Teraz jest Pt, 29 maja 2020, 14:55

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: So, 8 gru 2018, 21:19 
Stały bywalec
Offline
Od: 30.06.2017
Posty: 604
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Ad 1 - najprawdopodobniej słaba bateria w "pestce" immobilisera. Wymień baterię.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 31 mar 2019, 23:07 
Wstydliwy
Offline
Od: 10.12.2018
Posty: 13
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: podlaski
Witam mam problem z jedną z "pastylek" mianowicie bardzo szybko się rozładowuje (nowa bateria duracell i panasonic wytrzymała może 2 tyg jak nie mniej) . Druga jest w porządku nie wiem co z tym faktem zrobić , może pojawia się jakieś zwarcie. Mam jeszcze jedno pytanie gdzie jest przycisk którym można wyłączyć immo(wprowadzić w tryb serwisowy) po wpisaniu kodu bo nie mogę go znaleźć a powinien być.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 1 kwi 2019, 12:21 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 12.06.2017
Posty: 679
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Zadzwoń do sprzedającego. To indywidualna sprawa sprzedawcy gdzie montuje przycisk.

_________________
Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 2 kwi 2019, 11:14 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 13.10.2014
Posty: 508
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: podlaski
31 marca 2019, o 23:07 Aravekas napisał(a):
Mam jeszcze jedno pytanie gdzie jest przycisk którym można wyłączyć immo(wprowadzić w tryb serwisowy) po wpisaniu kodu bo nie mogę go znaleźć a powinien być.

Ten przycisk jak i cała centralka powinna być w każdym aucie w innym miejscu, zastanów się, forum może czytać każdy, a Ty piszesz o umiejscowieniu centralki dodatkowego immobilizera w swoim samochodzie.
Ludzie ruszcie czasami głową.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 2 kwi 2019, 11:32 
Wstydliwy
Offline
Od: 10.12.2018
Posty: 13
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: podlaski
Nie chcę podawać nie pytałem się przecież gdzie jest centralka bo nie jest mi to do niczego potrzebne , po prostu zastanawiałem się gdzie jest przycisk bo mam problemy z pastylką i dobrze wiedzieć gdzie coś się znajduje , lecz jeżeli była to kwestia indywidualna to pozostaje mi tylko bardzo dokładnie przeszukać całe auto.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 16 lip 2019, 08:26 
Wstydliwy
Offline
Od: 09.08.2018
Posty: 10
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: małopolski
Witam

Forum przeszukane i odpowiedzi nie znalazłem

Dziś drugi raz z rzędu w tej samej lokalizacji nie udało się odpalić Mojej M6 wyposażonej w immobilizer Mety. Po zaparkowaniu i powrocie do auta po ok 10 min kilkanaście prób odpalenia samochodu. Na desce wyświetlał się błąd z kłódką na samochodzie koloru czerwonego.

Poszedłem po drugi komplet kluczyków, drugą pestkę. Potem telefon do serwisu i odłączenie akumulatora na 10 min .
dalej nic . Mazda odmówiła

Laweta przyjechała i M6 pojechało

Ktoś posiada jakieś podobne doświadczenia z tym immobilizerem Mety ? Podobne zachowanie ?

Mnie zaciekawił fakt że poprzednio gdy bylem w tej samej lokalizacji też był problem z odpaleniem auta. Sieci wysokich i średnich napięć brak w okolicy.

Pozdrawiam
Piotr

-- Dodano: 16 lipca 2019, o 09:26 --

Czy do pestek z Meta System serwis daje również taki czarny Pendrive ??


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


Ostatnio edytowano Wt, 16 lip 2019, 07:59 przez tombien, łącznie edytowano 1 raz
Połączono z istniejącym tematem.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 16 lip 2019, 08:34 
Nałogowiec
Offline
Od: 10.07.2016
Posty: 1289
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
1. Daje
2. Bateria padła? Wciskałeś przycisk na pastylce? Czasami pojedyncze wciśnięcie nie pomaga, trzeba przytrzymać dłużej, przytrzymać i po 2-5 sekundach odpalać mając jednocześnie wciśnięty przycisk na pastylce. Zawsze można też próbować przytrzymać (jeżeli nie miga dioda) 20 s i wykonać procedurę automatycznego czuwania i rozbrajania.

_________________
Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 16 lip 2019, 15:19 
Wstydliwy
Offline
Od: 09.08.2018
Posty: 10
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: małopolski
Najlepsze że wzięła go laweta i pod salonem odpalił ..... od strzała

czekam na diagnozę

Nie to nie bateria


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 30 lip 2019, 01:52 
Avatar użytkownika
Wstydliwy
Offline
Od: 27.07.2019
Posty: 2
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
to już zgłupiałem od tych komentarzy ta dioda na desce ma migac cały czas nawet na zamknietym samochodzie??
???

_________________
Pablo mazda polska


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Śr, 1 sty 2020, 16:16 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 20.01.2013
Posty: 279
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: opolski
Witam Z czytałem taki błąd.
I jak koledzy radzicie bateria do wymiany.?
W kluczyku czy gdzie?
Obrazek

Wysłane z mojego SM-J415FN przy użyciu Tapatalka


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 1 sty 2020, 16:56 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 05.12.2013
Posty: 6346
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
Pipczy po wejściu do samochodu?
Jeśli nie to bateria pilota w kluczyku do wymiany.

_________________
...były; BA B3, GE RFCX, GE F5, GF RF2A, BK Z6, GY RF5C, GH RF7J... No i jest GL PE. Wszystkie to Mazdy? Niemożliwe...
In God we trust, all others must bring data.
P-D-C-A, Kejzen, 8D? The future is yesterday.


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Śr, 1 sty 2020, 18:46 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 20.01.2013
Posty: 279
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: opolski
Parę razy słyszałem jakieś sporadyczne pipniecie Ale nie szukałem skąd i w jakich okolicznościach. Nawet raz żony zapytałem A co to Tak pikneło ale nie namierzylem .

Wysłane z mojego SM-J415FN przy użyciu Tapatalka


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 1 sty 2020, 18:50 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 05.12.2013
Posty: 6346
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
Nadajnik PADS i błąd B13D3 wskazuje na słabe napięcie bateri w pilocie.
Kupujesz i wymienisz sam i nic więcej nie robisz.
Wyjmujesz starą, wkładasz nową, i tyle.

Dla potwierdzenia, skasuj obecny błąd, zacznij używać drugiego kluczyka/pilota i sprawdź czy błąd powróci. Chyba że w drugim pilocie bateria też będzie słaba.

Słaba bateria wg mazdy to napięcie już poniżej 3V

_________________
...były; BA B3, GE RFCX, GE F5, GF RF2A, BK Z6, GY RF5C, GH RF7J... No i jest GL PE. Wszystkie to Mazdy? Niemożliwe...
In God we trust, all others must bring data.
P-D-C-A, Kejzen, 8D? The future is yesterday.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 23 maja 2020, 19:36 
Nowicjusz
Offline
Od: 03.01.2019
Posty: 39
Rok produkcji: 2018
Generacja: III
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
nie działa mi się jeden pastylka immobilaizera, auto z 2018,
bateria wymieniona, czy taka rzecz jest na gwarancji?
czy jest możliwość dokupienia w aso i zakodowania?


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.