Teraz jest Pt, 6 lut 2026, 15:25

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127 ... 439  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: So, 10 sty 2015, 17:52 
Prawie fanatyk
Od: 22.09.2014
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyMotion
Region: podkarpacki
O, pierwszy raz chyba widać jak wygląda wersja niższa niż skypassion - odpowiednik skyenergy ? - małe koła, materiałowa tapicerka, nie jest źle.
Ale HUD - trochę nisko wydaje się umieszczony. Szkoda że nie na szybie jak w BMW - wtedy fajnie to co wyświetla HUD widać jakby nad czubkiem maski , nie trzeba przestrajać oka.

PostNapisane: So, 10 sty 2015, 18:51 
Bywalec
Od: 14.08.2013
Rok produkcji: 2013
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Wersja: SkyPassion
Witam jak bym miał możliwosc, to w mojej bym tylko zmienił,wygląd zewnętrzny ten po FL,środek powiem szczerze, nie podoba mi się,wiem to kwestia gustu,w wersji przed liftem nb1 ,mogę wymienić na jaką chcę nową stację 2din,a po lifcie to już odpada,podoba mi się jeszcze srebne przyciski do szyb,napewno są jeszcze inne poprawki których nie widać gołym okiem,zobaczymy jak będzie w Polsce dostępne,to sie dokładnie okaże jakie są zmiany :)

PostNapisane: So, 10 sty 2015, 20:44 
Amator
Od: 09.03.2014
Rok produkcji: 2014
A ja tak naprawdę przygarnąłbym wnętrze tego auta - podoba mi się znacznie bardziej..... Na zewnątrz nie widzę aż tak znaczących zmian - linia odświeżona na plus, ale jakbym miał wybierać to wybieram środek!

Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
PostNapisane: So, 10 sty 2015, 21:04 
Bywalec
Od: 18.04.2014
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
rkarcz napisał(a):
Od wszystkich na pewno nie. Ale od wiecznych marud z pewnością..

Nie chce mi się nawet komentować. :) Przydało by się nieco dystansu. :>

-- Dodano: So, 10 sty 2015, 21:04 --

omi7 napisał(a):
Dla rozluznienia, nowym film na YT z M6 FL wersja kombi, pokazuje m.in head-up display

Wydaje mi się że przed FL panel navi i klimatyzacji wyglądał jednak lepiej.
Z kolei przód będzie szlachetniejszy i bardziej dopieszczony. <spoko>

PostNapisane: So, 10 sty 2015, 21:18 
Blasia, skoro nie rozpoczynasz 90 dyskusji o wyciszaniu i kartonowym nadwoziu w wątku Kupujemy GJkę to i mnie nie ma czego komentować... :-P Najmocniej cię przepraszam jeśli cię uraziłem stwierdzeniami typu - miauczenie, marudzenie itp.. Poza tym nie wiem, czy problemy z wyciszaniem są właściwe dla tego wątku, wszak wersji z tymi problemami chyba nawet już nie ma w sprzedaży. A jak są to sprzedają się w wersji dowolnej, więc nikt nie wnika w takie pierdoły jak wyciszanie.. <hahaha>
A miauczenie nad ewentualnym brakiem wyciszenia wersji FL zostaw młodszym, póki co przyszłym użytkownikom M6 - czyli mi i Arzago... :>

Poza tym:
Wskaźnik paliwa ze wskazówką, a nie poziomy bargraf - 1:36:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=vrnf6BWnUjo#t=98[/youtube]

Obecnie można sobie zmieniać tryb wyświetlania poziomu paliwa jako opcja w ustawieniach, czy jest jeden możliwy - poziome kwadraciki gasnące ze znikającym paliwem w cylindrach?

Kojarzę, że była niedawno dyskusja w tym wątku o podłokietniku.. :>
Przypadkiem widziałem też zdjęcie podłokietnika wersji FL w pełnej krasie.
Nie kojarzę, żebym gdzieś wcześniej widział to tak otwarcie pokazane.
Wygląda na to, że cała konsola środkowa to jeden element z otwieranym schowkiem:

http://moto.pl/MotoPL/51,88389,17025695.html?i=4

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: So, 10 sty 2015, 21:22 
Świeżak
Od: 11.12.2014
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Mi się wnętrze dużo bardziej podoba w wersji FL, dla mnie bez porównania. Z zewnątrz bez większego znaczenia.
Tak w ogóle to rozmawiałem dzisiaj z dealerem, dokładne katalogi mają mieć finalnie 30 stycznia.

PostNapisane: So, 10 sty 2015, 22:07 
Bywalec
Od: 16.08.2014
Region: wielkopolski
Rkacz też zwróciłem uwagę na wyświetlacz stanu paliwa ;) nie spodobał mi sie, w starszej wersja cyfrowa była ładniejsza, ale to są detale :) oczywiście bez komentarza jeśli można będzie to zmieniać :) nie ukrywam, że cały czas ślepo wierzyłem w automatyczny bagażnik i się obudziłem ;)

Dla mnie na ten moment wnętrze i ledy to zwycięzca liftingu :) chętnie przetestuje też ręczny wtedy stwierdze co lepsze :)

PostNapisane: So, 10 sty 2015, 22:10 
Stały bywalec
Od: 10.08.2013
Region: mazowiecki
Wnętrze kapitalne. Ale wystarczy posiedzieć w "3" i się pobawić i HUDem i ekranem. Bo z nowości to tylko elektryczny hamulec postojowy jest. Super, nowocześnie wygląda.
Ale moim zdaniem świetnie był rozwiązany HUD w ostatnim Saabie 9-5 NG - wyświetlał się bezpośrednio na szybie.
Co ciekawe jeśli ktoś musiał wymienić szybę to kupienie specjalnej wersji pod tego HUDa graniczyło z cudem, z racji bankructwa Saaba i małej ilości części do nowych 9-5.

PostNapisane: N, 11 sty 2015, 00:30 
Adept
Od: 13.06.2014
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: lubuski
rkarcz napisał(a):
Poza tym:
Wskaźnik paliwa ze wskazówką, a nie poziomy bargraf - 1:36:

Obecnie można sobie zmieniać tryb wyświetlania poziomu paliwa jako opcja w ustawieniach, czy jest jeden możliwy - poziome kwadraciki gasnące ze znikającym paliwem w cylindrach?

Arzago napisał(a):
Rkacz też zwróciłem uwagę na wyświetlacz stanu paliwa ;) nie spodobał mi sie, w starszej wersja cyfrowa była ładniejsza, ale to są detale :) oczywiście bez komentarza jeśli można będzie to zmieniać :) nie ukrywam, że cały czas ślepo wierzyłem w automatyczny bagażnik i się obudziłem ;)

Dla mnie na ten moment wnętrze i ledy to zwycięzca liftingu :) chętnie przetestuje też ręczny wtedy stwierdze co lepsze :)

rkacz trochę rozumiem Twoje wcześniejsze wpisy, tez mam często takie wrażenie ze niektóre wpisy zakrawaja o marudzenie :-) Jednak ja kiedy byłem na tym etapie zaraz po zamówieniu przestudiowalem nawet cala instrukcje do auta, mając jeszcze 3 miesiące do odbioru.Gdyby Panowie to zrobili albo rzeczywiście przejrzeli forum od deski do deski wiedzieli by, ze są zegary typu A i B
Pozdro

PostNapisane: N, 11 sty 2015, 12:56 
Amator
Od: 11.10.2014
Wlasnie bylem u dealera i cos mowil o nowych felgach standardowych 19" ktos ma jakies dokladne info?

PostNapisane: N, 11 sty 2015, 13:01 
Wtajemniczony
Od: 19.08.2013
Chodzi Ci o to, że będą przyciemniane -satin chrome czy jakoś tak?

PostNapisane: N, 11 sty 2015, 13:05 
Amator
Od: 11.10.2014
No z tego co zrozumialem angola, a mowil strasznie, to na standardzie nowe 19" cali w wersji sport

PostNapisane: N, 11 sty 2015, 13:10 
mastermyka. Niestety nie ma instrukcji do wersji FL. :>
Przeglądam forum w kwestiach spalania, czy serwisu.
Zegary mogą być jakiekolwiek, pytałem bardziej jako o ciekawostkę. :wink:

BoBi zerknij na czarne felgi do CX-5. Niestety nie spełniają homologacji M6... Ja kupuję standard 19 dla SkyPassion, dealer zmienia je na 17 bez kosztowo i będzie je lakierował na czarny półmat.

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: N, 11 sty 2015, 14:27 
Prawie fanatyk
tzn kupujesz 19tki i z własnej nieprzymuszonej woli zamieniasz je na mniejsze ? czemu?

PostNapisane: N, 11 sty 2015, 14:38 
Bywalec
Od: 16.08.2014
Region: wielkopolski
Jak tak możesz? :) przecież to auto ożywa tylko na 19. Nie kombinuj, tylko zostaw 19 i dorzuć 500 zł i jedź do lakiernika je posmarować innym kolorem !

PostNapisane: N, 11 sty 2015, 14:39 
Świeżak
Od: 06.01.2015
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Szczęśliwi posiadacze M6-tek, opuszczę proszę jak wygląda oświetlenie wnętrza. Czy to coś jak superb z oświetlonym klamkami, ledami nad kanałem w podsifitce czy też oświetloną przestrzenią na nogi. Czy może jak w polonezie - jedna lampka i tyle.

PostNapisane: N, 11 sty 2015, 14:55 
Prawie fanatyk
Od: 28.07.2013
Silnik: -
Wersja: -
Region: zagranica
Jest zwyczajnie, coś pośrodku <bach>
Ważne jak auto jeździ, nie ma co się na siłę czepiać sępostwa Japończyków, jest oszczędnie i surowo jak na standardy europejskich gadżetów, ale przecież nie jeździ się ze światłami włączonymi w środku, zapewne maździe na dziś brakuje do VAGowskich LEDowych fajerwerków z golfa czy octavii, chyba, żeby miała je dopiero wersja FL, ale wolę "jakieś" światła w maździe od LEDów superbowego cygaro na wzór hot doga, co jeździ jak czteroosobowy kajak i w środku zajeżdża festynem premium dla ubogich. Zawsze światełka można sobie podmienić. Jak wyciszenie kosztuje 6tyś to już na LED za 200zeta starczy chyba ze skarbonki dla chętnych :-P

PostNapisane: N, 11 sty 2015, 15:04 
Arzago, Andrzejsr.
No niestety ale miejsca w jakie wjeżdżam w pracy to nowe budowy i spore dziury. Poza tym niestety moje miasto w którym mieszkam nie rozpieszcza w kwestii dróg. Dojazd do domu mam gruntowy ze sporymi dziurami. Obecnie mam 16 z wysokością opony 55. To minimalny rozmiar dla w miarę komfortowej jazdy i akceptowalnym ryzyku uszkodzenia opon. I nie mówię o płótnie na wierzchu, ale o tym jak zmienia się wyważanie z ilością przejechanych kilometrów. Zaczynam od 10-15 gramów, opona po roku konczy żywot na 40-50 gramach i często doważaniu kół na samochodzie. Doważaniu 5-20 gramów na koło. Obecnie prawa przednia opona sprzed 2 miesięcy potrzebuje 50 gramów na wyważarce i kolejnych 15 gramów w 345' po obwodzie... :lol: A ma 2 miesiące. Dlatego chcę 17 i nadal mieć chociaż wysokość 55. Jeżdżę dość agresywnie i styl mojej jazdy jest temu winny najbardziej. Poza tym opony zmieniam 4 na rok. 2400 brutto wersus 4000 tez swoje robi. 1600 wolę wydać na cis innego. Np. nie zmuszanie się do ecojazdy. Dlatego też chcę czarne. Nie rzuca się ten mały rozmar w oczy tak bardzo... I przyznaję że 19 wyglądają obłędnie i pozazdrościć tym którzy mogą sobie na nie pozwolić.. :oops:

Ostatnio edytowano N, 11 sty 2015, 15:06 przez rkarcz, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: N, 11 sty 2015, 15:04 
Świeżak
Ma ktoś może filmik jak to wygląda nocą?? Jestem na etapie podjęcia decyzji i rozważam każdy aspekt, nawet oświetlenie kabiny. Widziałem już nowego mondeo, nowego paska. Mazdy niestety nie:(

PostNapisane: N, 11 sty 2015, 15:12 
Prawie fanatyk
Oświetlenie wnętrza to trzeba samemu na żywo pooglądać, zdjęcia nie oddadzą, sposób rozświetlania, przygasania, strefy gdzie świeci, ciepłe czy zimne itd. itp.
Mnie zaskoczyła (negatywnie) informacja na Forum znaleziona, że włączone lampki wewnętrzne nie gasną same jakiś czas po zamknięciu drzwi. Może po FL ten feler dostrzegli i poprawili, jak nie to pewnie można się wspomóc jakimś modułem dodatkowym, bo przecież to prosta droga do częstej wymiany akku.

@rkacz : no poniekąd rozumiem te przesłanki. Faktycznie czarna mniej będzie widoczna - że jest mniejsza. No i raczej wzorów szprychowych unikaj - optycznie zmniejszają. Ale w rok zdzierasz komplet opon w cywilnej jeździe? sporo km robisz widać. Mi się widzi, że grubość gumy przy 225/55/19 jest całkiem spora, daleko jej do naleśnika, ale na pewno łatwiej felgę ugiąć niż na grubszym profilu opony.
Ja będę odwrotnie szukał - kupując skyenergy zmienię 17tki na 19tki. Ale wątpię w możliwość uzyskania tego od dealera teraz przy początku oferty FL.

Ostatnio edytowano N, 11 sty 2015, 15:19 przez Andrzejsr, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: N, 11 sty 2015, 15:17 
Świeżak
Kurcze, auto jest przepiękne, ale co post to info, że trzeba jakieś moduły dokładać, albo samemu wyciszać. Czy Japończycy oszaleli i produkują auto na miarę malucha, którego trzeba było niemalże samemu przygotować do użytkowania ??

PostNapisane: N, 11 sty 2015, 15:24 
Prawie fanatyk
Prawda ? tak to wygląda - poczynając od niemal zerowych możliwości wyboru tapicerek, przez sztywno związane wersje z wyposażeniem (najbardziej mnie boląca - brak wersji 2.0benz z automatem w wersji skypassion), brak pakietów / opcji dodatkowych - cząstkowych do niższych wersji (jeśli nie interesuje mnie audio, ledy adaptacyjne itp. a tylko np. czujniki parkowania? ) . Ale ja się już z tym pogodziłem, nie ma alternatywy tak wyglądającej na rynku, co z tego że mają takie rzeczy, ale co dzień podchodząc do auta fajnie się uśmiechnąć , a przynajmniej nie poczuć odrazy jaką budzi większość współczesnych "bułowatych" nadwozi w tej wielkości.

PostNapisane: N, 11 sty 2015, 16:03 
No niestety Mazda jest na innym etapie finansowym niż grupa VW. Zawężenie wersji to spore cięcie kosztów. A to teraz było dla nich najważniejsze. Dla przykładu były szef Renault stawiający na nogi PSA wlaśnie zawężeniem wersji modeli chce postawić grupę na nogi.
Kolejna kwestia to jednak cena. Doposażając Opla czy VW do wyposażenia SkyPassion osiągamy rozsądnie wyposażoną wersję Premium... Było o tym sporo postów i nie ma co tego rozkminiać kolejny raz. Sam złożyłem sobie Mondeo poprzedniej wersji, Passata B7 i Insignię. Wesoło nie było. Sama tapicerka skórzana z regulacją elektryczną za prawie 8000 w Passacie. Czy tez dostęp bez kluczykowy za 3000. Swiatla LED za kolejne 3000. A najlepsze na koniec - 19 za dopłatą prawie 6000 PLN. I ile wyjdzie? Mazda uznała że ta głośność w tej klasie aut jest akceptowalna. Wymienia zestaw uszczelek dla tych, którzy są rzeczywiście rozczarowani. Pytanie ilu ich jest? Oczywiście powinna być akcja serwisowa. Nawet jeśli robisz sam wygłuszenie za 4000 to i tak zostaje ci sporo grosza. A z polityką księgowych się nie polemizuje. Mozna iść po Passata za kilkadziesiąt kPLN więcej i ciekawe czy wyjedziesz zadowolony. Pewnie tez coś będzie do dooopy. Jak w każdym produkcie stworzonym przez ludzi.

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: N, 11 sty 2015, 16:17 
Bywalec
Od: 13.12.2014
Region: śląski
Mnie się akurat ta prostota w konfigu Mazdy podoba.

Przez ostatnie 5 miesięcy odwiedziłem wiele salonów.
Chwilami można było się pogubić w tym wysztkim. Często pakiety lub konfiguracje się wykluczają...a na końcu i tak wychodzi około 146-170 tyś.

-- Dodano: N, 11 sty 2015, 16:17 --

rkarcz napisał(a):
Arzago, Andrzejsr.
No niestety ale miejsca w jakie wjeżdżam w pracy to nowe budowy i spore dziury. Poza tym niestety moje miasto w którym mieszkam nie rozpieszcza w kwestii dróg. Dojazd do domu mam gruntowy ze sporymi dziurami. Obecnie mam 16 z wysokością opony 55. To minimalny rozmiar dla w miarę komfortowej jazdy i akceptowalnym ryzyku uszkodzenia opon. I nie mówię o płótnie na wierzchu, ale o tym jak zmienia się wyważanie z ilością przejechanych kilometrów.

Czemu nie wybrałeś CX-5 ?

PostNapisane: N, 11 sty 2015, 16:31 
Wtajemniczony
Od: 29.11.2014
BoBi zerknij na czarne felgi do CX-5. Niestety nie spełniają homologacji M6... Ja kupuję standard 19 dla SkyPassion, dealer zmienia je na 17 bez kosztowo i będzie je lakierował na czarny półmat.[/quote]

rkarcz jeśli piszesz o czarnych felgach dedykowanych do CX5 w rozmiarze 17" to te felgi spełniają warunki homologacji. Można te ciemne felgi z CX5 zamontować do M6. Pisałem o tym wcześniej a sprawę potwierdzałem w mmpolu. Sam takie już kupiłem.
Obrazek
Szczegóły homologacji tutaj: http://www.mazda6forum.pl/viewtopic.php ... 88#p115788

PostNapisane: N, 11 sty 2015, 16:38 
Dzieki za info Przemo. Wlaśnie te mi pasują. Ale mój handlowiec twierdzi co innego. Nie pozostaje nic innego jak drążyć temat. Tylko te felgi maja obsadzenie opony 7,0 a M6 niby 7,5. Pół cala? Czyli 6 mm z kazdej strony felga będzie bardzo schowana.
SEBOO. Wybrałem M6 bo uwielbiam sedany. I jeżdżę w większości długie trasy. Koła 17 ułatwiają mi poruszanie się po kiepskich drogach. Poza tym CX-5 jest wielkości M3. Jeszcze kolejna sprawa to nienawidzę SUVów... :wink:

Ostatnio edytowano N, 11 sty 2015, 16:45 przez rkarcz, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: N, 11 sty 2015, 16:39 
Prawie fanatyk
Od: 28.07.2013
Silnik: -
Wersja: -
Region: zagranica
Jubiler napisał(a):
Kurcze, auto jest przepiękne, ale co post to info, że trzeba jakieś moduły dokładać, albo samemu wyciszać. Czy Japończycy oszaleli i produkują auto na miarę malucha, którego trzeba było niemalże samemu przygotować do użytkowania ??

Masz rację, bajerów z VAGa tu w maździe nie znajdziesz, ale i tak nie ma ich w wielu podstawowych wersjach a jedynie są pokazem siły w najwyższych wersjach lub za jakąś sporo dopłatą bądź w pakiecie, za tę cenę w maździe jest na bogato, ale też bez zbędnych wodotrysków. Sam nowy vwPasek na dziś przy mazdowskim odpowiednim wyposażeniu wychodzi drożej, a gdzie coś z premium bmw czy audi, gdzie trzeba za dodatki słono płacić. To naprawdę rozsądna opcja, gdyby na starcie nie mieli tylu niedoróbek i wpadek, ale może po FL będzie właśnie lepiej.

PostNapisane: N, 11 sty 2015, 18:03 
Świeżak
Teraz mam mniej więcej obraz całości. Szkoda, że jeszcze nikt nie ma wieści jak jest w FL, ale może niebawem będą jakieś przecieki. Swoją drogą jest dużo filmików na TY, ale wszystkie pokazują te same zdjęcia w kółko, nic nie mówiąc o takich właśnie niuansach.

PostNapisane: N, 11 sty 2015, 18:59 
Wtajemniczony
Od: 29.11.2014
rkarcz napisał(a):
Dzieki za info Przemo. Wlaśnie te mi pasują. Ale mój handlowiec twierdzi co innego. Nie pozostaje nic innego jak drążyć temat. Tylko te felgi maja obsadzenie opony 7,0 a M6 niby 7,5. Pół cala? Czyli 6 mm z kazdej strony felga będzie bardzo schowana.
SEBOO. Wybrałem M6 bo uwielbiam sedany. I jeżdżę w większości długie trasy. Koła 17 ułatwiają mi poruszanie się po kiepskich drogach. Poza tym CX-5 jest wielkości M3. Jeszcze kolejna sprawa to nienawidzę SUVów... :wink:

Tematu nie musisz juz dążyć;-) mam odpowiedź bezpośrednio z Mmpol więc wyżej juz nie ma kogo pytać. Jak bedziesz chciał podeślę Ci na priv. Sprawdź skan homologacji który umieściłem. Okaże się że te felgi można montować legalnie w m6.Co wiecej jakiś czas temu w pro moto w Zabrzu była m6 na takich felgach. może nawet będzie szansa się nią przejechać;-)

PostNapisane: N, 11 sty 2015, 19:50 
Bardziej myślałem o drążeniu tematu u tego gdzie ma przyjść moja M6 i gdzie mam obiecaną wymianę bez kosztów... :wink:
A jak możesz, to podeślij, na pw prześlę ci maila.

Zobacz moją 6tkę  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127 ... 439  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1