Teraz jest Wt, 14 sie 2018, 09:27

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pn, 27 mar 2017, 09:54 
Wstydliwy
Offline
Od: 29.10.2016
Posty: 6
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Mam problem w Mazda 6 2013, 2.5 benzyna. Zdarza mi się, że przez jakiś czas nie działa mi automatyczne opuszczanie/podnoszenie szyb. Wcześniej miałem problem z jedną szyba kierowcy, ostatnio przez kilka dni nie działało mi to we wszystkich szybach a teraz znowu działa.

Opuszczenie/podnoszenie jak trzymam przycisk działa, mimo mocniejszego docisku nie wchodzi w tryb auto. Nie jest to chyba kwestia bezpiecznika, bo jakby przestało działać to by nie działało.

Co to może być?

Pozdrawiam,


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 27 mar 2017, 11:55 
Prawie fanatyk
Offline
Od: 01.11.2013
Posty: 2005
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: mazowiecki
Kuźwa! Kończy się gwarancja i zaczynają się kolejne kłopoty z elektryką/elektroniką.

_________________
Nie odkładaj do jutra tego, co możesz zrobić pojutrze!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 27 mar 2017, 12:11 
Wstydliwy
Offline
Od: 29.10.2016
Posty: 6
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Jednak nie jest tak, zle.
Jakby ktos bym zainteresowany rozwiazanie udalo mi sie znalezc.

Jak sie okazalo dzieje sie tak za kazdym razem jak jest odpiety akumulator.
Po wypieciu akumulatora trzeba jednorazowo zaprogramowac/skalibrowac wszystkie szyby, czyli po uruchomieniu slinika zjechac maksymalnie w dol pozniej w gore i przytrzymac jeszcze 2,3 sekundy (i tak dla kazdej szyby).


 Zobacz profil  
Cytuj  

administrator
PostNapisane: Pn, 27 mar 2017, 12:34 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 17.08.2014
Posty: 636
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: warmińsko-mazurski
Albo po odpięciu paneli sterujących w drzwiach (odpinałem podczas wygłuszania) - też trzeba programować.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 6 maja 2017, 20:39 
Nowicjusz
Offline
Od: 21.09.2016
Posty: 55
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
Nie wiem czy to dobry wątek, ale czy da sie ustawic szyby i szyberdach tak aby można było przewietrzać kabinę, w innych autach np: mercedes, audi dało sie poprzez trzymanie przycisku zamkniecia otworzyc wszystkie szybyby i szyberdach, i analogicznie trzymanie przycisku zamknij wywoływało zamknięcie wszystkich ''otworów''. Zakładam, że to oczywista opcja tylko nie potrafie jej uruchomić w znany mi sposob, macie jakieś doświadczenia?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 6 maja 2017, 20:52 
Avatar użytkownika
Świeżak
Offline
Od: 20.04.2016
Posty: 30
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: śląski
Niestety w Twoim modelu nie da się, pytałem i ASO, też mi tego brakuje, w poprzedniej GY miałem i była to bardzo dobra sprawa, przewietrzone szybko auto, a teraz im nowsze więcej elektroniki, a takiej prostej rzeczy nie zrobili szok !

_________________
Pozdrawiam :wink: Krzysztof
Mazda 6 GL / SOUL RED 41V


Ostatnio edytowano So, 6 maja 2017, 22:11 przez Huncwot, łącznie edytowano 1 raz
Nie cytujemy poprzedniego postu (regulamin, pkt 5.6).


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 6 maja 2017, 21:02 
Nowicjusz
Offline
Od: 21.09.2016
Posty: 55
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
To mnie pocieszyłeś... <%>


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 8 maja 2017, 09:32 
Avatar użytkownika
Wtajemniczony
Offline
Od: 23.03.2015
Posty: 236
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: dolnośląski
szyberdach mozna zamknac tylko na pracujacym silniku :(
juz nie zapominam zamknac przed wylaczeniem


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 3 lip 2017, 23:19 
Avatar użytkownika
Firma
Offline
Od: 02.01.2014
Posty: 39
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
pido12 napisał(a):
Jednak nie jest tak, zle.
Jakby ktos bym zainteresowany rozwiazanie udalo mi sie znalezc.

Jak sie okazalo dzieje sie tak za kazdym razem jak jest odpiety akumulator.
Po wypieciu akumulatora trzeba jednorazowo zaprogramowac/skalibrowac wszystkie szyby, czyli po uruchomieniu slinika zjechac maksymalnie w dol pozniej w gore i przytrzymac jeszcze 2,3 sekundy (i tak dla kazdej szyby).
<spoko>

_________________
Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 10 kwi 2018, 19:48 
Avatar użytkownika
Świeżak
Offline
Od: 20.04.2016
Posty: 30
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: śląski
koledzy istnieje możliwość opuszczania i podnoszenia szyb z pilota wystarczy kupić ten poniższy moduł z aliexpress i po problemie, kostki są w zestawie starczy podpiąć i będzie ok. Ja mam zamówione zrobię zdjęcia, ale w sumie już są na YT filmiki.

https://pl.aliexpress.com/item/x-start- ... a35e&tpp=1

_________________
Pozdrawiam :wink: Krzysztof
Mazda 6 GL / SOUL RED 41V


 Zobacz profil  
Cytuj  

administrator
PostNapisane: Wt, 10 kwi 2018, 19:57 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 20.05.2013
Posty: 7113
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: dolnośląski
Kristoph17 jak sprawę ogarniesz prosimy o fotorelację. :)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 10 kwi 2018, 22:57 
Avatar użytkownika
Wtajemniczony
Offline
Od: 04.01.2015
Posty: 227
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: podkarpacki
@Kristoph17 niestety muszę Cię zmartwić.Przerobiłem już 2 takie moduły z aliexpress i żaden nie działał ( na filmach z youtuba moje też działały ).Kontaktowałem się z chińczykami,ale nie byli w stanie mi pomóc żeby zadziałały.Ale moje były tańsze.Może Twój zadziała.Trzymam kciuki

_________________
Mazda 6 2015 FL Kombi SkyPassion 2.0 Pb MT kolor Sonic Silver


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 24 lip 2018, 21:33 
Avatar użytkownika
Wtajemniczony
Offline
Od: 20.01.2013
Posty: 161
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: zagranica
i jak z szybkami temacik ucichł.
Wiadomo cos na ten temat.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 12 sie 2018, 19:39 
Świeżak
Offline
Od: 26.12.2017
Posty: 25
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: zachodniopomorski
W GY i w GH mialem otwieranie/domykanie szyb z kluczyka... Czy w GJ-tce tez jest?? Probowalem aby przewietrzyc auto i dupa, nie dziala jakos.. Nie mam keyless...


 Zobacz profil  
Cytuj  

administrator
PostNapisane: N, 12 sie 2018, 19:56 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 20.05.2013
Posty: 7113
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: dolnośląski
adas nie szukaj bo nie ma tej funkcji w GJ/GL.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.