Teraz jest So, 7 lut 2026, 02:04

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111 ... 439  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pn, 1 gru 2014, 10:56 
Wtajemniczony
Od: 29.11.2014
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: śląski
Podobno tak mają wyglądać ceny FL
http://superauto24.se.pl/auto/mazda-6-s ... oto=363506

Obrazek

Ostatnio edytowano Pn, 1 gru 2014, 11:20 przez Przemo, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Pn, 1 gru 2014, 11:00 
Nowicjusz
Od: 01.09.2014
Rok produkcji: 2015
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
I ja chyba wreszcie będę zamawiał Mazdę, nie mam dylematu czy przed FL czy po FL, będę pewnie brał nową wersję. Mam za to dylemat innej natury, pochodzę z miejscowości w której nie ma salonu Mazdy, mam natomiast w miarę podobne odległości do Warszawy, Łodzi i Torunia. Który z tych salonów byście polecili żeby zacząć działać w temacie zamówienia?

PostNapisane: Pn, 1 gru 2014, 11:01 
Amator
Od: 26.11.2014
Witam
Podzielę się z Wami moimi przemyśleniami co do wyboru auta. W moim przypadku na polu bitwy pozostała w zasadzie tylko Mazda bo podstawowym założeniem był "normalny" silnik bez turbiny. W Mazdzie wprawdzie silnik nie jest do końca normalny bo mocno doprężony, ale jak słyszę że w autach tej wielkości są silniki 1,0 to śmiać mi się chce <hahaha> <hahaha> . Rozważałem jeszcze Accorda i Avensisa, ale pierwszy to przepaść technologiczna, cztery lata różnicy co do rocznika modelowego robi różnicę nie wspominając o ekonomice a Avensis jakoś mi po prostu nie pasuje, taki bez polotu jest <slabo> . Byłem umówiony z dealerem, że jak będzie coś wiadomo na temat FL to dostanę oferty i będę decydował. Jak wielu z Was przed FL bardziej podoba mi się z zewnątrz, w nowym za dużo tych chromów, ale to co jest wewnątrz przeważyło. Ponadto podnieciłem się nie zdrowo tymi LED’ami i to ostatecznie przeważyło. Mam też to somo co Arzago, jak bym miał nową M6 a wiedząc, że za stosunkowo niewiele więcej mógłbym mieć M6 po FL to bym się z tym źle czuł. Inna sprawa, że mi się nie śpieszy a wręcz nie chcę auta za wcześnie bo dopiero w kwietniu będę miał je gdzie wstawić.

Pozdrawiam i życzę trafnego wyboru jaki by nie był.

PostNapisane: Pn, 1 gru 2014, 11:06 
Adept
Od: 10.02.2014
Czupur jeśli "przeorałeś" cały wątek od A do Z, to powinieneś wiedzieć, że od Warszawy największe zniżki się zaczęły :-P A jak przeskoczysz jeszcze do wątku kolegi: AlbertoTombak (strona 49) to masz już prawdziwą skarbnicę wiedzy. Warto przeczytać wszystkie posty od deski do deski, a na pewno dużo informacji się dowiesz.

PostNapisane: Pn, 1 gru 2014, 11:15 
Nowicjusz
Od: 01.09.2014
Ale oczywiście, że przeorałem całą tę skarbnicę wiedzy, od dłuższego czasu zastanawiam się nad Mazdą i forum śledzę regularnie. Wskazane informacje pochodzą już jednak sprzed ponad pół roku, może się mylę, ale wydaje mi się że pół roku w tej branży to sporo, tym bardziej po wejściu FL, dlatego pytałem o jakieś świeższe informacje.
Poza tym, nie chodziło mi jedynie o zniżki ale też o ogólne podejście do klienta w tych salonach.

Ostatnio edytowano Pn, 1 gru 2014, 12:26 przez tombien, łącznie edytowano 1 raz
Nie cytujemy poprzedniego postu (regulamin, pkt 5.6).

PostNapisane: Pn, 1 gru 2014, 11:18 
Stały bywalec
Od: 05.11.2013
Rok produkcji: 2013
Region: mazowiecki
Ja kupowałem i do dziś serwisuje auto w ASO Bołtowicz na Ursynowie Wwa. Mogę z całą odpowiedzialnością polecić!

PostNapisane: Pn, 1 gru 2014, 11:23 
A ja wybyłem poza Warszawę, bo było drogo i mało elastycznie. :wink:
Miałem wrażenie, że każdy warszawski sprzedawca patrzył na mnie i myślał: qr..a stary, to M6, o to się wszyscy zabijają, albo bierzesz to co jest, albo się bujaj.

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Pn, 1 gru 2014, 11:29 
Wtajemniczony
SerWe napisał(a):
Witam
Podzielę się z Wami moimi przemyśleniami co do wyboru auta. W moim przypadku na polu bitwy pozostała w zasadzie tylko Mazda bo podstawowym założeniem był "normalny" silnik bez turbiny. (...)

Dokładnie tak samo szukałem samochodu. Bez turbo itd. Te same samochody rozważałem i padło na mazdę. :) Co do ledów to osobiście wolę biksenony ale to jest detal. Dylemat po Waszych wpisach mam jeszcze większy. Muszę na spokojnie sprawdzić co tracę a co mogę zyskać wybierając model FL

Ostatnio edytowano Pn, 1 gru 2014, 12:27 przez tombien, łącznie edytowano 1 raz
Cytowanie zbyt długiego fragmentu wypowiedzi (regulamin, pkt 5.6).

PostNapisane: Pn, 1 gru 2014, 11:52 
Stały bywalec
Od: 09.09.2014
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Wersja: -
czupur napisał(a):
Poza tym, nie chodziło mi jedynie o zniżki ale też o ogólne podejście do klienta w tych salonach.

Chcąc zamówić auto odwiedziłem dwa salony w Warszawie. I podobnie jak kolega, ważne było dla mnie jak zostanę obsłużony. Mój pierwszy strzał był trafny. Jazda próbna, wachlarz możliwości i kompetencja - wszystko zagrało.
Natomiast walcząc o cenę, umyślnie poszedłem do drugiego salonu tylko po to, żeby sprawdzić czy salony walczą między sobą. I nie myliłem się. Zagrałem sobie w klasycznego ping-ponga i pozwoliłem, żeby chłopaki powalczyli. Skończyło się na tym, że zgodnie z pierwotnym celem, zamówiłem auto tam gdzie odbyłem jazdę a w kieszeni został niestandardowo wysoki rabat i jeszcze kilka gadżetów z palety salonu.

Nie wiem czy warto rozważać, gdzie lepiej. Zasadniczo, tam gdzie sprzedawcy nie mogą spełnić planów sprzedażowych, ci są skłonni do większych ustępstw. Nie ocenisz tego patrząc z zewnątrz. Ale Warszawa to miejsce, gdzie klient może wybrać między kilkoma dilerami. I stąd wydaje mi się, że konkurencja zrobi swoje. Ja wybrałbym się do Warszawy.

Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  

administrator
PostNapisane: Pn, 1 gru 2014, 12:28 
Weteran
Od: 20.05.2013
Rok produkcji: 2018
Region: dolnośląski
rkarcz - zdradzisz co to za salon poza Stolicą był taki elastyczny?

PostNapisane: Pn, 1 gru 2014, 12:33 
Nie mogę, naprawdę nie mogę... :wink: Jak ktoś jest zainteresowany namiarami zapraszam na priv.
Poza tym wszyscy się tam rzucą i będę czekał na swoje 3 sztuki z miesiąć dłużej.. <hahaha>

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Pn, 1 gru 2014, 14:32 
Amator
Ja negocjowałem mailowo, a dealer odpowiadał telefonicznie, poszło szybko i sprawnie. W namacalnej formie dostałem ofertę z katalogową ceną. Tak naprawdę nie ma się co dziwić, bo atrakcyjne oferty w formie innej niż rozmowa za bardzo ułatwiałyby klientom sprawę :wink: . Jak ktoś byłby zainteresowany to mogę polecić konkretnego dealera w Warszawie i ujawnić szczegóły na PW.
Pozdrawiam

PostNapisane: Pn, 1 gru 2014, 20:24 
Bywalec
Od: 18.04.2014
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Region: podkarpacki
SerWe i tak wiadomo że to Nivette :wink:

PostNapisane: Pn, 1 gru 2014, 21:52 
Adept
Po przeanalizowaniu za i przeciw jednak z żoną zdecydowaliśmy się na M6 przed FL. Także zostaje teraz wyczekiwanie, gdyż auto jeszcze "niby" płynie i ma być pod choinkę. Może nie zawalą z terminem dostawy :-P
Także chyba powoli trzeba będzie rozglądać się za ochroną karoserii autka, bo zima może dać popalić lakierowi :sad: No i niestety wyjdzie na to, że 19-stki muszą poczekać do wiosny.

PostNapisane: Pn, 1 gru 2014, 22:31 
Wstydliwy
Od: 17.11.2014
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
W grudniu do promocji obecnych GJotek doszedł lakier.

PostNapisane: Pn, 1 gru 2014, 22:40 
Bywalec
Od: 16.08.2014
Region: wielkopolski
Kriss w Poznaniu jest moja biała dama skypassion z białą skórą 2.5 w sedanie :D Jeśli takiej szukasz, możesz mieć od ręki :) ale Ty pewnie wolisz soul red ;)

PostNapisane: Pn, 1 gru 2014, 22:48 
Adept
Arzago żona kategorycznie zabroniła innych kolorów niż czarny i soul red :D I aż tak bardzo mnie kocha, że poszła mi na rękę i mogłem zerwać z historią czarnych lakierów i wybraliśmy właśnie soul red. Odnośnie modelu to jak najbardziej 2,5 w sedanie tylko z czarną skórą + parę dodatków ;)

PostNapisane: Pn, 1 gru 2014, 22:53 
Wtajemniczony
Kriss ja też po rozmowie z żoną zostaje przy wersji sprzed fl. Jak będę szukał czegoś idealnego to może i gl nie pomoże. ;-)

PostNapisane: Pn, 1 gru 2014, 23:01 
Adept
Przemo oby nasze GJ-tki dawały nam frajdę z jazdy i to wystarczy :D A podejrzewam, że jak dostane w łapy swoją sztukę, to i tak będę bardzo zadowolony i nie będę żałował, że nie wybrałem FL-ki :wink:

PostNapisane: Pn, 1 gru 2014, 23:03 
Stary wyjadacz
Od: 20.09.2013
Będzie Pan zadowolony... :)
Ja wciąż jestem :)

JESTEM UBEZPIECZONY W D.A.S.

Obrazek

PostNapisane: Wt, 2 gru 2014, 00:24 
Prawie fanatyk
Od: 01.11.2013
Wersja: SkyEnergy
Ja jestem zadowolony, nawet bardzo zadowolony, jeszcze bardziej zadowolony, powiedziałbym że super zadowolony, a nawet jeszcze bardziej, mega zadowolony, wręcz cieszę się każdego dnia że ją widzę, dotykam i mogę w niej posiedzieć potem z niej wyjść popatrzeć, ponownie wejść, uruchomić, posłuchać jak płonie, warczy, rusza, hamuje. W ogóle wszystko co wykonuje na moje życzenie jest takie ....... super.
Obrazek
BIERZCIE i kochajcie GJ-ki póki są. Z FL-kami może być różnie.

PostNapisane: Wt, 2 gru 2014, 07:48 
Stały bywalec
Od: 09.09.2014
kriss1985 napisał(a):
Także zostaje teraz wyczekiwanie, gdyż auto jeszcze "niby" płynie i ma być pod choinkę. Może nie zawalą z terminem dostawy
Także chyba powoli trzeba będzie rozglądać się za ochroną karoserii autka, bo zima może dać popalić lakierowi

kriss1985, Ochrona karoserii ważna rzecz. Ale Ty się rozglądaj się za dostatecznie dużą choinką :lol:

PostNapisane: Wt, 2 gru 2014, 09:11 
Amator
Blasia napisał(a):
SerWe i tak wiadomo że to Nivette :wink:

A właśnie, że nie :-P . W Bemo ...

Pozdrawiam

PostNapisane: Wt, 2 gru 2014, 09:14 
zagryziak napisał(a):
Z FL-kami może być różnie.

A co niby miałoby z nimi być, jak istotne zmiany dotyczą wnętrza, a system multimedialny jest praktycznie z 3ki? Samochód jako 6ka ma 2 lata, 3ka rok. To jak można z tych 2 doświadczeń zrobić coś gorszego? :wink: Zlituj się... <offtopic>

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Wt, 2 gru 2014, 10:09 
Adept
Matys choinka będzie, ale na dużą to czekam, aż postawią na rynku :D Wtedy podjadę wywrotką i może GJ-tka zmieści się pod nią :D Najgorszy teraz jest ten czas oczekiwania, a co dopiero mają mówić inni, którzy zamówili FL i muszą czekać do kwietnia/maja <slabo>

PostNapisane: Wt, 2 gru 2014, 10:21 
Świeżak
Od: 17.09.2013
Wersja: SkyEnergy
Region: lubelski
Nie wiem, czy ktoś zwrócił na to uwagę wcześniej, ale gdzie podziały się w FL spryskiwacze świateł oraz czujniuki parkowania zarówno z przodu jak i z tyłu ? Oczywiście nie chodzi mi o listę wyposażenia, tylko o zdjęcia czy filmy opublikowane do tej pory. Na żadnym z nich nie widać tych elementów. Moim zdaniem po FL szósteczka jest bardzo ładnym samochodem, jednak brakuje mi tego agresywnego przodu, który nadawało wcześniej ukształtowanie reflektorów przednich oraz zderzaka nad światłami przeciwmgielnymi.

Ostatnio edytowano Wt, 2 gru 2014, 12:19 przez paolo1973, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Wt, 2 gru 2014, 10:37 
Nałogowiec
Od: 28.09.2013
Na rynek USA nawet wersje przed liftem nie mają spryskiwaczyzy ani czujników parkowania nawet szyb przyciemnianych , i Istop-u. za to mają silniki 2,5 litra i automat , tak widziałe na filmach z USA, :idea:

BMW 4 Grand Coupé. G26

PostNapisane: Wt, 2 gru 2014, 12:10 
Nowicjusz
Od: 21.11.2013
Region: wielkopolski
Wersje z USA miały inne wersje wyposażeń niż te w EU, dużo rzeczy było opcjonalnie za dopłatą. Dodatkowo w USA spryskiwacze do xenonów nie są wymagane

PostNapisane: Wt, 2 gru 2014, 13:27 
Wstydliwy
Od: 02.12.2014
Cześć wszystkim,

Parę dni temu zamówiłem wersję FL SkyPassion 2.0 MT i odbiór mam wpisany na 25 marca. Czyli chyba pierwszy rzut FL-ek. Z tego miejsca wielkie dzięki dla całego forum za pomoc w decyzji, bo śledziłem biernie ten wątek (i nie tylko) od prawie roku. :wink: Gdyby nie to forum to bym pewnie nawet nie wiedział o FL i nie wiedział o tym, co obejmuje FL, bo w salonach sprzedaży jest 10% informacji w porównaniu z info stąd... :) Także dzięki i jak tylko przypłynie to, na co czekam, na pewno podzielę się opiniami :)

PostNapisane: Wt, 2 gru 2014, 13:32 
Stały bywalec
Od: 05.11.2013
Lorrynen Witaj! Miło słyszeć takie wpisy :] - a raczej czytać :P

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111 ... 439  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1