Teraz jest Pt, 30 sty 2026, 10:24

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 153 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pn, 8 gru 2014, 22:34 
Prawie fanatyk
Od: 28.07.2013
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: zagranica
Zrobiłem się za waszą namową twardszy co do sytuacji i bardziej zdeterminowany zwłaszcza wobec otrzymanego pisma od dealera, może za późno, ale sytuacja była patowa a człowiek zbierał doświadczenie i starałem się postępować honorowo, słowo chyba coś znaczy jeszcze, ale niestety tych co trzeba opieprzyć nie ma na razie jak, bo zasłaniają się papierkiem, a nie mam czasu na jeżdżenie po salonach i szukanie ważniaków, ale właściwie podsumuję wątek i wyrobię sobie zdanie o Maździe, jak MMPOL udzieli mi odpowiedzi na moją wyczerpującą korespondencję i zadziała bądź nie... piłka w grze jest po ich stronie, gdyż mają przedstawicieli jakich mają, niech za ich błędy się wstydzą i odpowiadają oraz jakoś naprawiają sytuację, by klient był szanowany skoro o takiej wysokiej jakości jest mowa w każdym wątku o maździe w mediach <czekam> W Piśmie po reklamacyjnym piszą, że naprawili choć piszą, że nie było co naprawiać, bo nic nie stwierdzono, a to co jest to pikuś, bo taki urok, ale nic nie wykazano. Rozumiecie coś w tym stylu, bo ja jedno: Tak jakby całej sytuacji nie było. A ja sobie wszystko zmyśliłem, bo zaraz zacznę w to wierzyć. Pisma z napraw nie chciano mi dać.
Dziwię się tylko, że tak się wszędzie promują, jakieś programy sponsorowane, jakieś komitety noblowskie, jacyś ambasadorzy marki, a jak trzeba, to tak po całości patrząc na wątki i doświadczenia kolegów dają ciała po całej linii <niewiem> poczekam na efekt mojego zażalenia co do usług ASO i podejścia dealera <slabo> Może to taki standard, ale myślę, że ciągle błąd i bałagan. :idea: bo jeśli standard, to znak, że poczuję się oszukany a wtedy ich strata i nie zamierzam być bierny <baseball>

PostNapisane: Pn, 8 gru 2014, 22:41 
Prawie fanatyk
Od: 16.09.2013
Rok produkcji: 2017
Skrzynia: MT
Region: mazowiecki
Blasia a który plastik piano Ci pękł bo chyba przeoczyłem

Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
PostNapisane: Pn, 8 gru 2014, 23:17 
Kiedyś o tym pisał - jak dobrze pamiętam to pękł mu ten plastik wokół drążka zmiany biegów...chyba.... :> :wink:

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Wt, 9 gru 2014, 12:43 
Bywalec
Od: 18.04.2014
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Wersja: SkyPassion
Region: podkarpacki
Dokladnie tak ,dzisiaj jestem u Bołtowicza w sprawie uszczelek to znowu zgłaszam problem plastiku. :zawrotglowy:Generalnie zauważyłem że ten środkowy tunell się rozklekotał i dlatego może ten plastik pękł :mad:

PostNapisane: Wt, 9 gru 2014, 20:16 
Amator
Od: 25.03.2014
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Wersja: SkyEnergy
Region: świętokrzyski
Przemo napisał(a):
Echo

W którym Aso byłeś?

Kielce
W serwisie pokazano mi nagranie z monitoringu, że wymiane lusterek robiono na opuszczonych szybach, nie wiem sam co o tym mysleć. Szef serwisu zaproponował, że mimo to spolerują ryse. Dziś właśnie wysłał mnie do profesjonalnej firmy z którą współpracują i po oględzinach stwierdzono, że da się to zrobić. Jestem umówiony na piątek i zrozumiałem, że ASO wzięło to na siebie. Po tym co tu ostatnio czytam, jestem naprawdę miło zaskoczony takim podejściem mojego ASO.

PostNapisane: Śr, 10 gru 2014, 06:04 
Bywalec
Moim zdanie jeśli Ci nie wymieniają szyby to powinni zrekompensować .Ponadto dobrze jak byś miał jakiś papier, bo jak polerka nie pomoże albo później zaobserwujesz ze jest cos nie tak to żeby Cie w "jajo" nie zrobili. :)

PostNapisane: Pt, 12 gru 2014, 13:13 
Amator
Właśnie mi usunęli rysę tylko jak przyszło do płacenia to okazało się, że kierownik serwisu zmienił zdanie i stwierdził, że zabezpieczył nagranie z monitoringu (jakość ich monitoringu jest beznadziejna) i jeżeli udowodnie, że to ich wina to zapłacą, przecież nie będą płaćić jat to nie on zrobił. Ręce mi opadły. Sami mnie umówili z tym zakładem od szyb, pojechał tam ze mną pracownik serwisu, wszystko było umowione a tu taka niespodzianka. Gdybym chciał sobie taką rysę usunąć sam nikogo z serwisu bym nie angażował. Zwykłe dziadostwo i o co? O 100 zł <hahaha>
Następny serwis mam 60 km. Poważnie się zastanowię jak przyjdzie czas przeglądu.

PostNapisane: Pt, 12 gru 2014, 14:04 
Prawie fanatyk
To pojechali z Tobą echo <niewiem> , znowu nauczka, że wszystko trzeba sprawdzać i pilnować, szkoda gadać, słowo się nie liczy, chyba trzeba założyć wątek opinie o serwisie :idea: , ach gdzie ta jakość niektórych serwisów, aż dziwne, że o to nikt nie dba, że dobry klient to wierny klient, ale prawdą jest, że dbają tylko o to, aby się słupki ekonomiczne zgadzały i aby wydoić na wszystkim kasę albo tylko czegoś nie stracić nawet przez swój błąd <slabo>

PostNapisane: Pt, 12 gru 2014, 15:23 
Bywalec
Skurwiele, ja bym napisał MMPOL chociaż "oni" są nie lepsi . <slabo> .Patrza tylko jakby tu człowieka
wyr <sex> chać

PostNapisane: Pt, 12 gru 2014, 15:45 
Prawie fanatyk
Spróbować warto, jak trochę ludzi popisze, to może przejrzą na oczy :/ <baseball>

PostNapisane: Pt, 12 gru 2014, 16:08 
Fanatyk
Od: 19.07.2013
Rok produkcji: 2017
Region: wielkopolski
crow napisał(a):
chyba trzeba założyć wątek opinie o serwisie

Uwierz mi, że takie wątki są na naszym forum.

PostNapisane: Pt, 12 gru 2014, 21:59 
Stały bywalec
Od: 11.03.2014
Region: opolski
Ja pierdziele... no normalnie w tym kraju trzeba wszędzie z kamerą chodzić jak w Rosji.

PostNapisane: So, 13 gru 2014, 11:36 
Amator
I z dyktafonem w rekawie :wink:

PostNapisane: N, 14 gru 2014, 12:03 
Fanatyk
Od: 19.12.2013
Rok produkcji: 2013
Co do kamery , to jak zajechałem do ASO swego czasu z problemem drżących kół,to zapomniałem zdjąć kamerki i ciaptaki na siłę próbowali wyłączyć aż uszkodzili gniazdko. Za rękę nie złapałem więc nie mogłem wykonać żadnych ruchów. Nagrało się tylko jak zajechali na stanowisko. Później nic a ponoć jeździli próbowali, szukali przyczyny drżeń. Co więcej :wink: bez dokumentów jeździli <hahaha> <hahaha> <hahaha> ściema :lol: :lol: :lol:
Tak działają ASO <hahaha>

-- Dodano: N, 14 gru 2014, 12:03 --

Kamera włączająca się przy jakimkolwiek ruchu automatycznie. :D

PostNapisane: Wt, 23 gru 2014, 19:17 
Prawie fanatyk
Na razie święta i zawieszenie broni. :rozejm:
Co do sprawy... Ja ich nadal duszę i nie daję im spokoju. Nie chcą rozmawiać, to popiszę dalej. <nie>
Mam wrażenie dotyczące ich myślenia i działania jak w jakiejś sekcie czy konspiracji, by inni się wyżej nie dowiedzieli i nie dostali problemu. Załatwiliśmy problem, jesteśmy super. <baseball>
Słynna pani M. o filozofii profilu obsługi klienta "odwal się, ten model tak ma" jak nagrana sekretarka pisze te same farmazony i utarte frazesy: to samo CTRL+C CTRL+V, aż się człek gotuje i czuje się olany. :x
Na razie bronią się w MazdaPL-cac przed moimi mailami, że nadal otwarta jest założona sprawa i czekają na opinię skądś tam dalej, co wyjdzie z autem. Już prawie 2 miesiące się to ciągnie. Żenada. Przecież wiedzą już, a na coś czekają. Nie słuchają ASO? Dziwne...
Zwłaszcza wobec samouwielbienia i samochwały dyrektora: http://www.samar.pl/strefa-biznesu/mazd ... cale=pl_PL <slabo>
Mają to szczęście, że ładny i atrakcyjny to produkt, sprzedaje się sam, nie muszą się starać, jak w bu****u, ładne to, podoba się samo, płacisz i bierzesz, ale bierzesz na własną odpowiedzialność i na własne ryzyko. <sex>
Trzeba napisać im częściej, jak się czujemy olani przez MMPol, podczas gdy mazdaPL sięga wyżej, gdy ma tę super jakość premium odczuć w opiece klient. Wkurzam się nie na auto, bo jest jakie jest, jest fajne, ale podejście Mazdy jako przedstawiciela, gdy trzeba pomóc. Zwłaszcza, jak chwali się jaki jest cudowny, jak to my super mamy z nimi. Klienci docenieni i dopieszczeni w klasie premium.
A ich odpowiedzi są jałowe. Bez gestu dobrej woli. Nawet zrozumienia okoliczności. Bez walki o klienta. :zawrotglowy:
A jak czytam wypociny jej szefa, to szlak mnie zalewa i wypada im posuć tę dobrą minę, bo będziemy mieli z nimi jak w Korei Płn., rację ma tylko szef. :houk:
Samo auto poprawione jest niezłe, ale po roku i na koniec roku i zakończeniu przebojów z ASO, moje podsumowanie dotyczy jednego: co by było gdyby nie wy, to forum, człowiek by nie wiedział na czym stoi, że coś jest nie tak, a byłby wtedy oszukany nieźle. Dzięki za to, że jestem świadomym użytkownikiem mazdy. Nie dałem się zwieść. Za pomoc w tym wątku też dziękuję. Apeluję, by jednak się nie poddawać. :champion:
W samym ASO się śmieją, że inni jeżdżą i tak się nie czepiają i sobie chwalą. Bo jest dobrze. Wszyscy poprzesadzali się do mazd z maluchów i żiguli? :idea: :/
Ale to nie koniec, bo męczą mnie te drżenia, problemy z kołami. Niewielkie, ale są. Jak na klasę premium to słabo.
Sam kierownik ASO mówi prywatnie i przyznaje, że są delikatne nie do całkowitego opanowania drżenia w wielu autach, zwłaszcza przy turbo i przy automacie, zauważając jednocześnie, że najmniej odczuwalne są w 2.0 benzyna manual i na letnich oponach a bardziej na zimowych. Ale jeśli jest to taka przypadłość i upierdliwość, to jakoś powinni się nią zająć i coś wymyśleć. A nie chcą lub brak im dobrej woli. Promocja w kołach, alufelgach, jakieś promocje na zmiany kół. Dla honoru. <3
Życzę jak najmniej doświadczeń z MazdąPL. Przynajmniej na razie. A na koniec jeszcze raz opowieść wigilijna. Chciałbym by się spełniła: http://www.samar.pl/strefa-biznesu/mazd ... cale=pl_PL <modlisie> m.in. to: Naszą ambicją nie jest wysoka lokata w rankingu, ale budowanie długofalowych relacji z klientami, oraz silnej marki gwarantującej rozwój w długiej perspektywie.
:inkwizycja:

PostNapisane: Wt, 23 gru 2014, 19:42 
Stary wyjadacz
Od: 20.09.2013
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
U mnie nie drży, tak samo w zastępczym 2.0 MT. Ani na zimòwkach, ani na letnich.

JESTEM UBEZPIECZONY W D.A.S.

Obrazek

PostNapisane: Wt, 23 gru 2014, 19:47 
Prawie fanatyk
No właśnie wspominał, że w takim zestawieniu najmniej albo w ogóle. I oby się dobrze jeździło.

PostNapisane: Wt, 23 gru 2014, 19:54 
Stary wyjadacz
Moja benzyna 2,5 to AT

Obrazek

PostNapisane: Wt, 23 gru 2014, 20:10 
Fanatyk
Ja czekam już 3(trzy)miesiące po tym jak się ASO Bydgoszcz odezwało po roku,że chciałoby jakoś sprawę załatwić,ułagodzić,dogadać,zrekompensować.Było to rok po zakupie i walce z nimi w sprawie drżeń.
Spytali jak to widzę,powiedziałem,że komplet felg by wystarczył. Powiedzieli,że przemyślą i to raczej pozytywnie :) .
Do dnia dzisiejszego cisza <suicide> .
Życzę wszystkim Zdrowych Wesołych Świąt,bez awarii i w przyszłym roku jak najmniej kontaktów z ASO i MMPol (poza koniecznymi przeglądami)

PostNapisane: Wt, 23 gru 2014, 21:22 
Stary wyjadacz
Pewnie dostaniesz pod choinkę

Obrazek

PostNapisane: Wt, 23 gru 2014, 21:41 
Fanatyk
Jak se kupię <hahaha>

PostNapisane: Wt, 23 gru 2014, 22:12 
Prawie fanatyk
koliber1960 napisał(a):
Ja czekam już 3(trzy)miesiące (...)
Spytali jak to widzę,powiedziałem,że komplet felg by wystarczył. Powiedzieli,że przemyślą i to raczej pozytywnie :) .
Do dnia dzisiejszego cisza <suicide>

Co za zbieżność oczekiwań i sytuacji, chyba mają takie działania wykute na blachę <suicide>

-- Dodano: Wt, 23 gru 2014, 22:11 --

szymek1604 napisał(a):
Moja benzyna 2,5 to AT

To może wezmą cię jako wzorzec jak powinno być i jak "ten model tak nie ma" :wink: masz blisko centralę w W-wie <disco>

PostNapisane: Pt, 26 gru 2014, 15:39 
Bywalec
Od: 05.02.2014
Region: lubelski
Ciekawe jak będą teraz wyglądały naprawy przy nowym prawie konsumenckim...

PostNapisane: Cz, 5 lut 2015, 08:23 
Prawie fanatyk
Po zakupie auta po 25 grudnia ciekawiej, lepiej. :idea:
Ale stare sprawy zostają po staremu. :mad: Czyli więcej walki. :mur: Ale nie ma tak, że pole walki zostaje puste. :bojka:
Wobec starej powtórki z Turbo Kamery i tekstów tam zawartych o Maździe i wypowiedzi przedstawicieli Mazdy, że będzie lepiej czuję się okłamywany i tradycyjnie zwodzony, czyli nic się nie zmieniło i nie zmieni, póki ktoś nie zrobi awantury o swoje.
Napiszę coś o mojej sprawie:
Minęły już 3 miesiące :inkwizycja: od założenia sprawy przez mmpol-cac i dupa. :alcapone:
Co trzeba stwierdzić i do czego dojść, że poważna firma potrzebuje 3 miesięcy na odpowiedź? Co nie tak jest z tym drżeniem i zachowaniem auta.
Zero odpowiedzi na kolejnego przypominającego o pędzącym czasie i wiszącym problemie maila, na razie nie ma rzetelnego ustosunkowania się do problemu. Co nie tak z tą naprawą i drżeniem układu jezdnego? :/ Co dalej?
Wybiorę się znów do ASO i będą znowu skakać i płakać nad przesranym losem pod skrzydłami MazdaPL. I rozkładać ręce, że ten model tak ma.
Grają na czas i zamiatanie pod dywan plus klejenie głupa. <slabo>
Zero odpowiedzialności za nieuczciwe działanie dealera i jego niekompetencje. <slabo> Czasem mam wrażenie, że się wstydzą za sprzęt i działania, ale Wielki Brat MazdaPL sprzedaje na pniu i oni zarabiają to jak się dobrze kręci to niech się kręci.
Powiem tak. Auto jak jeździ to jest dobre a najlepiej wygląda, mimo wad i niedoróbek (drżenie kół, skrzypienie - ostatnio fotela, deski i tunelu), jak dla mnie jest na razie najdroższą tekturą świata (ta wszechobecna delikatność i cienkość jak plasterka przezroczystej szynki a samą cenę winduje akcyza za diesel) w technologii Ptasiego Mleczka (dziś wszyscy odchudzają auta) ale obsługa Mazdy i podejście do klienta jest dla mnie żenujące. :sad:
Ja życzę by nasze ładne mazdy nas nigdy nie zdradziły <sex> bo jak się coś dzieje to wtedy zaczyna się kłopot. MazdaPL zachowuje się jak badylarz na straganie, by tylko wcisnąć towar, bo ładny a potem klejenie głupa. Ja mam takie wrażenie. Sorki sami bierzemy i wyrywamy jak ciepłe bułeczki i jak chiński towar rozdrapywany na bazarze dawnego Tysiąclecia.
Mazda-auto mimo tego, choć z nią jak z Magdaleną - cudną kobietą po przejściach - jeszcze NA TAK <spoko> Słabość jednak :zona:
Mazda-przedstawiciel plus obsługa NA NIE. <slabo> <slabo> Zero skruchy, zero gestu dobrej woli.
Nie wiem, po co Maździe takie olewactwo klienta. Wolą przekupywać PR media.
Dziś patrząc na ilość odwiedzanego serwisu (czego nie zakładałem w japońcu) i niedoróbek+napraw+myślenia o aucie (czego nie zakładałem też w japońcu) i kradzieży (czego nie zakładałem w tej marce po VW) w koszcie zakupu (musiał być diesel) czasem uważam, że przestrzeliłem. :/ Nie stać mnie na takie wrażenia.
A najbardziej demotywuje mnie komunikacja i zachowanie MazdąPL. Czyli tzw. teściowa, z którą pod dachem trzeba żyć a za wszystko i tak ty jesteś winny sam :parowka: .
Czekam dalej. Ale za chwilę znów podeślę autko na poprawki. I zamierzam podzwonić to tu to tam... :rozejm:

PostNapisane: Cz, 5 lut 2015, 10:54 
Fanatyk
Ja się do nich nie odzywam. Ani do dealera w Bydgoszczy ani do MMPol i jestem chyba zdrowszy :) .
Chociaż wciąż czekam na telefon o dealera <zadzwon> ,który przy okazji ofert przedłużania ubezpieczenia auta (w rocznicę od zakupu czyli od września 2014r.)obiecał mi rekompensatę za straty finansowe i moralne po przejściach z powodu drżeń w postaci nowych felg. Przynajmniej tak deklarował,że jest to do zrealizowania.
Było to we wrześniu 2014r. a teraz mamy luty 2015r.
i k...wa cisza. Beznadzieja,obiecanki cacanki byle byleby się pojawić np.na przeglądzie.
Nadal dymają klientów :mad: ale tak jak mówię auto jeździ ,nie drży <pucu> więc nie wydzwaniam,nie denerwuję się po prostu jeżdżę i mniej się wku...m.

PostNapisane: Cz, 5 lut 2015, 12:09 
Prawie fanatyk
U mnie niestety jeszcze coś drży :sad: i nie do końca można zniwelować te drgania w pewnych warunkach, a za bezradność ASO nie będę przepłacał i tak ciągle poprawiam fabrykę, a jeśli chodzi o same koła, czy coś jest więcej to właśnie 3 miesiąc czekają niby na odpowiedź z Mazda Japan i dlatego ja nie mam nic. Ale mogliby przynajmniej grzecznie poinformować o zakresie działań. I tu wiocha i jakość rodem z Amazonii. Szlak mnie trafia jak widzę tego dyrektora co zalewa niby jakością obsługi. Albo dyma ludzi albo jego podwładni dymają po całości.
Mi ostatnio w ASO stwierdzili, że tak mają mazdy6, bo są wrażliwe na koła i nawierzchnie, bo zrobione z prawie styropianu :/ , lekkie itd. a poza tym nie mogą do końca wyważyć kół i zagwarantować, że jak kupią mi komplet to nic nie będzie biło czy drżało :arrow: Nie w tej cenie. <suicide>
Dealer zaś mój też obiecał, że to nie koniec i cisza, więc zapewne to taka strategia masowa wzięcia klienta na cierpliwość i czas, aby tylko słupki rosły w biznesie. MazdaPL wiedziała o zachowaniu dealera i jego działaniach i nic z tym nie zrobiła przez 2 miesiące, więc stąd wniosek, że mają nas w dupie i tylko jak strach im zagląda w oczy to próbują coś szpachlować na ostatnią chwile. Lubię mazdę, mimo jej braków i niedoróbek, mimo głośności, średnich plastików i skrzypienia tego i owego, ale to co czyni sprzedawca i przedstawiciel zraziło mnie do tej marki. I mają jednego klienta mniej, sorki i 2 i 3 bo moi znajomi już nie ryzykują a ten co już ma to co ja żałuje i naprawia.
Zamiast działać to rozdrażniają i psują to dobre samopoczucie, które wyzwala patrzenie na auto i jazda nim, jak wszystko gra (u mnie niestety nie zawsze na 100%).

PostNapisane: Cz, 5 lut 2015, 12:15 
Fanatyk
Tracą, tracą
Miałem w planach Mazdę 3 dla żony :zona: ,bo Golf pójdzie dla syna :piatka: .
Przez zachowanie Mazdy jako firmy :mad: ochota mi przeszła :sad: i chyba znowu będzie Golf.

PostNapisane: Cz, 5 lut 2015, 12:32 
Prawie fanatyk
Od: 01.11.2013
crow, podpowiem Ci co jeszcze możesz zrobić. Otóż dla równowagi (przynajmniej częściowej) testów z zachwytami nt GJ-ki wyprodukowanych przez "sponsorowanych" dziennikarzy motoryzacyjnych, przygotuj własny film, w którym na tle swojego auta opowiesz o głównych wadach oraz problemach komunikacyjnych z ASO i MMPol. Film wrzuć na Youtoube aby poszukujący informacji o GJ-ce usłyszeli opinię jednego z jej użytkowników a nie tylko ochy i achy. Przy okazji możesz opowiedzieć o akcjach naszego forum bez których producent nie tknął by palcem aby cokolwiek z tzw. wad wieku dziecięcego z własnej inicjatywy usunąć.
I tak np:
1. wyciszenie - wymiana uszczelek
2. wymiana modułów bluetooth
3. wielokrotna wymiana tarcz i klocków
4. likwidacja drgającej pokrywy silnika
5. stuki, puki, skrzypienie w zawieszeniu
6. ruszające się plastiki
7. rozpadające się silniki diesla
8. ciągła wymiana mechanizmu lusterek bocznych
9. drżenie całej karoserii wskutek niemożliwości wyważenia fabrycznych felg i opon
8. i tak dalej, itp

PostNapisane: Pt, 27 lut 2015, 07:29 
Prawie fanatyk
koliber1960: Mam podobne przemyślenia, miałem od nowego nissana, toyotę, hondę i vw, skodę, ale tylu wtop i nerwów jak z mazdą nie miałem. Szkoda i m3 i cx3. Na forach ma m3 podobne tematy: uszczelki, hałas, skypienie, wyciszenie, coraz więcej podobnych komentarzy, więc to taka domena marki. Inne też zapewne mają swoje za uszami. Ale jak tu dochodzi nieoczekiwana naprawa i chora obsługa, to mnie denerwuje i wkurza. Brat ma bmw osławione i psujące się i śmiga trzy razy takie przebiegi, że aż miło. Może mam ja tylko pecha. Może taka konfiguracja. ten rocznik. Nie ten dzień. Ale jak mazda to tylko za życia auta na czas gwarancji, skoro i tak klient wszystko musi pokazać palcem i na siłę domagać się poprawienia niedoróbek auta. Bo potem będzie jeszcze gorzej i drożej. Moje zaufanie 12 napraw, poprawek i srawek zjadło nerwy i zaufanie.
I rozsądkiem już jestem gdzieś indziej. Jak naprawiać to niemieckie. Jak japońskie to tylko chcę bezproblemowe. Bo jak mam siedzieć w japońskim, drogim plastiku, to przynajmniej niech się nie psuje. Tak miało być.
Ładna miska jeść nie daje. Podoba mi się ten samochód <3 , ale przypomina panią z Cosmopolitan czy Claudi :zona: , ładniusia, a w praktyce nie jest tak kolorowo i cudownie. <%> Hmm budzi ciągle zmysły choć ciągle przeprasza i zawodzi.

zagryziak, trzeba dodać jeszcze:
9. wymiana rozklejającej się szyby przedniej
10. wymiana fotela (dalej skrzypi znowu)
11. podnoszenie źle ustawionych świateł
12. słaby lakier za cienko położony
13. rdzewienie tłumika
14. łatwo rysujące się plastiki
15 itd. wychodzi na film długo metrażowy.

Poza tym działanie na czas, niekompetencja, granie głupa, z komentarzem, ten model tak ma itd.

Nie mam nic do auta, ale jeśli coś z produktem jest nie tak, to trzeba pomóc i zareagować, a nie nas bajerować i olewać.
Na Facebooku czasem już im piszę negatywne uwagi na ich oficjalnej stronie, czasem na stronie samar, jakieś medialne ich działania staram się skomentować. Na razie niewiele się wysilałem. Bo czekałem na ich odpowiedź. Na różnych forach o maździe widzę, że nie tylko ja mam nieraz dość. Za dużo też mają klakierów. Może założę bloga albo stronę na facebooku?

-- Dodano: Pt, 27 lut 2015, 07:29 --

Uczciwie przyznaję, żeby nie było, ze tylko czarno to widzę, to się należy drugiej stronie, że otrzymałem jako propozycję ugody co do całego zajścia z naprawą w ASO i drżeniami kół (na ten czas jeśli to to) nowe koła w takiej promocji jak przez FL za 1 zł. <brawo>
Muszę przemyśleć sprawę, ale muszę przyznać, że warto walczyć o swoją rację i dla Mazdy ważny jest dobry PR i może jednak komuś w MMPOL zależy, ale akurat nie była ta Pani co zawsze. <metal> Ale się trochę nakombinowałem i napukałem. <baseball> Ale z efektów jestem w miarę zadowolony. Że coś się ruszyło. Jest nadzieja. Tylko dlaczego tak późno i tyle walki? Ale trzeba myśleć pozytywnie. To zapewne nie koniec przygód. papa

PostNapisane: Pt, 27 lut 2015, 10:01 
Fanatyk
crow też dostałem propozycję ugody i naprawy sytuacji, we wrześniu ubiegłego roku w postaci nowych felg a właściwie przemyślenia dla mnie tych felg i co? myślą,myślą do dzisiaj!mamy zaraz marzec i cisza <suicide>

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 153 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1