Teraz jest Śr, 2 gru 2020, 12:53

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: So, 3 cze 2017, 21:30 
Avatar użytkownika
Nowicjusz
Offline
Od: 02.05.2017
Posty: 53
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Hej !
Chce kupic nowy element ten w ktorym sa mikrofony ( mam popekane oslonki mikrofonu - wzgledy wizualne ) i pytanko:
Czy w mojej wersji to standard ze nie ma miedzy mikrofonami info o zapietych tylnich pasach.
Szukam uzywek na allegro i ebay i sa tylko takie co maja ten wyswietlacz z info o pasach dla pasazerow.

Prosze o info jak jest u Was

P.B


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 4 cze 2017, 12:21 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 24.04.2013
Posty: 1422
Rok produkcji: 2011
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: mazowiecki
Tak, po lifcie nie ma kontrolek pasów tylnej kanapy.
Ale jest też wersja z uchwytem na okulary (ja mam taką).

_________________
Nie przejmuj się porażkami, przejmuj się szansami, które tracisz, jeśli nie próbujesz.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 4 cze 2017, 15:32 
Avatar użytkownika
Nowicjusz
Offline
Od: 02.05.2017
Posty: 53
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Dzieki ogromne za info.
Czy jak masz miejsce na okulary to rowniez po bokach sa mikrofony ???
Mozesz fotke podeslac tak bedzie chyba najlepiej.

Dzieki
ffo


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 5 cze 2017, 18:20 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 24.04.2013
Posty: 1422
Rok produkcji: 2011
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: mazowiecki
Mikrofonów nie ma.

Trochę kiepskie zdjęcie gdzieś z sieci (w sumie dość ciężko znaleźć :))

Obrazek

_________________
Nie przejmuj się porażkami, przejmuj się szansami, które tracisz, jeśli nie próbujesz.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 5 cze 2017, 19:04 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 11.07.2013
Posty: 305
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
Region: małopolski
A gdzie jest montowany fabrycznie mikrofon w mażdzie ,bo ja mam wychodzący ze słupka środkowego nad pasami taki giętki mikrofonik o dł 30 cm .


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Pn, 5 cze 2017, 21:23 
Avatar użytkownika
Prawie fanatyk
Offline
Od: 01.12.2016
Posty: 2070
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
LPG: Tak
Region: śląski
W instrukcji obsługi dla mojej Mazdy jest informacja, że mikrofon znajduje się w środkowej części deski rozdzielczej nad wyświetlaczem.

_________________


RAMKI 3D >mazda6forum.pl< - zapisy
KOSZULKI >mazda6forum.pl< - zapisy



 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 8 cze 2017, 11:48 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 05.12.2013
Posty: 6408
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
Mikrofon jest pod szybą w kratce na środku, tam gdzie jest środkowy głośnik z Bose.
Można się uprzec na przełożenie mikrofonu właśnie w okolice światełka na suficie.

_________________
...były; BA B3, GE RFCX, GE F5, GF RF2A, BK Z6, GY RF5C, GH RF7J... No i jest GL PE. Wszystkie to Mazdy? Niemożliwe...
In God we trust, all others must bring data.
P-D-C-A, Kejzen, 8D? The future is yesterday.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 28 cze 2017, 20:19 
Avatar użytkownika
Wstydliwy
Offline
Od: 12.10.2015
Posty: 7
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: dolnośląski
W mojej instrukcji mikrofon jest przy lampkach u góry
Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 28 cze 2017, 20:36 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 05.12.2013
Posty: 6408
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
O widzisz, to już raczej kwestia lift/przedlift, lub Bose/bez Bose.
Lub cokolwiek innego :)

_________________
...były; BA B3, GE RFCX, GE F5, GF RF2A, BK Z6, GY RF5C, GH RF7J... No i jest GL PE. Wszystkie to Mazdy? Niemożliwe...
In God we trust, all others must bring data.
P-D-C-A, Kejzen, 8D? The future is yesterday.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 20 wrz 2019, 08:48 
Nowicjusz
Offline
Od: 20.06.2019
Posty: 36
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Czy da sie podlaczyc , albo czy jest przejsciowka zeby podlaczyc oryginalny mikrofon mazdy ktory ja mam w podufitowce do zwyklego radio na androidzie, za pomoca "jacka"?

-- Dodano: 20 września 2019, o 08:48 --

A tak ogulnie gdzie mikrofon ma gniazdo? W bluetooth czy bezppsrednio idzie do radia ?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 23 wrz 2019, 10:31 
Wtajemniczony
Offline
Od: 19.09.2017
Posty: 157
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
Region: małopolski
idzie do modułu bluetooth bezpośrednio. Przypuszczam, że dało by się go zaadaptować pod stacje.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 15 lis 2020, 16:34 
Wstydliwy
Offline
Od: 20.03.2020
Posty: 6
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: wielkopolski
23 września 2019, o 10:31 tomekkoko napisał(a):
idzie do modułu bluetooth bezpośrednio. Przypuszczam, że dało by się go zaadaptować pod stacje.


odkopuję trochę temat.
Czy udało się komuś zaadoptować ten mikrofon pod stację?
1. Czy wystarczy połączyć go ze stacją zwykłym złączem, czy trzeba coś jeszcze modyfikować (dodawać wzmaczniacz itp?)
2. Wiadomo, czy dla mikrofonu ma jakieś znaczenie, czy dostanie 12vdc, czy 5vdc? Jeszcze tego nie sprawdzałem, nie wiem jakie napięcie wychodzi ze stacji na mikro, a jakie z orignalnego BT w aucie.
3. Plan mam taki, żeby po prostu uciąć przewody z kostki do BT odpowiadające za mikrofon (fioletowy i jasno zielony, zgodnie ze schematami na forum, dla BOSE) i podłączyć przez jacka bezpośrednio do stacji. Pomysły, czy coś powinienem więcej sprawdzić? Ew jakie zmiany mogą być dodatkowo potrzebne?

Dlaczego na schemacie elektrycznym dla BOSE kostka, bądź mikrofon zaznaczony jest w okolicach kierowcy, skoro sam mikrofon fizycznie jest na dachu? Aż tak różniłyby się wersje, rozwiązania?
https://zapodaj.net/14aefdd722423.jpg.html

schemat elektryczny zabrany stąd:
viewtopic.php?f=36&t=9533&hilit=schemat


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.