Teraz jest So, 7 lut 2026, 02:23

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110 ... 439  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: So, 29 lis 2014, 13:14 
Prawie fanatyk
Od: 16.09.2013
Rok produkcji: 2017
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: mazowiecki
Tatahani zdziwiłbyś sie :) jakimi samochodami pary młode jezdzą do slubu i jakie są trendy :)

żeby nie być gołosłownym kilka aut moich klientów
Obrazek
Obrazek
Obrazek
audi z niesamowitym silnikiem świetnie zrobiony :)

a były też inne równie ciekawe

sorki za OT

Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
PostNapisane: So, 29 lis 2014, 15:44 
Amator
Od: 26.11.2014
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Wersja: SkyPassion
No i zamówiona :) :D :) :D

Przede wszystkim chciałem podziękować za podpowiedz co do możliwych upustów. Dzięki tej wiedzy wiedziałem czego mogę oczekiwać i o co się starać żeby z jednej strony nie przesadzić a z drugiej uzyskać jak najwięcej. Po drugie dziękuję za prywatne wiadomości <spoko> . Wprawdzie nie skorzystałem z konkretnych kontaktów, ale były one niezwykle pomocne przy negocjacjach.

To teraz aby do wiosny :zimno: i pod koniec marca :champion: <pucu>

Pozdrawiam

PostNapisane: So, 29 lis 2014, 16:03 
Bywalec
Od: 16.08.2014
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Region: wielkopolski
Mówcie co chcecie, mnie by tam się to podobało :D
Delikatnie, subtelnie i oryginalnie :)
Co więcej na po premierze, większości z Was się to podobało ;)

Obrazek

PostNapisane: So, 29 lis 2014, 16:08 
SerWe napisał(a):
No i zamówiona :) :D :) :D
To teraz aby do wiosny :zimno: i pod koniec marca :champion: <pucu>

Patrz, ja mam w umowie do 31.03, ale mój handlowiec twardo zapowiada dostawę przełom lutego i marca... Innym statkiem będą płynęły, czy co? :wink:

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: So, 29 lis 2014, 16:14 
Bywalec
Rkacz otrzymalem taka sama informacje jak Ty. Natomiast wiem, dlaczego mógł otrzymać taką informację. Nie wiadomo na ile zamowien pierwszych FLek Mazda pozwoli salonom. Jeśli zalapie się na pierwszy rzut to auto tak jak mówisz koniec lutego, początek marca. Kolejne rzuty oznaczają późniejsze terminy :) a nie zapominajmy, że zapisy już trwają więc jeśli sprzedawca widzi, że jest np 11 w kolejce, to wie, że nie zalapie się na pierwszy rzut :)

PostNapisane: So, 29 lis 2014, 16:49 
4 dni różnicy i taki rozjazd? Bez jaj.. Co te mazdy ze złota są, czy co? :wink:

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: So, 29 lis 2014, 16:58 
Amator
Od: 26.11.2014
Ale przecież 31.03 to właśnie koniec marca. Ja mam w umowie dokładnie 30.03 to nawet dziań wcześniej :wink: .

Pozdrawiam

PostNapisane: So, 29 lis 2014, 16:59 
Czyli pewnie swoje gada, że koniec marca, a będzie tak jak u nas. W marcu to można zrobić spocik porównawczy wersji FL z wcześniejszą... :wink:

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: So, 29 lis 2014, 17:03 
Bywalec
Mam wrażenie że przed chwilą to tłumaczyłem :) W tej chwili jest założona lista i kolejność zapisów wpłynie na czas realizacji. Zamówienia będą oficjalnie wbite w grudniu i wtedy będzie wiadomo ile zamówień pójdzie na pierwszy rzut i potem na kolejne :) Pierwsze osoby z listy pójdą na tak zwany rzut wczesny i auta prYjada najpewniej z autami pokazowymi wiec koniec lutego.

Ja mam na zamówieniu druga połowa kwietnia. A jestem jednym z pierwszych na liście więc auto będzie duuuuuzo wcześniej :)

PostNapisane: So, 29 lis 2014, 18:49 
Prawie fanatyk
Od: 04.04.2013
Rok produkcji: 2016
Region: pomorski
Mi się podoba i jestem z wioski ... jak komuś nie pasuję , to zapraszam na ring ;)

PostNapisane: So, 29 lis 2014, 22:15 
Bywalec
bespartyjny napisał(a):
Mi się podoba i jestem z wioski ... jak komuś nie pasuję , to zapraszam na ring ;)

<spoko> <spoko> <spoko> <spoko> <spoko> <spoko> <spoko> <spoko> <spoko> <spoko>

PostNapisane: N, 30 lis 2014, 00:08 
Stary wyjadacz
Od: 20.09.2013
Rok produkcji: 2013
Na ringu z Tobą Mirku się nie spotkam ale, wybacz mi, wystarczy, że dowalili chromów. Podświetlonym listwom mówię nie. :)
Co innego przy rynnie w domu ;) chociaż osobiście też nie mam, bo tu stanowcze "nie" usłyszałem od Żony :)

JESTEM UBEZPIECZONY W D.A.S.

Obrazek

PostNapisane: N, 30 lis 2014, 06:53 
Stały bywalec
Od: 14.09.2014
Region: śląski
SerWe gratuluje zamówienia.
No i to wyczekiwanie w napięciu <czas> <czas> <czas>

"Gdzie wszyscy myślą tak samo, nikt nie myśli zbyt wiele"

PostNapisane: N, 30 lis 2014, 23:01 
Wtajemniczony
Od: 29.11.2014
Rok produkcji: 2014
Ja mam podpisaną umowę i czekam do lutego na swoją. Mam mieszane uczucia bo zamówiłem GJ a od marca ma być dostępna ta po FL. Zastanawiam się czy dobrze zrobiłem?

PostNapisane: N, 30 lis 2014, 23:42 
Stary wyjadacz
Od: 20.09.2013
Zależy ile musisz dopłacić, ale jak Cię stać to wymieniaj na FL

JESTEM UBEZPIECZONY W D.A.S.

Obrazek

PostNapisane: Pn, 1 gru 2014, 07:13 
Wtajemniczony
Tego jeszcze nie wiem bo nie ma oficjalnego cennika. Znalazłem gdzieś informacje że ceny mają zaczynać się od 1tys więcej niż poprzednia wersja. Na tą dostałem spory rabat. W przypadku FL na rabaty nie liczę. No i czas oczeliwania...

PostNapisane: Pn, 1 gru 2014, 08:10 
Amator
Od: 05.11.2014
Cennik znajdziesz kilka stron wcześniej, a czas oczekiwania może się wiele nie różnić od tego, który masz obecnie.

PostNapisane: Pn, 1 gru 2014, 08:15 
Bywalec
Przemo czas oczekiwania niemal identyczny i tysiąc dorzucasz. Dwa procent rabatu na pewno dostaniesz :) Bierz nową ! :)

PostNapisane: Pn, 1 gru 2014, 08:40 
Stały bywalec
Od: 09.09.2014
Rok produkcji: inny
Ja bym też się nie zastanawiał. Mimo, że chromy na masce nie są ładne i trochę wykastrowały drapieżność M6, ale zawsze to lepiej mieć już FL. Tysiak dopłaty chyba nie robi różnicy przy niemałych pieniądzach za brykę.

Ciekaw jestem jak ten nowy brązowy się prezentuje. Ktoś już się przymierzał? I tak Red Soul dalej rządzi <disco> , to wiadomo. Ale ten nowy kolor może być interesujący.

Jadąc w sobotę A2, jechałem chwilę za M6 w kolorze aluminium. Aż żal, że już go nie ma.

PostNapisane: Pn, 1 gru 2014, 08:54 
Bywalec
Ten brąz będzie ekstra się komponowal z chromami :) poza tym doszedłem do wniosku że nie są takie złe. Insygnia ma chrom, vw ma chrom, audi ma chrom i dodaje uroku. W vw cc za pakiet chromu trzeba dopłacić 12 tys i ludzie doplacaja. Mazda daje za Free i się krzywimy :) podejrzewam, że gdyby w mazdzie trzeba było też dopłacić to wiekszosc by skakala, że uległa chwytowi marketingowemu i dokupuje chrom kryjących się pod rasową i ekscytująca nazwa pakiet sport ;)
Ja myślę, że na żywo efekt będzie pozytywny :)

-- Dodano: Pn, 1 gru 2014, 08:49 --

Choć przypomnialo mi się, że Mazda wprowadzila pakiet premium do skypassion i może się okazać, że w skład niego wchodzi chrom, którego może nie być w wersji z.B. skyenergy.

PostNapisane: Pn, 1 gru 2014, 09:04 
Adept
Od: 10.02.2014
Witam Serdecznie Wszystkich

Ja również z żoną stoję przed dylematem (zamówienie na GJ-tke złożone) czy brać, czy czekać na FL. Tym bardziej, że auto akurat byłoby pod choinkę. Taka ciekawostka, gdyż z samego rana dostałem informację od dealera:

Grudniowa promocja to lakier za 1zł (chyba, że ktoś dostanie inne informacje), także w przypadku Red Soul to prawie 3tyś w kieszeni jeszcze + listopadowe dodatki.

pozdrawiam

PostNapisane: Pn, 1 gru 2014, 09:08 
Wtajemniczony
U mnie decydująca będzie kwestia zaliczki. Czyli dealer zadecyduje za mnie którą m6 będę miał.

PostNapisane: Pn, 1 gru 2014, 09:09 
Stały bywalec
Od: 09.09.2014
Rok produkcji: inny
Arzago, nie za bardzo przepadam za chromem, a dokładniej za jego nadmiarem. O ile grill przed liftowy, wg. mnie, jest pięknie skrojony. Listwa u dołu jest dizajnerskim smaczkiem - podkreśleniem dynamiki i dobrze wpisuje się w dynamiczny wzór. O tyle jej poszerzenie zupełnie zmieniło proporcje. Jakby projektanci nie mogli się zdecydować, czy chcą dynamicznej czy eleganckiej Mazdy. Brak tu spójności co do założeń projektowych. Bo sama listwa brzydka nie jest.

Chrom w Oplu czy VW na podkreślać statyczność i stateczność tych aut. Ja wolę Mazdę jako lekkoducha. Trochę wariatkę... Dlatego ten chrom mi nie pasi.

Ale popłynąłem. Nie patrzcie na mnie. Tak czy inaczej: kto się zastanawia, niech bierze FL. Ten kto z założenia bierze przedlifta, będę mu kibicował.

PostNapisane: Pn, 1 gru 2014, 09:10 
Fanatyk
Od: 19.12.2013
Wersja: SkyEnergy
Pisałem już ,,To polityką błędną te kwiaty ciąć co więdną"
Bierzcie GJ FL

PostNapisane: Pn, 1 gru 2014, 09:13 
Bywalec
Kriss informacja jest informacją pewną :)
Sprawa jest prosta. Jeśli zależy Ci bardzo na kasie i te 10 tys w postaci dodatków które oferuje Mazda,to dla Ciebie bardzo dużo, bierz starą. Ale gdyby te 10 tys było do przebolenia, szybko o nich zapomnisz wsiadając do FL :) Uważam, że warto zaczekać, ja również zmieniłem przed tygodniem swój wybór i już teraz siedziałbym w swojej upragnionej GJ, ale wiem, że to dobra decyzja :)
Fajnie, że auto byłoby pod choinkę, ale warto, żeby kosztem roku w plecy ( teraz masz model 2014) za 2 mies model FL 2015 z poprawionymi wadami, dodanymi ekstra rozwiązaniami? :) Dopłata do nowoczesnych świateł LED AML, lepszego wyciszenia, wyświetlacza HUD, nowej navi itd... itd... 1000 zł ? Dla mnie nie można podjąć innej decyzji :)

Przemo zaliczke będziesz miał przeniesioną na poczet nowej M6 :)

PostNapisane: Pn, 1 gru 2014, 09:22 
Adept
Arzago, to niestety w naszym przypadku nie jest takie łatwe :) Niestety (albo stety :-P ) jesteśmy nielicznymi osobami, gdzie podoba nam się przedlift GJ i to bardzo. A nawet nawigacja pasuje, bo tutaj ten wyświetlacz dołożony "od góry" nie podoba mi się w ogóle. Na plus wykończenia wnętrza, choć oglądając filmy z LA parę bubli znalazłem w przypadku brzydkiego wykończenia (ale może na szybko Mazda robiła ten model, żeby tylko zadebiutować) Co do nowinek LED, HUD to akurat nam nie przeszkadza. Natomiast wyciszenie kto wie, na razie to tylko teoria, choć Mazda raczej sobie nie pozwoli na fale krytyki (chociaż jeździliśmy modelem z 2014 i udało się auto rozpędzić do 140km/h i jak dla nas było cicho, nie odczuwaliśmy żadnego dyskomfortu). Chociaż może człowiek aż tak nie zwracał uwagi na to, gdyż auto daje frajde z jazdy niesamowitą :D My mamy tak skonstruowaną umowę, że mamy parę dni na zastanowienie się, modernizację oferty jak i zmianę na FL czy zrezygnowanie :-P

PostNapisane: Pn, 1 gru 2014, 09:31 
Prawie fanatyk
Od: 22.09.2014
Wersja: SkyMotion
Region: podkarpacki
Arzago napisał(a):
..Choć przypomnialo mi się, że Mazda wprowadzila pakiet premium do skypassion i może się okazać, że w skład niego wchodzi chrom, którego może nie być w wersji z.B. skyenergy.

OBY!!!!!

PostNapisane: Pn, 1 gru 2014, 09:38 
Bywalec
Na pewno łatwiej byłoby Ci podjąć decyzję, gdyby na placu obok stały dwa auta :) GJ i FL, ale ze względu na to, że jest to nierealne, a Tobie pasuje wersja GJ, to może faktycznie nie ma co się zastanawiać :D Ja też przed kilkoma dniami miałem taki moment zawahania i niepewności jak Ty, dlatego wcześniej pisałem, żeby wszystko na spokojnie wziąć pod uwagę :) Podobnie jak TY usiadłem w tym wymarzonym aucie, oglądałem z każdej strony z poczuciem, że to jest moje auto na które tak długo czekałem. W każdej chwili moge usiąść za kółkiem i usłyszeć ten piękny warkot silnika wjeżdżając z salonu. Wady giną, przed oczami widze same zalety, ale nie uległem :) Jestem osobą, która pierwszy raz kupuje auto z salonu i skoro już kupuje i ma wydać 150 tys, chce by auto było jak najnowsze zarówno pod względem rocznikowym jak i wyposażenia w nowinki technologiczne. Wiem, że każda przejeżdżająca obok mojej GJ nowa FL wzbudzała by we mnie trochę poczucia zazdrości i złości na samego siebie, że nie okazałem jeszcze odrobiny cierpliwości :) a to dlatego, gdyż rozwiązania w nowej GJ, bardzo mi się podobają, a jestem pewien, że na żywo może być tylko lepiej :)

PostNapisane: Pn, 1 gru 2014, 09:43 
Adept
W tym przypadku jeszcze z żoną usiądziemy i przeanalizujemy wszystkie za i przeciw, gdyż taka metoda jest najsłuszniejsza. I widzę Arzago, że jesteśmy w tej samej sytuacji, czyli zakup pierwszego auta z salonu. Na pewno w przypadku przed FL mnogość dodatków w cenie jest dużym atutem w zamian za inne auto, które zaraz będzie miało następce. Tak mi się przypomniało, nasz opiekun poinformował nas, że nokianów już nie dostaniemy, tylko Yokohamy. Ale to w tym wypadku nie wiem czy na plus, czy minus :wink:

PostNapisane: Pn, 1 gru 2014, 10:31 
Bywalec
Od: 28.02.2013
Matys napisał(a):
Arzago, nie za bardzo przepadam za chromem, a dokładniej za jego nadmiarem. O ile grill przed liftowy, wg. mnie, jest pięknie skrojony. Listwa u dołu jest dizajnerskim smaczkiem - podkreśleniem dynamiki i dobrze wpisuje się w dynamiczny wzór. O tyle jej poszerzenie zupełnie zmieniło proporcje. Jakby projektanci nie mogli się zdecydować, czy chcą dynamicznej czy eleganckiej Mazdy. Brak tu spójności co do założeń projektowych. Bo sama listwa brzydka nie jest.

Chrom w Oplu czy VW na podkreślać statyczność i stateczność tych aut. Ja wolę Mazdę jako lekkoducha. Trochę wariatkę... Dlatego ten chrom mi nie pasi.

<spoko> <brawo> Matys genialnie to opisałeś . Jak obchodziłem model kiedy wchodził do salonów nie mogłem się nadziwić jak poszczególne części auta pasują do siebie a jednocześnie są odważne stylistycznie. Dlatego powtarzam to każdemu także amatorom tuningu. Mazda 6 w swojej pierwotnej wersji to skończony projekt i bardzo łatwo go schrzanić <oczy> . Znam niewiele aut, którym FL zew. wyszedł na dobre. Zazwyczaj wnętrze było ładniejsze. Dobrą praktyką jest pytanie o zmiany samych klientów ale to dosyć rzadka praktyka.
Ja osobiście wstrzymuje się z osądem Mazdy 6 FL do czasu kiedy ją zobaczę. Kibicuje aby zmiany wyszły na plus bo to mój swoisty kredyt zaufania w kierunku stylistów Marki :wink: . Mam nadzieje , że na żywo zmiany będą na plus a przynajmniej nie popsują wyglądu szczególnie z przodu w którym jest gł. efekt Wow.
Jak można schrzanić FL zew. pokazują np. styliści Opla Insignii. Chrom dodany jakby jeden z drugim się zastanawiał .... :idea: co by tu zmienić .. :idea: :?: a chlapniemy sobie takie dwie krzywizny chromu <witam> <hahaha> <hahaha> <hahaha> .
<modlisie> .

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110 ... 439  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1