Teraz jest So, 24 sie 2019, 23:12

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 120 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pt, 7 gru 2018, 10:50 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 05.12.2013
Posty: 5191
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
Mazda już w swojej książce obsługi określiła, kiedy i jak należy odbierać działanie poszczególnych funkcji takich jak system camery etc..
Są to tylko wspomagacze na których nie wolno bezgranicznie ufać, a użytkowanie nie może zagwarantować bezpieczeństwa na drodze. Kamera to nie jest ABS TCS DSC itp...
Musiałbym wyciągnąć książkę i przepisać fragmenty tekstu w niej zawarte, ale wiemy co tam jest napisane. Dla mnie to zrozumiałe...

Działanie jest uzależnione od warunków atmosferycznych, niestety, tego nie zmienimy.
Radar w grilu jak zalepi się śniegiem nie działa, tak jak czujniki parkowania przykładowo, normalne.
Różnica temperatur i wilgoć we wnętrzu prowadzi do parowania kamery, włączyć nawiew na szybę może pomoże jak mamy sucho a nie wilgotno, normalne.
Istop iloop, nie działa jak jest poniżej - 10stC na zewnątrz, i może nie działać przez całą zimę, normalne.
W większości przypadków nie jesteśmy informowani kiedy lub dlaczego może nie działać. W pozwie oczywiście Mazda poinformuje o szczegółach, jak również o tym że klient jest poinformowany w książce o systemach wspomagających a nie zastępujących obowiązek kierującego.
Pewnie pozew i straszenie itd, spali na panewce, chyba że Mazda zaprojektuje na nowo szybę z kamerą w osłonie gazu aby lub coś tam, aby uporczywy problem wyeliminować. Pewnie mazda jest na tyle bogata że zaprojektuje nową szybę, wymieni ją każdemu na świecie lub tylko w PL, bo przecież Mazda ma tyyyle pieniędzy z serwisowania mazd, pewnie więcej od VW..., żarcik, bo wiemy że Mazdy serwisowanie zaczyna się o kończy w większości na oliwach filyrach klockach i innymi mało zyskowych napraw, jakiś silnik skrzynia się trafi raz. Na ruski rok...

Nie przypominam sobie, aby zaparowana kamera, uniemożliwiala mi jazdę, prowadziła do nieszczęścia itd...
Nie miałem sytuacji, w której zaklejone śniegiem czujniki parkowania, uniemożliwily mi parkowanie.


Wiecie, możliwe że małżonka zamiast herbaty robi mi melise dzień w dzień, bądź cokolwiek innego co powoduje jakiś dystans do takich spraw czytaj problemów.... A moje życie składa się z wielu innych rzeczy, a Mazda ma tylko jakiś kilku procentowy udział...

Kamera zaparowala.?, kur.a..., ale spoko, zaraz będzie działać...

Zgadza się, każdego podejście jest inne, również mam prawnika w rodzinie, rzeczoznawce w rodzinie małżonki, mogę toczyć wielkie działa ale w sprawach poważnych czy gwarantujących jakąkolwiek moją wygraną...

Może to dziwnie zabrzmiec, jakbym stał po stronie Mazdy, ale tak nie jest, ale na jakiś wielki gest od Mazdy nie oczekuje. Fajnie jakby to poprawili, nie powiem że nie...

Mazda to taka suka która niewiele daje od siebie oprócz wyprodukowanego produktu... To tak w nawiązaniu do optymizmu dla tych, którzy będą działać prawnie przeciw Mazdzie.

PS, porównywanie innych samochodów, koncernów motoryzacyjnych do naszego, moja się z celem, i nie prowadzi do trzymania się tematu.
Rozpisałem się, oczywiście niepotrzebnie

_________________
...były; BA B3, GE RFCX, GE F5, GF RF2A, BK Z6, GY RF5C, GH RF7J... No i jest GL PE. Wszystkie to Mazdy? Niemożliwe...


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 7 gru 2018, 12:11 
Bywalec
Offline
Od: 30.06.2017
Posty: 461
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Dlatego pytałem o pomysł na rozwiązanie problemu, bo moim zdaniem technicznie poprawić się tego nie da bez kompletnego przeprojektowania modułu kamery. A co za tym idzie moim zdaniem nie ma sensu walka z MMPOL, bo oni fizycznie nie mają możliwości naprawy tego...
No chyba, że kolega wie np. gdzie i jakiej średnicy można nawiercić otwory w obudowie, żeby polepszyć wentylację kamery..?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 7 gru 2018, 13:08 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 21.10.2015
Posty: 932
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: zagranica
Moim zdaniem a już trochę kilometrów przejechałem M6 pomaga nawiew na szybę , kilka chwil osuszania i wszystko działa jak należy , no chyba ,ze znajdzie się pomysłowy Dobromir, który zainstaluje mały wiatraczek :wink:
Większym dla mnie problemem jest zalepiający się radar - brak możliwości korzystania z tempomatu

_________________
Nieważne kim chciałbyś być, ważne kim jesteś teraz

była GG kombi, GH hb a teraz jest GJ sedan :)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 7 gru 2018, 14:57 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 05.12.2013
Posty: 5191
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
Zgadza się, można ratować się nawiewem na szybę używając klawisza NAGRZEWANIE SZYBY PRZEDNIEJ, czy jakoś tak.
Można również ratować się pochłaniaczami wilgoci, dywanikami gumowymi które nie trzymają wilgoci.

Czasami niestety nawet powyższe nie pomoże, trudno się mówi...

Idąc dalej, taka jest konstrukcja tejże kamery, a szkoda. Są przecież możliwości powstrzymania zawilgocenia kamery, ale niestety jest jak jest, czyli do dupy jak para osadzie na szybie...

A na radar, gdzieś widziałem jak chłopaki podklejają matę grzewczą od tyłu, ale nie było to w Maździe.... Poczekamy, pożyjemy, coś się wymyśli

_________________
...były; BA B3, GE RFCX, GE F5, GF RF2A, BK Z6, GY RF5C, GH RF7J... No i jest GL PE. Wszystkie to Mazdy? Niemożliwe...


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 7 gru 2018, 18:02 
Avatar użytkownika
Wtajemniczony
Offline
Od: 05.03.2017
Posty: 249
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: TS2
Region: zagranica
Może mazda mogła by naklejać taką spiralę grzewczą na szybie wokoło sensorów i kamer uruchamianą np.razem z ogrzewaniem tylnej szyby i lusterek.Ja co prawda taki problem miałem raz lub dwa razy,ale jeżdżę w cieplejszym klimacie choć dość wilgotnym.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 7 gru 2018, 19:00 
Offline
Oczywiścei servis wymienił filtr kabinowy na nowy ? zapchany ma wpływ na parowanie przedniej szyby.


 Zobacz moją 6tkę  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 7 gru 2018, 20:39 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 05.12.2013
Posty: 5191
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
O tym zapomniałem,...
Zgadza się, filtr kabinowy również odgrywa bardzo ważną rolę....

_________________
...były; BA B3, GE RFCX, GE F5, GF RF2A, BK Z6, GY RF5C, GH RF7J... No i jest GL PE. Wszystkie to Mazdy? Niemożliwe...


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 8 gru 2018, 21:11 
Bywalec
Offline
Od: 30.06.2017
Posty: 461
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Moim zdaniem nie do końca zjawisko jest związane z parowaniem przedniej szyby, często jest tak że szyba czysta, a kamera nie działa, albo odwrotnie. Tam w tym pudełku jest swego rodzaju mikroklimat, który reaguje trochę inaczej. :)


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 8 gru 2018, 22:03 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 05.12.2013
Posty: 5191
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
Niestety nie znalazłem zdjęcia jak właśnie sama szyba jest wewnątrz zaparowana. Masz rację, wewnątrz ten "mikroklimat" powoduje zaparowanie szyby i wywala komunikat.
Jak znajdę zdjęcie to wkleje...

_________________
...były; BA B3, GE RFCX, GE F5, GF RF2A, BK Z6, GY RF5C, GH RF7J... No i jest GL PE. Wszystkie to Mazdy? Niemożliwe...


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 9 gru 2018, 19:38 
Wstydliwy
Offline
Od: 06.12.2018
Posty: 7
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: dolnośląski
Ja nadal obstaję przy swoim, że "ratowanie się nawiewem na przednią szybę" problemu nie eliminuje. Nie rozumiem takiego sposobu myślenia. To tak jakby Mazda była towarem deficytowym, jak w PRL.

Co do parowania okienka i komunikatu wygląda to mniej więcej tak.
IMG_1226 (640x472).jpg


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 9 gru 2018, 20:15 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 05.12.2013
Posty: 5191
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
...nie rozumiesz zasady działania nawiewu na przód, czy rozumienia tego działania....?
A tak na serio, ja osobiście nie mam żadnego problemu z tymi komunikatami, kamera zajdzie parą, włączam nawiew na szybę i czekam sobie kilka chwil aż komunikat znika....... Ot, cała tajemnica.

Ps. Nawiew na szybę, ale nie w sensie ustawienie nawiewu tylko na szybę, tylko użycie osobnego klawisza podobnego do ogrzewania tylnej szyby...

Ps2, ale o co Tobie chodzi, pisząc "problemu nie eliminuje ", bo zaczynam się zastanawiać co jest dla Ciebie tym problemem...

_________________
...były; BA B3, GE RFCX, GE F5, GF RF2A, BK Z6, GY RF5C, GH RF7J... No i jest GL PE. Wszystkie to Mazdy? Niemożliwe...


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 9 gru 2018, 20:41 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 03.02.2015
Posty: 492
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: małopolski
Być może niektóre egzemplarze są wadliwe. U mnie taki komunikat pojawił się dosłownie kilka razy w ciągu całego okresu użytkowania i zazwyczaj było to we mgle. Dodatkowo znikał po maksymalnie paru minutach.

_________________
Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 9 gru 2018, 20:48 
Bywalec
Offline
Od: 17.02.2015
Posty: 361
Rok produkcji: 2018
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyDream
Region: wielkopolski
Bywały egzemplarz z nadwrażliwą kamerą, która raportowała defogi i wyłączała system nawet jak warunki zewnetrzne były ok. Sam taki mialem. W najnowszej generacji problem z tego co widzę nie wystepuje.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 9 gru 2018, 21:11 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 05.12.2013
Posty: 5191
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
Też mi przyszła myśl o wadliwej kamerze, ale ewidentnie zostało wspomniane o wilgoci i zaparowaniu kamery, co też zostało uwiecznione na zdjęciu.

_________________
...były; BA B3, GE RFCX, GE F5, GF RF2A, BK Z6, GY RF5C, GH RF7J... No i jest GL PE. Wszystkie to Mazdy? Niemożliwe...


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 9 gru 2018, 21:16 
Bywalec
Offline
Od: 17.02.2015
Posty: 361
Rok produkcji: 2018
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyDream
Region: wielkopolski
Ok, ale mi moja wywalala defoga w sloneczny dzien latem jak np. dostala ostre slonce wprost (ergo spadal kontrast obrazu).


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 9 gru 2018, 21:19 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 05.12.2013
Posty: 5191
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
A z zaparowaniem były problemy u Ciebie?

_________________
...były; BA B3, GE RFCX, GE F5, GF RF2A, BK Z6, GY RF5C, GH RF7J... No i jest GL PE. Wszystkie to Mazdy? Niemożliwe...


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 9 gru 2018, 21:27 
Bywalec
Offline
Od: 17.02.2015
Posty: 361
Rok produkcji: 2018
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyDream
Region: wielkopolski
Były bardzo mocno i często wywalal komunikaty. Nawiew na szybę czasem pomagały czasem nie.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 9 gru 2018, 22:15 
Wstydliwy
Offline
Od: 06.12.2018
Posty: 7
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: dolnośląski
9 grudnia 2018, o 20:48 kichu napisał(a):
Bywały egzemplarz z nadwrażliwą kamerą, która raportowała defogi i wyłączała system nawet jak warunki zewnetrzne były ok. Sam taki mialem. W najnowszej generacji problem z tego co widzę nie wystepuje.


Wadliwą kamerę miałem i podobno mi ją wymienili na nową, ale nowa tylko ciut lepiej działa nawet po kalibracji, a błąd wciąż występuje.

Millerek napisał(a) napisał(a):
...nie rozumiesz [...] rozumienia tego działania....?
Tego nie rozumiem.

Millerek napisał(a) napisał(a):
Ps2, ale o co Tobie chodzi, pisząc "problemu nie eliminuje ", bo zaczynam się zastanawiać co jest dla Ciebie tym problemem...


To, że kamera paruje nawet przy użyciu owego przycisku (dzięki za wytłumaczenie, że taki mam).


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 9 gru 2018, 22:18 
Bywalec
Offline
Od: 17.02.2015
Posty: 361
Rok produkcji: 2018
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyDream
Region: wielkopolski
U mnie tez wymiana kamery w 100% problemu nie rozwiazała. Problemy zdarzały się co prawda rzadziej, ale były.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 12 gru 2018, 04:23 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 15.04.2015
Posty: 988
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: pomorski
A nie bierzecie pod uwagę tego, że jak auto stoi w chłodnym, siadamy do niego, nagrzewamy, nagrzewają się elementy to w pewnym momencie występuje coś takiego jak punkt rosy i występuje zaparowanie szkła/soczewki. To tak samo jak wynieść w zimę aparat z domu, jak pięknie zaparowywują soczewki, czy odwrotnie po powrocie do domu z zimna.
Tak samo mam w aucie. Jak stoi w garażu problem nie występuje (przynajmniej u mnie), jednak jak postoi na dworze, że wewnątrz mam tyle co na zewnątrz, nie obędzie się bez konieczności defogu jak już w kabinie się trochę nagrzeje.

_________________
Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie, po pewnym czasie zauważysz, że świni się to podoba.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 15 cze 2019, 22:36 
Wstydliwy
Offline
Od: 12.01.2019
Posty: 7
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: zagranica
Przeszukałem całe forum i nie znalazłem odpowiedzi na swoje pytanie. Czy ktoś z użytkowników mieszkających w UK ma w swojej Mazdzie automatyczne światła długie? Osobiście niby mam wersję najbogatszą Sport Nav, a jak porównuje wyposażenie samochodów z Polski to jestem zdziwiony. Żadna z Mazd wystawionych na aukcjach tego nie posiada. Może była za to dodatkowa opłata?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 16 cze 2019, 07:33 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 21.10.2015
Posty: 932
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: zagranica
Naprawdę przeszukałeś całe forum .... to dlaczego dałeś wpis tutaj ? Co to za wątek a właściwie o czym ?

.... tak żartując , Polska to biedny kraj i jak tutaj polak kupi mazdę to ..... podczas jazdy nocą żona biegnie przed autem i jak inne jedzie znad przeciwka to automatycznie zasłania światła :hihi: od taki automat

_________________
Nieważne kim chciałbyś być, ważne kim jesteś teraz

była GG kombi, GH hb a teraz jest GJ sedan :)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 16 cze 2019, 10:03 
Wstydliwy
Offline
Od: 12.01.2019
Posty: 7
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: zagranica
Żeby nie zakładać nowego tematu dodałem wpis w istniejącym już, dotyczącym tej funkcji. Co do żartu, nie wiem co ma on wspólnego z moim pytaniem :cool:


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 16 cze 2019, 10:24 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 21.10.2015
Posty: 932
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: zagranica
Czyli wiesz , że takie światła są a dalej pytasz ? :idea:
Żart jak żart nie każdy musi go rozumieć :wink:

_________________
Nieważne kim chciałbyś być, ważne kim jesteś teraz

była GG kombi, GH hb a teraz jest GJ sedan :)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 16 cze 2019, 12:02 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 07.11.2013
Posty: 1535
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: pomorski
Nawiązując do wątku głównego : odkąd zacząłem jeżdzić GJ a potem KE, używam AC (tryb ECO) bez wyłączania w zimie czy jesieni. Raz, jeden jedyny na początku , kiedy nie rozkminiłem jeszcze przycisków - taki mglisty komunikat mi się wyświetlił. Okazało się, że jadę w trybie auto klimy i to auto mi na obieg zamknięty przełączyło, wskutek czego po 3 godzinach jazdy w deszczu i śniegu szyby zaparowały.
Jak już zajarzyłem o co chodzi, to od tego czasu NIGDY nie mam problemów o którym stanowi temat.
Klima przecież to również osuszanie nadmuchiwanego powietrza - zdecydowanie ważne jest także regularne np co 6 miesiecy wymienianie filtra kabinowego. Taki filtr produkcji polskiej kosztuje 30-35 PLN a wymiana trwa 150 sekund w najgorszym przypadku .


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 16 cze 2019, 13:04 
Wstydliwy
Offline
Od: 12.01.2019
Posty: 7
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: zagranica
PIOTR- Mistrz w nabijaniu postów. Jeżeli posiadasz taki samochód to nie wystarczy tylko potwierdzić i jeżeli wiesz z czego to wynika, po prostu wyjaśnić? Chyba, że nie rozumiesz pytania.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 16 cze 2019, 14:46 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 21.10.2015
Posty: 932
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: zagranica
Andy97 pozwolisz , że jako mistrz nabijania postów napisze jeszcze jeden ..... :rozejm:
System HBC jak się nie mylę to był dostępny dla każdej wersji a ALH dla aut ze światłami led matrycowymi , czyli automatyczne światła są w każdej wersji z wyjątkiem podstawowej skaymotion , proszę mnie poprawić jak się mylę.

15 czerwca 2019, o 23:36 Andy97 napisał(a):
... Osobiście niby mam wersję najbogatszą Sport Nav ...


Najwyższa dla 2.0 ? bo jeszcze jest wersja GT Sport Nav

_________________
Nieważne kim chciałbyś być, ważne kim jesteś teraz

była GG kombi, GH hb a teraz jest GJ sedan :)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 16 cze 2019, 15:51 
Wstydliwy
Offline
Od: 12.01.2019
Posty: 7
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: zagranica
W UK najbogatsza wersja to sport nav i dodatkowo można dokupić safety pack, który prawdopodobnie nie zawiera HBC. Dlatego mnie to dziwi, bo mam ledowe światła z przodu ale tylko z funkcją adapcyjną (skręcanie soczewki wraz z ruchem kierownicy) a HBC brak. Dlatego dobrze mówisz, auta oferowane w Polsce mają ledy z przodu i HBC oprócz podstawowej wersji. Może jest szansa jakoś to zaprogramować?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 17 cze 2019, 08:24 
Wtajemniczony
Offline
Od: 15.04.2018
Posty: 172
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Andy97 napisał(a):
Przeszukałem całe forum i nie znalazłem odpowiedzi na swoje pytanie. Czy ktoś z użytkowników mieszkających w UK ma w swojej Mazdzie automatyczne światła długie? Osobiście niby mam wersję najbogatszą Sport Nav, a jak porównuje wyposażenie samochodów z Polski to jestem zdziwiony. Żadna z Mazd wystawionych na aukcjach tego nie posiada. Może była za to dodatkowa opłata?


Tak, ja. Wersja Sport Nav, rocznik 2015 czyli pierwszy polift.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 14 sie 2019, 14:04 
Wstydliwy
Offline
Od: 14.08.2019
Posty: 10
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: mazowiecki
Witam,

Koledzy mam taki problem.

W lewej lampie z przodu w (LED), kiedy mignę długimi działają obydwa ale za chwilę pojawią się błąd (pomarańczowa żarówka) i lewy drogowy LED już nie działa. Serwis krzyczy od razu wymiana całej lampy 6000zł z robocizną - dla mnie chory koszt. Gwarancja 5 letnia oczywiście tego nie obejmuje. Jak przytrzymuje dźwignię pająka od uruchamiania długich to oba działają cały czas, do czasu jak ją zwolnię to za parę chwil wskakuje znów błąd. Tak samo jak włączę w nocy długie w tryb auto - jak zobaczy auto z przodu i je zgasi, potem zapali, zgasi to znowu za chwilę mam błąd i lewy drogowy LED nie działa.

Ktoś zna może przyczynę i jakieś rozwiązanie?


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 120 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Zbyk i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Samochody używane

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.