Teraz jest Pt, 6 lut 2026, 23:37

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118 ... 439  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: So, 13 gru 2014, 20:27 
Bywalec
Od: 16.08.2014
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: wielkopolski
Jak drogowcy zimą ;)

PostNapisane: So, 13 gru 2014, 20:36 
Arzago rozczaruję cię... :? Dzwoniłem w tygodniu. Moje 3 sztuki wchodzą do produkcji 31.01.. Odbiór 10.04. Jajca... :mad: Jak się do świąt nic w systemie nie zmieni to pozostaje <%> przez święta...

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: So, 13 gru 2014, 20:49 
Bywalec
Puściłem maila do mojego sprzedawcy, obiecał informować mnie o wszystkim, a ostatnio z nim rozmawiałem i wszystko było ok więc zobaczymy :) Rkacz a może nie zmieściłeś się na pierwszej liście? Masz aż 3 auta ;) Ja byłem jednym z pierwszych na liście i miałem się załapać na rzut przedwczesny jak to nazwano więc zobaczymy ;)

PostNapisane: So, 13 gru 2014, 21:42 
:) Problem dotyczy całej Europy która taką realizacją zleceń położy kwartalne wyniki. Dlatego mają mocno interweniować. Fakty są niestety takie jakie są. Automatyzuję inne branże niż Automotive ale dla mnie termin przezbrojenia linii, dla bądź co bądź sporych zmian, w 2 miesiące wydaje się dość szalony. :wink: Nawet nie chodzi o końcowe składanie dostępne na youtube, ale produkcję poszczególnych komponentów. Zderzaki, kratki, cały środek - konsola, tunel. Trzeba jeszcze przeszkolić pracowników. Zmarnować troche produkcji na regulacje, optymalizacje. To trwa. Dlatego te terminy lutowe wydawały mi się dość naciągane. Mi tam to lotto. Będzie kiedy będzie. Oczywiście wolalbym kupować zimowki do M6 niż letnie do Vectry... :lol:

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: So, 13 gru 2014, 23:00 
Wtajemniczony
Od: 29.11.2014
Rok produkcji: 2014
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Region: śląski
Arzago mi też mówili w salonie gdzie zamawiałem M6 przed FL, że gdybym decydował się na zmianę na FL to powinna być początkiem maja. :( Trzymam kciuki żebyś otrzymał swoją w terminie, ale zgadzam się z tym co napisał rkarcz na temat zmian na taśmie produkcyjnej. Pamiętaj, że pierwsze sztuki nie pójdą do klientów indywidualnych tylko salonów. Nie będą przecież sprzedawać samochodów z "ulotki" tylko muszą pokazać jak to wygląda w rzeczywistości. Poza tym lepiej żeby na siłę się nie spieszyli.

PostNapisane: So, 13 gru 2014, 23:22 
Wstydliwy
Od: 03.12.2014
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Przykładowo:

Premiera nowego/starego Mondeo mkV, które produkowane jest od dwóch lat na rynek Amerykański była w październiku, a pierwsze dostępne do odbioru pojedyncze sztuki będą dostępne luty/marzec.

VW robił przedsprzedaż Passata b8 już od września informując, że samochody będą z poczatkiem listopada do odbioru, niestety do dnia dzisiejszego odbiory są wstrzymane.

Reasumując- trzeba się uzbroić w cierpliwość, ponieważ terminy mogą się wydłużyć. Umowy oraz polskie prawo w tym wypadku nie zabezpieczają klienta. Inaczej natomiast wygląda sytuacja prawna w Niemczech, gdzie dilerzy za niedopełnienie warunków umów musieli by wypłacić odszkodowania- dlatego też nie sprzedają/kontraktują zamówień FL

PostNapisane: So, 13 gru 2014, 23:49 
Bywalec
Od: 17.01.2014
Rok produkcji: 2018
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Wersja: -
Region: dolnośląski
Mi w salonie (z miesiąc albo 1,5 temu) sensowny człowiek od razu powiedział - nowa 2, 6FL i Cx 3 realnie bedą do odbiorów na wiosnę 2015. Wskazywał kwiecień / maj. A dowiadywałem się konkretnie bo jestem zainteresowany 2 lub cx3

PostNapisane: So, 13 gru 2014, 23:50 
Bywalec
Pożyjemy, zobaczymy :) Jeśl do mają się wyrobia, to nie będę płakał ;)

PostNapisane: N, 14 gru 2014, 07:15 
Bywalec
Od: 18.04.2014
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Region: podkarpacki
Arzago daj na mszę :inkwizycja: myślę że to pomoże :) .A tak nawiasem to dziwne i nie odpowiedzialne sprzedawać samochody z terminem dostawy z góry zakładającym opóźnienie np.3 -m-ce <slabo> .To byłaby totalna kpina z klienta <sex> . Jeśli mi by wykręcili taki numer ,a sporo jeżdżę 6-8 tys/mies. to czym miałbym wykonywać swoja pracę? :> Jeśli okazałoby się te opóźnienia prawdą [zakładam że tak nie będzie] to ja na waszym miejscu bym robił dym,to jest świadome robienie z ludzi debili. :parowka:
P.S.a na jakiej podstawie dokonano konfiguracji ,bo stronie Mazdy konfigurator dotyczy GJ przed FL?
Nie ma konfiguratora po FL. :)

Ostatnio edytowano N, 14 gru 2014, 11:22 przez tombien, łącznie edytowano 1 raz
Poprawiono błędy ortograficzne. Proszę przestrzegać regulaminu (regulamin, pkt 4).

PostNapisane: N, 14 gru 2014, 09:22 
Prawie fanatyk
Od: 28.07.2013
Rok produkcji: inny
Region: zagranica
Niestety Mazda obrosła w piórka, bo "piękne" i "japońskie" sprzedaje się na pniu, design dziś to podstawa, więc nie muszą się za bardzo starać, a i tak kupi się auto w ciemno, bo opinia działa i marketing, więc i podejście jest jakie jest :idea: może się to zmieni...
To auto walczy przede wszystkim o rynek USA, ewentualnie azjatycki, zapewne sukcesem w PL mazda trochę jest zdziwiona a przez to trochę próżna w działaniu o klienta: bo i tak wszystko się sprzeda :>

PostNapisane: N, 14 gru 2014, 10:32 
Bywalec
Czyli chamstwo :burak: .Ciekawe kto leci w jajo: Mazda ,MMPOL, czy Dealerzy?
Pewnie narodowa skłonność do kombinacji powoduje ze biorą od ludzi zaliczki ,nie wiedząc kiedy dostarczą samochód. :)
Czyli Crow powinieneś się cieszyć ,telepie Ci się fura ale ją przynajmniej masz <hahaha>

PostNapisane: N, 14 gru 2014, 11:34 
Bywalec
Od: 17.01.2014
Rok produkcji: 2018
Region: dolnośląski
Moim zdaniem przyjmowanie zamówień na te nowe auta już teraz to jakiś błąd w zarządzaniu. Tu chyba MMPOL leży. Jak można przyjmować zamówienia na auta których specyfikacji się dokładnie nie zna, nie wiedzą kiedy auto będą w stanie wydać itd. Przecież od strony prawnej i odpowiedzialnośći z tytułu niezgodności towaru z umową sprzedawca leży. Ewidentnie nie są jeszcze gotowi do sprzedaży nowych modeli. Brak jest oficjalnych informacji na stronach i w katalogach, brak konfiguratorów, brak informacji wiarygodnych dot. szczegółowego wyposażenia. Tutaj moim zdaniem zarządzanie tym polskim oddziałem wygląda bardzo słabo. Albo zlewka mmpol przez Centralę Mazdy. Tyle że wg polskiego prawa odpowiedzialność będzie ponosić polska firma a nie skosy.

PostNapisane: N, 14 gru 2014, 11:55 
Fanatyk
Od: 19.12.2013
Rok produkcji: 2013
Wersja: SkyEnergy
Czas komuny się :D skończył, tylko czarne , które są najszybsiejsze :)

-- Dodano: N, 14 gru 2014, 11:55 --

i najmniej palą :wink:

PostNapisane: N, 14 gru 2014, 12:10 
Nie obraźcie się ale co wy tak narzekacie jak baby na targu? Po pierwsze o jakich różnicach rozmawiamy żeby istotnie nie wiedzieć co kupujemy? Po drugie skoro MMPol zgodził się na wpisywanie do systemu to i Mazda jako firma główna wpuszcza te zamówienia do systemu. Gdzie tu wina dealera czy MMPol? Oni sami mają problem bo to mazda wpuściła zamówienia a wypluła daty niewspółmierne do oczekiwań wszystkich poza fabryką. Co do niezgodności. Co Mikke mam w zamówieniu? Mazda 6 2.5 Skypassion sedan. Rocznik 2015. Kolor sonic Silver. I co ma być niezgodne. Wiem co to 2.5, sedan, i czym charakteryzuje się każda opcja SkyPassion. Kolor? Chcę okolice srebrnego. Jest taki jaki jest. Inny nie będzie. Poza tym Mazda nie robi żadnego problemu z odbiorem. Ja zapłaciłem 1000 PLN zaliczki za każde auto. Jak mi się ten Silver nie spodoba będę tysiaka w plecy.Życie.

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: N, 14 gru 2014, 12:15 
Bywalec
Od: 13.12.2014
Region: śląski
ile musieliście wpłacić zaliczki ?

PostNapisane: N, 14 gru 2014, 12:19 
Wtajemniczony
Od: 12.03.2014
Ja podpisuję umowę w przyszłym tygodniu i wpłacam 3 tys. Ale w umowie ma być napisane, że jeśli zmienię zdanie po jeździe testowej, to oddadzą mi zaliczkę. Jak stwierdził sprzedawca, nie będą mieli problemu ze sprzedażą zamówionego przeze mnie auta.

PostNapisane: N, 14 gru 2014, 12:21 
Bywalec
Jesteśmy świadomi ryzyka, decyzję też podjęliśmy świadomie i nie mamy z tym problemu ;) po co więc narzekania tych co GJtki mają w garażu?;)
Rkacz ja jeszcze mam wpisane skora true white :)
Ja wplacilem 2 tys :)

PostNapisane: N, 14 gru 2014, 13:43 
Arzago, pełna zgoda. Jest przerwa w produkcji, zainteresowanym zakupem raczej lift bardziej odpowiada, niż to co stoi na placu. Między innymi przez obecnych właścicieli, którzy także nas skutecznie zniechęcali opisując masę problemów z detalami. I skoro nie chcemy czekać na zamówienie kiedy egzemplarz demo będzie w salonie - rzekomo w lutym - to zamawiamy no niby w ciemno. Wiem co to Passat, wiem co to Insignia, znam Mondeo - poza Passatem wszystkie tak samo kartonowe i dzwięk zamykanych drwi jest taki jak w Oplu Kadecie, czyli porównywalnie do huku blaszanki w Żuku, czy w Nysie. Czym ma mnie zaskoczyć negatywnie ten FL? Nie wiem i też nie kumam tego narzekania. Jakby to był zupełnie nowy samochód. A to lift i z więcej niż 50% pewnością można stwierdzić, że będzie tylko lepiej. Co można skopać? Wyciszenie? Może być z tym gorzej? Hamulce? Nie czytamy już żadnych narzekań na hamulce? HMI? Dla większości to bajer, a nie istotny element wyposażenia, może go wogóle nie być. Przyznam, że z tym HERE może być wtopa. Ale my skupiamy się na osiągach, trakcji, miejscu w środku. Po to kupujemy samochody.

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: N, 14 gru 2014, 13:51 
Prawie fanatyk
Od: 28.07.2013
Region: zagranica
Blasia napisał(a):
Czyli chamstwo :burak: .Ciekawe kto leci w jajo: Mazda ,MMPOL, czy Dealerzy?
Czyli Crow powinieneś się cieszyć ,telepie Ci się fura ale ją przynajmniej masz <hahaha>

Już się nie telepie, ma mam wersję poprawioną-poliftową trochę szybciej :lol:
Moim zdaniem kto chce mieć mazdę znając obecne dokonania auta i tak ją kupi sercem cokolwiek będzie.

PostNapisane: N, 14 gru 2014, 13:53 
Bywalec
Otóż to, w nosie mam nawigację za przeproszeniem ;) bardziej zależy mi na tym żeby ładniej komponowala się z całością aniżeli była nieprawdopodobnie dobra. Kupę lat jeździłem bez i nie bylo problemu, a pomoc na tyle żeby dotrzeć do celu głównymi drogami to pomoże ;) Więcej nie potrzebuje, dlatego w temacie navi o której były liczne dyskusje na poprzedniej stronie się nie udzielalem;) dla mnie navi to dodatek, a nie wyznacznik zakupu auta, bo tak po wypowiedziach niektórych można to interpretować ;) co do autoholda, nie widzę go w okolicach elektrycznego ręcznego więc może go nie ma i nie przeszkadza mi to. Będzie to super, nie to trudno, nie zależy mi na tym. Dla mnie ważny jest silnik, awaryjność, komfort, wygląd i praktyczność. w mazdzie mi to odpowiada i innego auta tak czy siak bym nie kupił.
Tak jak napisał to Crow. Kupuję ja sercem.

PostNapisane: N, 14 gru 2014, 16:31 
Bywalec
rkarcz napisał(a):
Czym ma mnie zaskoczyć negatywnie ten FL? Nie wiem i też nie kumam tego narzekania

Nie zrozumiałeś intencji :> .To że woleliście po FL w ogóle mnie nie dziwi ,tez bym tak zrobił. <spoko> .Ale że nie wiecie kiedy odbierzecie i rozbieżności są rzędu 3-m-cy to jest dziwne.To był raczej rodzaj współczucia ,a zobaczycie jak się wk...icie jak przyjdzie Wam poczekać np.2 m-ce pózniej <%>

PostNapisane: N, 14 gru 2014, 16:46 
Świeżak
Od: 11.12.2014
Moje zamówienie też poszło na 2.5 benzyna, Skypassion, soul red. Ostateczny termin odbioru mam na 20.04. W salonie twierdzą, że to ostateczny termin. Samochód powinien być na koniec marca początek kwietnia. Ja w sumie czekałem na wersję FL i tylko taka wchodzi w grę. Wersje po FL są zwyczajowo pozbawione chorób wieku dziecięcego i mam takie oczekiwania w stosunku do Mazdy 6 FL.

PostNapisane: N, 14 gru 2014, 16:59 
Bywalec
jac3k masz 100% racji :) .I co najważniejsze masz konkretny termin odbioru. <spoko>

PostNapisane: N, 14 gru 2014, 17:27 
Świeżak
Od: 11.12.2014
Mam taką nadzieję, że termin się nie zmieni i nie będą mieli aż takiej obsuwy. Zadzwonię z ciekawości do dealera o podpytam o to. Ja muszę mieć samochód przed majówką :-)

PostNapisane: N, 14 gru 2014, 18:14 
Świeżak
Od: 29.08.2013
Witam wszystkich. Dawno mnie tu nie było , a zakup Mazdy trochę mi się przesunął ze względu na wyciszenie. Teraz po rozmowie ze znajomym , który pracuje w centrali MMPOL. dowiedziałem się , że model po lifcie ma być wyciszony na poziomie audi a4 , czyli zmiana ma być znacząca. Czyli zadowolony już miałem zamawiać ale , no właśnie jeden szczegół na zdjęciach zwrócił moją uwagę to jest , może wyda to się dla was śmieszne ale przedni podłokietnik. W obecnej wersji jest regulowany i bardzo wygodny tj. łokieć wygodnie na nim spoczywa i ręką wygodnie trzyma się kierownicę , a po lifcie regulacji podłokietnika nie będzie i łokieć już tak wygodnie nie będzie miał gdzie spocząć. Ja znowu za telefon do kumpla i on po chwili zastanowienia twierdzi , że tak może być bo teraz zrobili większe miejsce na kubki. Czyli ja osobiście muszę czekać na wersję demo i to sprawdzić . A specjalnie czekałem na lift bo innego wozu nie brałem pod uwagę a teraz , niby taka pierdoła a dla mnie ważna sprawa. Może ktoś z szanownych kolegów coś na podstawie zdjęć wypatrzy z tym podłokietnikiem i mi podpowie , bo jestem w kropce.

PostNapisane: N, 14 gru 2014, 18:23 
Trzymasz ręce na kierownicy za 10 14sta i masz łokcie na podłokietniku? Bez jaj... :)

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: N, 14 gru 2014, 18:37 
Bywalec
Ketiuz wcześniej był już rozmowa na ten temat. Na 90 procent podłokietnik będzie wysuwany. Ze względu na spasowane elementy tunelu środkowego będzie się on jednocześnie minimalnie podnosił podczas wysuwania. Tak twierdzą w salonie i rozwiązanie wydaje się być rozsądne. Podłokietnik w tej wersji jest az nienaturalnie bardzo daleko więc ciężko jest nam uwierzyć, żeby mazda popełniła taki archaiczny i banalny błąd ;)

Ostatnio edytowano N, 14 gru 2014, 18:40 przez Arzago, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: N, 14 gru 2014, 18:46 
Świeżak
Od: 29.08.2013
Próbowałem trzymać tak jak piszesz ale nie wychodzi mi to. Łokieć na podłokietniku musi spoczywać . Mazda zmieniła a raczej zabrała regulację podłokietnika i Houston mam problem.

-- Dodano: N, 14 gru 2014, 18:46 --

Arzago tylko ten mój znajomy z MMPOL. sam nie umiał mi odpowiedzieć na to pytanie. Ten podłokietnik ze zdjęć przypomina mi tego z Volvo XC60 , którego testowałem i tam była tragedia , niby podłokietnik jest ale korzystać z niego nie ma jak. Według mnie i patrząc na zdjęcia to ciężko będzie o regulację , coś mi on wygląda na stały bez regulacji.

PostNapisane: N, 14 gru 2014, 19:03 
Prawie fanatyk
Od: 22.09.2014
Wersja: SkyMotion
ketiuz napisał(a):
Próbowałem trzymać tak jak piszesz ale nie wychodzi mi to. ...

Bez żadnej złośliwości, ale sugeruję się nauczyć prawidłowej pozycji rąk na kierownicy i w ogóle ciała. Akurat mazda umożliwia to fajnie. Podłokietnik w czasie jazdy? jak sobie wyobrażasz szybką reakcję w razie W ? - proponuję przećwiczyć takie podstawowe manewry w jakiejś szkole doskonalenia techniki jazdy (w warunkach na torze - bezpiecznych - na przykład w Kielcach sjs.pl ) - będziesz sam wyrzucał podłokietniki najdalej jak się da.

PostNapisane: N, 14 gru 2014, 19:18 
Bywalec
Andrzejsr napisał(a):
Bez żadnej złośliwości, ale sugeruję się nauczyć prawidłowej pozycji rąk na kierownicy i w ogóle ciała. Akurat mazda umożliwia to fajnie. Podłokietnik w czasie jazdy? jak sobie wyobrażasz szybką reakcję w razie W ? - proponuję przećwiczyć takie podstawowe manewry

Nie żartuj sobie. :> Nie znam kozaka co by jechał 10h i cały czas trzymał ręce na za 10 -12.
To może zdemontować jeszcze radio żeby nie rozpraszało. <hahaha>

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118 ... 439  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1