Teraz jest So, 17 lis 2018, 03:30

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ] 
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: N, 13 maja 2018, 11:38 
Wstydliwy
Offline
Od: 13.05.2018
Posty: 11
Rok produkcji: 2006
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: pomorski
Witam,
Chciałbym się tutaj poradzić ponieważ planuję kupno takiej oto stacji https://pl.aliexpress.com/item/10-2-inc ... Title=true .
Moje pytanie to czy ktoś z was miał kontakt z czymś takim? Posiada lub cokolwiek innego i czy oczywiście warto to zakupić. Ja uważam że to fajny i praktyczny gadżet ale wolę dopytać o doświadczenia z takim sprzętem przed kupnem :)
Pozdrawiam


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 17 maja 2018, 17:32 
Avatar użytkownika
Wstydliwy
Offline
Od: 24.04.2018
Posty: 13
Rok produkcji: 2002
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
LPG: Tak
Region: wielkopolski
Nie wiem czy warto ale fajnie wygląda :-D

Polecam zobaczyć filmik na YT
https://www.youtube.com/watch?v=fPoDgZgTsN0


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 18 maja 2018, 17:29 
Wstydliwy
Offline
Od: 13.05.2018
Posty: 11
Rok produkcji: 2006
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: pomorski
Właśnie z tego filmiku się o niej przypadkowo dowiedziałem :) Ale autor niestety nic nie napisał w kom jak się sprawuje czy cokolwiek :/ Mimo że pytałem :) Dlatego liczę na forumowiczów ;)


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 22 maja 2018, 21:30 
Avatar użytkownika
Nowicjusz
Offline
Od: 08.10.2016
Posty: 48
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
LPG: Tak
Region: dolnośląski
Ja się dużo naoglądałem i naczytałem na temat tego typu stacji (ale wersja do GH).
Świetny stosunek cena/funkcjonalność.
W czwartek tego typu stacja dojedzie do mnie to będę mógł się więcej wypowiedzieć.

Na Facebookowej grupie Mazda6 GH Polska odezwij się do użytkownika Paweł Lemarczyk.
Polecam poczytać tą grupę, sporo się tam dowiesz o tych radyjkach, lub bezpośrednio z Pawłem porozmawiaj - dużo Ci podpowie i pomoże.
Ściąga takie stacje i w sumie masz pewniaka, bez cła, itp. Dużo ludzi od niego kupiło.
Pozdrawiam.


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

_________________
Pozdrawiam,
Kowal


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 22 maja 2018, 22:55 
Wstydliwy
Offline
Od: 13.05.2018
Posty: 11
Rok produkcji: 2006
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: pomorski
Dzieki wielkie za info :D Z pewnoscia sie z nim skontaktuje :)


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 24 maja 2018, 20:15 
Wtajemniczony
Offline
Od: 16.04.2016
Posty: 202
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Jestem również i tutaj na forum. Pawel Lemanczyk to ja. Śmiało możesz pytać tu na priv :)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 31 maja 2018, 21:22 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 15.12.2014
Posty: 139
Rok produkcji: 2007
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Active
Region: śląski
To ja mam pytania:

Czy tablet obsługuje OTG? (patrzę pod względem podłączenia np. kamerki USB jako rejestratora trasy)
Czy ma to to baterię? Tzn. brak zasilania ze stacyjki = zdycha od razu?
Nie było na filmie: ile czasu na uruchomienie androida tak, aby funkcjonalny już był?
Komentarz pod filmem: Serwer dźwięku w android bez problemu w tle odtwarza muzykę w trakcie np. włączonej nawigacji?
Czy oryginalne radio z samochodu jest uśmiercone po montażu tego?
Jakie wejścia - karta SD na pewno, jakie jeszcze? SIM - jaki rozmiar?
I po co aż tyle kabli do tego - co dokładnie się podłącza i ile to trudu wymaga?

Osobiście:
Może i fajny bajer, ale 1GB RAMu to ja czarno widzę,
Gdybym nie miał czujników cofania, USB zmieniarki, dobrze grającego fabrycznego radia, ... samego samochodu wartego raptem kilkanaście k - skusiłbym się.

Edit:
Aaaaa i najważniejsze - jaki procesor? Pewnie jakiś MediaTek który już na tym etapie słaby komfort responsywności może dawać..?

_________________

│ :: dexterxx.pl ─ Kontakt ─ O mnie ─ Blog

───
Obrazek
───
dostałem warna za to, że linkowałem "dexterxx.pl", mimo, że nie zarabiam na reklamach ani seo.
Znowu linkowanie do motostat oblepionego reklamami jest całkowicie w porządku.... (-.-')


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 14 cze 2018, 09:24 
Wtajemniczony
Offline
Od: 16.04.2016
Posty: 202
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
dexterxx
Mam takie radyjka w ofercie jak na video tylko z innym oprogramowaniem i prawdopodobnie inne parametry 2gb ram/32gb pamieci 4 rdzenie procek
odpowiem ci na przykladzie radia z mojej oferty

Czy tablet obsługuje OTG? (patrzę pod względem podłączenia np. kamerki USB jako rejestratora trasy)---------Tak obsuguje OTG mozesz podlaczyc kamerke. Mozesz ja rowniez dokupic w zestawie.
Czy ma to to baterię? Tzn. brak zasilania ze stacyjki = zdycha od razu? ------------ radio ma szybki start czas uruchomienia okolo 3 sekund i jest gotowe do dzialania
Nie było na filmie: ile czasu na uruchomienie androida tak, aby funkcjonalny już był? ------------ pierwsze uruchomienie okolo 30 sekund pozniej za kazdym razem szybki start.
Komentarz pod filmem: Serwer dźwięku w android bez problemu w tle odtwarza muzykę w trakcie np. włączonej nawigacji? -------------- Muzyka dziala w tle razem z nawigacja
Czy oryginalne radio z samochodu jest uśmiercone po montażu tego? -------- Tak i nie
Jakie wejścia - karta SD na pewno, jakie jeszcze? SIM - jaki rozmiar? -------- nie ma kart sd jest port usb x2
I po co aż tyle kabli do tego - co dokładnie się podłącza i ile to trudu wymaga? ------wszystko zalezy od twoich umiejetnosci ale poradzil bys sobie. W zestawie jest wszystko co potrzeba

Osobiście:
Może i fajny bajer, ale 1GB RAMu to ja czarno widzę, ------ w moich radyjkach 2gb ram
Gdybym nie miał czujników cofania, USB zmieniarki, dobrze grającego fabrycznego radia, ... samego samochodu wartego raptem kilkanaście k - skusiłbym się. ------ Poczesci racja. Ale zyskujesz na komforcie

Edit:
Aaaaa i najważniejsze - jaki procesor? Pewnie jakiś MediaTek który już na tym etapie słaby komfort responsywności może dawać..? --------------chinczyki nie robia stacji na mediateku- media tek jest do smartfonow glownie i tabletow. Moje rydjka sa na platformie Allwinner. Wlasnie dzieki temu maja mozliwosc szybkiego uruchamiania


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 14 cze 2018, 18:07 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 15.12.2014
Posty: 139
Rok produkcji: 2007
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Active
Region: śląski
Dzięki za odpowiedź,

to jeszcze tylko pociągnę za język z:

Cytuj:
Czy oryginalne radio z samochodu jest uśmiercone po montażu tego? -------- Tak i nie

i
Cytuj:
I po co aż tyle kabli do tego - co dokładnie się podłącza i ile to trudu wymaga? ------wszystko zalezy od twoich umiejetnosci ale poradzil bys sobie. W zestawie jest wszystko co potrzeba

Czyli co się podłącza - głośniki na pewno, kierownicę, zasilanie, antenę radiową... co jeszcze?

_________________

│ :: dexterxx.pl ─ Kontakt ─ O mnie ─ Blog

───
Obrazek
───
dostałem warna za to, że linkowałem "dexterxx.pl", mimo, że nie zarabiam na reklamach ani seo.
Znowu linkowanie do motostat oblepionego reklamami jest całkowicie w porządku.... (-.-')


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 15 cze 2018, 07:29 
Avatar użytkownika
Wstydliwy
Offline
Od: 14.06.2018
Posty: 4
Rok produkcji: 2007
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Active
Region: śląski
Cześć

Mam i ja takie "cudo" w swojej Mazdzie. Kupiłem auto z już zamontowanym. Jak jest podłączone nie wiem (dowiem się bo będę rozbierał środkową konsolę) ale mogę opisać z używania. A tu odczucia z funkcjonalności mam mieszane. (Będę używał skrótu Stacja MultiMedialna - SMM - będzie łatwiej.)

1. Kąt widzenia na to "cóś" jest niewielki, tzn. z pozycji kierowcy coś tam widać ale kiepsko.
2. Jak jeździsz w okularach polaryzacyjnych to widać jeszcze mniej
3. Jak do tego jeszcze świeci słońce to już jest dramat.
4. Panel się "palcuje" i zazwyczaj lepiej widać smugi od paluchów niż zawartość ekranu.
5. Zgaduję, że instalator zapewne podłączył to tak, że wykorzystuje wzmacniacz SMM (sic!) zamiast instalacji Bose w aucie.
6. W mojej SMM nie działa aplikacja radia (jest ale nie reaguje na dotyk, może to kwestia podłączania/niepodłączenia anteny). By posłuchać radia trzeba uruchomić odpowiednią aplikacje która zaktywuje wejście AUX w SMM i wtedy można posłuchać fabrycznego radia w... mono (sic!) (może to znów wina instalatora). Radio słychać dużo ciszej niż pozostałe dźwięki, trzeba podregulować głośnością w oryginalnym systemie audio ale i to nie wystarcza. W trakcie odtwarzania na ekranie wyświetlany jest jakiś obraz i komunikat oczekiwania na sygnał wizji. Zapewne AUX to wejście powiązane z wejściem VIDEO. Tak więc jest potrzebna jest dodatkowa akcja użytkownika by przywołać jakiś ekran startowy/nawigację/itp.
7. Mam to tak podłączone, że mogę sterować z kierownicy tym SMM (w samym SMM definiuje się który przycisk co obsługuje więc w zasadzie jest spora dowolność przedefiniowania guzików - ale tylko lewej strony kiery - do funkcji w SMM)
8. Samo SMM nie ma wbudowanego żadnego głośnika więc komunikaty można odsłuchiwać wyłącznie poprzez podłączony zewnętrzny wzmacniacz.
9. Oryginalny launcher (ekran startowy) to jakiś koszmar użytkownika - brzydki, niefunkcjonalny, niekonfigurowalny.
10. Można zainstalować launcher alternatywny (CarWebGuru, Car Launcher Free/Pro, Car Launcher AGAMA - te próbowałem) ale nie rozwiązuje to wszystkich problemów z funkcjonalnością.
10 . Urządzenie reaguje ospale na dotyk. Czasami bez zwłoki, czasami trzeba dotknąć dwa razy.
11. SMM ma dwa gniazda USB do których można podłączyć np pendrive z MP3 o pojemności zasadniczo dowolnej. Co jeszcze można tam wpiąć, nie wiem. Nie wiem czy to jest OTG

Poza tym działa, gra, nawiguje, odtwadza z pendrive...

BTW. Poszukuje instrukcji montażu do takiego ustrojstwa. Gdyby ktoś miał to prosiłbym o zdjęcia/skany. Z góry dziękuję. Chodzi mi po głowie pomysł by zmienić sposób podłączenia tak by grał oryginalny Bose a SMM wchodził do systemu audio Mazdy po AUXie.

PS. dexterxx - Jestem z okolic Bielska-B. Z Rybnika masz w miarę blisko. Możemy się umówić i sam obadasz co i jak.

_________________
Pzdr
Tomek


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Pt, 29 cze 2018, 12:05 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 24.04.2016
Posty: 1052
Rok produkcji: 2006
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
LPG: Tak
Region: łódzki
A czy ktoś ma lub widział u kogoś taką opcję ? :idea:

Obrazek

Nie ukrywam, że wygląda to bardzo ciekawie :)

Poniżej fotka z Ali-feedbacku:
Obrazek

Display Size:10"
ROM:16G
Resolution:1024*600
Max External Memory:32G
RAM:1G
Operating System:Android


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 3 lip 2018, 00:44 
Avatar użytkownika
Partner forum
Offline
Od: 22.12.2014
Posty: 449
Rok produkcji: 2006
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: dolnośląski
Jak dla mnie, to wizualnie wygląda bardzo kiepsko.

_________________
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, ZMIENIAREK, WYŚWIETLACZY (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9
Wyprowadzanie wyjść RCA
Płyta startowa nawigacji GH, Soft nawigacji gg/gy
Żarówki klimatronika
503304123


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 19 lip 2018, 16:37 
Wstydliwy
Offline
Od: 05.07.2018
Posty: 5
Rok produkcji: 2003
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: warmińsko-mazurski
Cześć zamawiał ktoś z was tą stację? Majnfrendy nie opisuja czy jest ona kompatybilna z kierownica i bosse może ktoś podłączał jak ona się sprawuje? mazda 6 sedan 2003r
https://pl.aliexpress.com/item/Bway-10- ... autifyAB=0


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 23 lip 2018, 09:13 
Avatar użytkownika
Świeżak
Offline
Od: 06.06.2017
Posty: 21
Rok produkcji: 2007
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Active+
Region: mazowiecki
A co myślicie o takiej opcji " 10cali w schowku? "?
Koszt około 100zł jak ma się tablet, i trochę czasu.
Tablet będzie podłączony do radia jako zmieniarka (przycisk media) przez co będzie można sterować głośnością z radia i kierownicy.
Schowek będzie otwierał się po włączeniu radia a zamykał po wyłączeniu lub wyjęcia kluczyka ze stacyjki.
Robimy?
to mój projekt jak będzie wyglądać efekt finalny:)
Obrazek

_________________
Sprawdź mój kanał na youtube
https://www.youtube.com/watch?v=9FeSMuxVFQs


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 29 sie 2018, 11:28 
Świeżak
Offline
Od: 19.01.2018
Posty: 28
Rok produkcji: 2007
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Active
LPG: Tak
Region: małopolski
A co sądzicie o czymś takim do Mazdy 6 GY polift?
Obrazek

W specyfikacji podali, że pasuje do Mazda 6 2002-2015. Czy może ktoś potwierdzić kompatybilność?
Czy jednoliniowy wyświetlacz od klimatyzacji i dotychczasowego radia, który znajduje się nad wylotami wentylacji będzie aktywny?
Zastanawia mnie czy da się to pożenić z BOSE.

Z minusów tak na szybko to niektórym będzie brakowało odtwarzacza CD w samochodzie.

Poniżej linki do przykładowych ofert:
CHOGATH-10-4-android-7-1-Pionowy-Ekran-system-2-32g-Radio-Samochodowe-GPS-Multimedia-Stereo

Android-6-0-Duży-Ekran-Tesla-style-Car-nie-Odtwarzacz-DVD-Nawigacja-GPS-Dla-Mazda6

Proszę zorientowanych choć trochę w temacie o wskazanie minusów i plusów. Czy w ogóle to jest warte zainteresowania.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 29 sie 2018, 12:04 
Avatar użytkownika
Partner forum
Offline
Od: 22.12.2014
Posty: 449
Rok produkcji: 2006
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: dolnośląski
29 sierpnia 2018, o 12:28 Lord napisał(a):
Czy jednoliniowy wyświetlacz od klimatyzacji i dotychczasowego radia, który znajduje się nad wylotami wentylacji będzie aktywny?


W wersji poliftowej coś tam będzie wyświetlał np. godzinę i może ustawienia klimatronika. Ale i tak nie ma już miejsca na ten wyświetlacz. Jego miejsce zajęły podniesione nawiewy powietrza. Obawiam się, że funkcjonalność nawiewów centralnych zostanie upośledzona i mogą szumieć bo są ostro załamane w górę pod koniec, to może powodować zawirowania powietrza. Pomijam sam efekt wizualny zamiany okrągłych wylotów na prostokątne, który jak dla mnie jest ubogi, poplątanie z pomieszaniem.
Schowek nad wyświetlaczem też wylatuje a jego miejsce zastępuje jakaś koślawa zaślepka. Chromowane listwy ozdobne wyglądają tak jak by czegoś brakowało, nie pomyślano tu o jakimś zgrabnym wykończeniu.
Mocowanie całości też nie wygląda jakoś sensownie. Fabryczne radio ma kilka zatrzasków trzymających to wszystko w desce rozdzielczej. Tutak takowych nie widzę, no może ze dwa. Część radiowa oryginalnie od tyłu ma bolec pokryty gumą, który jest wsparty na wsporniku wewnątrz deski rozdzielczej. Jest to po to aby podeprzeć dość ciężką całość aby się to nie oberwało. Tutaj nie ma takiego bolca ani nawet miejsca by go wkręcić. Kolor podświetlenia też nie współgra z reszta auta.
Co do kompatybilności z bose to trzeba szukać wersji do bose.

Jak dla mnie, jest to jak większość, chiński szajs. Nie przemyślany a już na pewno nie skonstruowany aby przetrwać trudne warunki panujące w aucie. Elektronika automotive to zupełnie inna liga niż to co przedstawiają sobą te urządzenia. I mimo to że fabryczny sprzęt też się psuje, to te wynalazki nie mają nawet 10% tej wytrzymałości. Sprzęt zazwyczaj góra na 3-4 lata

Aby nie było, że nie widzę żadnych plusów to napiszę to co widać, czyli duży ekran.

Oczywiście jest to moje zdanie. Można mieć inne.

_________________
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, ZMIENIAREK, WYŚWIETLACZY (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9
Wyprowadzanie wyjść RCA
Płyta startowa nawigacji GH, Soft nawigacji gg/gy
Żarówki klimatronika
503304123


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 3 paź 2018, 14:28 
Avatar użytkownika
Świeżak
Offline
Od: 06.06.2017
Posty: 21
Rok produkcji: 2007
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Active+
Region: mazowiecki
W końcu znalazłem czas by zrealizować mój projekt, tablet 10" w górnym schowku jako stacja multimedialna
a to pierwsza jego część :)

_________________
Sprawdź mój kanał na youtube
https://www.youtube.com/watch?v=9FeSMuxVFQs


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 29 paź 2018, 21:16 
Wtajemniczony
Offline
Od: 16.04.2016
Posty: 202
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
mega ciekawy pomysl zetonee warto bylo by wykozystac port jack z tabletu i podlaczyc pod aux-a wtedy mozna odpalac muzyke z tabletu.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 30 paź 2018, 09:01 
Avatar użytkownika
Świeżak
Offline
Od: 06.06.2017
Posty: 21
Rok produkcji: 2007
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Active+
Region: mazowiecki
Dokładnie tak jest :D

_________________
Sprawdź mój kanał na youtube
https://www.youtube.com/watch?v=9FeSMuxVFQs


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 2 lis 2018, 16:38 
Wtajemniczony
Offline
Od: 16.04.2016
Posty: 202
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
mam dostep do cnc mozesz podeslac rysunek techniczny i mozna ladnie powycinac :)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 5 lis 2018, 14:47 
Avatar użytkownika
Świeżak
Offline
Od: 06.06.2017
Posty: 21
Rok produkcji: 2007
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Active+
Region: mazowiecki
W takim razie musimy się dogadać :), wszystko wycinałem ręcznie i mało estetycznie to wygada ;/

_________________
Sprawdź mój kanał na youtube
https://www.youtube.com/watch?v=9FeSMuxVFQs


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Samochody używane

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.