Teraz jest Cz, 29 sty 2026, 23:32

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 455 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 16  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pt, 7 lis 2014, 11:07 
Wtajemniczony
Od: 07.11.2013
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: kujawsko-pomorski
Skoda (jak cała grupa WV) jest tu kiepskim przykładem, bo oni procedury zawsze mają. O wiele gorzej jest, kiedy wyczerpuje się lista (która i tak polega na gapieniu się w błędy diagnostyczne komputera). Wtedy jest to samo co w Maździe. I strach przed ruszeniem czegokolwiek. Taki OT.

PostNapisane: Pt, 7 lis 2014, 22:20 
Prawie fanatyk
Od: 28.07.2013
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Wersja: -
Region: zagranica
:hophop: Gwarancja jest gwarancją i mnie nie interesuje czy i gdzie i na czym ich procedury się kończą i co sobie ustalają :poker2: ;
chce mieć szybko, sprawnie, uczciwie i rzeczowo załatwiony problem mojego zepsutego samochodu, którego już tydzień nie mogę użytkować, a że jest na gwarancji to mam prawo do produktu wolnego od wad i bezpiecznego w użytkowaniu, takie jest prawo konsumenckie, co reguluje działania i procedury sprzedającego i kupującego, a więc z prawa taka procedura kończy się:
1. naprawą gwarantującą bezpieczeństwo użytkownika ( tym bardziej, że po 20 grudnia prawo konsumencie się zmienia i producent zna zmienione bolesne zasady, bo są jasne, że 2 nieudane naprawy i zwrot towaru),
2. bądź wymianą towaru na nowy i taki sam wolny od wad,
3. bądź zwrotem gotówki,
bo tak czy siak obniżenie ceny przy tym, produkcie nie wchodzi w grę; ta wada dyskwalifikuje produkt, który niezgodny jest z normą producencką i nie nadaje do użytkowania;
Pomijam już kwestię dobrej woli producenta, że tyle napraw wg mnie w 1 rok i 3 miesiące to za dużo, zwłaszcza silnika przy przebiegu 24 tyś km, co obniża wartość rezydualną auta; i nie dodam sprawy moich skołatanych nerwów, że wg mnie zbyt wolno to wszystko trwa i za dużo na dziś niejasności, co dalej, iż niedługo zgłoszę uszczerbek na zdrowiu <suicide> i sam będę potrzebował dla siebie ASO <%>
Mam nadzieję, że pójdzie to w dobrym kierunku i ktoś zadba o poziom usługi i reklamacji posprzedażnej... o czym poinformuję zapewne... czy warto zaufać marce :? bo na razie jestem wkurzony :evil:
Sprzedawca ma problem i gwarant jeszcze większy, warto by się dogadali a nie uprawiali spychiologii :lalka:
KONIEC i KROPKA. :hophop:

-- Dodano: Pt, 7 lis 2014, 23:15 -- :champion:

Dziś po 2 dniach :arrow: oficjalnie dostałem od Mazda PL - cac na moje wysłane Pismo odpowiedź , co m.in. zawiera stwierdzenie, że zajmują się "priorytetowo" problemem, który z racji że jest "jednostkowy" wymaga uwagi i czasochłonnej "konsultacji z działem technicznym Mazdy", więc jest jednak nadzieja, że nie olewają sprawy <spoko> i biorą się za bary z awarią <metal>

Myślę, że jeśli ktoś ma podobny drżący problem i nie są to opony to niech się podłącza do tematu i zgłasza :*

PostNapisane: Pn, 10 lis 2014, 15:25 
Nowicjusz
Od: 05.11.2013
Witajcie!
Przyłączam się do tematu, moja Madzia to 2.0 Pb w automacie 80kkm, i mam tak samo jak Wy. Wymiana na żadne opony czy koła nic nie da. Hunter ani wyważanie na samochodzie też nic nie da. Nawet podmieniałem poduszki silnika i skrzyni i też nic. Pełna geometria zawieszenia też nic. Wymontowałem półosie i zawiozłem do profesjonalnego zakładu, powiedzieli idealne ale dali mi inne na próbę i też to samo. Drgania żyją swoim życiem, raz słabsze, raz mocniejsze. Auto było sprawdzane przez dobrych mechaniorów poza ASO. Powiedzieli, że Mazda Panie, Mazda ;-) Może ktoś wpadnie na to od czego są te drgania.

PostNapisane: Pn, 10 lis 2014, 15:45 
Prawie fanatyk
Trochę mnie martwisz tym postem :? bo myślałem, że może coś z tego w czym grzebałeś byłoby przyczyną tych głupich drgań, ale jak zadałeś sobie trochę trudu, co podziwiam, szukając przyczyn i nic, to nie wiem teraz co dalej myśleć, co to może być? aż się boję, bo jedni mają inni nie, bo to się robi swoisty Trójkąt Bermudzki. :idea:
Mam na dziś od tygodnia pojazd zastępczy, też mazdę 6, sedan, benzyna, minimalnie drga, ale na granicy błędu, wobec mojego to tak jakby nic tam nie drgało, jedzie się jak po maśle, zupełnie jakbym miał inny samochód i model... teraz czuć mazdę 6, ale co ciekawe w tym tajemniczym temacie właśnie dziś mija tydzień i ciszaaa... nikt nic nie dzwoni, nie pisze, żadnych odpowiedzi, bo czuję, że nie widzą zatem nic i nic nie mogą znaleźć. Ja jestem już zmęczony tym czekaniem i niepewnością <niewiem>
Może w tym wątku podczepialiby się ludziska, co mają z tym problem, bo mazda-cac uważa, że mój jest jednostkowy i jestem wyjątkiem, wg nich inni tego nie mają <zadzwon>
A przy okazji, co to znaczy tylko Mazda, Panie? :arrow:

PostNapisane: Wt, 11 lis 2014, 10:03 
Fanatyk
Od: 19.12.2013
Skrzynia: MT
Region: wielkopolski
Ja też byłem jednostkowym wyjątkiem,których trochę chyba jest :wink:
Opony oponami. U mnie po zmianie jest dobrze.
Może coś z tarczami? Od początku jeżdżę spokojnie,dla mnie eko , dla innych po emerycku. Może to spowodowało,że nie przegrzałem tarcz a wręcz przeciwnie :wink: zahartowałem i jest OK. Tylko jeżeli tarcze? ,to też drży przy hamowaniu,no ale jak z tyłu tylko problem? i tylko lekkie hamowanie to drżenia mogą się przynosić na budę.
Tak sobie gdybam bo mnie też to wszystko wk...a serwis bleeeeee :mad: .
Do tej pory mazda była bezawaryjna jeśli chodzi o mechanikę,teraz widzę ,że tak sobie. A MMPol :mur:
Jeszcze jedno - jak miałem zastępczy to też drgało i dla ASO oraz MMPol był to argument,że ten typ tak ma i taką odpowiedź dostałem od Pani Małgorzaty N. znanej tutaj forumowiczom ,którzy pisali do MMPol.

PostNapisane: Wt, 11 lis 2014, 10:47 
Prawie fanatyk
Ja dostałem bardzo miłą i sprawną odpowiedź i myślę, na ile można było na ten czas i taki sposób kontaktu uzyskać. Odpowiedź MMpol choć ą/ę w temacie i treści napawa mnie ostrożną nadzieją, że jednak "ten typ tak" nie "ma" i w MMPol się z działem technicznym Mazda za to wezmą. Oczywiście w tamtą stronę poszła stanowcza korespondencja. Nie lubię cytować prywatnych korespondencji, więc na ten moment wybaczcie szczegóły. Mam tylko dylemat prawny, kto odpowiada za ten samochód, gdyby się nie udało go naprawić: sprzedawca auta - dealer czy MazdaPL przedstawiciel gwaranta, jeśli okazałby się ten mój egzemplarz wadliwym i niereanimowalnym.
Na razie mają naprawiać, szukać, aczkolwiek wypowiedź piotrek0077 napawa mnie pesymizmem i mam złe przeczucie, czy coś znajdą albo może wreszcie coś znajdą i poradzą nie tylko mnie. Jeśli koliber1960 masz lekkie drgania i jeździsz spokojnie, to myślę, że może to kwestia jakiegoś elementu, który nie znosi mocniejszej eksploatacji, ale ja nie myślę zastanawiać się, jak jechać, by auto się nie rozeszło, więc może wyrabia się coś szybciej i mocniej, hmmm...
Koła wykluczone też, hamulce też, dla mnie ewidentnie bije z przeniesienia napędu, zakres drgań się też zwiększa w miarę rozgrzania (co dziwne) a bije tak mocno, że ASO widzi, że coś już nie gra i nie ma czego bronić.
Napisałem, że nie może być to cecha produktu, poza tym w moim zastępczym nic nie bije, inne auto, nie ma naprawdę na co wielkiego narzekać. Trudno się mówi :mad:

PostNapisane: Wt, 11 lis 2014, 11:08 
Fanatyk
Mnie już nie bije.
Ja tez nie mam ochoty się bić z nimi :mur: cecha produktu :arrow: skąd ja to znam :sad:

administrator
PostNapisane: Wt, 11 lis 2014, 11:46 
Weteran
Od: 20.05.2013
Rok produkcji: 2018
Region: dolnośląski
Z racji tego, że ostatnio miałem, dopiero, pierwszą okazję przejechać się autostardą kilkaset km, stwierdzam, że od 120 do 160 km/h jest masakra, drży cała buda poza kierownicą, powyżej 160 km trochę to ustaje (tak przy okazji 2.0 MT max 230 km/h licznikowe <brawo>). Opony letnie Bridgestone Turanza T001 na 17" feglach fabrycznych. Co ciekawe, bardziej jest to odczywalne przy przyśpieszaniu niż przy samoczynnym zwalnianiu, skoro kierownica nie drży, to winę za drgania na karoserii powinna ponosić tylna oś i teraz sam nie wiem czy to przód czy tył. :/

Jak zmienię na zimówki to porównam, ale z tego co tu piszecie wynika, że nie ma na to reguły. :sad:
Wpis piotrka0077 mnie podłamał, przy okazji wielki szacun za wszystkie Twoje testy, jestem pod wrażeniem. :champion: Nie pozostaje nam nic innego, jak zgłaszanie tego w ASO, może producent się pochyli i rozwiąże problem, liczę, że powodem jest jakiś szczegół. <modlisie>

PostNapisane: Wt, 11 lis 2014, 11:55 
Stary wyjadacz
Od: 20.09.2013
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Nie wiem tombien jak to wyczułeś, z tym drżeniem całej karoserii? Dla mnie, przy pewnych prędkościach (wysokich) auto musi drżeć. Do tej pory skupiałem się na drżeniu samej kierownicy i tego nie zaobserwowałem. Na co mam zwrócić uwagę, żeby skontrolować to drżenie, o którym piszesz i jak to odróżnić od zwykłego i naturalnego drżenia pojazdu jadącego po prostu szybko?

JESTEM UBEZPIECZONY W D.A.S.

Obrazek

Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  

administrator
PostNapisane: Wt, 11 lis 2014, 12:01 
Weteran
Drżenie czuć na drzwiach (łokieć na boczku) lub na tunelu środkowym (oparta noga). Nie sądzę, że jest to naturalne drganie, jakby tak było, to prędkość nie miałby znaczenia.

PostNapisane: Wt, 11 lis 2014, 12:05 
Nałogowiec
Od: 31.08.2013
tombien: mialem podobnie, ale czasem to samo odeszlo/jest na poziome minimalne odczuwalnym. Zobacze jak teraz pojade do PL. Moze juz jestem przyzwyczajony

PostNapisane: Wt, 11 lis 2014, 12:23 
Fanatyk
Od: 19.07.2013
Rok produkcji: 2017
Ja drżenie zaobserwowałem na zimowych kołach (rok temu) robiąc 4 rzeczy:
- tak jak napisał tombien - noga oparta o tunel środkowy
- pusta butelka po Coli pół litra włożona do schowka w tunelu środkowym (do jednego z tych 2 okrągłych) - jak drży to butelka strasznie hałasuje
- osłona przeciwsłoneczna nad głową - wystarczy ja trochę opuścić i obserwować czy mocno drży
- rozluźnić szczękę i jak zęby latają to drży :)

Na letnich 19" nic takiego u mnie nie występuje. Z racji tego, że reklamowałem jedne opony zimowe (dostałam cały nowy komplet Goodyear UG8), mam porównanie na dwóch kompletach i oba drżały przy różnych prędkościach. Zobaczymy jak to będzie w tym roku.

Może przyczyną tych drżeń jest takie a nie inne zawieszenie naszych Mazd (raczej twarde). Może nie drży tylko na mega ciężkich 19" oryginalnych a na innych lekkich felgach i oponach są problemy?

PostNapisane: Wt, 11 lis 2014, 12:37 
Stary wyjadacz
Ja jeszcze mam 19, spróbuję, przed zmianą przelecieć autostradą, a potem porównam na 17.

Obrazek

PostNapisane: Wt, 11 lis 2014, 13:30 
Amator
Od: 05.11.2014
Rok produkcji: 2015
Region: śląski
Jako potencjalny nabywca m6 śledzę ten wątek i nabieram coraz większych wątpliwości czy zakup mazdy to dobry wybór. :sad: Widzę, że drgania to wada, która dotyczy wszystkich wersji (benzyna/diesel, manual/automat) - nie ma reguły jej występowania, a tym samym nie ma pewności czy kolejny egzemplarz nie będzie kolejną miną.

Zakochałem się w GJ od pierwszego wejrzenia, ale jeżeli wydaję grubo ponad 100kpln na samochód chciałbym mieć pewność, że nie będę się zmagał z takimi problemami jak ten powyżej. Trzymam kciuki za pozytywne rozwiązanie Waszych problemów, bo odpowiedź "ten typ tak ma" jest mało satysfakcjonująca.

PostNapisane: Wt, 11 lis 2014, 13:53 
Stary wyjadacz
Kaizen, weź pod uwagę, że te sprawy dotyczą egzemplarzy z 2013 roku i to jak pokazuje forum, nielicznych. Nie nastawiaj się od razu negatywnie, chociaż masz prawo do obaw i bezpiecznego wydania swoich pieniędzy. Chodzi mi tylko o to, by nie generalizować. :)

Obrazek

PostNapisane: Wt, 11 lis 2014, 16:56 
Prawie fanatyk
Właśnie jak wyżej, nie ma co się nastawiać, bo drżenie zdarzy się w każdej marce, ja mam zastępczą mazdę6 z 2014 roku i tu bajka, miód, malina, orzeszki jak mówią, inne autko, a mój z 2013 obecnie w ASO i nawet za nim nie tęsknię, więc może prawo jakieś wadliwej serii? Coś ktoś źle ustawił na maszynach, czy jak?

PostNapisane: Wt, 11 lis 2014, 17:12 
Wstydliwy
Od: 31.10.2014
Rok produkcji: 2014
Ja mam rocznik 2014 i jak wcześniej pisałem, drgania są od nowości.
Nie pomógł Hunter, nie pomogła zmiana felg i opon na zimowe.
Jutro jadę na umówioną wizytę do ASO.

PostNapisane: Wt, 11 lis 2014, 18:08 
Fanatyk
Ha :arrow: .......jak pisałem o drżeniach prawie rok temu to co niektórzy mieli mi za złe ,że ja ciągle i tylko o swoim problemie.
Teraz widzę,że jednak nie tylko ja.
Opisywałem drżenie karoserii :mad: ,nie kierownicy podobnie, a wiec wyczuwalne na tunelu środkowym (wystarczy przyłożyć nogę),na drzwiach (trzymać rękę) i patrzeć na opuszczony daszek przeciwsłoneczny.
Najbardziej nasilone drżenia były przy prędkości 120-130 km/godz.
Wcześniej tak do 100km/godz raczej nie wyczuwalne i tak powyżej 140 zanikające.
Nie pomógł Hunter.
Pomogła zmian opon na innej firmy niż Bridgestonea też miałem Turanza T001 <suicide>

-- Dodano: Wt, 11 lis 2014, 19:08 --

Kupa kasy stracona na bezsensowne dojazdy do ASO chyba z 6x i super wyważarki 2x .Pomijam zwykłe wyważarki.

PostNapisane: Wt, 11 lis 2014, 18:59 
Wstydliwy
Od: 31.10.2014
U mnie wymiana opon nic nie dała, chociaż bardzo na to liczyłem. Aktualnie jeżdżę na felgach 17 Borbeta i oponach UG8. Mam wrażenie, że jest gorzej niż na oryginalnym zestawie.

PostNapisane: Wt, 11 lis 2014, 19:40 
Fanatyk
jerzyk ! w takim razie naciskaj ASO i MMPol , bądź upierdliwy do bólu , bądź ja bulterier...., jak Tomy Lee Jones w ściganym :wink:

PostNapisane: Wt, 11 lis 2014, 23:03 
Prawie fanatyk
Trzeba zgłaszać ten problem, by MazdaPL nie mówiła, że to "jednostkowy przypadek".

PostNapisane: Wt, 11 lis 2014, 23:16 
Wstydliwy
Od: 20.06.2014
Witam, u mnie tez jest odczuwalne drzenie karoserii przy predkosci 120-140. Drzenie pojawilo sie po zmianie kol na zimowe (oczywiscie komplet forumowy :-) - 17stki nokiany i felgi anzio turn polar), na oryginalnym letnim zestawie (19stki) nic takiego nie odczuwalem. GJtka z lipca 2014. Nie jest to az tak bardzo denerwujace, ale jednak odczuwalne. Mam tylko nadzieje, ze nie bedzie mialo to jakiegos negatywnego wplywu na cale zawieszenie, bo poki co jestem z auta zadowolony :-). Motoryzacja to nie jest, delikatnie mowiac, moj konik, takze prosze o wybaczenie jezeli pisze oczywiste glupoty :-) ale moze to drzenie jest zwiazane z aerodynamika GJtki i przeplywem powietrza?

PostNapisane: Wt, 11 lis 2014, 23:25 
Prawie fanatyk
Jeżdżę zastępczą mazdą6, dziś sobie pojeździłem po znanych i uczęszczanych przeze mnie trasach, ulubionych uskokach i zawsze spotykanych ubytkach oraz pofałdowaniach jezdni i zastanawiam się i szukam, co może być w mojej zostawionej w ASO nie tak. Ta co mam chodzi jak żyleta. Ale mam takie dziwne, może subiektywne wrażenie, że ta zastępcza lepiej resoruje i jest bardziej stabilne i ciche zawieszenie. Jeśli nie przeniesienie napędu to może jednak coś nie tak w zawieszeniu? Może coś jest delikatne i podatne na wibracje, może luzuje się coś naprawdę na zawieszeniu i przy wymianie kół czy ich ciężaru daje się odczuć zmiany na zawieszeniu i prowadzeniu auta? Dlatego wpada wtedy w wibracje przy większych prędkościach? Zobaczę jutro na czym stoi ASO po 1.5 tygodniowym szukaniu. :/

administrator
PostNapisane: Wt, 11 lis 2014, 23:32 
Weteran
Ja mam takie pytanie, czy komuś się to dzieje na 19"?
Mam wrażenie, że dotyczy to tylko 17"...

PostNapisane: Wt, 11 lis 2014, 23:35 
Stały bywalec
Od: 05.11.2013
Ciekawy trop, no u mnie na 19" nic się nie dzieje.

PostNapisane: Śr, 12 lis 2014, 00:30 
Prawie fanatyk
Od: 01.11.2013
Puk, puk, puk - na początku puknąłem w niemalowane drzewo (biurko), gdyż u mnie póki co nic nie drży i nie chcę kusić losu. Gdyby było inaczej prawdopodobnie bym wcześniej to odczuł. Na wszelki wypadek jutro wyskoczę na obwodnicę i poobserwuję.
A zmieniłem już koła na zimowe 17" oryginalne mazdy z Nokianami. W letnich felgi 17" m-ki CMS C20 + opony Turanza od dealera.
Żadnych drgań.

PostNapisane: Śr, 12 lis 2014, 07:15 
Prawie fanatyk
Ja bym nie obstawiałbym może samego ciężaru kół, skoro producent na takich wypuszcza auto, to znaczy, że zawieszenie na tym ma dawać radę, mi teraz na 17" auto zastępcze też nie bije (lekko leciuchno drży, ale to jak z szumami i uszczelkami, to nie to samo co u mnie , nie mylić z biciem kół).
Mam teorię, że może jest problem odchudzenia zbyt wielu elementów, może problem jednej jakiejś części, co nie spełnia norm i się wyrabia i coś luzuje: luzuje się fotel, wałek to dlaczego gdzieś indziej nie może być powtórki z rozrywki.
Jeśli nie układ napędowy? To co? Tu się nie znam, co tam mogłoby się wyrobić? Czytając wyżej, że koła i osie proste a drży aż mnie ciekawi coraz bardziej problem. Czy da się go trwale zdiagnozować. I naprawić.
Może to kwestia czegoś w samym zawieszeniu, jak pisano wyżej, jakichś niedociągnięć w stylu wałka czy uszczelek, może to jakiś problem zawieszenia, delikatności, wrażliwości, jakiś słaby element co się wyrabia w wyniki wytężonej ekspoloatacji? Coś nie trzyma z amortyzacji? Szukają z przodu, a może właśnie coś dzieje się z tyłu auta, co pisano wyżej, ciekawa myśl :idea:
A może to skutek wcześniejszego działań różnego rodzaju sił powstających z kół na wrażliwe, może też mocno odchudzone zawieszenie: myślę tak sobie: biły od nowego niewyważalne opony, potem biły hamulce, coś się tam wyrobiło, jest luz nie do odratowania? Bo mam wrażenie, że zawieszenie mojego po zmianie na zimowe miękkie z natury UG8 miało problem ze stabilnością i kierowalnością, poza tym te zachowanie zawieszenia, które jest u mnie jakoś mniej komfortowe i mocniej bije na dziurach niż w zastępczym kieruje moją uwagę na wahacze, amortyzatory, elementy łączne zawieszenia, jakieś kielichy mocowania czy jakoś tak... im mocniej wjeżdżam się w zastępczą mazdę6 tym bardziej jestem za teorią wady czy zużycia zawieszenia, ale wolałbym to niż znowu coś z problemów mechanicznych. na razie wróżenie z fusów niestety... bo jeśli jest jakaś wada w mojej budzie i po prostu "pech" to taka eksploatacja nie może się dalej odbywać.
Dumam sobie, bo przecież mazda to nie skomplikowana rakieta kosmiczna i coś musi być w tym szukaniu igły w stogu siana...

PostNapisane: Śr, 12 lis 2014, 07:27 
Fanatyk
crow!!!!! nie ma to związku z wyrobieniem się jakiejś części.
Ja to miałem od początku. Wracając z salonu po zakupie auta dzwoniłem do nich i informowałem o drżeniach. Kazali przyjechać i się zaczęło :mad: .

PostNapisane: Śr, 12 lis 2014, 09:10 
Prawie fanatyk
Ja też miałem od początku, ale najpierw poszło o niewyważalne opony Toyo, potem krzywe hamulce... więc myślałem, że to ustąpi a nie chciało, drżenie nawet wzrastało, co też dziwne, zakres i amplituda drgań, więc miałem taką myśl, że może coś się wyrobiło... a jeśli nie, co wyżej to nie wiem co może być... pozostaje błąd konstrukcyjny, ale jedni nie mają inni mają, więc może jakaś partia aut, ale mają i z 2013 i 2014, więc jednostkowy przypadek, ale widzę koliber1960 jerzyk piotrek0077 że nas jest więcej, więc zgłupiałem :zawrotglowy:
ASO też, bo myśleli, że to wina automatu, ale mieli pecha, bo z tym samym dniu, kiedy tak myśleli z tym samym pojawił się im manual, więc oni też na razie po omacku szukają i się na razie nieodzywają :arrow:

PostNapisane: Śr, 12 lis 2014, 09:41 
Adept
Od: 19.03.2014
Region: pomorski
Bo drgania w 90% pochodzą od kół/tarcz. Problem tylko w tym że przyczyny pozostałych 10% zdecydowanie trudniej zlokalizować bo może być ich całkiem sporo - od wahaczy, półosi poprzez skrzynię biegów aż do silnika. Błąd konstrukcyjny - raczej nie. Może mają jakieś problemy z prawidłowym wyważeniem tych odchudzonych elementów i w zależności od poddostawcy czy po prostu od dnia do auta trafiają podzespoły nie trzymające norm. Ale to już akurat nie powinien być problem klienta.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 455 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 16  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1