Teraz jest So, 7 lut 2026, 09:58

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88 ... 439  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: So, 25 paź 2014, 15:36 
Wstydliwy
Od: 07.10.2014
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Witam wszystkich hejjjj.
Niestety wybrałem zły okres na kupowanie samochodu biorąc pod uwagę wejście FL i ewentualne promocje końca roku. W każdym razie Mazda zamówiona. Odbiór początek listopada. Liczę po cichu na jakąś promocję na przełomie miesiąca. Jeżeli wyciszenie w FL będzie dużo lepsze to będę trochę żałował ale nie chce czekać na auto kilka miesięcy.
--
pozdrawiam

PostNapisane: So, 25 paź 2014, 19:36 
Prawie fanatyk
Od: 22.09.2014
Rok produkcji: 2015
Skrzynia: AT
Wersja: SkyMotion
Region: podkarpacki
FL - tak tradycja, Mazda chyba wyjątkiem nie jest, jest okazją do wniesienia poprawek jakichś bug'ów wykrytych w okresie testowania na pierwszych klientach.

Co do podwyżki - będzie, ale będzie mniej lub bardziej _uzasadniona_ przynajmniej.

Jakoś dotychczasowa podwyżka w ciągu 2014go przeszła bez echa ? : cena skypassion benzyny (chyba nie tylko ale diesel mnie nie interesował) wzrosła o 3,5 tys zł - było 134700 jakoś początkiem roku, jest 138200.
W dodatku zawężono i tak już znikome możliwości konfigurowania auta - MUSISZ CHCIEĆ TomToma i koniec, bo tam już jest. (BTW wcześniej był za 2tys w podwyżka za niby włączenie w standard tomtoma jest 3500).
W niższych wersjach też były podwyżki bez echa . Więc ta FL-owa przynajmniej będzie nagłośniona.
To tak dla informacji.

Inna sprawa - co do "zamawiania w ciemno" - nie mnie oceniać tych co tak robią. Może im zwisa reszta, poza tym żeby auto miało 4 koła, silnik, kierownicę i wybrany kolor? nie wiem? zresztą to pojedyncze przypadki . Myślę że mniej liczne, niż tych którzy kupili M6 czy inny wóz po kilkunastu minutach oglądania w salonie i półgodzinnej przejażdżce, często nie tą dokładnie wersją co zamawiana.

Powiedzie, czy inne salony Mazdy podobnie jak Rzeszowski, także nie garną się do udostępniania auta na weekend do potestowania ??? Po jeździe testowej godzinnej to i tak, z całym szacunkiem, zamawianie prawie w ciemno, oparte na zaufaniu do marki. Więc na tym samym oparte co zamawianie całkiem w ciemno.

PostNapisane: So, 25 paź 2014, 20:01 
Nałogowiec
Od: 28.09.2013
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Wersja: -
Region: śląski
Według mnie deska rozdzielcza będzie podobna do obecnej , może wyświetlacz inny jak w M 3

BMW 4 Grand Coupé. G26

współzałożyciel forum
PostNapisane: So, 25 paź 2014, 20:03 
Prawie fanatyk
Od: 19.10.2012
Rok produkcji: 2016
Region: zagranica
Andrzejsr napisał(a):
Powiedzie, czy inne salony Mazdy ..., także nie garną się do udostępniania auta na weekend do potestowania ???

mi sie maxymalnie na dzien udalo wyrwac CX-5. Weekend nawet nie wchodzil w gre :/

Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
PostNapisane: So, 25 paź 2014, 20:11 
A ja myślę że sporo przesadzacie. I nie wiem czemu robią to ci co już mają GJki. Rozumiałbym to stękanie przy zakupie GJ gdy była GH. Ale nie przy lifcie GJ. Co takiego zmienią żeby dla tych zamawiających był to koszmar? I mam tu na myśli Cobrettiego. Jechałeś po Arzago jak po łysej kobyle że liftu nie będzie i co? Jakoś tych swoich tekstów nie odszczekałeś. Teraz be są ci co zamawiają w ciemno. Zawsze ktoś jest idiotą, ale nie ty. Jak już wyjdzie lift to kto będzie kolejnym do hejtowania? Pewnie ci od GK, a później ci od luftu GK, co? Takie typowo polskie narzekanie na cokolwiek. Sam chcę kupić GJkę. I czekam na zamówienie w grudniu. Wtedy będzie to co najważniejsze w takiej decyzji czyli kasa. A czy będą LEDy, multimedia z 3ki, zmieniony zderzak, czy więcej chromów? Bez znaczenia. Znaczenie miałoby to dla zawodowych malkontentów negujących i zakrzywiających rzeczywistość. Ważne, że skasują co najmniej kilka irytujących przypadłości znanych od początku GJ. I już będzie to warte tego kupowania w ciemno.

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: So, 25 paź 2014, 20:19 
Nałogowiec
Od: 31.08.2013
Rok produkcji: 2013
Wersja: SkyEnergy
ja byl FL w ciemno bral, napewno bedzie lepej :-)

administrator
PostNapisane: So, 25 paź 2014, 20:35 
Weteran
Od: 20.05.2013
Rok produkcji: 2018
Region: dolnośląski
Cobretti napisał(a):
Nie ma żadnych oficjalnych informacji na temat ewentualnego liftingu 6, a do bajań kierowników salonów należy podchodzić z dużym dystansem.

rkarcz - zgadzam się z tym co napisałeś, tak się składa, że przedstawiałem te same informacje co Arzago i "o dziwo" się potwierdzają, ale jak widać powyżej, są tacy co wiedzą lepiej niż kierownicy salonów. :lol:

PostNapisane: So, 25 paź 2014, 22:34 
Bywalec
Od: 17.01.2014
Tylko termin niejasny. Ja dzis pytałem o nową 2 i Cx3 bo przymierzam się do zmiany drugiego auta. Otóż wiosna 2015 - okolice kwietnia. Może kapkę wcześniej. Ciekawe kiedy realnie będą już odbiory 6FL. Z ciekawostek to cx9 w nowej budzie oficjalnie ma być juz w ofercie.

PostNapisane: So, 25 paź 2014, 22:54 
Bywalec
Od: 20.04.2014
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Wersja: SkyPassion
Region: pomorski
jak zmienią silnik w CX-9 to może jakoś pomyślę.
Bo obecny 3,7l to pali jak Merc GL 63 AMG. Czyli kapkę za dużo...
Się okaże.

PostNapisane: So, 25 paź 2014, 23:39 
Adept
Od: 19.03.2014
rkarcz napisał(a):
A ja myślę że sporo przesadzacie. I nie wiem czemu robią to ci co już mają GJki.

Nie mam GJtki więc kula w płot.

rkarcz napisał(a):
Rozumiałbym to stękanie przy zakupie GJ gdy była GH. Ale nie przy lifcie GJ. Co takiego zmienią żeby dla tych zamawiających był to koszmar?

Nie wiem co zmieni. Niekoniecznie w sensie problematycznym in minus. Być może estetycznym; nie wiem w jakim kierunku pójdą zmiany wnętrza. Przykładowo, wnętrze Mazdy 3 mi się nie podoba.

rkarcz napisał(a):
I mam tu na myśli Cobrettiego. Jechałeś po Arzago jak po łysej kobyle że liftu nie będzie i co? Jakoś tych swoich tekstów nie odszczekałeś.

Nie bardzo rozumiem co takiego miałbym "odszczekać". Po pierwsze: po nikim nie jechałem. Pisałem jedynie, że na daną chwilę nie ma żadnych informacji na temat liftingu (bo takowych nie było)i co by podejść do tematu z dystansem. Arzago natomiast ekscytował się niezweryfikowanymi doniesieniami przedstawiając je jako informacje oficjalne. Nie pisałem że liftu nie będzie, ale co by z dystansem podchodzić do informacji z prasy motoryzacyjnej oraz opowieści kierowników. Skoro wierzysz we wszystko co piszą i mówią - Twoja sprawa. Nie wiem jaki masz z tym problem. Ja już zbyt wiele rzeczy od ludzi słyszałem i zbyt wielu zaufałem by się później rozczarować.

rkarcz napisał(a):
Teraz be są ci co zamawiają w ciemno. Zawsze ktoś jest idiotą, ale nie ty.

Dla mnie dziwnym jest fakt zamawiania czegoś w ciemno, podobnie jak wyżej - nie musisz się ze mną zgadzać. Chyba trochę nadinterpretujesz to co napisałem.
Dlaczego tak ciężko przyjąć do wiadomości że ktoś nie musi się ekscytować pojazdem którego nawet nie można zobaczyć....

rkarcz napisał(a):
Jak już wyjdzie lift to kto będzie kolejnym do hejtowania? Pewnie ci od GK, a później ci od luftu GK, co? Takie typowo polskie narzekanie na cokolwiek.

To zastrzeż w regulaminie forum że jedyne dopuszczalne wypowiedzi to przysłowiowe "ochy i achy" nad każdą plotką, nowością, liftem, GJ, Gk, GH i tak dalej.
Poza tym, nie przypominam sobie bym na GJ narzekał; po pierwsze nie posiadam tego auta choć chciałem je kupić (ale tego nie zrobię z różnych powodów)
a po drugie - wywarło na mnie wrażenie raczej pozytywne.

rkarcz napisał(a):
Sam chcę kupić GJkę. I czekam na zamówienie w grudniu. Wtedy będzie to co najważniejsze w takiej decyzji czyli kasa. A czy będą LEDy, multimedia z 3ki, zmieniony zderzak, czy więcej chromów? Bez znaczenia. Znaczenie miałoby to dla zawodowych malkontentów negujących i zakrzywiających rzeczywistość.

Zamawianie samochodu którego nie widziało się nawet na zdjęciu to moim zdaniem oderwanie od tejże rzeczywistości, ale to każdego indywidualna sprawa na co wydaje
swoje pieniądze.

rkarcz napisał(a):
Ważne, że skasują co najmniej kilka irytujących przypadłości znanych od początku GJ. I już będzie to warte tego kupowania w ciemno.

Skoro tak uważasz to w porządku, ale nie każdy musi mieć w tej kwestii zbieżne zdanie. Jeśli masz do tej marki takie zaufanie iż bierzesz w ciemno wszystko co zrobią, To jak napisałem - Twoje pieniądze Twoja sprawa. Ja od wielu lat w przypadkach motoryzacyjnych kieruję się prostą dewizą: uwierzę jak zobaczę. Tego się trzymam i z tym mi dobrze.

Gwoli ścisłości: ja nie wiedziałem ani lepiej ani gorzej. Ja nie wiedziałem tego wcale, i właśnie dlatego zalecałem chłodną głowę. Cieszę się niezmiernie iż Wy wiedzieliście, ale do wiadomości od tzw "tajnych informatorów" zawsze podchodzę z rezerwą.

Kończąc ten nudnawy słowotok: jeśli się poczułeś przeze mnie urażony, to przepraszam.

PostNapisane: N, 26 paź 2014, 07:02 
Prawie fanatyk
Od: 28.07.2013
Rok produkcji: inny
Panowie :piatka:
a co do tych plotek, to jeżeli ważny gość z salonu mówi, że był na okazaniu takiego auta po lifcie, spędzili ich do Hiszpanii i tam je widzieli, ale był zakaz zdjęć i zakaz oficjalnych info, bo... a widzieli prawdopodobnie najbardziej wypasioną z wersji, a przy tym nie mogli zaglądnąć do środka, tylko przez szybkę, z komentarzem i skojarzeniem: wnętrze jak w bmw5, to komuś trzeba wierzyć... w tym rzecz, że w naszej maździe nawet po krótkiej jeździe testowej nie wyszły te mankamenty, co pojawiły się w eksploatacji, więc słowo w ciemno u mnie też nie działa, bo są różnie liftingi, ale mazda Japan z poślizgiem się stara, poprawia, więc po maździe2 czy mx-5 można przewidzieć, w jakim pójdą kierunku i co będzie w środku; a co do terminu, uważam, że salon w LA od 21.10. jest dobrym momentem na prezentację aut na nowy rok, to taki ich Frankfurt a rynek się rozwija, więc jeśli mają coś nowego pokazać na USA, to mają jedyną okazję... no potem Detroit (nasza Genewa), ale poczekajmy, jeszcze miesiąc równy, kto dobrze obstawiał :wink: <urodziny>

PostNapisane: N, 26 paź 2014, 07:10 
Fanatyk
Od: 19.12.2013
Rok produkcji: 2013
Region: wielkopolski
Dziwne,ale wydaje mi się,że kupowanie kota w worku trochę chore jest :/ . Wystarczy odczekać i kupić wiadome. Jeśli ktoś ufa i nastawia się tylko na daną markę to może się nieco zawieść bo markę marce tworzą ludzie a w tym w przypadku z Mazdą nie jest dobrze o czym przekonało się wielu użytkowników M6 walcząc z ASO czy MMPol.
Zawsze myślałem :idea: ,że kupuje się głównie oczami ale jak widać nie wszyscy je mają.
Tak było przynajmniej u mnie w przypadku M6 <zauroczony> ,Mitsu Lancera czy Toyoty.Wierny jestem japońcom.Jedyny wyjątek to VW Golf :| żony bo chciała ale zachcianki ukochanej kobiety trzeba spełniać :)

PostNapisane: N, 26 paź 2014, 09:05 
Bywalec
SlawekGdynia napisał(a):
jak zmienią silnik w CX-9 to może jakoś pomyślę.
Bo obecny 3,7l to pali jak Merc GL 63 AMG. Czyli kapkę za dużo...
Się okaże.

Niestety silnik ten sam. Jeszcze nie sky. Trochę go zmodyfikowali podobno żeby spełniał normy Euro przez co pali kapkę mniej. Ale generalnie to ten sam silnik.

PostNapisane: N, 26 paź 2014, 09:45 
Adept
crow napisał(a):
Panowie :piatka:
a co do tych plotek, to jeżeli ważny gość z salonu mówi, że był na okazaniu takiego auta po lifcie, spędzili ich do Hiszpanii i tam je widzieli, ale był zakaz zdjęć i zakaz oficjalnych info, bo... a widzieli prawdopodobnie najbardziej wypasioną z wersji, a przy tym nie mogli zaglądnąć do środka, tylko przez szybkę, z komentarzem i skojarzeniem: wnętrze jak w bmw5, to komuś trzeba wierzyć...

Tyle, że tamta dyskusja toczyła się nieco wcześniej. Zawsze z baaaardzo dużą rezerwą podchodzę do wszelakich przecieków które wychodzą od dealerów (szczególnie od nich.... )gdyż wielokrotnie przekonałem się na własnej skórze, że informacje które miały być pewniakiem okazały się zwykłym bajaniem (kogoś za bardzo poniosła fantazja lub ten ktoś za bardzo uwierzył komu innemu i puścił plotę w świat).

Ostatnio edytowano N, 26 paź 2014, 10:42 przez Cobretti, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: N, 26 paź 2014, 10:35 
Bywalec
Od: 09.08.2014
Gdybym nie kupował samochodu z firmy, tylko prywatnie i mógł poczekać te pół roku to
na 100% bbym poczekał. Zakup wersji po fl to w przypadku każdego samochodu wybór optymalny. Poprawione problemy poprzednika, lepsze materiały, bogatsze wyposażenie.

PostNapisane: N, 26 paź 2014, 10:54 
Wstydliwy
Od: 09.10.2014
Rok produkcji: 2008
Czy ktoś ma jakieś info, kiedy będą pierwsze odbiory M6 po FL? No bo tzw. "Zamawiający W Ciemno" musieli dostać jakieś mniej lub bardziej oficjalne info... :)
Ktoś na forum pisał, że demo wersje w salonach będą w lutym, a od marca odbiory... Czy to możliwe, że ze względu na FL będzie takie zainteresowanie, że samochody zamawiane jeszcze w tym roku - jak tylko wyjdzie cennik - będą dostępne np. dopiero w maju? Albo jeszcze później??? :idea:

PostNapisane: N, 26 paź 2014, 11:04 
Cobretti napisał(a):
Kończąc ten nudnawy słowotok: jeśli się poczułeś przeze mnie urażony, to przepraszam.

Mnie nie przepraszaj, nie wypowiadałem się o lifcie we wrześniu i nie zamawiałem niczego w ciemno. Co pewnie bym zrobił mając na dzisiaj kasę i wiedząc, że to przyspieszy dostawę miesiąc. Przeproś tych do których kierowałeś wszelkie "krzywe" sugestie odnośnie wiedzy o lifcie i obecnie do decyzji o zakupie w ciemno. Niby w ciemno, bo każdy użytkownik samochodów osobowych raczej ma jedno zdanie na temat liftu - zdecydowanie dobre. A nie, przepraszam, poza tobą. Ale jak to mówią, wyjątek potwierdza regułę.

Zobacz moją 6tkę  
PostNapisane: N, 26 paź 2014, 12:15 
Adept
Nikogo nie obraziłem ,ani nie nazwałem nikogo idiotą i nie czuje się w żaden sposób zobowiązany do przeprosin. Jednak nie widzę problemu by to uczynić jeśli ktoś poczuł się urażony. Wyraziłem swoje zdanie na temat wiarygodności tego typu źródeł do czego miałem( tak mi się przynajmniej wydawało.. ) prawo. Nie wiem co Cie ugryzło i nagle wskakujesz na mnie, tym bardziej że sam w te zmiany powątpiewałeś jeszcze kilka dni temu.

PostNapisane: N, 26 paź 2014, 12:37 
Fanatyk
Od: 19.07.2013
Rok produkcji: 2017
Region: wielkopolski
Kolego rkarcz zwracam Ci uwagę. Jeżeli masz jakieś prywatne uwagi do kolegi Cobretti (który, moim zdaniem, bardzo obiektywnie odpowiedział na wszystkie Twoje zarzuty) to masz do tego PW.

PostNapisane: N, 26 paź 2014, 16:45 
Prawie fanatyk
Od: 28.07.2013
BigCactus napisał(a):
Zakup wersji po fl to w przypadku każdego samochodu wybór optymalny. Poprawione problemy poprzednika, lepsze materiały, bogatsze wyposażenie.

Kiedyś przeżyłem (może wyjątek) taki lift almery N16 i on w designie na zewnątrz i wewnątrz nie poszedł w dobrym kierunku, ale wtedy w nissana zamoczyło łapy renault <baseball> i mi się akurat to wszystko średnio podobało... stary model chodził mi 200tyś bez usterki, no może rdza, a nowe po lifcie się sypał częściej <slabo>
a golfa V jak poprawiali zabrali 2 wkomponowane antenki i jeszcze coś wycięli bo drogo, ale wg mnie (nie jestem na razie zainteresowany) lift popchnie auto do przodu, a może tedy lift lifta się kupi :wink: :champion: ?

PostNapisane: N, 26 paź 2014, 18:22 
Bywalec
Że niby za co Cobretti ma przepraszać ? Moim zdaniem nawet miał rację. Wersja poliftowa może być do odbioru i za pól roku. Mazda do dziś oficjalnie niczego nie ogłosiła.

Ostatnio edytowano N, 26 paź 2014, 22:58 przez Mikke, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: N, 26 paź 2014, 19:11 
Amator
Od: 04.04.2014
FL nie zawsze i nie dla każdego jest taki super extra. Powiem na moim przykładzie Mondeo. Ja kupiłem jeszcze przed liftem a że jestem fanem nowinek to z niecierpliwością wyczekiwałem, żeby zobaczyć Mondeo po lifcie. I choć z z zewnątrz troszkę lepiej wygląda (ledy itp.) to wewnątrz dużo gorzej. Szare plastiki zamiast szczotkowanego aluminium, brak schowka między tunelem środkowym a kokpitem, brzydkie materiałowe tapicerki, mały i niefunkcjonalny panel klimatyzacji. W firmie z którą współpracuję mają te poliftowe i jak ktoś ze mną jedzie to mówi, że u mnie jest dużo ładniej i przytulniej. Dlatego ja auta bym nie kupił zanim bym nie pomacał.

PostNapisane: Pn, 27 paź 2014, 10:27 
Prawie fanatyk
Odbiory po FL-owych mają być w marcu najwcześniej (zamawiane w grudniu).
Egzemplarze demo - nie zapytałem. Pewnie dopiero po wyprodukowaniu, czyli raczej nie w grudniu?
Będzie broszura, zdjęcia, cennik, lista wyposażenia. To jest FL, nie nowy model, rewolucji nie będzie. A to co będzie co zmieni w sensie decyzji o zakupie GJ? Przed Fl-owych już pewnie nie będzie na placach, lub będą niekoniecznie w takich wersjach jak by się samemu zamawiało - co wówczas lepsze?

@ Koliber1960 - co by spowodowało, że nie kupiłbyś M6 po "pomacaniu" ? Przy wiadomych znikomych możliwościach konfiguracji w Maździe - zwłaszcza wystroju wnętrza - wszystko powiązane z wersją. Ta firma widzę ma politykę - możesz kupić tylko to, co my uznajemy za właściwe połączenie opcji, lub nie kupić wcale. Kropka.

Czy zamawianie na podstawie zapoznania z dotychczasowym modelem + nowe broszury, listy wyposażenia, cennik - to zamawianie w ciemno?
Czym się różni coś takiego od zamawiania po półgodzinnej jeździe testowej ? - niczym. Poza wewnętrznym uspokojeniem - przecież spróbowałem, pomacałem.
Jest jedno co trzeba poczuć faktycznie - zapach. Ale tego FL nie zmieni.
Wóz poznaje się przez lata później. A wybiera właśnie bazując na danych technicznych, zdjęciach, reklamach, artykułach motoryzacyjnej prasy i jakimś tam własnym zdaniu o marce - w znacznej mierze opartym na stereotypach (że Japończyk się nie psuje, a i jechać potrafi świetnie w odpowiedniej wersji, że makaroński będziesz jednego dnia uwielbiać innego nienawidzić ale nudno, to na pewno nie będzie, a podchodzić rano do niego będziesz z uśmiechem, a że ze szkopem będzie nie dość że nudno to brzydko i kolaborancko, ale każdy to ma i każdy za rogiem naprawia, więc w jakiś sposób da poczucie bezpieczeństwa... itp. ).

Decyzja o zakupie powstaje w głowie znacznie wcześniej. Nie zmieni jej brak schowka czy uchwytu na kawę.

Ja akurat nie znam dotychczasowych poczynań mazdy w spr liftingów - jak było z poprzednimi 6tkami - czy bywały jakieś rewolucyjne istotne zmiany? Zdaje się , że nie. Przynajmniej sprzedawcy salonowi dziwnie spokojni są co do zmian nazywając je kosmetycznymi i zdecydowanie kiwając przecząco głowami na moje pytania o np. dodatkowe możliwości wyboru materiałów wnętrza.

PostNapisane: Pn, 27 paź 2014, 12:08 
Bywalec
Tak narzekamy na to, że Mazda narzuca nam wersje wyposażenia, ale niestety z racji produkcji w Japonii, nie ma innej możliwości w tym segmencie cenowym głównie z racji Logistyki. Ile czekalibyśmy wtedy na zamówiony model, jeśli skala konfiguracji była by podobna jak w VW/etc - 5-8 miesięcy? I pytanie jaki odsetek ludzi chciałby tyle czekać?

Wydaje mi się, że sporo podzespołów z wersji po FL jest już w obecnej generacji i dotyczą one głównie najbardziej upierdliwych rzeczy - uszczelki, hamulce, etc. Za to montowanie wciąż starych modułów bluetooth jest moim zdaniem dowodem, że w FL będzie to całkowicie nowa jednostka, niepowiązana z obecną GJką.

PostNapisane: Pn, 27 paź 2014, 12:47 
Bo stety, czy też niestety samochód kupuje się sercem, a nie głową.
Jak miałem fazę na Superba, to nawet jego brzydota mi nie przeszkadzała.
Za to jak miałem fazę na Insygnię to nic mnie nie przekonywało przeciw, od faktu sporej awaryjności tych aut, po naprawdę mało miejsca z tyłu, o miejscu na głowę dla wysokich pasażerów nawet nie wspomnę.
Jak rozmyślałem o M6GJ to mój mechanik odradzał mi to, że M6 od wersji GH to mistrz lawet porównywalny z Laguną.. :-)
I tyle w temacie kupowania samochodów wogóle.
Jak mniemam każdy krytykant takiej decyzji, nie mając tak samo jak zamawiający wersję FL, jakiejkolwiek wiedzy o tej wersji wie lepiej od kupującego co jest dla niego najlepsze i wali prosto z mostu co o tym myśli. Mówić, czy pisać nikt nikomu nie zabronił. Ale cofnijcie się pamięcią do czasu waszej decyzji i mając pewnie sporą wiedzę o niedoskonałościach M6GJ jednak ją kupiliście. Teraz wyobraźcie sobie, że ci zamawiający mają wiedzę prawdopodobnie większą (dzięki temu forum a jakżde), są napaleni na zakup na maksa, ale mają przynajmniej sporą szansę na wykasowanie tych wszystkich niedoskonałości w wersji FL. Ok, może nie wszystkich, niech będzie i marne 50%. I co? I tak dostaną lepszy produkt niż będzie dostępny jako ostatni po zjechaniu z taśmy w listopadzie. A twierdzenie, że jest inaczej zakrawa o zwykłą konfabulację.. :-)
Ja sam nie wierzę w obniżenie właściwości przy zwiększonej cenie.
I ta zwiększona cena jest właśnie gwarantem zmian na lepsze, a nie cięcia kosztów byle poszło..
Najlepiej o lifcie niech się wypowiedzą ci co znają róznice takiej operacji dla GH.

Zobacz moją 6tkę  

administrator
PostNapisane: Pn, 27 paź 2014, 12:58 
Weteran
Od: 20.05.2013
FL GH nie jest dobrym przykładem, wg mnie pod względem wyglądu przodu pogorszenie, funkcjonalnie uboższy - chyba walczyli z kosztami, wtedy był trudny okres dla Mazdy. Z GJ jestem przekonany, że będzie inaczej - lepiej, ale to się okaże dopiero w lutym, gdy demo zawita do salonów.:)

PostNapisane: Pn, 27 paź 2014, 13:04 
Stały bywalec
Od: 09.09.2014
Region: mazowiecki
rkarcz, nie byłbym pewien czy podniesienie ceny za auto jest gwarantem lepszego produktu. Pamiętaj, że żyjemy w świecie, w którym rządzi podaż i popyt. MMPol ostatnim czasem notuje duży wzrost sprzedaży i generalnie zainteresowanie produktami Mazdy jest najwyższe na przestrzeni ostatnich lat. Zauważ, inne marki nie mają oporów by dawać rabaty na poziomie dwucyfrowym. Mazda ogranicza się do góra 6%.

Nie spodziewałbym się rewolucji po FL. Inaczej byłoby o nim głośno a gazety branżowe rozpisywałyby się o tym na swoich łamach. Nie łudzę się również, że wyższa kwota gwarantuje lepszy produkt (czyt. bez usterek, o których wiadomo). To jest tylko efekt dużego zainteresowania i korekty cennika. Zwróć uwagę, czy widziałeś jakąś M6 stojącą na stoku? Wszystko idzie na pniu. Jeszcze nie dopływa a już jest sprzedana.

PostNapisane: Pn, 27 paź 2014, 13:20 
Adept
tombien napisał(a):
FL GH nie jest dobrym przykładem, wg mnie pod względem wyglądu przodu pogorszenie, funkcjonalnie uboższy - chyba walczyli z kosztami, wtedy był trudny okres dla Mazdy.

To chyba jakaś tradycja firm w których palce maczał Ford. Dokładnie tak samo było w Mondeo Mk3 i Mk4, oraz Volvo S60 I które stopniowo zubażano wraz z czasem trwania produkcji (nie mniej kilka rzeczy tez i poprawiono, jak np słynne urywające się klapki w Duratecach. Nie wiem czy ten sam problem występował w Mazdach, bo to w zasadzie ten sam silnik był...)

PostNapisane: Pn, 27 paź 2014, 13:25 
Prawie fanatyk
No podobno są gotowe egz do kupienia na już, na placach.
Szał był na pocz. roku kiedy czas oczekiwania był coś 5-6 miesięcy (!) , pewnie na poważniejsze (ważniejsze dla firmy) rynki szła większość produkcji a nie do Polski.

PostNapisane: Pn, 27 paź 2014, 13:34 
Bywalec
Odbierałem swoją miesiąc temu i czekałem ponad 2 miesiące.

A wybór był z 4 sztuk w 2 kolorach ;). Taka wielka podaż ;).

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88 ... 439  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1