowe (??? co to znaczy ???)
+ No i ten tajemniczy pakiet stylistyczny.

Trzeba rozważyć co dla kogo i na ile jest istotne.
W sumie mnie to ten system ostrzegania przy wyjeździe tyłem najbardziej kusi z powyższych, ale żeby był wart 10tys, to aż tak nie kusi :)

Czujniki parkowania przód + tył porządne, dokładne, malowane można dołożyć za 1-2tys - ale pewnie nie będą zintegrowane z ekranem konsoli (choć może te dokładane w serwisie z katalogu akcesoriów (2x1500zł) będą?)

PostNapisane: Pn, 19 sty 2015, 00:17 
Bywalec
Od: 17.01.2014
Rok produkcji: 2018
.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131 ... 439  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1