Teraz jest Pn, 9 gru 2019, 13:36

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 312 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pt, 20 wrz 2019, 11:32 
Avatar użytkownika
Nowicjusz
Offline
Od: 11.11.2018
Posty: 51
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: zachodniopomorski
krzemionki1 napisał(a):
A probowales podlaczyc oryginalny mikrofon ? Moze jest jakas przejsciowka?

Bluetooth w podlokietniku podlaczyles- gdzie wpiales przejsciowka? Do oryginalnego bluetooth mazdy, I prosto do radia ?
Próbowałem i nawet pisałem do chinczyka z zapytaniem odpisał mi ze nie ma możliwości podłączenia ori mikrofonu, ale dla mnie to nie robi żadnego problemu ladnie ulokowalem mikrofon przy kierownicy, jest praktycznie nie widoczny. Bluetooth ma stacja wbudowany własny bt 4.0 albo 4.2 więc jest dużo lepszy i dużo szybszy niż w NB1. Sprawa z USB wygląda tak że do stacji dostajesz 2 gniazda USB i teraz albo sobie wypuszczasz dwa gniazda w schowek albo robisz tak jak ja i puszczasz jeden w schowek a jeden przejściówka podlaczasz pod ori w podłokietniku, ale niestety pendrive z muzyka działa tylko w schowku, tym w podłokietniku można tylko ladowac telefon i podłączyć android auto, nie czyta pen drive.

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 20 wrz 2019, 11:44 
Avatar użytkownika
Nowicjusz
Offline
Od: 11.11.2018
Posty: 51
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: zachodniopomorski
Powiem wam że jestem naprawdę zadowolony z zakupu. Jak dla mnie NB1 była poprostu bez użyteczna, muzyka na USB co włączenie auta uruchamiala się na nowo to nie słuchałem wogole na USB, nawigacja to była jakas porażka i żenada to nawet jej nie uruchamialem, jedyne co w NB1 używałem to muzyka z bluetooth ale oczywiście też nie było rewelacji bo dźwięk był dużo opóźniony. A tutaj mam wszystko czego potrzebuje, każda nawigację z aktualnymi korkami, szybki bluetooth który teraz mi nawet nie jest potrzebny bo mam Spotify czy youtube w stacji Jak dla mnie jest rewelacja, dodam że póki co jeszcze ani razu nic mi się nie zawiesiło, bo tego obawiałem się najbardziej że będzie zamulony android czy zwiechy jakieś, a tutaj naprawdę pozytywne zaskoczenie i do tego ten design duży przejrzysty ekran + dodana przez chinczyka ladna czarna błyszcząca ramka która dodaje swojego uroku.

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 20 wrz 2019, 11:51 
Avatar użytkownika
Nowicjusz
Offline
Od: 11.11.2018
Posty: 51
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: zachodniopomorski
Jedynym minusem tej stacji jak dla mnie jest to ze przyciski od głośniej / ciszej są dotykowe i małe i podczas jazdy czasami klikne np powrót do menu zamiast ciszej, ale to kwestia przyzwyczajenia Pierwszego dnia było to troche denerwujące, teraz już raczej mi się to nie zdarza więcej obsługuje z kierownicy.

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka


Ostatnio edytowano Pt, 20 wrz 2019, 11:52 przez jabco14, łącznie edytowano 1 raz

 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 20 wrz 2019, 11:51 
Świeżak
Offline
Od: 20.06.2019
Posty: 28
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Mozesz podeslac gdzie sa te ustawienia aby przypisac guzik Setup ?
A masz moze wrazenie jakby wydobywal sie znamionowy szum z glosnikow ?

Dzieki


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 20 wrz 2019, 11:55 
Avatar użytkownika
Nowicjusz
Offline
Od: 11.11.2018
Posty: 51
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: zachodniopomorski
krzemionki1 napisał(a):
Mozesz podeslac gdzie sa te ustawienia aby przypisac guzik Setup ?
A masz moze wrazenie jakby wydobywal sie znamionowy szum z glosnikow ?

Dzieki
Jak będę w aucie to zerknę w ustawienia. Nie nie mam żadnego szumu w głośnikach, sprawdź czy przypadkiem podczas podłączenia którys z przewodów Chinch nie dotyka masy, bo jak montowalem to zostawiłem chinche luzem i któryś dotykał stacji wydaje mi się że ten od sub woofera i one robią delikatne przestery, ja sobie je ładnie wszystkie zapezpieczylem.

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 20 wrz 2019, 12:01 
Świeżak
Offline
Od: 20.06.2019
Posty: 28
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
A jak odzywasz YouTube to laczysz sie z telefonem mam ba mysli ?

Dzieki za poprzednie informacje . Ja podlanczam jutro swoja, narazie podpinalem czy wszystko gra na szybko, mam manuala, a kamerka cofania I u mnie dziala bez zazutow. Dokupilem jeszcze antena do DAB I jak dobrze pojdzie jutro wszystko powinno dzialac


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 20 wrz 2019, 12:07 
Avatar użytkownika
Nowicjusz
Offline
Od: 11.11.2018
Posty: 51
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: zachodniopomorski
Jak odpalam YouTube to albo sobie udostępniam internet z telefonu albo podlaczam palucha z internetem w USB. Zamówiłeś tą samą jednostkę co ja? Bo w starszych wersjach w manualu podobno nie wyświetlało wizualizacji czujników z przodu. Najlepiej zamawiać od tego sprzedawcy co wysłałem DASAITA, najlepsze jednostki i na wszystko Ci chinczyk odpowie, 24 miesiące gwarancji i wszystko zapakowane jak być powinno. Ja dzisiaj się chyba wezmę za podłączenie kamerki cofania

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka
ObrazekObrazekObrazek


Ostatnio edytowano Pt, 20 wrz 2019, 14:02 przez tombien, łącznie edytowano 1 raz
Nie cytujemy poprzedniego postu (regulamin, pkt 5.6).


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 20 wrz 2019, 12:07 
Amator
Offline
Od: 24.10.2016
Posty: 68
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: małopolski
jabco14 zastanawia mnie czego to wina czy oprogramowanja czy wersji pojazdu że u mnie wizualizacja czujników cofania była przybliżona do wizualizacji z NB1 natomiast różni się z twoją. Ciekawe czy faktycznie poprawili system obsługi pojazdu i uporali się z brakiem wizualizacji przednich czujnikow. Dodatkowo zastanawia mnie również obsługa oryginalnej kamery cofania gdyż w wersji z manualną skrzynią okablowanie jest troszkę inne niż w wersjach z automatem i trzeba dolutowywac jeden kabel ekstra do wiązki w aucie aby był sygnał na wzbudzenie ekranu przy wrzucaniu wstecznego. Pozostałe elementy faktycznie niewiele różnią się od poprzednich wersji stacji na andku.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 20 wrz 2019, 12:10 
Świeżak
Offline
Od: 20.06.2019
Posty: 28
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Tak to samo kupilem


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 20 wrz 2019, 12:13 
Avatar użytkownika
Nowicjusz
Offline
Od: 11.11.2018
Posty: 51
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: zachodniopomorski
TiDzeJ napisał(a):
jabco14 zastanawia mnie czego to wina czy oprogramowanja czy wersji pojazdu że u mnie wizualizacja czujników cofania była przybliżona do wizualizacji z NB1 natomiast różni się z twoją. Ciekawe czy faktycznie poprawili system obsługi pojazdu i uporali się z brakiem wizualizacji przednich czujnikow. Dodatkowo zastanawia mnie również obsługa oryginalnej kamery cofania gdyż w wersji z manualną skrzynią okablowanie jest troszkę inne niż w wersjach z automatem i trzeba dolutowywac jeden kabel ekstra do wiązki w aucie aby był sygnał na wzbudzenie ekranu przy wrzucaniu wstecznego. Pozostałe elementy faktycznie niewiele różnią się od poprzednich wersji stacji na andku.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
A jaka masz wersję androida u siebie? Jak rozmawiałem z chinczykiem pisal mi ze ori kamerę trzeba przewód plusowy znalesc i wpiac się nim bezpośrednio pod zasilanie kamery w stacji żeby działały aktywne linie. Ciężko mi coś więcej powiedzieć bo tego nie robiłem bo nie mam ori kamery ale będę podłączal alternatywna kamerę ale nie będę zasilania ciągnął aż do stacji tylko podłącze się pod światło wstecznego i tylko chinch poprowadze do stacji.

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 20 wrz 2019, 20:07 
Świeżak
Offline
Od: 20.06.2019
Posty: 28
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Jak ustawiles na screenie logo mazdy z tymi wszystkimi funkcjami na okolo?

I jeszcze pytanie , w ustawieniach Canbus na co masz ustawiony?

Niezapomnij jak ustawic przycisk obok galki setup, jak go przypisac

Dzieki


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 21 wrz 2019, 14:31 
Avatar użytkownika
Nowicjusz
Offline
Od: 11.11.2018
Posty: 51
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: zachodniopomorski
Logo mazdy żeby ustawić musisz kupić z Google play Agama Launcher,
Co masz na myśli w ustawieniach canbus?
Kurcze próbowałem wczoraj ustawić ten przycisk setup ale coś mi nie poszło jechałem do pracy i się bawiłem ale nie znalazłem tego co chciałem. Musze na spokojnie zobaczyć bo wydawało mi się że bawiłem się na samym początku i miał te ustawienie przycisków.

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka


Ostatnio edytowano So, 21 wrz 2019, 19:55 przez tombien, łącznie edytowano 1 raz
Nie cytujemy poprzedniego postu (regulamin, pkt 5.6).


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 21 wrz 2019, 19:02 
Amator
Offline
Od: 24.10.2016
Posty: 68
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: małopolski
jabco14 napisał(a):
TiDzeJ napisał(a):
jabco14 zastanawia mnie czego to wina czy oprogramowanja czy wersji pojazdu że u mnie wizualizacja czujników cofania była przybliżona do wizualizacji z NB1 natomiast różni się z twoją. Ciekawe czy faktycznie poprawili system obsługi pojazdu i uporali się z brakiem wizualizacji przednich czujnikow. Dodatkowo zastanawia mnie również obsługa oryginalnej kamery cofania gdyż w wersji z manualną skrzynią okablowanie jest troszkę inne niż w wersjach z automatem i trzeba dolutowywac jeden kabel ekstra do wiązki w aucie aby był sygnał na wzbudzenie ekranu przy wrzucaniu wstecznego. Pozostałe elementy faktycznie niewiele różnią się od poprzednich wersji stacji na andku.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
A jaka masz wersję androida u siebie? Jak rozmawiałem z chinczykiem pisal mi ze ori kamerę trzeba przewód plusowy znalesc i wpiac się nim bezpośrednio pod zasilanie kamery w stacji żeby działały aktywne linie. Ciężko mi coś więcej powiedzieć bo tego nie robiłem bo nie mam ori kamery ale będę podłączal alternatywna kamerę ale nie będę zasilania ciągnął aż do stacji tylko podłącze się pod światło wstecznego i tylko chinch poprowadze do stacji.

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka
Ja mam andka 6. Co do podpięcia kamery to wszyscy Chińczycy mają takie same rozwiązanie w przypadku manualnej skrzyni. Co do nakładki CarWebGuru dla mnie była najlepsza. Spore mozliwosci edycji i stworzenia od podstaw ekranu.ObrazekObrazek

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 21 wrz 2019, 19:17 
Świeżak
Offline
Od: 20.06.2019
Posty: 28
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Chce dowiedziec dla szukajacych moja oryginalna kamerka mazdy dziala z tym radiem.
Wszystko zamontowane I dziala


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 21 wrz 2019, 19:27 
Amator
Offline
Od: 24.10.2016
Posty: 68
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: małopolski
Krzemionki1 a takie pytanie . Stoisz przodem blisko przeszkody i włączasz wsteczny. W tym momencie zapalają się oprócz kamery wstecznej wszystkie czujniki parkowania. Czy w tym momencie dostajesz na ekranie wizualizacje czujnikow jak blisko przeszkody stoisz czy tylko masz sygnał dźwiękowy ?

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 21 wrz 2019, 19:34 
Świeżak
Offline
Od: 20.06.2019
Posty: 28
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Kamerka sie zapala I samochodzik z paskami odleglosci.

Moja skrzynia manualna, I wszystko bylo plug and play


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 24 wrz 2019, 19:09 
Avatar użytkownika
Wtajemniczony
Offline
Od: 11.11.2018
Posty: 165
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: dolnośląski
Jabco14 takie pytanie jeszcze, czy można osobno regulować głośność nawigacji i radia/muzyki?
Czy muzyka/radio wycisza się przy komunikatach z nawigacji?


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 24 wrz 2019, 20:23 
Świeżak
Offline
Od: 20.06.2019
Posty: 28
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Pytanko,
Czy przy wyciszaniu na 0 masz trzask w glosnikach ?

Bo umnie jest , jesli przycisze do minimum-z jedynki na zero nastepuje trzask w glosnikach, jakby trzask spiecia czy cos takiego.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 29 wrz 2019, 13:13 
Wstydliwy
Offline
Od: 14.05.2019
Posty: 2
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: kujawsko-pomorski
Hej Jabco 14. A czy ten model ma dodatkowe wyjście na subwofer do którego można podłączyć tubę?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 29 wrz 2019, 13:32 
Avatar użytkownika
Nowicjusz
Offline
Od: 11.11.2018
Posty: 51
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: zachodniopomorski
mirpo napisał(a):
Jabco14 takie pytanie jeszcze, czy można osobno regulować głośność nawigacji i radia/muzyki?
Czy muzyka/radio wycisza się przy komunikatach z nawigacji?

Dźwięk navigacji można regulować z poziomu aplikacji navigacji, a dzięki radia itp leca dalej.

Sebiiik napisał(a):
Hej Jabco 14. A czy ten model ma dodatkowe wyjście na subwofer do którego można podłączyć tubę?
Tak jest wyjście na sub woofer. Przymierzam się właśnie do montażu dodatkowo widzialem są jeszcze inne wejścia pod wzmacniacz dla głośników


Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka


Ostatnio edytowano N, 29 wrz 2019, 22:13 przez tombien, łącznie edytowano 1 raz
Proszę używać opcji edytuj w celu uzupełnienia wypowiedzi (regulamin, pkt 5.4).


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 29 wrz 2019, 18:25 
Wstydliwy
Offline
Od: 15.02.2017
Posty: 5
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
21 września 2019, o 20:34 krzemionki1 napisał(a):
Kamerka sie zapala I samochodzik z paskami odleglosci.

Moja skrzynia manualna, I wszystko bylo plug and play

A czy po włączeniu kamerki pokazują się te niebieskie pasy (pokazujące gdzie auto może się zmieścić) reagujące na ruchy kierownicy co w oryginale?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 29 wrz 2019, 19:08 
Świeżak
Offline
Od: 20.06.2019
Posty: 28
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Wszystko sie pokazuje I linie zòlte tez skrecaja


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 29 wrz 2019, 20:38 
Wstydliwy
Offline
Od: 14.05.2019
Posty: 2
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: kujawsko-pomorski
Super. Sub woofer zrobi swoje. Ja mam wersję z bosse i tam brakowało basu


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 29 wrz 2019, 22:14 
Wstydliwy
Offline
Od: 15.02.2017
Posty: 5
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
jabco14 napisał(a):
1 615,40 zł 30%OFF | Dasaita 9 "samochód 1 Din Radio GPS Android 9.0 dla Mazda 6 Atenza 2013 2014 Navigator Bluetooth DSP 4GB pamięci RAM samochód odtwarzacz multimedialny
https://s.click.aliexpress.com/e/qRjxFBU4

Aktualnie najlepsza stacja jaka jest, android 9.0 4 GB ram + 64 ROM. Wbudowany lepszy procesor dźwięku. Podobno poprawione wszystkie niedociągnięcia


A czy z 10" wyświetlaczem coś takiego mają no i jak coś czy będzie pasować?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 3 paź 2019, 13:56 
Avatar użytkownika
Nowicjusz
Offline
Od: 11.11.2018
Posty: 51
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: zachodniopomorski
Są wersje z 10'' ale one są do cx-5 i z tego co pisał mi Chińczyk to nie pasują, są inne mocowania.

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka


Ostatnio edytowano Cz, 3 paź 2019, 13:56 przez tombien, łącznie edytowano 1 raz
Nie cytujemy poprzedniego postu (regulamin, pkt 5.6).


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 24 paź 2019, 07:55 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 11.03.2014
Posty: 936
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: opolski
To jedzie prosto z Chin? Płaciłeś VAT na cle?

_________________
Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 24 paź 2019, 09:23 
Świeżak
Offline
Od: 20.06.2019
Posty: 28
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Tak, ja mialem z Chin,
Ale jak sie dogadasz ze sprzedawca to wpisze ci niska cene zakupu. Mi wpisal ze kupilem za $60 I clo zaplacilem £21.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 26 lis 2019, 22:16 
Avatar użytkownika
Wtajemniczony
Offline
Od: 11.11.2018
Posty: 165
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: dolnośląski
jabco14 i jak Twoje wrażenia z użytkowania stacji po kilku miesiącach? Widzisz jakieś braki w funkcjonalności?
Wszystko dobrze działa?


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 26 lis 2019, 23:10 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 28.10.2013
Posty: 63
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: zagranica
Moze ja odpowiem.
Mialem kilka chinskich stacji na Androidzie w Mazdzie GH i GJ i Dasaita MX6 jest najlepsza ze wszystkich. Wiadomo, zawsze znajdzie sie cos co nie dokonca chce dzialac ale wiekszosc niedociagniec wyeliminowalem instalujac custom mody, wczesniej od Malaysk a teraz od halk9. Mody daja takie opcje jak root, wygarzac ekranu, czy mozliwosc automatycznego wlaczenia ulubionego odtwarzacza muzyki po wybudzeniu stacji i wiele innych.

Plusy stacji:
- zerowy pobor mocy w trybie uspienia
- super dzwiek
- dziala ori kamera
- dzialaja ori czujniki (wlacznie z wyswietlaniem)
- mozliwosc przypisania wszystkich przyciskow z kiery i panelu srodkowego do czegokolwiek co sie chce (nie dziala tylko pokretlo w panelu) - metoda dziala rowniez po Canbusie!
- wszystkie popularne programy nawigacyjne dzialaja elegancko bez zadnych artefaktow co czesto zdarzalo mi sie w innych modelach
- dziala rowniez bezblednie syntezator mowy
- custom rom wspiera 'Ok Google'

Minusy
- delikatne zaklucenia w glosnikach - slyszalne raczej tylko wtedy kiedy nic nie gra. (wersja Bose)
- raczej stacja dla tych co lubia grzebac w oprogramowaniu
- brak porzadnego radiatora czy wiatraka - nie mialem okazji sprawdzic stacji w lecie ale w okresie zimowym cpu temp waha sie 40-60 stopni.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 27 lis 2019, 09:36 
Wstydliwy
Offline
Od: 29.09.2019
Posty: 6
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: łódzki
Właśnie zostałem posiadaczem DASAITA PX6. Jednostkę zainstalowałem w aucie bez większych problemów( Mazda 6; 2013; MT; BOSE, cam cofania, czujniki tył-przód). Wszystko teoretycznie działa łącznie z kamerą cofania. Tylko jak to zwykle bywa jest parę ale:
1. Nie działają przyciski przy joysticku, a dokładnie przycisk AUDIO oraz SETUP.
2. Joystick działa tylko w górę i w dół np. zmiana piosenki, następna stacja radia. W lewo-prawo już nie działa – czytałem że ponoć ma możliwość np. przewijania piosenek
3. Duża wizualizacja parkowania – pokazuje tylko czujniki przednie – można coś z tym zrobić, żeby były również tylne?
4. Przy wyciszaniu głośności do zera pojawia się głośny taki „pstryk”
5. Czy klikając przyciski np. na kierownicy lub na ekranie powinny być dźwięk klikania – u mnie cisza
To tak na szybko co na obecną chwile zauważyłem. Będę wdzięczny jak ktoś pomoże mi rozwiązać powyższe tematy. Jeszcze jedna prośba, czy mógłby ktoś podesłać foto ustawień fabrycznych (tam gdzie się wchodzi z hasłem 126) w zakładce inne (jednostka z canbusem), bo mam wrażenie że przeglądając to przez przepadek coś pozmieniałem.
Z góry dziękuje za pomoc.


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 312 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.