Teraz jest Pt, 6 lut 2026, 20:57

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122 ... 439  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Wt, 23 gru 2014, 15:10 
Adept
Od: 10.02.2014
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
zagryziak widziałem ten wątek, tylko niektórzy mają GJ inni GH, natomiast nasze auto to już końcówka produkcji i myślałem, że już dawno to poprawili. Widocznie te po FL będą miały pewnie już GJ (chyba :D) Także trzeba z tym żyć :P

administrator
PostNapisane: Wt, 23 gru 2014, 15:18 
Weteran
Od: 20.05.2013
Rok produkcji: 2018
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Wersja: -
Region: dolnośląski
Wszyscy powinni mieć wpisane GH, tak jest w homologacji od producenta. Jak ktoś ma GJ w dowodzie to jest to błąd. :)

PostNapisane: Wt, 23 gru 2014, 15:41 
Prawie fanatyk
Od: 23.10.2012
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: TS2
Region: zagranica
A po lifty bedą miały wpisane gg/gy

Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
PostNapisane: Wt, 23 gru 2014, 17:25 
<hahaha>

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Wt, 23 gru 2014, 22:37 
Wstydliwy
Od: 21.11.2014
Region: mazowiecki
Witam serdecznie Wszystkich posiadaczy Mazdy i nie tylko, jestem tu nowy choć post powitalny napisałem już jakiś czas temu. Jestem posiadaczem mazdy 6 od miesiąca.
Odnośnie dowodu rej. to u mnie też widnieje GH. Co do dealera to ja kupiłem w wawie w bemo motors na al. krakowskiej mogę polecić wszystko było ok.

PostNapisane: Wt, 23 gru 2014, 22:47 
Fanatyk
Od: 19.12.2013
Rok produkcji: 2013
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Wersja: SkyEnergy
Region: wielkopolski
Witaj TTOOMMYY zadowolony z dealera ? jak zawsze przy kupnie.
Pozdrawiam i Radosnych Świąt :)

PostNapisane: Wt, 23 gru 2014, 22:57 
Wstydliwy
Żeby nie było tak różowo to mam zastrzeżenie co do odbioru samochodu może nie konkretnie do osoby lecz do systemu przyjętego przez kierownictwo salonu.
Odbieraliśmy samochód z Żoną i dziećmi w dzień powszedni około 1800, ciemno, zimno, pada a odbiór samochodu odbywa się w miejscu kompletnie nie oświetlonym i nazwijmy to pod ażurowym zadaszeniem.
Wyraziłem swoja opinie i u dealera i mazda polska. Jak bym kupował ziemniaki na straganie!!!
Co do auta to jak na razie super, przejechane dopiero 900km.

Pozdrawiam Wszystkich Serdecznie i Wesołych i Radosnych Świąt!!!

PostNapisane: Śr, 24 gru 2014, 07:53 
Fanatyk
Od: 19.12.2013
Region: wielkopolski
U mnie było podobnie.Kupowałem już kilka aut z salonu ale tylko Mazdę odbierałem na zewnątrz.
W pozostałych przypadkach było tak,że na prawdę wyjeżdżałem nowym z salonu.
Aha i zawsze jakiś prezent od dealera tj. szampan,maskotka,poduszeczka z logo firmy a w Maździe nic. Uścisk ręki sprzedawcy <suicide>

PostNapisane: Śr, 24 gru 2014, 08:00 
Prawie fanatyk
Od: 28.07.2013
Rok produkcji: inny
Region: zagranica
Ja wyjeżdżałem z salonu... było miło i kulturalnie. Może to kwestia kultury dealera w sprzedaży. Może tego, że przeplata Mazdę i Merca. Może kwestia lokalowa. Może wazelina. :zona:
A czego wy właściwie chcecie... :arrow: ach zapomniałem, że to klasa premium wg naczelnego Mazdy w PL. <hahaha>

PostNapisane: Śr, 24 gru 2014, 13:33 
Adept
W poniedziałek z żoną mamy odbiór, to i ja napiszę jak to było. Szczerze to zdziwiony jestem TTOOMMYY-go historią ;)

PostNapisane: Śr, 24 gru 2014, 16:41 
Wstydliwy
JA też byłem zdziwiony jak przyjechałem po auto: jak to tu na dworze po ciemku i było zimno a ja z dziećmi małymi. Tylko dlatego że zona nalegała to odebraliśmy auto!!!
Mam wrażenie ze dealer nie przygotował a nawet nie pomyślał o takim pomieszczeniu.
Jak większość z was mazda to juz któreś auto nowe z salonu i zawsze było inaczej nawet z szampanrm itd..

Pozdrawiam Serdecznie!!!

PostNapisane: N, 28 gru 2014, 15:52 
Świeżak
Od: 12.12.2013
Panowie a orientujecie sie w jakiej walucie polska Mazda płaci za samochody?
USD czy EURO? Bo jak USD to samochody mogą znacznie podrożeć :/
Zreszta Euro też się pnie do góry, dopóki Mario nie wlaczy drukarki.......

PostNapisane: Pn, 29 gru 2014, 00:10 
Amator
Od: 11.08.2014
Ja odbierałem w salonie i z niego wyjeżdżałem, zdjęcie, uścisk dłoni, rodzina ; )))) (Górczewska wawa) Czyli na full wypasie. W dowodzie GH a odbiór był wrzesień 2014. Jak więc widać różne są standardy i miejsca odbioru.

PostNapisane: Pn, 29 gru 2014, 20:31 
Adept
No to ja z żonką dziś odbieraliśmy nasze wymarzone autko <pucu>
Po przybyciu oczywiście zaproponowana kawka, herbatka, później wypisywanie papierków itp i przyszedł czas na sprawdzenie Madzi ;) Auto stało w specjalnym do tego przeznaczonym pomieszczeniu dobrze oświetlonym. Nasz opiekun zobaczył naszą listę A4 rzeczy do sprawdzenia bardzo się zaciekawił co tam mamy nabazgrane ;p
Choć krótko pracuje, to stwierdził, że nikt nigdy z taką listą nie przyszedł. A co nie zmienia faktu sam zaczął nawet sprawdzać i pomagać przy "odhaczaniu" kolejnych punktów. I tu ukłon dla forum za gaśnicę i trójkąt, gdyż pewnie byśmy o tym zapomnieli, a to dokładają na końcu ;) Ogólnie wszystko przebiegało w dobrej atmosferze. Także z żonką byliśmy bardzo zadowoleni z obsługi i polecamy nasz salon: Mazda Fiałkowski (Zielona Góra), szczególnie Pana Wojtka Ł.

PS: Po nowym roku ogarniemy zdjęcia i opis w odpowiednim temacie dotyczących naszych Mazd <%>

Ostatnio edytowano Pn, 29 gru 2014, 21:26 przez kriss1985, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Pn, 29 gru 2014, 20:42 
Pogratulować kriss1985, pogratulować.
Na nasze po FL pewnie dopiero kopią rudę gdzieś w Chinach, albo Afryce, potem statek, huta, kolej i dopiero tłocznia, a gdzie spawanie...? Ale ten czas wolno leci... Szook.. :wink:

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Pn, 29 gru 2014, 21:03 
Wtajemniczony
Od: 29.11.2014
Region: śląski
Kriss1985 to teraz najlepsza opcja na sylwestra to garaż z nową m6;-)

PostNapisane: Pn, 29 gru 2014, 21:30 
Adept
Dziękuje Panowie :piatka:
Akurat przed chwilą udało się załatwić garaż w miejscu w którym mieszkamy, także domek dla autka już jest :D
Teraz tylko cieszyć się frajdą z jazdy i lektura do poduszki w postaci grubej instrukcji obsługi ;)

A wasze FL-ki jak dopłyną do Polski to jeszcze będziecie bilety sprzedawać na oglądanie ;p

PostNapisane: Wt, 30 gru 2014, 14:55 
Amator
Od: 26.11.2014
Rok produkcji: 2015
Witam
Pozwoliłem sobie na utworzenie nowego wątku bo chciałbym w jednym miejscu zebrać możliwie najwięcej porad co powinno się i co warto zrobić w nowym samochodzie, żeby poprawić producenta :wink: . Uważam, że najlepiej byłoby podyskutować trochę o tym a potem może zrobić coś w stylu listy kontrolnej odbioru. Warto byłoby też wskazać zakresy cen żeby określić czy ktoś nas nie chce złoić za bardzo albo czy cena nie jest podejrzanie niska, ustalić polecane warsztaty w konkretnych lokalizacjach , z dotychczasowych doświadczeń z ASO wywnioskować czy dana czynność wpływa na gwarancję i jak bardzo się na to krzywią przy przeglądach itp. itd.
Ja swoje auto będę odbierał pewnie w marcu i planuję zabezpieczenie antykorozyjne podwozia, impregnacja tapicerki pewnie kupię jakiś produkt i zrobię to sam, zabezpieczenie lakieru ale tak bez szaleństw porządny wosk i też samodzielnie, założenie listew ochronnych progów i bagażnika, być może założenie nadkoli (chlapacze zamówiłem od razu). Czy coś jeszcze? Wiem, że niektórzy z Was planują wyciszenie. Decyzję podejmę jak pojeżdżę trochę, mam nadzieję, że w FL nie będzie takiej potrzeby.
To zacznę listę, pls dopisujcie kolejne rzeczy, jak ktoś już coś robił to ceny, polecane lub odradzane produkty i firmy.
1. Zabezpieczenie antykorozyjne podwozia
2. Zabezpieczenia lakieru
3. Założenie nadkoli, chlapaczy, listew ochronnych itp.
4. Zabezpieczenie tapicerki
5. Wyciszenie

Pozdrawiam

PostNapisane: Wt, 30 gru 2014, 15:49 
Bywalec
Od: 15.11.2013
Rok produkcji: 2017
Ja bym powiedział, że 3/4 tematów na forum jest właśnie spraw dotyczących sytuacji "po zakupie" :) Czy zatem wsadzanie wszystkiego do jednego worka ma sens?

- o ASO jest już wątek,
- antykorozję część robi,
- odnośnie impregnacji też jest wątek i sporo środków oraz metod wykonania (samemu, zlecone),
- zabezpieczenie lakieru - kilka wątków :) Swoją drogą sam wosk chyba niewiele da w kwestii zabezpieczenia. Raczej jakieś powłoki.
- wyciszenie - zależy od sposoby jazdy. Nie dla wszystkich to mus.

To moja opinia. Każdy może sam przeczytać ważniejsze wątki forum i podjąć kroki odpowiednie dla siebie :)

PostNapisane: Wt, 30 gru 2014, 16:18 
Amator
Chodzi mi bardziej o zaraz po zakupie, po wyjechaniu z salonu czyli co zrobić żeby spać spokojnie :D i nie chcę dublować wątków tylko zebrać wszystkie porady do kupy. Jeśli jakiś wątek opisuje bardzo szczegółowa jakiś punkt to go podlinkować. Powstał by taki spis treści bardzo ułatwiający zebranie opinii a lista mogłaby posłużyć każdemu w inny sposób. Dla mnie np. istotna jest ochrona przed korozją bo mam z tym przykre doświadczenia a temat jakości dźwięku sprzętu Audio a co za tym idzie wyciszanie jest na drugim planie.
Pozdrawiam

PostNapisane: Wt, 30 gru 2014, 19:12 
Prawie fanatyk
Od: 01.11.2013
Każdy zainteresowany zakupem GJ-ki przegląda forum od deski do deski. Gdy już podejmie decyzję powtarza te czynności wiele razy, natomiast bezpośrednio przed jak i po odbiorze madzi szczegółowo przegląda i zapamiętuje wątki, które najbardziej go interesują. Poznaje dokładnie strukturę forum i wszystkie tematy. Dla każdego z nas forum stanowi ogromną skarbnicę wiedzy o naszych autach i ich otoczeniu. SerWe proponujesz coś co już wcześniej detalicznie zostało przez Twoich poprzedników wyłożone na stół i z czego wszyscy korzystają.
Osobiście uważam podobnie jak Bezan, że ponowne wsadzanie wszystkiego, co już powiedziano do jednego worka ma niewielki sens, wręcz może spowodować powielanie tych samych tematów. Poza tym większą korzyścią dla łaknących wiedzy nt GJ-tek będzie osobiste wertowanie forum w poszukiwaniu tego co ich interesuje, zwłaszcza że forum ma bardzo prostą logikę. :) :wink:

administrator
PostNapisane: Wt, 30 gru 2014, 19:14 
Weteran
Od: 20.05.2013
Rok produkcji: 2018
Przeniosłem posty do tego wątku, gdzie ich miejsce. :D

PostNapisane: Śr, 31 gru 2014, 10:16 
Nowicjusz
Od: 01.09.2014
To i ja się pochwalę, zrobiłem sobie prezent noworoczny i wreszcie zamówiłem GJ-tkę :) nie będę nazbyt oryginalny, wersja 2,5 AT Sport Kombi Skypassion Soul Red FL :) za to pocieszam się, że w moim mieście w ogóle nie ma takiej Mazdy 6 więc chociaż tu będę wyjątkowy :)

no i pozostaje czekać i dogrywać leasing, zgodnie z umową odbiór na 15 maja :/ ale ponoć ma być jeszcze w kwietniu.

PostNapisane: Śr, 31 gru 2014, 12:27 
Amator
No trudno :sad:
Chciałem żeby powstała lista, czynności jakie warto zrobić zaraz po wyjechaniu z salonu, żeby w możliwie najlepszy sposób zabezpieczyć i usprawnić swoje auto tak by możliwie jak najdłużej cieszyć się bezproblemowa eksploatacją. Ja decydując się na zakup przewertowałem forum, znalazłem w nim wiele interesujących mnie tematów i tak jak napisał zagryziak jest to nieoceniona kopalnia wiedzy. Ale pamiętam, że gdzieś były poruszane tematy, które mnie w danym momencie mniej interesowały a potem jak chcę do nich wrócić to nie mogę znaleźć. W wielu miejscach wadziłem tekst "gdzieś było ale nie mogę znaleźć" więc to nie tylko ja mam problem z pamięcią :wink: .

Pozdrawiam i życzę Wam wszystkim w Nowym Roku, tym co już maja i tym co czekają radości z jazdy i nie tylko :D <pucu>

PostNapisane: Śr, 31 gru 2014, 13:24 
Prawie fanatyk
SerWe, jeszcze troszkę pomyszkujesz po forum i z niczym nie będzie kłopotu. W razie czego zawsze można skorzystać z wyszukiwarki.
Również życzę Ci wiele radochy, gdy już ją odbierzesz a do tej chwili wspaniałych snów zawsze z GJ-ką w tle.

PostNapisane: Cz, 1 sty 2015, 12:18 
Stary wyjadacz
Od: 20.09.2013
Albo można spytać Tomasza , On wszystko kojarzy, co, gdzie i jak, na forum . Mnie nigdy nie zawiódł

JESTEM UBEZPIECZONY W D.A.S.

Obrazek

PostNapisane: Cz, 1 sty 2015, 12:57 
Wtajemniczony
Od: 19.08.2013
Tak trochę z innej beczki:
ponad miesiąc temu zamówiłem FL i nadal wszystko co wiem na jej temat to info z forum plus zdjęcia z LA...
Coś a la specyfikację dostałem przy zamówieniu a tak poza tym bazuję na "tabelce", którą ktoś tutaj życzliwie wrzucił.

Czy wiecie może kiedy Mazda oficjalnie wrzuci na stronę coś wiecej?
Bo np. na japońskiej stronie z użyciem opcji "tłumacz na polski" jest już nowy model:
http://www.atenza.mazda.co.jp/

I jeszcze jedno: czy dostajecie od dealerów jakieś nowe informacje odnośnie zamówionego modelu? U mnie cisza...

PostNapisane: Cz, 1 sty 2015, 13:56 
Prawie fanatyk
szymek1604 napisał(a):
Albo można spytać Tomasza , On wszystko kojarzy, co, gdzie i jak, na forum . Mnie nigdy nie zawiódł

To tak, jak w tym dowcipie: Jaka jest różnica pomiędzy magistrem, docentem i profesorem?
magister musi wiedzieć wszystko (z zakresu swojej specjalizacji, kierunku studiów)
docent już nie musi wiedzieć wszystkiego ale za to musi wiedzieć w jakim podręczniku (literaturze) szukać odpowiedzi na interesujące go zagadnienie
profesor nie musi wiedzieć niczego, oprócz tego gdzie jest docent?.
:lol: <hahaha> :lol: <hahaha>

PostNapisane: Cz, 1 sty 2015, 14:40 
Radiss napisał(a):
I jeszcze jedno: czy dostajecie od dealerów jakieś nowe informacje odnośnie zamówionego modelu? U mnie cisza...

Podobno do 6.01.2015 jest jakieś embargo na info o FL.
Po tej dacie ma ruszyć kampania informacyjna.

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Cz, 1 sty 2015, 20:31 
Świeżak
Od: 12.11.2014
Rok produkcji: 2011
Zastanawiałem się gdzie jest sterowanie podgrzewania tylnych foteli:

http://www.atenza.mazda.co.jp/grade/wag ... ckage.html

odpowiedz: w podłokietniku <spoko>

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122 ... 439  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1