Teraz jest Cz, 19 lip 2018, 14:50

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1 ] 
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Wt, 15 maja 2018, 11:45 
Wstydliwy
Offline
Od: 15.05.2018
Posty: 1
Rok produkcji: 2006
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: podkarpacki
Witam serdecznie forumowiczów.

W mojej mazdzie niestety posłuszeństwa odmówił silnik (Diesel 136 km)....
Objawy były mniej więcej tak jak tutaj

https://www.youtube.com/watch?v=wrkoAP0Vfgc

U mnie jest taka różnica, że zalało od góry silnik olejem, prawdopodobnie spod tych simeringów, na bagnecie nie pokazuje prawie nic oleju. Olej wygląda na to, że wywaliło w przeciągu kilku chwil gdyż na asfalcie została spora plama oleju. Nie potrafię też opisać wcześniejszych objawów gdyż auto pożyczył kolega....:(

Wiem że jak auto zgasło pierwszy raz, odpalił go ale chodził jak "traktor" po czym zgasł na amen.

Silnik na chwilę obecną nie odpala... Nie wiem czy jest sens go rozbierać czy poprostu się zatarł... Kolega musiał też długo próbować go odpalić gdyż akumulator jest padnięty. Dolać oleju ? Odpalać ? wyciągać wtryskiwacze i wymieniać uszczelniacze ?


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.