Teraz jest Wt, 25 cze 2019, 20:49

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ] 
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: So, 29 lip 2017, 16:45 
Świeżak
Offline
Od: 05.08.2016
Posty: 27
Rok produkcji: 2005
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: -
LPG: Tak
Region: łódzki
Jako iż sporo szukałem i nigdzie nie znalazłem instrukcji jak podpiąć radio od polifta do mojej staruszki postanowiłem sam pokminić. Znalazłem sobie schematy kostek.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Widać wyraźnie że wszystkie piny wyświetlacza pokrywają się z pinami w kostce radia. Wystarczy je połączyć i wszystko śmiga. U mnie brakowało jednego przewodu w kostce od radia i był to chyba dim cancel, nie wiem do czego służy to złącze ale u mnie działa wszystko działa bez tego. Jako plus dodaje działający schemat podłączenia aux pod radio, osobiście przetestowałem kilka i tylko ten jest poprawny.
Mam nadzieje że komuś pomogłem tym postem. :>

(Uwaga schemat kostki radia jest lustrzanym odbiciem, trzeba chwile pomyśleć zanim zacznie się lutować bo można zrobić niezłego babola).


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 1 paź 2017, 22:33 
Avatar użytkownika
Partner forum
Offline
Od: 22.12.2014
Posty: 508
Rok produkcji: 2006
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: dolnośląski
Pytanie
Czy ściemnianie wyświetlacza działa ?

_________________
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, ZMIENIAREK, WYŚWIETLACZY (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9
Wyprowadzanie wyjść RCA
Płyta startowa nawigacji GH, Soft nawigacji gg/gy
Żarówki klimatronika
503304123


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 31 sty 2018, 20:00 
Wstydliwy
Offline
Od: 25.01.2018
Posty: 5
Rok produkcji: 2005
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: S
LPG: Tak
Region: wielkopolski
Mam pytanie do Kogoś kto jest lepiej zorientowany. Jestem totalnym lakiem jeśli chodzi o schematy itd. Do czego podłączyć piny b+ które są dwa, nie ma ich w ogóle w kostce radia. GND w wyświetlaczu jest 2 razy a w kostce radia jeden Power- GND - mam podłączyć 2 do jednego przewodu? Z góry dzięki za pomoc.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 31 sty 2018, 23:35 
Avatar użytkownika
Partner forum
Offline
Od: 22.12.2014
Posty: 508
Rok produkcji: 2006
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: dolnośląski
+B to zasilanie czyli +12V. Na tym rysunku kostki radia to jest B/U
GND to inaczej masa

_________________
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, ZMIENIAREK, WYŚWIETLACZY (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9
Wyprowadzanie wyjść RCA
Płyta startowa nawigacji GH, Soft nawigacji gg/gy
Żarówki klimatronika
503304123


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 31 sty 2018, 23:36 
Świeżak
Offline
Od: 05.08.2016
Posty: 27
Rok produkcji: 2005
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: -
LPG: Tak
Region: łódzki
1 października 2017, o 22:33 airbob napisał(a):
Pytanie
Czy ściemnianie wyświetlacza działa ?


Nie działa niestety, wydaje mi się że odpowiada za to pin 1 albo 2, ale pokombinuje z tym dopiero jak zrobi się ciepło.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 31 sty 2018, 23:55 
Avatar użytkownika
Partner forum
Offline
Od: 22.12.2014
Posty: 508
Rok produkcji: 2006
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: dolnośląski
Nie wiem jak to czytasz ale pin 1 i 2 w wyświetlaczu to zasilanie tutaj nic nie pokombinujesz.
A gdzie podłączyłeś pin 8 ?

_________________
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, ZMIENIAREK, WYŚWIETLACZY (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9
Wyprowadzanie wyjść RCA
Płyta startowa nawigacji GH, Soft nawigacji gg/gy
Żarówki klimatronika
503304123


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 13 lut 2018, 23:03 
Wstydliwy
Offline
Od: 25.01.2018
Posty: 5
Rok produkcji: 2005
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: S
LPG: Tak
Region: wielkopolski
U mnie działa ściemnianie wyświetlacza z pokrętła do regulacji oświetlenia zegarów i konsoli radia.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 14 lut 2018, 00:07 
Avatar użytkownika
Partner forum
Offline
Od: 22.12.2014
Posty: 508
Rok produkcji: 2006
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: dolnośląski
Ja też uzyskałem tą funkcjonalność.

_________________
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, ZMIENIAREK, WYŚWIETLACZY (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9
Wyprowadzanie wyjść RCA
Płyta startowa nawigacji GH, Soft nawigacji gg/gy
Żarówki klimatronika
503304123


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 22 mar 2018, 17:36 
Wstydliwy
Offline
Od: 25.02.2018
Posty: 12
Rok produkcji: 2003
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Comfort
Region: warmińsko-mazurski
Witam. Przymierzam się do kupna radia i moje pytanie brzmi: Czy radio Bose ze zmieniarką na 6 płyt podejdzie w zamian mojego radia czy muszę coś przerabiać wtyczki itp. Proszę o pomoc. Pozdrawiam


Ostatnio edytowano Cz, 22 mar 2018, 17:36 przez victor, łącznie edytowano 1 raz
Przeniesiono do właściwego tematu.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 22 mar 2018, 21:22 
Avatar użytkownika
Partner forum
Offline
Od: 22.12.2014
Posty: 508
Rok produkcji: 2006
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: dolnośląski
Musi być w tej samej wersji, standard lub bose, w zależności od tego co teraz jest na pokładzie.

_________________
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, ZMIENIAREK, WYŚWIETLACZY (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9
Wyprowadzanie wyjść RCA
Płyta startowa nawigacji GH, Soft nawigacji gg/gy
Żarówki klimatronika
503304123


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 19 lip 2018, 05:22 
Wstydliwy
Offline
Od: 18.07.2018
Posty: 1
Rok produkcji: 2004
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: podkarpacki
Cześć Wam wszystkim, jestem nowym forumowiczem. Jak wielu z Was też chcę odświeżyć swoją madzie i kupiłem radio z polifta z wyświetlaczem , tylko nie bardzo wiem jak podłączyć wyświetlacz. W które przewody się wpiąć. Może ktoś by umieścił fotorelację z takiego zabiegu. Chętnie skorzystał bym z pomocy. Może jest ktoś z podkarpacia kto tak zrobił? Przyjechałbym sie poradzić. Pozdrawiam


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 9 sty 2019, 08:07 
Wstydliwy
Offline
Od: 08.01.2019
Posty: 1
Rok produkcji: 2003
Generacja: I
Silnik: 1.8 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Comfort
LPG: Tak
Region: kujawsko-pomorski
Witam , jestem posiadaczem mazdy 6 2003r całkowicie przed liftem , klima auto,radio i kaseta :/ kupiłem cały panel poliftowy i chciałem to wymienić, wszystko szło dobrze aż przyszło mi podłączyć wyświetlacz, i tu niespodzianka :/ w starym panelu wychodzi kabel/kostka do którego podłącza się wyświetlacz a w poliftowym panelu brak kostki kabla , co teraz ? Pomożecie?


Ostatnio edytowano Śr, 9 sty 2019, 08:07 przez victor, łącznie edytowano 1 raz
Połączono z istniejącym tematem.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 25 sty 2019, 21:58 
Avatar użytkownika
Partner forum
Offline
Od: 22.12.2014
Posty: 508
Rok produkcji: 2006
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: dolnośląski
Jak wiele razy było na ten temat było pisane, należy przerobić instalację aby podłączyć wyświetlacz. Oprócz radia wymienić wyświetlacz na poliftowy.

_________________
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, ZMIENIAREK, WYŚWIETLACZY (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9
Wyprowadzanie wyjść RCA
Płyta startowa nawigacji GH, Soft nawigacji gg/gy
Żarówki klimatronika
503304123


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 15 mar 2019, 08:00 
Wstydliwy
Offline
Od: 23.09.2018
Posty: 8
Rok produkcji: 2004
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: śląski
Witam zabrałem się za wymianę radia na poliftowe. w zestawie jaki kupiłem ekran ma 16 pinów nie 10 tak jak w poradniku. ma ktoś może schemat jak podpiąć ekran


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


Ostatnio edytowano Pt, 15 mar 2019, 08:00 przez victor, łącznie edytowano 2 razy
Połączono z istniejącym tematem.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 15 mar 2019, 09:18 
Avatar użytkownika
Partner forum
Offline
Od: 22.12.2014
Posty: 508
Rok produkcji: 2006
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: dolnośląski
Czytać ze zrozumieniem post wyżej. Nie da się tego spiąć !!!
Należy wymienić wyświetlacz na poliftowy.

_________________
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, ZMIENIAREK, WYŚWIETLACZY (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9
Wyprowadzanie wyjść RCA
Płyta startowa nawigacji GH, Soft nawigacji gg/gy
Żarówki klimatronika
503304123


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 24 cze 2019, 22:12 
Wstydliwy
Offline
Od: 11.07.2016
Posty: 11
Rok produkcji: 2002
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
LPG: Tak
Region: śląski
Witam , u mnie próby modyfikacji udały się w połowie , tzn pin nr 8 nie wpiąłem bo nie było gdzie , wyświetlacz ożył , zakupiłem po liftowy razem z kablem , radio też kupiłem po liftowe ale z system bose i tu mam zoonk , gdyż ja nie mam systemu bose i radio źle gra i panel nawiewu nie wskazuje mi klimy oraz nawiewu, sa tylko 3 kreski . Mam do was pytanie radio już zamówiłem zwykłe po liftowe bez bose , ale czy pojawi mi się też na wyświetlaczu wskaźnik klimy i nawiewu ??


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Samochody używane

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.