Teraz jest Pt, 6 lut 2026, 19:33

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125 ... 439  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Śr, 7 sty 2015, 18:07 
Bywalec
Od: 16.08.2014
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: wielkopolski
Tak jak mówisz Szymek, odbiore to się dowiem :) Zrobilbym szczegółowy opis i fotorelacje ale wcześniej będą już pokazowki więc pewnie i ja z niej skorzystam:)
Intryguje mnie coraz bardziej pakiet Premium :)

-- Dodano: Śr, 7 sty 2015, 18:04 --

tatahani napisał(a):
Martinus napisał(a):
Tutaj link do japońskiej specyfikacji
Wygląda na to, że kombi waży od 1460 do 1620 kg
[url]<a class="linkification-ext" href="http://www.atenza.mazda.co.jp/spec/wagon_specification.html" title="Linkification: http://www.atenza.mazda.co.jp/spec/wago ... ation.html">http://www.atenza.mazda.co.jp/spec/wagon_specification.html</a>[/url]

Z tego wychodzi, że jest cięższe, nawet sporo, ale porównałbym do europejskich katalogów. Tamten rynek to inna sprawa.

To z pewnością wersja 4x4 :)

Ostatnio edytowano Śr, 7 sty 2015, 18:25 przez Arzago, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Śr, 7 sty 2015, 18:16 
Wtajemniczony
Od: 04.01.2015
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Region: podkarpacki
Wersja 4x4 oznaczona jest w tej specyfikacji jako 4 WD i waga jest w dwóch ostatnich kolumnach

PostNapisane: Śr, 7 sty 2015, 21:51 
Wtajemniczony
Od: 29.11.2014
Rok produkcji: 2014
Region: śląski
szymek1604 napisał(a):
No to jeszcze tylko brakuje podświetlanych progów <hahaha>
Dokładnie. Mam nadzieję że takie wynalazki zostaną w Japonii i w filmie szybcy i wściekli Tokio drift :wink:

PostNapisane: Śr, 7 sty 2015, 22:05 
Bywalec
Od: 09.08.2014
Wersja: SkyEnergy
Region: dolnośląski
tatahani napisał(a):
Czy są już gdzieś dane ile bedzie ważyła GJ FL? Jeśli mieli ją wyciszyć to musi ważyć te 40-50kg więcej.

Ktoś wklejał chyba link do danych technicznych wersji FL i waga pozostała bez zmian (1300 kg 2.0 165KM), co rzeczywiście średnio ma się do dodatkowego wyciszenia.

Z drugiej strony pozostawienie wagi na tym samym poziomie jest logiczne - moc zostaje przecież identyczna a większa waga oznaczałaby gorsze osiągi/wyższe spalanie.

PostNapisane: Śr, 7 sty 2015, 23:59 
Prawie fanatyk
Od: 22.09.2014
Wersja: SkyMotion
Ale jakoś w materiałach reklamowych nie chwalą się jak dotąd niską wagą, tylko np. ileśtam w % większym wyciszeniem.
Na pewno wzrosła (zresztą przed Fl-owe też w rzeczywistości zdaje się więcej ważą niż katalogowo?) Ale mam nadzieję że nie do aż tak dużych artości które powyżej kolega przytoczył (>1600kg???) .
A z tymi światełkami , odgłosami silnika w głośniczkach coraz większy cyrk się robi. A w reklamie - "wóz dla kierowcy" :-/
Ale w razie czego kabelki od światełek zawsze można poprzecinać ;)

PostNapisane: Cz, 8 sty 2015, 00:49 
Adept
Od: 10.07.2013
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Wersja: -
Region: małopolski
Ale w razie czego kabelki od światełek zawsze można poprzecinać
Ciekawe co na to powie komputer :wink:

PostNapisane: Cz, 8 sty 2015, 06:24 
Bywalec
Od: 18.04.2014
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Z tym grillem to chyba się trochę spóźnili ,nastraja tak świątecznie. <hahaha> <hahaha> .Powinna też być opcja latającego świecącego kurczaka na Święta Wielkanocne i no i wersja z "białym misiem"dla disco polowców
Ciekawe jak by to nazwali bo mamy kodo,skayactive.............. :idea: <hahaha> <hahaha> <hahaha>

PostNapisane: Cz, 8 sty 2015, 07:53 
Bywalec
Od: 09.08.2014
Wersja: SkyEnergy
Andrzejsr napisał(a):
Ale jakoś w materiałach reklamowych nie chwalą się jak dotąd niską wagą, tylko np. ileśtam w % większym wyciszeniem.
Na pewno wzrosła (zresztą przed Fl-owe też w rzeczywistości zdaje się więcej ważą niż katalogowo?) Ale mam nadzieję że nie do aż tak dużych artości które powyżej kolega przytoczył (>1600kg???) .

Czyli jak? Waga 50kg do góry, a osiągi i spalanie to samo? Fizyka Skyactive? :wink:

PostNapisane: Cz, 8 sty 2015, 08:58 
Bywalec
Od: 15.11.2013
Rok produkcji: 2017
Według mnie wcale nie musieli wsadzać aż 50kg materiałów. By wytłumić odgłos wystarczy nakleić matę już na część blachy - jak w zlewozmywakach :) . Może jest to +25-30kg a to chyba nie jest aż tak wiele by zmieniły się osiągi/spalanie w stopniu większym niż błąd pomiaru?

Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
PostNapisane: Cz, 8 sty 2015, 09:24 
Adept
Od: 19.03.2014
Region: pomorski
Tyle, że kompleksowe wyciszenie samochodu to nie tylko kilka naklejonych mat. To przede wszystkim jakość użytych materiałów, tapicerki drzwiowej, uszczelek itd plus w/w maty. Całość dopełnia aerodynamika nadwozia. Przedliftowa GJ ma masę zbliżoną do VW Golfa, więc nie oszukujmy się - gdzieś ten tryb ekonomiczny musiano włączyć a ludzie którzy to auto rozbierali potwierdzają iż nie jest ono w zasadzie wcale wyciszone. Jeśli chce się osiągnąć poziom wyciszenia na poziomie konkurencji to nie oszukujmy się - masa auta zauważalnie wzrośnie. Z pewnością nie o 500 kg ale z w granicach 50-100 jest to możliwe. Jeśli pozostanie na poziomie niezmienionym, to obawiam się że cała ta gadka o wyciszeniu to tylko marketingowy bełkot.

PostNapisane: Cz, 8 sty 2015, 09:40 
Bywalec
W takim razie pozostaje czekać na pierwsze Demo i się wszystko wyjaśni :)

PostNapisane: Cz, 8 sty 2015, 10:36 
Stały bywalec
Od: 20.11.2014
Rok produkcji: 2016
Region: mazowiecki
Ja to kompletnie nie mogę zrozumieć tego jak tak duża firma odwala taką kaszane. Czyli auto można zamawiać a na oficjalnej stronie jeszcze go nie ma. Czy nie wiedzą jeszcze jaka finalnie będzie jego specyfikacja?

Czy po prostu Mazda zapatrzyła się na Forda, gdzie jest problem zobaczenia auta w salonie, które od 2 lat jest produkowane i nadal na stronie konfigurator jest do poprzedniej wersji. Na co tam idą pieniądze?

PostNapisane: Cz, 8 sty 2015, 11:30 
Świeżak
Od: 11.12.2014
Pingu, samochód oficjalnie nie jest w sprzedaży. Osoby, które chcą mieć go wcześniej po prostu zamawiają. Zawsze można poczekać na demo, zamówić w lutym i odebrać w sierpniu. Przecież dealer nic nie obiecuje i nie ukrywa. Każdy mówi jasno, że samochód będzie do zobaczenia i przetestowania w lutym. Taka sytuacja ma miejsce z każdym nowym modelem wchodzącym na rynek. Jak chcesz mieć trochę wcześniej to kupujesz w ciemno. Na stronie internetowej powiedziane jest także, że samochód będzie wkrótce.
Tak w ogóle to fajne jest to podświetlenie grilla.

Ostatnio edytowano Cz, 8 sty 2015, 11:47 przez jac3k, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: Cz, 8 sty 2015, 11:36 
Prawie fanatyk
Od: 04.04.2013
Nie rozumiem was ... tyle jest powydziwianych kształtów świateł led , że czasami nie wiadomo czy to światła czy co , a wy czepiacie się grilla GJ. Mi bardzo się podoba i nie uważam , że macie patent na gust idelny. To wg mnie rodzaj światłowodu , który świeci światłem z oświetlenia w reflektorze i daje delikatne jak cień światło podkreślające sylwetkę mazdy.

PostNapisane: Cz, 8 sty 2015, 12:35 
Stały bywalec
jac3k wow, jak samochód nie jest w oficjalnej sprzedaży to jak się go kupuje, pod stołem, bez umowy? Po za tym jak nie mówię o salonie, ale o stronie internetowej.

PostNapisane: Cz, 8 sty 2015, 12:41 
Amator
Od: 11.10.2014
Pingu napisał(a):
jac3k wow, jak samochód nie jest w oficjalnej sprzedaży to jak się go kupuje, pod stołem, bez umowy? Po za tym jak nie mówię o salonie, ale o stronie internetowej.
Samochod zamawiac mozesz lecz salony nie posiadaja go jeszcze na miejscu dlatego nie jest w sprzedazy oficjalnej.

PostNapisane: Cz, 8 sty 2015, 12:57 
Świeżak
Od: 11.12.2014
Pingu napisał(a):

Ja też mówię o stronie internetowej. O proszę, nawet się pofatygowałem. Dealer ma cennik i specyfikację jak zapytasz. Wg. Mazdy oficjalna sprzedaż jak i premiera w Europie się jeszcze nie odbyła.
Jak potrafisz obsługiwać internet i klikniesz w samochód to masz oto taką informację:

Mazda6 z roku modelowego 2015 pojawi się w sprzedaży w marcu 2015 roku. Już teraz skontaktuj się z Autoryzowanym Dealerem Mazda, a poinformuje Cię jak tylko samochód pojawi się w salonach i zaprosi na pierwsze jazdy próbne.

Pingu, tak w ogóle to nie wiem jaki cel mają Twoje posty. Kompletnie nie masz pojęcia o czym mówisz a na dodatek oczerniasz producenta nie mając nawet z nim kontaktu, tak wnioskuję czytając Twoje posty. Mogę jedynie przypuszczać że reprezentujesz konkurencję.

Obrazek

Ostatnio edytowano Cz, 8 sty 2015, 13:01 przez jac3k, łącznie edytowano 1 raz

administrator
PostNapisane: Cz, 8 sty 2015, 13:00 
Weteran
Od: 20.05.2013
Rok produkcji: 2018
Oficjalnie w salonach jest wersja 2014 czyli przed FL. Od marca lub być może lutego zacznie się sprzedaż oficjalna. Teraz salony idą na rękę klientom na FL i podpisują umowy, żeby Ci nie czekali do maja na swój samochód. :)

A tak poza tym nie rozumiem tego ciągłego narzekania co poniektórych. Nie podoba się to czekaj i nie marudź. :alcapone:

PostNapisane: Cz, 8 sty 2015, 13:02 
Bywalec
Cobretti napisał(a):
Z pewnością nie o 500 kg ale z w granicach 50-100 jest to możliwe. Jeśli pozostanie na poziomie niezmienionym, to obawiam się że cała ta gadka o wyciszeniu to tylko marketingowy bełkot.

Zgadzam się .U mnie po wyciszeniu przybyło 60-70 kg,a żeby było super to by się podłogę i progi przydało wyciszyć i 100kg jak nic przybędzie.Nie można mówić że cos jest niedostateczne jak czegoś w ogóle nie ma <slabo> .GJ fabrycznie je pozbawione wyciszenia <baseball> ,a jak po FL ma być cicho to minimum 100kg wyciszenia plus grubsze szyby pewnie z 20kg więcej.
Czyli w sumie min 120kg.więcej.ale widać wola mamić publikę odpustowymi błyskotkami <hahaha> <hahaha> <hahaha> ,niż porządnie zrobić tak ,żeby fabryki nie trzba było poprawiać.
Ale jak się poprawi to <pucu> <pucu> <pucu> ,jest super!!!! <spoko>

PostNapisane: Cz, 8 sty 2015, 14:08 
Stały bywalec
jac3k napisał(a):
Pingu, tak w ogóle to nie wiem jaki cel mają Twoje posty. Kompletnie nie masz pojęcia o czym mówisz a na dodatek oczerniasz producenta nie mając nawet z nim kontaktu, tak wnioskuję czytając Twoje posty. Mogę jedynie przypuszczać że reprezentujesz konkurencję.

Widzę, że masz jakiś problem ze sobą. <suicide> Kompletnie też nie mam pojęcia jaki cel mają twoje posty. Dziękuję za rozmowę, nie ma żadnego powodu abyśmy dalej między sobą wymieniali jakiekolwiek zdania, po za tym to nie temat na takie osobiste ataki.

Ostatnio edytowano Cz, 8 sty 2015, 18:26 przez tombien, łącznie edytowano 1 raz
Nie cytujemy zdjęć (regulamin, pkt 5.6).

PostNapisane: Cz, 8 sty 2015, 15:41 
Stały bywalec
Od: 11.03.2014
Region: opolski
Blasia napisał(a):
Zgadzam się .U mnie po wyciszeniu przybyło 60-70 kg,a żeby było super to by się podłogę i progi przydało wyciszyć i 100kg jak nic przybędzie.(...)

To ciche auto nie robi podłogi?

Ostatnio edytowano Cz, 8 sty 2015, 18:27 przez tombien, łącznie edytowano 1 raz
Cytowanie zbyt długiego fragmentu wypowiedzi (regulamin, pkt 5.6).

PostNapisane: Cz, 8 sty 2015, 15:48 
Bywalec
Pewnie robi ale sporo $$ idzie :)
Waga zależy jeszcze od mat. U mnie na Dynamat Extreme przybyło jakieś 35-40kg (nadkola, drzwi, bagażnik, podłoga).

PostNapisane: Cz, 8 sty 2015, 16:14 
Bywalec
tatahani napisał(a):
To ciche auto nie robi podłogi?

Tak jak napisał Bezan. :)

PostNapisane: Cz, 8 sty 2015, 16:58 
Bywalec
A może mazda odchudzila auto w jeszcze innej kwestii, waga wyciszenie wyrownala masę i stąd brak różnic :) tada

PostNapisane: Cz, 8 sty 2015, 18:53 
Bywalec
Bardziej odchudzić się nie da ,już umiera na "anoreksję" :wink: A potem zniknie <hahaha>

PostNapisane: Cz, 8 sty 2015, 19:19 
Bywalec
Przyjedzie auto z klatką, fotelami sparco w kolorze biało czarnym i 100kg ledami na zewnątrz :)

PostNapisane: Cz, 8 sty 2015, 19:20 
Ja was nie rozumiem. Jęczycie, miauczecie. Kupiliście bądź co bądź dość tanie auto a dorabiacie mu ideologię pseudo Premium. Jak kupiłem sobie Opla to mam efekt niedomkniętej szyby, blaszane drzwi itp. Ale tego oczekiwałem bo nie stać mnie na Mesia. I nie dorabiam do tego całego tabunu epitetów. Ktoś zrobił wyciszenie i jest zadowolony to w czym ma problem? Sam jest idealny i bez skazy? Maździe wyszło kilka rzeczy w tym samochodzie ale wyciszenie nie. Już to wszyscy wiedzą. Hello..
Co do braku informacji. Kupujący w tej chwili wiedzą jedno. Nie będzie gorzej niż było. Chcieli kupić M6 bez bolączek wieku dziecięcego. Ale tu tez winna Mazda. Zmusza do nie wiadomo czego. Otóż nie zmusza. Nie jestem dzieckiem. Wiem czego chcę a czy sie rozczaruję? Wątpliwe. Zamawiałem dlatego, że każdy miesiąc zastanawiania się sprawiłby kolejne dwa więcej w kolejce. Inna nie będzie...

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Cz, 8 sty 2015, 19:30 
Adept
Od: 10.02.2014
rkarcz ja przesiadając się z Citroena C2 do Magdalenki czuje się jak w premium :D Dla mnie auto idealne, mimo, że najechane ok. 600km dopiero <zauroczony> Frajda z jazdy bezcenna :D A za wszystko inne płaci się $$$ <hahaha>

PostNapisane: Cz, 8 sty 2015, 20:38 
Adept
Od: 19.03.2014
Premium zapewne nikt nie oczekuje, ale z pewnością też nie tego że będzie gorzej niż w kompaktach konkurencji.

PostNapisane: Cz, 8 sty 2015, 22:30 
Bywalec
rkarcz napisał(a):
Ja was nie rozumiem. Jęczycie, miauczecie.

Po to jest forum,na forum trafiają głownie ludzie jak mają problem <nie> .Jedni pisza tylko w superlatywach i nie widza wad ,inni na wady zwracja więcej uwagi i o to chodzi ,każdy pisze co uważa i jakie ma odzczucia :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125 ... 439  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1