Teraz jest So, 7 lut 2026, 08:36

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89 ... 439  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pn, 27 paź 2014, 13:40 
Stały bywalec
Od: 09.09.2014
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: mazowiecki
Jak ja rezerwowałem swoją, w całej Warszawie był tylko jeden model dostępny od ręki: pojazd demonstracyjny u Bołtowicza. Białego nie chciałem więc musiałem czekać 2 miesiące. I z tych płynących można było już wybierać: czarny, meteor i mój RedSoul ( :) specjalnie dla Szymona). Inne wiązały się z oczekiwaniem do 4 miesięcy.

Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
PostNapisane: Pn, 27 paź 2014, 14:12 
Prawie fanatyk
Od: 01.11.2013
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
rkarcz napisał(a):
Bo stety, czy też niestety samochód kupuje się sercem, a nie głową.

To prawda, przynajmniej tak było w moim przypadku. Minął już ponad rok od czasu pojęcia decyzji o zakupie. I muszę się przyznać, że ten początkowy stan euforii jeszcze nie do końca u mnie wygasł. Prawdę mówiąc chciałbym aby trwał wiecznie. A przecież w trakcie oczekiwania przeżywałem dodatkowy stres wynikający z rozbicia pierwszego egzemplarza przed jego odbiorem (SoulRed) i przedłużonym oczekiwaniem na nowy egzemplarz, niestety w kolorze meteor gray (już się w nim zakochałem). Zmieniło się tyle, że dzisiaj, kiedy czytam to forum a potem analizuję uzyskiwaną tu oraz znaną z autopsji wiedzę o GJ-ce, już z bardziej chłodną głową przystępowałbym do kupna FL-ki. Nie dlatego, że nie wierzę w rzetelność japończyków a nie mam wątpliwości, że wiele dzisiejszych mankamentów GJ-ki zniknie lub będą zminimalizowane. Ale dlatego, że gdy przypomną sobie ten okres (stosunkowo krótki) wybierania modelu i wyposażenia a następnie oczekiwania na dostawę (codziennie podchodziłem pod parking dealera i obserwowałem czy się coś na nim zmienia) widzę swoje nieracjonalne zachowanie, niejednokrotnie wywołujące uśmiech pobłażania u przyjaciół i znajomych. To było jak choroba, ale ja tych objawów nie dostrzegałem. Nie wiem, może byłem wyjątkiem lecz dla mnie GJ-ka była wówczas czymś fantastycznym. A przecież jeszcze kilkanaście dni wcześniej o mało nie zakupiłem rocznego volvo v60 po 10.000 km w podobnej lub nawet szczyptę niższej cenie, lecz tam u nich już stały nowe fl-ki volva i to zdecydowało o mojej rezygnacji (cena fl). Ponieważ do M6 przesiadałem się z Hondy CRV zakupionej w USA zasadniczym argumentem za zakupem GJ-ki było o niebo niższe spalanie i niezłe w sumie wyposażenie, dla mnie zupełnie wystarczające, nawet jak na wersję SkyEnergy.
Przy wyborze GJ-ki jedna rzecz irytowała mnie od samego początku, to był brak możliwości wyboru wyposażenia SkyPassion w wersji z silnikiem 2.0 l i z automatem. Podczas jazd próbnych nie zauważałem szumów i innych pierdół nazywanych chorobami wieku dziecięcego.
I muszę Wam powiedzieć (zwracam się tu głównie do wahających się z zakupem), że niczego nie żałuję, jeździ mi się fantastycznie a po wymianie uszczelek gdy efekty tej wymiany dorównają tym u Sektora i tombiena będę mógł uznać się za człowieka szczęśliwego z posiadania madzi meteorytki.

PostNapisane: Pn, 27 paź 2014, 21:28 
Wstydliwy
Od: 09.10.2014
Rok produkcji: 2014
A ja kupiłem 2szt. Jeden (mój osobisty soul red) był od ręki odebrałem 17 października a drugi meteor gray właśnie dziś pojawił sie u dealerzy i będzie do odbioru koło czwartku.

PostNapisane: Pn, 27 paź 2014, 22:07 
Stały bywalec
Od: 10.08.2013
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Wersja: SkyPassion
Kompletnie nie rozumiem kolegi Rkacza. Ale zgadzam się, że samochód kupuje się sercem.
Jak zobaczyłem pierwszy raz GJtkę na parkingu pod domem w kolorze soul red w sierpniu 2013 to nie mogłe odejść od niego z wrażenia i postanowiłem że kupię go za wszelką cenę. Poszedłem na jazdę testową do Bołtowicza i od razu potem zamówiłem najwyższą opcję (co prawda w BEMO, ale tam dali rabat), sprzedałem w międzyczasie Saabinę i czekałem do 21 listopada 2014 na odbiór. A potem? Frajda, która trwa do dziś. Mija rok i jeśli miałbym znowu kupować samochód za 140 000 zł brutto, to poszedłbym po M6 GJ. BO Lexa Is 250 za te pieniądze nie dostanę. A to jedyne co mi się podoba u konkurencji.
I też mnie zastanawia to ciągłę gadanie o FL. Gdyby ten lift obejmował jakąś zmianę designu to chyba już by się pojawiały jakieś półoficjalne przecieki w necie? A tak ani słowa o tym.

PostNapisane: Pn, 27 paź 2014, 23:28 
Wstydliwy
Od: 07.08.2014
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
No i ja dołączyłem do zacnego grona użytkowników dostojnych GJtek :) Od dwóch tygodni jestem szczęśliwym posiadaczem Mazdy 6, SkyPassion 2,2D w wersji kombi w powalającym kolorze RedSoul. Banan rzecz jasna nie znika :lol: z mojej twarzy, kiedy tylko zasiadam za kółkiem. Oczywiście zdaję sobie sprawę z mankamentów, jak chociażby wyciszenie, które trudno mi zaakceptować, co jednak rekompensują mi inne zalety auta i radość z jazdy, a po za tym jest to "miłość od pierwszego wejrzenia" co wszystko wyjaśnia :) Samochód kupowałem z duszą na ramieniu mając na uwadze kłopoty crow'a i innych użytkowników dieselków, ale mam nadzieję, że w moim wozie są już nowe podzespoły silnika (wałek rozrządu itd.), które wyeliminują wszelkie kłopoty.

P.S. Pierwsze kontakt z ASO to porażka. Poczułem się oszukany. Z forum dowiedziałem się, że w październiku do każdej Madzi jest gratis w postaci felg 17", ale okazało się że gdybym się nie upomniał, to nici z felg. Sprzedawca zaczął ściemniać, że w sumie zamawiałem w sierpniu a teraz tylko odbieram, ale on się postara napisze do MMPOL i jest dobrej myśli, na 99% specjalnie dla mnie załatwi felgi. Zaraz pokazał mi katalog opon na zimę jakie mogę u nich kupić do felg 17", do tych felg, których w zasadzie dla mnie nie ma, do tych o których jeszcze przed chwilą nie było mowy. Moim zdaniem ściema na maxa. Oczywiście następnego dnia, otrzymałem telefon, że się udało i felgi będą do odbioru za 1-2 dni. Przy odbiorze nie musiałem nic podpisywać, jednym słowem salon chciał mnie okraść z felg które mi się należały!!! I jak mam to takiego złodziejskiego serwisu jechać na przegląd i im ufać że wszystko zrobią jak należy???!!!??? Ręce opadają. Pomijam fakt, że samochód nie został dostarczony w terminie na jaki się umawialiśmy. Ale ok. Mogłem chwilę poczekać.
Podsumowując, dzięki forum (czyt. dzięki Wam) mam drugi komplet felg na zimę. Dzięki

administrator
PostNapisane: Pn, 27 paź 2014, 23:35 
Weteran
Od: 20.05.2013
Rok produkcji: 2018
Region: dolnośląski
Jaropz - pisałem to już wielokrotnie, nie liczy się data zamówienia a odbioru, jeżeli chodzi o wszystkie promocje itp. Napisz co to za salon próbował Cię wyrolować?

PostNapisane: Pn, 27 paź 2014, 23:56 
Amator
Od: 04.04.2014
Rok produkcji: 2015
rees napisał(a):
Mija rok i jeśli miałbym znowu kupować samochód za 140 000 zł brutto, to poszedłbym po M6 GJ. BO Lexa Is 250 za te pieniądze nie dostanę.

Kupiłbyś ISa za te pieniądze i wcale nie w biednej wersji:) Dla mnie to był też jedyny poważny konkurent GJ.

PostNapisane: Wt, 28 paź 2014, 00:26 
Wstydliwy
Od: 07.08.2014
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
tombien napisał(a):
Jaropz - pisałem to już wielokrotnie, nie liczy się data zamówienia a odbioru, jeżeli chodzi o wszystkie promocje itp. Napisz co to za salon próbował Cię wyrolować?

tombien - z forum wiem, że promocje dotyczą również daty odbioru dlatego też się upomniałem o felgi.
Co do salonu, to pewnie będę zmuszony tam jeździć, a zakładam że być może czytają forum, ale co tam, chodzi o salon w Łodzi, aż dziwne że jedyny w łódzkim. Jestem na maxa wpieniony, że chcieli mi zajumać felgi.

PostNapisane: Wt, 28 paź 2014, 07:24 
Prawie fanatyk
Od: 28.07.2013
Region: zagranica
nie wiadomo nic oficjalnie na razie o GJ fl :?
na razie powoli promują w Japonii CX3 http://blog.mazda.com/archive/20141028_02.html, mx5 miatę, mazde2
co wychwyciła fajna stronka, http://www.worldcarfans.com/11410288341 ... os-angeles
ale... przeczytajcie coś na dole... cyt.:
Besides confirming plans to introduce the CX-3 in Los Angeles, Mazda announced plans to stage the world debut of the facelifted CX-5 and Mazda6 at the show.
Source: Mazda

<spoko> <urodziny> <disco> oby :champion:

PostNapisane: Wt, 28 paź 2014, 08:20 
Wstydliwy
Rok produkcji: 2008
crow napisał(a):
nie wiadomo nic oficjalnie na razie o GJ fl :?
ale... przeczytajcie coś na dole... cyt.:
Besides confirming plans to introduce the CX-3 in Los Angeles, Mazda announced plans to stage the world debut of the facelifted CX-5 and Mazda6 at the show.
Source: Mazda

<spoko> <urodziny> <disco> oby :champion:

Na stronie mazdausamedia.com - wygląda to na oficjalną stronę - jest info:

Vehicles scheduled for sale:
Updated Mazda6 (World Premiere)

http://www.mazdausamedia.com/Mazda-to-D ... l-New-CX-3

Na innych stronach w USA też już faktycznie wszędzie trąbią, że jest "facelifted Mazda 6" w LA.

To by się zgadzało... :> Premiera w LA, a kilka dni potem "premiera cennika" w Polsce :)

administrator
PostNapisane: Wt, 28 paź 2014, 08:22 
Weteran
Czyli niedługo będą fotki FL 6 :D

PostNapisane: Wt, 28 paź 2014, 08:25 
Stały bywalec
tombien ubiegłeś mnie :) Chciałem się zapytać a gdzie fotki??

Mówię Wam, to jakieś dziwne. Czy Mazda wstydzi się swojego liftu?

administrator
PostNapisane: Wt, 28 paź 2014, 08:26 
Weteran
To nie to, nie chcą zatrzymać brania na bieżący model, w przeciwnym razie za dużo sztuk będzie do wyprzedaży. ;)

PostNapisane: Wt, 28 paź 2014, 12:50 
Adept
Od: 26.07.2014
Cieszę się chyba pierwszy raz, że wszystko odkładam na ostatnią chwilę i że zwlekałem z zakupem Madzi. Głównie przez to, że już dawno słyszałem, że FL będzie obejmował w pierwszej kolejności wyświetlacz a w wersji w jakiej teraz jest- nie ma mojej akceptacji. Dzięki temu prawdopodobnie kupię wersję po liftingu. Chyba, że Mazda przesadzi z ceną lub coś spieprzy. Z marketingowego punktu widzenia powinni dać obniżkę kilka procent w cennikach Mazdy 6 FL i nie bawić się już wtedy w negocjacje indywidualne, sprzedaż by im skoczyła pewnie o 200% (ja bym tak zrobił), może czytają moje wypociny i tak będzie, chociaż wątpię... Nie dość, że lepsza wersja po FL, lepsze materiały to jeszcze kilka % tańsza, nikt by się nie zastanawiał, nie byłoby wahań, kłótni na forum itp. Zamówienia szły by hurtowo <hahaha> To by było zbyt piękne. :lol: Wzrost ceny załóżmy średnio o 5000 zł nie zaboli przy cenie samochodu 100-140 tys., ale psychologicznie może odstraszyć część kupujących (niezdecydowanych, potrzebujących impulsu do dokonania zakupu). Ciekawe jaka część wstępnie zainteresowanych osób zrezygnuje z zakupu po podwyższeniu cenników. Wiem, lepsze i droższe materiały kosztują, ale Mazda to jeszcze nie premium, nie ta jakość, nie ta obsługa, nie ten dobór dodatków i wyposażenia. Tak jak pisaliśmy zbliża się cenowo do Infinity i Lexusa, a moim zdaniem, żeby osiągnąć naprawdę duży sukces (szczególnie na małym polskim rynku) powinna cenowo zbliżać się w 2 stronę- bliżej 100k niż 150k. Chodzi mi oczywiście o względnie bogate wyposażenie i benzynę.

Dla osób które teraz kupują (nie są cierpliwe, nie mogą poczekać)- pamiętajcie, że przy sprzedaży samochodu za parę lat wartość wersji sprzed liftingu będzie prawdopodobnie (o wiele) mniejsza niż po FL i mniej chętnych będzie na wersję sprzed FL.

W ogóle ten lift jest chyba dosyć szybko? Premiera była pod koniec 2012? Główna sprzedaż w 2013/2014 i facelifting pod koniec 2014? To normalne u Mazdy? Spodziewałem się liftingu za rok najwcześniej. Chociaż GK wychodzi chyba w 2016 więc też nie mają na co czekać... W każdym razie miła niespodzianka i nie mogę doczekać się zdjęć, cenników i dokładnych specyfikacji. <pucu>

PostNapisane: Wt, 28 paź 2014, 14:46 
Wstydliwy
Rok produkcji: 2008
Also confirmed on Mazda’s stand at the LA show are facelifted versions of the Mazda 6 and Mazda CX-5, along with a new 2.5 SKYACTIV-G petrol engine rumoured to be capable of producing up to 300bhp and a candidate for powering a hot Mazda 3 MPS in the near future.

Read more: http://www.autoexpress.co.uk/mazda/cx-3 ... z3HRm7lUdl

Jeśli w LA pokażą CX-5 z nowym megasilnikiem, to może pokażą też 300-konną wersję silnika 2.5 do M6? To by wyjaśniało sprawę mitycznego silnika turbo...
Tak by można zrozumieć to, co piszą - pod warunkiem, że info odnosi się nie tylko do CX5...

PostNapisane: Wt, 28 paź 2014, 14:57 
Stały bywalec
Kruger napisał(a):
rees napisał(a):
Mija rok i jeśli miałbym znowu kupować samochód za 140 000 zł brutto, to poszedłbym po M6 GJ. BO Lexa Is 250 za te pieniądze nie dostanę.

Kupiłbyś ISa za te pieniądze i wcale nie w biednej wersji:) Dla mnie to był też jedyny poważny konkurent GJ.

Ale jakiego Kruger? Podstawa IS 250 to 137 tys brutto. Która ma słabsze specyfikacje niż Mazda 2.5. Musiałbyś wziąć wersjęComfrot (od 162 tys) do F Sport (200 000 zł). Kompletnie inne ceny.

PostNapisane: Wt, 28 paź 2014, 15:54 
Amator
Wersja COMFORT kosztuje 179 500. Ja za 142k biorę wersję ELEGANCE z kilkoma dodatkami. Z potrzebnych mi gadżetów brakuje elektrycznie sterowanych foteli ale to dopłata 16k (w tym pełna skóra a nie skóra z materiałem jak w ELEGANCE) więc już za grubo by się zrobiło.

PostNapisane: Wt, 28 paź 2014, 16:03 
Stały bywalec
Kruger, to naciągana koncepcja, żeby stawiać Mazdę i Lexusa na jednym piętrze. Lexus to już jednak premium i ceny również. Jakby się uparł, to do 140kPLN znajdzie i C-Klasse.

PostNapisane: Wt, 28 paź 2014, 16:18 
Fanatyk
Od: 19.12.2013
Region: wielkopolski
Jest jednak różnica. Biorąc uboższą wersję Mazdy 6 SkyEnergy :D ,która nie jest głupią wersją a ma już niezłe wyposażenie wydajesz jakieś 110 tys.zł. i to robi różnicę finansową bo nie mówimy o pieniądzach rzędu 150 tys.zł.które trzeba wydać na w miarę dobrze wyposażonego Lexusa czy Mercedesa.
No na pewno będzie się miało klasę premium.

PostNapisane: Wt, 28 paź 2014, 16:35 
Amator
Matys napisał(a):
Kruger, to naciągana koncepcja, żeby stawiać Mazdę i Lexusa na jednym piętrze. Lexus to już jednak premium i ceny również. Jakby się uparł, to do 140kPLN znajdzie i C-Klasse.

Za 140k każda markę premium kupisz, niestety z ceratą na fotelach, podstawowym silnikiem i manualem. Lexusa dostajesz w automacie, V6 i fajną tapicerką za te pieniądze. Nie chcę już w tym wątku się wypowiadać na ten temat bo robię off topic. Mamy przecież wątek Lexusa :)

PostNapisane: Wt, 28 paź 2014, 17:01 
Adept
Od: 26.07.2014
Każdy ma własny gust, również nikomu to portfela nie zaglądam i każdy może wydawać pieniądze na co chce, ale ja bym w życiu na Mazdę nie wydał więcej niż 110, max 120 tys. zł. Uderzam od początku w 2.0 benzynę MT sedan sky passion i mam nadzieję wersję FL wynegocjować za max 118 tys. i ani grosza więcej. Jakbym miał wydać 10, 20 czy 30 tys zł więcej to uderzałbym już w testowego Lexusa właśnie czy Infinity...

PostNapisane: Wt, 28 paź 2014, 23:07 
Prawie fanatyk
Od: 22.09.2014
Wersja: SkyMotion
Region: podkarpacki
Lub Volvo.

Ale nie w kwestii wyboru innych marek, bo wybór że M6 , wersji a nawet koloru (a może przede wszystkim, i nie, nie soul red :-P ) w zasadzie dokonany, to mam pytanie do tych z Was , którzy kupowali już i negocjowali - czy rabat rzędu 2-3 % to norma dla Mazdy faktycznie, czy też jest szansa na lepszy ? (od salonu, nie licząc oficjalnych promocji widocznych na http://www.mazda.pl)

PostNapisane: Śr, 29 paź 2014, 00:07 
Wtajemniczony
Od: 07.04.2014
Region: pomorski
Juz walkowane nie raz bylo ok 4-6% da sie wytargac na wiecej sie nie sie co nastawiac.

Ja osobiscie w okolicy 4 dostalem, zdaje sie ze ktos ponad 5 na forum mial, pewnie zalezy jaka wersja..

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Ostatnio edytowano Śr, 29 paź 2014, 00:28 przez ZibiX, łącznie edytowano 1 raz
Proszę używać opcji edytuj w celu uzupełnienia wypowiedzi (regulamin, pkt 5.4).

PostNapisane: Śr, 29 paź 2014, 08:41 
Adept
Od: 19.03.2014
Region: pomorski
Negocjowałem 1,5 miesiąca temu we wrześniu i udało mi się 4 %, choć samochodu ostatecznie nie kupiłem (przy zakupie na osobę prywatną, za gotówkę - BMG Goworowski Gdańsk. Gdybym brał kredyt to dostałbym więcej, co mi powiedziano wręcz wprost, no ale więcej oddam w odsetkach niż dostane w rabacie...) o większych nie chcieli słyszeć. A zawsze uważałem że to Volkswagen nie jest zbyt hojny w rabatach. Wysłałem tez wiadomość droga elektroniczną do kilku salonów w Polsce, ale odpowiedziano mi tylko z jednego. Chociaż - z drugiej strony, skoro sprzedaż schodzi im na pniu to czemu szaleć z rabatami. Ogółem - teczka z eko-skóry i tani garnitur drogą do sukcesu. Kręciłem się po BMG w Gdyni i Gdańsku chwilę i nikt się nie zainteresował facetem w jeansach i zielonej wojskowej kurtce;). W między czasie w salonie pojawiło się dwóch łysawych gości w tanich gajerach i z teczuszkami w dłoni - od razu zostali "obskoczeni" przez obsługę.

PostNapisane: Śr, 29 paź 2014, 09:39 
Mi wstępnie udało się wyrwać mailowo 8% na 3 sztuki w leasingu. Zobaczymy jak będzie na żywo w salonie.
Dodam tylko, że pisząc do kolejnych salonów z info, że mam 8% i co mogą mi zaproponować z jednego dostałem odpowiedź wprost: poprosiliśmy Mazda Polska o wsparcie w ofercie i odpowiedziano nam, że mamy zostawić ten temat w spokoju. O co come on? Nie wiem... :-)

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: Śr, 29 paź 2014, 14:43 
Stały bywalec
Ja 5% dostałem w Bemo.

PostNapisane: Śr, 29 paź 2014, 15:35 
Wstydliwy
Od: 29.10.2014
Witam Wszystkich

Też przymierzam się do zakupu GJ i waham się czy czekać na lift czy brać już :)

Jak sądzicie , czy jak już wejdą do sprzedaży wersje poliftingowe to czy dilerzy skłonni będą na początku do stosowania rabatów o jakich piszecie ?
i czy będą stosować wówczas jakiekolwiek gratisy... ?

PostNapisane: Śr, 29 paź 2014, 15:57 
Bywalec
Od: 15.11.2013
Rok produkcji: 2017
Pewnie na rabaty i gratisy będzie można liczyć przy kupnie wersji "przed lift" zalegających na stanie.
Bardzo watpię by na nowe była jakakolwiek promocja i większe rabaty...

PostNapisane: Śr, 29 paź 2014, 18:39 
Prawie fanatyk
Od: 22.09.2014
Wersja: SkyMotion
Region: podkarpacki
Też nie sądzę, że na wersje poliftowe cokolwiek zechcą salony dawać, do tego centralne promocje prawdopodobnie zubożeją.
Za promowanie się wezmą pewnie dopiero wtedy, kiedy już nie będą szły jak bułeczki. Niestety.

PostNapisane: Śr, 29 paź 2014, 20:39 
Wstydliwy
Od: 07.10.2014
A słyszał ktoś, coś na temat ewentualnych promocji na przełomie miesiąca (październik/listopad) ?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89 ... 439  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1