Teraz jest Śr, 12 sie 2020, 14:12

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 326 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Śr, 27 lis 2019, 10:34 
Świeżak
Offline
Od: 20.06.2019
Posty: 34
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Witam,
W sprawie sciszania do zera pojawia die jakby spiecie w glosnikach, ;p

Mialem to samo,

Przy kostce ktora przypinasz do auta-obok Nike jest taka Mala BIALA- rozepnij ja I wszystko zalatwione, koniec a trzaskiem w glosniku podczas sciszania do zera.

-- Dodano: 27 listopada 2019, o 10:33 --

To link w sprawie tego trzasku w glosnikach podczas sciszania,
Tu kostka jest czarna, ja mam białą.

Tylko ją rozlącz I po sprawie


https://image.pushauction.com/0/0/dce50 ... 93aaa3.png

-- Dodano: 27 listopada 2019, o 10:34 --

To zaznaczone w czerwonym kòlku

Tylko ją rozlącz I po sprawie


https://image.pushauction.com/0/0/dce50 ... 93aaa3.png[/quote]


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 27 lis 2019, 11:12 
Wstydliwy
Offline
Od: 29.09.2019
Posty: 6
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: łódzki
Dziękuje. Wieczorem spróbuje.
Jeszcze jedna taka rzecz, wcześniej ze starą jednostką NB1 miałem sparowany telefon, powiązanie w telefonie wykasowałem, ale moduł z mazdy cały czas uparcie chce się łączyć z telefonem. Pytanie, czy można jakoś odłączyć rodzimy bluetooth, jeżeli tak to gdzie go znajdę, czy jednak będę musiał podłączyć NB1 i wtedy usunąć powiązanie z telefonem?


Ostatnio edytowano Śr, 27 lis 2019, 21:47 przez popielasty, łącznie edytowano 1 raz
Nie cytujemy poprzedniego postu (regulamin, pkt 5.6).


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 27 lis 2019, 11:50 
Świeżak
Offline
Od: 20.06.2019
Posty: 34
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Dziękuje. Wieczorem spróbuje.
Jeszcze jedna taka rzecz, wcześniej ze starą jednostką NB1 miałem sparowany telefon, powiązanie w telefonie wykasowałem, ale moduł z mazdy cały czas uparcie chce się łączyć z telefonem. Pytanie, czy można jakoś odłączyć rodzimy bluetooth, jeżeli tak to gdzie go znajdę, czy jednak będę musiał podłączyć NB1 i wtedy usunąć powiązanie z telefonem?[/quote]


Dokladnie,
To samo mialem,

Musisz podlaczyc Stare radio I z radia w ustawieniach gdzie jest bluetooth usunąc wszystkie telefony Jakie byly dodane - zapamietane, I po klopocie


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 27 lis 2019, 12:19 
Wstydliwy
Offline
Od: 29.09.2019
Posty: 6
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: łódzki
Dokladnie,
To samo mialem,

Musisz podlaczyc Stare radio I z radia w ustawieniach gdzie jest bluetooth usunąc wszystkie telefony Jakie byly dodane - zapamietane, I po klopocie[/quote]


<spoko> <spoko> <spoko>
I jeszcze jedno pytanie, USB w podłokietniku daje tylko zasilanie, nie odczytuje pendriva. Pozostałe dwa bez problemu. Tak ma być?


Ostatnio edytowano Śr, 27 lis 2019, 21:47 przez popielasty, łącznie edytowano 1 raz
Nie cytujemy poprzedniego postu (regulamin, pkt 5.6).


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 27 lis 2019, 12:51 
Świeżak
Offline
Od: 20.06.2019
Posty: 34
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Tak zgadza sie,

Ja zamontowalem ten pomiedzy usb a zapalniczka ,wytnij dziure I troche super glue.
Kabel puscilem w tunelu, jak zepniesz wtyczki uzyj tasmy zeby sie nie rozlaczyly


£3.35 14%OFF | 1m/3.3ft Single Port USB3.0 A Male to USB3.0 A Female Car Flush Mount Cable To Female Extension Cable Car Accessories USB New
https://s.click.aliexpress.com/e/OP2hXhP3z


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 27 lis 2019, 13:41 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 28.10.2013
Posty: 63
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: zagranica
Jesli chodzi o parowanie z originalnym modulem BT to wystarczy jak wypniesz dwie kostki wlasnie z tego modulu - jest on powyzej schowka od strony pasazera, jak otworzysz schowek to spokojnie siegniesz reka.

A co do USB w podlokietniku to ja rozebralem srodkowa konsole i wyjalem originalne zlacze USB, przeciagnalem 'przedluzacz' USB i podkleilem koncowke klejem na goraca. Z AUX nie korzystam wiec zostala dziurka na mini jack, ale jakbym chcial to moglbym jakas przedluzke pociagnac od radia. Telefon teraz ciagle podpinam wlasnie do USB w podlokietniku i dodatkowo zakupilem apke Headunit Reloaded i moge sie cieszyc pelnosprawnym Android Auto.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 27 lis 2019, 18:03 
Wstydliwy
Offline
Od: 29.09.2019
Posty: 6
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: łódzki
Dzięki, odłączyłem.
Co do moich tematów:
1. Nie działają przyciski przy joysticku, a dokładnie przycisk AUDIO oraz SETUP. - zrobione, faktycznie w ustawieniach gdzie się wchodzi z hasłem zmieniłem w ustawieniach na Can kay i potem można programować przyciski, to samo z punktem 2.
2. Joystick działa tylko w górę i w dół np. zmiana piosenki, następna stacja radia. W lewo-prawo już nie działa – czytałem że ponoć ma możliwość np. przewijania piosenek
3. Duża wizualizacja parkowania – pokazuje tylko czujniki przednie – można coś z tym zrobić, żeby były również tylne? - tu bez zmian
4. Przy wyciszaniu głośności do zera pojawia się głośny taki „pstryk” - zrobione, dzięki krzemionki1
5. Czy klikając przyciski np. na kierownicy lub na ekranie powinny być dźwięk klikania – u mnie cisza -nadal brak dźwięku, przy klikaniu


Ostatnio edytowano Śr, 27 lis 2019, 21:47 przez popielasty, łącznie edytowano 1 raz
Nie cytujemy poprzedniego postu (regulamin, pkt 5.6).


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Śr, 27 lis 2019, 21:46 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 15.07.2017
Posty: 1464
Rok produkcji: 2014
Generacja: Nie mam M6
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Nestoranto, zapoznaj się z regulaminem. Nie cytujemy poprzedniego postu.

_________________
Mazda CX-5 2.2 AT SkyActiv-D AWD, SkyPassion, 2014r, przebieg ~240000km. <pucu>


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 1 gru 2019, 14:00 
Wstydliwy
Offline
Od: 29.09.2019
Posty: 6
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: łódzki
Przepraszam, na przyszłość uwzględnię.
Co do moich tematów.
Problem z brakiem dźwiękiem przy naciskaniu klawisz teoretycznie rozwiązałem. Zrobiłem to w następujący sposób: o ile w poprzednich postach Koledzy doradzali odłączyć czarną wtyczkę, żeby nie było pstrykania przy wyciszaniu, to teraz odłączyłem kable Cinche a podłączyłem tą czarną wtyczkę. I o dziwą dźwięk się pojawił :). Pojawił się prawda, delikatny inny problem, jak nic nie gra w to słychać dość wyraźny szum w głośnikach oraz jakby pojawiające się zakłócenia. Jest to jakoś do rozwiązania?
Z góry dziękuje.

-

P.S. Takie jeszcze pytanie, jak sprawdzić czy mam zamontowany wzmacniacz czy nie? Gdzie on może być zamontowany? System mam BOSE.


 Zobacz profil  
Cytuj  

administrator
PostNapisane: N, 1 gru 2019, 17:26 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 20.05.2013
Posty: 8081
Rok produkcji: 2018
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: dolnośląski
1 grudnia 2019, o 14:00 Nestoranto napisał(a):
Gdzie on może być zamontowany? System mam BOSE.

Wzmacniacz jest zamontowany tuż nad nogami pasażera z przodu na słupku A pod schowkiem.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 1 gru 2019, 18:30 
Świeżak
Offline
Od: 20.06.2019
Posty: 34
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Jak dobrze pamietam ja tez tak robilem.
Szum jest dlatego ze rozlaczyles czincze. I chyba jest tez troche glosniej jak gra muza.
Czy zauwazyles przy rozpietych czinczach ze volume jak jest na 1ynce to jest glosniej niz wczesniej?

I chyba jak rozmawiasz przez telefon to srodkowy glosnik gra- ale tego dokladnie nie pamietam.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 1 gru 2019, 21:14 
Wstydliwy
Offline
Od: 29.09.2019
Posty: 6
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: łódzki
Chyba faktycznie tak, przy podłączeniu przez samą czarną kostkę przy tym samym ustawieniu głośności gra głośniej. Minus prawda taki że słychać bardzo mocno szum i jakieś zakłócenia, szczególnie jak nic nie nadaje. Więc pozostawiłem podłączenie cinche i chyba takie powinno być jak jest wzmacniacz BOSE(chyba że się mylę, to proszę wyprowadzić mnie z błędu). Przy podłączanym cinch kolejny, minus to brak tak zwanego beep przy naciskaniu na ekran lub przyciski (pisałem o tym problemie wyżej), chociaż podejrzewam, że można to rozwiązać pewnie łącząc jakieś kabelki z tej czarnej kostki. Na razie napisałem do chińczyka, no i właśnie mnie pytał czy mam wzmacniacz oryginalny, więc czekam na odpowiedź. Aczkolwiek jakoś zbytnio nie zależy mi na tym beep.
Bardziej mnie nurtuje, brak tylnych czujników na tej większej wizualizacji samochodzika, przednie są a tylnych nie ma. :idea: :idea: :idea:
Co do centralnego głośnika to jakoś nie zwróciłem uwagi, ale dotychczas może z dwa razy tylko rozmawiałem.

P. S. Jak razem są połączone kostka i cinche to przy wiciszaniu do zera, słychać mocne pstryknięcie. Dlatego odłączyłem tą czarną kostke. Tak jak doradzali w postach powyżej


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 27 gru 2019, 19:19 
Wstydliwy
Offline
Od: 27.12.2019
Posty: 1
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: lubelski
Instalował może ktoś takie radio??

https://pl.aliexpress.com/item/32960396 ... 0b899b0dd0


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 3 sty 2020, 14:50 
Avatar użytkownika
Świeżak
Offline
Od: 23.04.2015
Posty: 21
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Do samochodu z BOSE potrzebny canbus czy nie?


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 3 sty 2020, 15:01 
Avatar użytkownika
Nowicjusz
Offline
Od: 11.11.2018
Posty: 59
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: zachodniopomorski
86kostek napisał(a):
Instalował może ktoś takie radio??

https://pl.aliexpress.com/item/32960396 ... 0b899b0dd0
Jak na ali zamawiasz to ze sklepu DASAITA. Porządne jednostki i pełna pomoc w konfiguracji itp,

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 4 sty 2020, 17:05 
Nowicjusz
Offline
Od: 03.01.2019
Posty: 43
Rok produkcji: 2018
Generacja: III
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
Instalacja jest w miarę prosta, dobrze od razu dokupić sobie kamerę cofania jeśli akurat niema w aucie, tunel w miarę prosto się rozkręca, tak samo jak wyjęcie starego radia, trochę tylko pracy przy przełożeniu przycisku uruchamiania, po za tym trzeba rządać kod dostępu do ustawień radia, jak logo itp. ekran dotykowy działa w czasie jazdy, jedynie pokrętło w konsoli środkowej nie spełnia swojej funkcji jako poruszania się po ikonach.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 9 sty 2020, 21:22 
Wtajemniczony
Offline
Od: 16.04.2016
Posty: 221
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Panowie chciałbym wam cos powiedziec. Dostalismy sample radyjek do mazdy poliftowej GL 2016+. Radyjka te beda na androidzie i beda rowniez wspierac fabryczny system( Bedzie możliwość przełaczania systemów. Oba bedą działały równocześnie) Wiecej info niebawem.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 9 sty 2020, 22:39 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 20.12.2014
Posty: 102
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: małopolski
Może będą pasować też po pierwszym FL??

_________________
Jest: Mazda 6 2015 FL Kombi SkyPassion 2.2 SKYACTIV-D 175 KM AT AWD SOUL RED 99 000
Była: Mazda 6 2010 FL SportKombi 2.2 MRZ-CD 180 KM MT


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 12 sty 2020, 23:31 
Wtajemniczony
Offline
Od: 16.04.2016
Posty: 221
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
darehPotwierdzone info. Beda pasowac do pierwszego liftu


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 13 sty 2020, 10:30 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 20.12.2014
Posty: 102
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: małopolski
a kiedy bedą?
może masz juz jakiś więcej informacji technicznych?

_________________
Jest: Mazda 6 2015 FL Kombi SkyPassion 2.2 SKYACTIV-D 175 KM AT AWD SOUL RED 99 000
Była: Mazda 6 2010 FL SportKombi 2.2 MRZ-CD 180 KM MT


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 22 sty 2020, 20:09 
Wtajemniczony
Offline
Od: 16.04.2016
Posty: 221
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
dareh narazie swietuja w chinach swoj nowy rok. oferta bedzie po 1 lutego gdy wroca do pracy wtedy tez maja ukazac sie nowosci.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 14 kwi 2020, 21:35 
Wstydliwy
Offline
Od: 10.05.2019
Posty: 2
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Witajcie,
Wiadomo już coś o tych nowych stacjach?
Jaką stację obecnie polecicie do GJ 2015 (przed 1 liftem)? Zależy mi żeby działała oryginalna kamera i czujniki. Po przeczytaniu ostatnich postów widzę, że najczęściej stawiacie na DASAITA.
Czy te stacje można sobie dowolnie customować i podnosić wersje androida?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 26 maja 2020, 20:52 
Wstydliwy
Offline
Od: 03.05.2020
Posty: 2
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: pomorski
witam zakupiłem nową stacje i podłączyłem ją do auta działa wszystko tylko jest problem z systemem i stop nie działa i na desce piszę że niepodłączona jak gaszę auto naciskam przycisk i auto gaśnie z opóźnieniem co zrobiłem nie tak

-- Dodano: 26 maja 2020, o 20:52 --

]


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 27 maja 2020, 12:53 
Wtajemniczony
Offline
Od: 16.04.2016
Posty: 221
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Dzisiaj ukazała się wersja pod mazdy 2015+. Bedzie obsługiwać 2 systemy. MZD i Android. Czekam na sampla i nie długo podziele się wrażeniami.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 28 maja 2020, 07:20 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 11.07.2017
Posty: 68
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: kujawsko-pomorski
Czesc
Mam w planie dołożyć głośnik z tyłu (pewnie w bagażniku).
Oczywiście zrobiona będzie dodatkowa instalacje. Przewód zasilający 25mm2 do wzmacniacza zabezpieczony bezpiecznikiem prosto z akumulatora, Sterowanie na oryginalnym radio mazdy , przez konwerter.
Moje pytanie brzmi jak ma się to do gwarancji na samochód. Auto kupione 07.2017 (dokupiona gwarancja na 5 lat)
Czy ja ją stracę całkowicie i bezpowrotnie?
Przypomnę tylko że ja nie robię tego na istniejącej instalacji tylko zrobią będzie nowa. W profesjonalnym zakładzie zajmującym się takimi rzeczami.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 30 maja 2020, 00:42 
Nałogowiec
Offline
Od: 16.10.2016
Posty: 1073
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: wielkopolski
Teoretycznie w przypadku roszczeń gwarancyjnych powinni wykazać związek Twojej przeróbki z wystąpieniem usterki, tylko niestety może się okazać, że będziesz ich do przedstawienia tego związku musiał zmusić przed sądem bo to w zależności od humoru mogą sami zobaczyć, że tego związku nie ma albo go szukać w najbardziej absurdalny sposób.

_________________
Pozdrawiam,
Jordan
https://skyisthelimit.aero


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 326 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.