Teraz jest Śr, 17 paź 2018, 00:25

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Wt, 7 sie 2018, 07:49 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 30.06.2013
Posty: 150
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
LPG: Tak
Region: pomorski
Janow napisał(a) napisał(a):
Kupiłem przełącznik 3x6x0,8mm


Dzięki za informację o wymiarach microwłącznika. Spróbuję wymienić w starym włączniku.
Ps. możesz podać linka gdzie go zakupiłeś.


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Wt, 7 sie 2018, 13:00 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 05.08.2016
Posty: 929
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: pomorski
TACT-34N-F lub DTS-32N-V-B - ogólnie microswitch 3,5mm x 6mm SPST

Na pewno są w tme.eu

_________________
Non progredi est regredi!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 7 sie 2018, 15:45 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 30.06.2013
Posty: 150
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
LPG: Tak
Region: pomorski
Dzięki. Zmyliła mnie podana wysokość. Zamiast 0,8 powinno być 4,3 mierzone od podstawy.
Dla potomnych:
https://www.tme.eu/pl/details/tact-34n- ... ct/ninigi/


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 11 sie 2018, 14:12 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 12.06.2013
Posty: 148
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
LPG: Tak
Region: małopolski
0,8 mm to wysokość guziczka. Kupiłem również 1.3mm i ten jest z za wysoki, gumka przycisku go wciska samoczynnie.
Dzięki za filmik. Poradziłem sobie bez zdejmowania tapicerki ani tym bardziej bez demontażu całej klamki i szyby. Odciąłem niebieskie kabelki w klamce i przelutowałem naprawiony wcześniej zapasowy przycisk. Trzeba tylko cienko zlutować i zastosować koszulkę. Nie może być grubo, bo nie skręci się klamki. Jeśli ktoś nie ma zapasowego przycisku to idzie również wymienić sam mikrostyk na aucie. Będzie mało wygodnie, ale wystarczą podstawowe umiejętności w operowaniu lutownicą, nożyk i termoglut. Bardzo przyda się odsysacz do cyny, aby wyjąć stary mikrostyk.
Powodzenia

Przycisk kupiłem w sklepie elektronicznym. Powinien być w każdym. Koszt ok 50 groszy... Na popularnym portalu też są:
https://allegro.pl/mikrostyk-smd-3-5x6m ... 72444.html


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 21 sie 2018, 09:39 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 30.06.2013
Posty: 150
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
LPG: Tak
Region: pomorski
I po wymianie, czas operacyjny 15 minut. Bardzo pomaga odsysacz cyny. Szarego silikonu nie wydłubujemy, chyba że ktoś chce wymienić przewody.

Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.