Teraz jest So, 7 lut 2026, 03:26

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101 ... 439  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pt, 21 lis 2014, 07:48 
Adept
Od: 13.06.2014
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: lubuski
Ciekawym gadżetem może też być wyświetlacz przezierny , o którym piszą w jednym z wrzuconych linków.

PostNapisane: Pt, 21 lis 2014, 07:51 
Prawie fanatyk
Od: 28.07.2013
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: zagranica
Zależy wszystko, jakie wersje co będą miały i jak będzie wyglądało auto w środku w różnych wersjach; widać, że w zewnętrznym upodobaniu poszli teraz pod Amerykę, zresztą prezentacja w LA też o tym świadczy, ale im dłużej na auto patrzę, tym dojrzalsze się wydaje... lekko barokowe, ale te czasy wracają do chromów w wielu markach, a co mogli w maździe poprawić, skoro wszystko i tak było prawie doskonałe <spoko>

Ostatnio edytowano Pt, 21 lis 2014, 07:54 przez crow, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Pt, 21 lis 2014, 07:52 
Bywalec
Od: 16.08.2014
Rok produkcji: 2015
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Wersja: SkyPassion
Region: wielkopolski
Nic takiego, aczkolwiek z całą pewnością pozwala to na czestsza kontrole prędkości co za tym idzie w wielu przypadkach oszczędność wynikającą z mniejszej ilości mandatów :)

PostNapisane: Pt, 21 lis 2014, 08:52 
Bywalec
Od: 17.01.2014
Rok produkcji: 2018
Region: dolnośląski
HUD raczej taki sam jak w M3. Bez fajerwerków ale jest ! Mi podoba się kolorystycznie wnętrze w zestawie czarno brązowym. Na zdjęciu wygląda dość dostojnie. Generalnie zmiany na plus nie ma wątpliwości.

PostNapisane: Pt, 21 lis 2014, 09:02 
Stały bywalec
Od: 11.03.2014
Region: opolski
Co raz bardziej mi się ten środek podoba. Gdy wszystko jest na czarno nawet ten tzw tablet zaczyna mieć swój urok. Gdyby nie leasing już bym coś kombinował :)

PostNapisane: Pt, 21 lis 2014, 10:07 
Bywalec
Refleksja zainspirowana Waszymi komentarzami.
Widzę że reakcja większości taka sama:

Moja pobudzona nowym designem kodo wyobraźnia oczekiwała czynnika szokujacego, mimo że logika nakazywala myśleć o kosmetycznych zmianach, to wgłębi umysłu, pchnięty nadzieją nowych przełamań konwencji oglądam pierwsze zdjęcia nowej M6. Otwiera się pierwsza fotka i pojawia się nostalgia, rozczarowanie, ale mijają dni, emocje opadają, wpatruje się w zdjęcia i zaczynam dochodzić do wniosku że ten lifting jest fajny :)
Też tak macie ?:)

współzałożyciel forum
PostNapisane: Pt, 21 lis 2014, 10:08 
Prawie fanatyk
Od: 19.10.2012
Rok produkcji: 2016
ja jestem zniesmaczony brakiem "tradycyjnego recznego" :(

Reszta - poczekam z opiniami jak usiade, dotkne i sie przejade :wink:

Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
PostNapisane: Pt, 21 lis 2014, 10:10 
Stały bywalec
Od: 05.11.2013
Rok produkcji: 2013
Region: mazowiecki
nie przypomina Wam to czegoś :)?

Obrazek

PostNapisane: Pt, 21 lis 2014, 10:12 
Prawie fanatyk
Od: 22.09.2014
Wersja: SkyMotion
Region: podkarpacki
Zepsuli ten przód. Zrobił się toyotowato-nijaki, przed FL 6tka się wyróżniała, lekko zadziorna była, teraz się ugładza. I tak, zgadza się, próba upodobniania do "gwiazdy" równiez dostrzegalna w tym przodzie.
Co gorsza, to chyba nie tylko kwestia koloru i połysku grila i jego grubochromowanego obramowania (wieś majowa tańczy i śpiewa), który można by sobie za grosze zmienić na stary, ale kształtu zderzaka i lamp co już wymaga większej przeróbki. To wnętrze też jakieś przekombinowane, za dużo się dzieje. Ogólnie jestem mocno zawiedziony.

PostNapisane: Pt, 21 lis 2014, 10:13 
Bywalec
zielony110 napisał(a):
ja jestem zniesmaczony brakiem "tradycyjnego recznego" :(

Ręczny ma być podobno aktywny jak w BMW, nie wczytywalem się dokladnie, ale można przychamowywac za jego pomoca czy jakoś tak ;)

PostNapisane: Pt, 21 lis 2014, 10:25 
Wstydliwy
Od: 29.10.2014
Arzago napisał(a):
Wreszcie udało mi się podjąć decyzję i po dwóch dniach burzliwych przemyśleń, szala minimalnie za sprawą wnętrza i nowych reflektorów przechyliła się na stronę nowej M6, do tego stawiam na auto nowsze z data 2015 w dowodzie, bo płacić 3 tys mniej za "roczne" auto jednak mi się nie uśmiecha, w związku z tym jadę dzisiaj zamówić Madzie FL, zobaczymy na kiedy są terminy :P

Mam podobne dylematy :) . Biorę pod uwagę jeszcze obecne gratisy i rabaty, które też pozawalają oszczędzić parę tyś.. Obawiam się ,że jak zamówimy modele po FL to będzie cena katalogowa .... no chyba, że się mylę i coś dorzucą ... <spoko>
Jak coś się wywiesz w salonie to wrzuć na forum ...

współzałożyciel forum
PostNapisane: Pt, 21 lis 2014, 10:26 
Prawie fanatyk
Od: 19.10.2012
Rok produkcji: 2016
dla mnie reczny pelni role hamulca awaryjnego.
Jak mi padnie normalny, to dozujac reczny jestem w stanie sie zatrzymac.
W wiekszosci tych elektronicznych jest to tylko hamulec postojowy i podczas jazdy nie da sie nim awaryjnie hamowac.

PostNapisane: Pt, 21 lis 2014, 10:30 
Bywalec
No widzisz zielony, czyli dobrze wyczytałem. więc tu ma być taki, który podczas jazdy można używać i on zwalnia ciąg auta :)

OcYwiscie na pewno zdam relacje po wizycie w salonie :)

PostNapisane: Pt, 21 lis 2014, 10:49 
Adept
Od: 26.07.2014
Chciałbym zobaczyć real foto Mazda 6 sedan stojące obok siebie w świetle dziennym przed FL i po FL- głównie przód i tył.

Odnośnie FL- liczyłem cicho i naiwnie, że upadnę na kolana a szczerze mówiąc jestem zawiedziony i wszystkie Wasze uwagi i zarzuty pokrywają się z moimi. Kilka rzeczy poprawili i kilka sknocili, więc bilans moim zdaniem nie jest na + czy - tylko bardziej na 0. Aż dziwne, że tyle osób jest zgodnych we wspólnej krytyce <hahaha> .

FL miało być kropką nad i pchnąć mnie do zakupu a tak to się waham i nie wiem czy nie poczekać 2-3 lat na GK. No chłopaki szczerze, było parę rzeczy do poprawienia w wersji sprzed FL a oni skupili się na grillu (po co?), tył ma też inne proporcje (?) (po co?), czemu ekran wystaje jak kij z d*py? (nie mogli zrobić jak w nowym CX?). Nie będę dublował Waszych wpisów z którymi się zgadzam z ostatnich kilku stron, więc to takie przemyślenia na szybko...

PS. Pytałem wcześniej, ale nikt nie odpisał- czym te 2 nowe szare kolory różnią się od tego wycofanego srebrnego i Mateora Graya? Czy jeden z nich to nie jest ten brązowy z Mazdy 3, o którym jakiś czas temu namiętnie pisaliśmy? Widziałem dzisiaj 6-kę w tym wycofanym srebrnym kolorze i szkoda, bo rewelacja na żywo.

PostNapisane: Pt, 21 lis 2014, 11:00 
Prawie fanatyk
Od: 22.09.2014
Wersja: SkyMotion
Region: podkarpacki
A gdzie jest informacja o kolorach wycofanych i nowych ? Blue Reflex zostaje ? - wie ktoś ?

PostNapisane: Pt, 21 lis 2014, 11:02 
Bywalec
Gary z całym szacunkiem, ale na typ etapie nie jesteśmy w stanie stwierdzić czy wyeliminowali błędy, czy nie :) na pierwszy rzut oka, widać że na pewno zajęli się problemem navi, zgodnie z sugestią użytkowników i zarzutami pod adresem zbyt monotonnej i mało nowoczesnej kabiny. Dokonali jej zmiany. Pozostałe nie widoczne gołym okiem mankamenty mam tu na myśli hamulce, chalas oraz drżenie maski zostały wyeliminowane jeszcze podczas produkcji ostatnich egzemplarzy 6 sprzed liftingu :) w moim odczuciu zajęli się wadami 6 i wprowadzili zmiany których się domagano. Z jakim skutkiem? Dowiemy się po odbiorze FLek :)

Andrzejsr - była podawana informacja przez tombiena, że wycofują jeden kolor ze starej palety - plastic alluminium ( dziwne bo był na 4 miejscu pod względem wyboru koloru) i w zamian dodano dwa nowe :)

Ostatnio edytowano Pt, 21 lis 2014, 11:04 przez Arzago, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Pt, 21 lis 2014, 11:02 
Bywalec
Od: 17.01.2014
Kurcze, czy nikt z Was nie bierze pod uwagę moim zdaniem jednej z bardziej kluczowych kwestii czyli wyciszenia auta o 25% przy jeździe autostradowej względem obecnego modelu ? Tylko chromowane listewki się liczą ?

PostNapisane: Pt, 21 lis 2014, 11:06 
Stały bywalec
Od: 05.11.2013
Region: mazowiecki
Mikke spokojnie, coś musieli powiedzieć, narazie wszystko co zobaczyliśmy to zabieg marketingu, nic więcej.

Ciekaw jestem oryginalnych zdjęć nowej M6, takiej nie z motor show gdzie wiadomo wszystko jest podkoloryzowane dla dziennikarzy.

Każde nowe auto, wypchnięte na rynek, jest o ileś tam % lepsze w czymś tam...

P.S. Na początku GJotki też Mazda krzyczała że auto jest ciche, co więcej "niezależne" serwisy, które testowały M6 GJ (Auto świat itp.) też krzyczały że auto takie ciche.

Ostatnio edytowano Pt, 21 lis 2014, 11:13 przez Sektor, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Pt, 21 lis 2014, 11:07 
Nowicjusz
Od: 02.09.2014
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
mikke masz racje miejmy nadzieje ze poprawili te głowne problemy takie jak wyciszenie problemy z silnikami diesla problemy z tarczami i hamulcami a czy jest listewka czy niema to jest mniej ważne moim zdaniem nie jeździ się jakas chromowana listewka.
co do tej nawigacji ja już przywykłem w poprzednich 2 autach co miałem były takie i nie jest tragicznie

PostNapisane: Pt, 21 lis 2014, 11:09 
Bywalec
Mikke masz moje poparcie :)
Pisałem już wcześniej :) mi się grill nie podoba chromowany, okleje go i po kłopocie.
Zaraz pewnie większość z was powie, że nie po to kupuje nowe auta, żeby oklejac, lakietowac czy wprowadzać jakikolwiek inny tuning ;)
Odpowiem tak, jest to propozycja rozwiązania problemu i nie jest to duży nakład finansowy. Wzorujac się na wypowiedzi Mikke jest chromowany grill jest według mnie zdecydowanie mniejszym problemem niż głośna kabina.

-- Dodano: Pt, 21 lis 2014, 11:09 --

Gary z całym szacunkiem, ale na typ etapie nie jesteśmy w stanie stwierdzić czy wyeliminowali błędy, czy nie :) na pierwszy rzut oka, widać że na pewno zajęli się problemem navi, zgodnie z sugestią użytkowników i zarzutami pod adresem zbyt monotonnej i mało nowoczesnej kabiny dokonali jej zmiany. Pozostałe nie widoczne gołym okiem problemy mam tu na myśli hamulce, chalas oraz drżenie maski zostały wyeliminowane jeszcze podczas produkcji ostatnich egzemplarzy 6 sprzed liftingu :) w moim odczuciu zajęli się wadami 6 i wprowadzili zmiany których się domagano. Z jakim skutkiem? Dowiemy się po odbiorze FLek :)

PostNapisane: Pt, 21 lis 2014, 11:22 
Adept
Od: 19.03.2014
Region: pomorski
Navi jak i cała stacja MM była przedpotopowa nawet w stosunku do kompaktów konkurencji - i to należało zmienić, bo jeśli ma się zakusy na klasę premium to z czym do ludzi.
Co do chromów - mi również się one nie podobają, ale może będą one dostępne jedynie w wersjach na rynek US lub w niektórych wersjach wyposażenia. Jak na klasę premium wciąż zbyt ubogi wybór silników - brak jednostki turbo skreśla niestety konkurencję z niektórymi autami. Jeśli chodzi o tunel - identycznie było to rozwiązane w S60 MkI którą miałem przyjemność jeździć przez kilka lat i rozwiązanie mi pasowało. Minusem jest to, że podłokietnik nie jest regulowany - za to stabilny :) EPB daje możliwość nowych funkcji typu auto-hold czy awaryjne hamowanie, które konkurencja też już posiada i to może być dodatkowy atut w prospekcie. Niestety, ci co chcą kręcić bączki na śniegu nie mają lekko ;)

PostNapisane: Pt, 21 lis 2014, 12:50 
Prawie fanatyk
Dla mnie ręczny nie jest problemem na dziś, jak minęły czasu kółek na śniegu :wink: oby tylko nie był zawodny :wink:
Chciałbym by było ciszej i wnętrze lepszej jakości, fotele trochę wygodniejsze i solidniejsze a zestaw audio bardziej rozwojowy... tak mówią, że się stało, ale PR mazda ma zawsze dobry, poczekamy na wrażenia na żywca jak przyjadą... im dłużej myślę i oglądam, tym bardziej mi się podoba, myślę, że Arzago coś w ten deseń :wink:

-- Dodano: Pt, 21 lis 2014, 12:50 --

Sektor napisał(a):
nie przypomina Wam to czegoś :)?

-- Dodano: Pt, 21 lis 2014, 12:48 --

Nie a co to jest? :-P

P.S. żartowałem... wygląd wyglądem, jeszcze by mazda miała coś z tych materiałów i technologii <spoko>

PostNapisane: Pt, 21 lis 2014, 12:54 
Nowicjusz
Od: 17.03.2014
Arzago masz rację. Też początkowo byłem rozczarowany FL ale po chwili doszedłem do wniosku, że nie można było spodziewać się spektakularnych zmian :)
Ja osobiście zawiodłem się jedynie na tym, że oferta silników nie zostanie wzbogacona o silniki benzynowe wspierane turbosprężarką. I że napęd AWD będzie dostępny tylko w wersji z dieslem.

administrator
PostNapisane: Pt, 21 lis 2014, 12:56 
Weteran
Od: 20.05.2013
Mikke - ja to właśnie biorę pod uwagę i jeżeli w tym momencie byłbym przed zakupem brałbym FL bez dwóch zdań. :D

PostNapisane: Pt, 21 lis 2014, 12:57 
Bywalec
No tak luko, ale czy cena oscylujaca w granicach 160 tys z napędem 4x4 byłaby racjonalna ;)

PostNapisane: Pt, 21 lis 2014, 13:02 
Prawie fanatyk
Jeszcze jedno, zależy na ile auto się bierze oczywiście, czy na czas gwarancji czy dłużej, ale się zapytam, jak się ma z wytrzymałością napędu 4X4, czy to ten sam co w cx5 czy cx7. Bo wiem, że jak siądzie w cx7 to są znów niemałe koszty, od pewnego czasu i takie pytania przy kupnie zacząłem sobie zadawać, by nie przestrzelić. :idea:

PostNapisane: Pt, 21 lis 2014, 13:09 
Bywalec
Powiem Ci crow, że słyszałem same pochlebne opinie na temat napędu cx5. Twierdzą, że jest na prawdę niezawodny. Myślę że w związku z wprowadzeniem technologii skyactiv i stworzeniu napędu również pod tą marką do modelu cx5, nie sądzę żeby do M6 wrzócili napęd od starej cx7 ;)

PostNapisane: Pt, 21 lis 2014, 13:16 
Prawie fanatyk
To mnie uspokoiłeś, bo słyszałem o kosztach napraw napędu 4x4 w cx7 i zwątpiłem, ale jak teraz jest inny i nieawaryjny to dobrze :)

PostNapisane: Pt, 21 lis 2014, 13:53 
Bywalec
Od: 09.08.2014
Wersja: SkyEnergy
Hałas mniejszy o 25% - pytanie jednak w jaki sposób osiągnięty? Aerodynamika? Pewnie w minimalnym stopniu, bo bryła się nie zmieniła.

Czyli zostaje wyciszenie/dodatkowe materiały - a o tym powie już sam prospekt i waga samochodu... i pierwsza próbna jazda po kamyczkach/etc ;).

Pytanie też czy te 25% to w stosunku do wersji 2013 czy 2014 - jeśli 2014, to byłoby już coś.

PostNapisane: Pt, 21 lis 2014, 13:55 
Prawie fanatyk
Znając życie uszczelnili uszczelki i dali trochę mat, to najłatwiej zrobić... trzeba poczekać na pierwsze jakieś sensowne i nieprzekupione testy i jazdy :wink:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101 ... 439  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1