Teraz jest Pt, 17 sie 2018, 10:06

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 187 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Cz, 14 cze 2018, 09:07 
Wtajemniczony
Offline
Od: 16.04.2016
Posty: 197
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Jak jestescie zainteresowani radyjkami na androidzie to mam w dobrej cenie. zapraszam na priv. Mysle ze uzytkownicy 6gh moga mnie polecic ::)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 14 cze 2018, 20:48 
Nowicjusz
Offline
Od: 23.03.2018
Posty: 55
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
michoteczek napisał(a):
Panowie, za dwa tygodnie ma być coś z tej serii do Mazdy 6.
http://allegro.pl/radio-nawigacja-mazda ... 32902.html
Może się skuszę....
Za mało ramu i nie ten procek. Na ali znajdziesz bez wysiłku 2GB RAM i CPU które wytrzyma odtwarzanie .FLAC. I to sporo taniej.

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 6 lip 2018, 12:56 
Wstydliwy
Offline
Od: 05.07.2018
Posty: 5
Rok produkcji: 2003
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: warmińsko-mazurski
Witam czy zamawiał ktoś tą stację multimedialna? Mam mazde 6 sedan 2003r 2.0 Benz czy ta stacja ma podpiecie do systemu bosse i sterowania z kierownicy opis majnfrenda nie jest zbyt czytelny.https://pl.aliexpress.com/item/Quad-Cor ... autifyAB=0


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 6 lip 2018, 14:24 
Avatar użytkownika
Stary wyjadacz
Offline
Od: 05.12.2013
Posty: 3914
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
Musisz pogadać z chłopakami od Mazdy 6 ale w dziale GG)GY...
Tutaj masz dział M6 GJ/GL, jakoś 15 lat młodszych od twojej ;)


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 8 sie 2018, 13:14 
Avatar użytkownika
Nowicjusz
Offline
Od: 28.10.2013
Posty: 47
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: zagranica
2 października 2016, o 11:43 mato napisał(a):
ja zamowilem konkretnie ta za $396:
https://www.aliexpress.com/item/Quad-Co ... .49.QXxhoZ

natrafilem na kilka wersji ale ta mi sie wydawala najbardziej nowoczesna i byla tylko z tym ekranem. na poczatku mialem zamiar naklejacz matowa folje ale juz sie przyzwyczailem i na razie nie chce mi sie w to bawic :-) pamietam tez ze wczesniejsie wersje miali mniejsi ekran albo starsza wersje androida. tez byly wersje gdzie bylo potrzebne cos zmienic z kablami (podlaczenie) zeby wszystko dzialalo. nie wiem czy od tej pory wyszla juz nowsza wersja (android, RAM, CPU...) moze warto poszukac.


Hej mato, moglbys prosze powiedziec czy ta stacja w pelni wspolpracuje z czujnikami parkowania (przod i tyl) i z fabryczna kamera (jesli posiadasz oczywiscie)? A i czy jeszcze masz automat czy manual?

Znalazlem takie cos https://www.youtube.com/watch?v=-igMWdM01ug. Tu od 11 minuty koles pokazuje ze mu czujniki jak i kamera dzialaja.

Napisalem do sprzedawcy na Ali to mi powiedzial ze manualna skrzynia tylko tylne czujniki dzialaja i zeby kamera dzialala to trzeba jakies kable przerabiac.

-- Dodano: 8 sierpnia 2018, o 13:14 --

Ok, chcialem tylko potwierdzic ze zamowilem stajce z ponizszego linku
https://www.aliexpress.com/store/product/Big-Discount-and-Gifts-for-Christmas-Android-4-4-Car-Stereo-For-Mazda-6-Atenza-2013/806118_32548895138.html?spm=2114.12010608/itm2home-1.0.0.160c54964z2IiQ

Stacja przyszla bardzo szybko do UK - wyslana z Niemiec wiec podatku/cla nie musialem placic. Sprzedawca pytal jakie mam auto i prosil o zdjecie oryginalnej stacji. Z racji tego ze mam manualna skrzynie biegow powiedzial ze wysle mi za darmo kamere cofania. Faktycznie wyslal ale schowalem ja do szafki. Jednak wole zostac przy oryginalnej chociazby dlatego ze oryginalna ma dynamiczne linie i aktywna ikonke od czujnikow cofania.

Montaz bardzo prosty. Jedyny problem mialem z kamera wlasnie bo okazuje sie ze Mazda automat wlacza kamere po Canbusie a w manualu zasilanie idzie od swiatla wstecznego. Modyfikacja polega na podlaczeniu kabla CAM LINE wychodzacego z radia bezposrednio to czerwonej kostki mniej wiecej srodkowy pin (nie pamietam koloru kabla na kostce ale chyba bialo-niebieski)

A i dla tych co maja BOSE nalezy pamietac zeby wpiac sie innym kablem (w zestawie) niz oryginalnie przypietym do kostki zasilania.

Stajca nie posiada zadnych srubek i trzyma sie na samych zaciskach ale ze jest bardzo leciutka nic nie chybocze.

Przyciski na kierownicy dzialaja wszystkie - jedynie co inaczej dziala to przycisk od komend glosowych, wywoluje "Home screen" Androida
Jesli chodzi o komander/joystick to nie dziala pokretlo a tak to wszystkie inne przyciski dzialaja w ten sposob:
AUDIO - Equalizer
NAV - Domyslna nawigacja
SETUP - Ustawienia androida
PHONE - Aplikacja Bluetooth/Telefon
Przyciski wstecz - poprzednie menu
Galka dol/gora - kolejny utwor/stacja radiowa
Galka lewo/prawo - przewijanie/szukanie stacji
Galka wcisnieta - Stop/Play

Android ma jeszcze dodatkowa aplikacje gdzie mozna ustawic wszystkie parametry jak w ogyginalnej NB1 - automatyczne zamykanie zamkow, swiatla, wycieraczki, itd.

Jesli przyciski nie dzialaja jak trzeba to nalezy sprawdzic czy wlasciwe MCU jest wgrane w ustawieniach - ma byc do CX5

Jesli chodzi o sam soft to nie przypadl mi do gustu i zaplacilem $38 za RedMod. Zalety to root, przyjaznieszy interface, autostart dowolnej aplikacji.

Jesli chodzi o rozmowy telefoniczne przez stacje to testowalem tylko na wylaczonym silniku i nie bylo tak zle - generalnie ludzie narzekaja na jakosc. Co mnie ucieszylo to dzialajacy Google Voice - mowie np. "OK Google, open navigation" :)

Minusy - stacja strasznie sie grzeje, brak trybu uspienia (max 1 godzina)


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 16 sie 2018, 07:23 
Avatar użytkownika
Wstydliwy
Offline
Od: 22.04.2018
Posty: 11
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: łódzki
WOW
Jestem pod wrażeniem :)
W takim razie, co napisać sprzedającemu aby przysłał wszystko co potrzeba?
Jak z tym $38 za RedMod ?
Co warto dokupić?
Czy montowałeś sam, czy ktoś Ci pomagał? Ilość przewodów trochę mnie przeraża.
Czy masz podłączony zewnętrzny wzmacniacz? jak gra ta stacja w porównaniu do oryginalnej?
Chyba się skuszę

_________________
Pieniądze, które w życiu posiadałem wydałem na auta, kobiety i alkohol. Resztę roztrwoniłem.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 16 sie 2018, 19:39 
Avatar użytkownika
Nowicjusz
Offline
Od: 28.10.2013
Posty: 47
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: zagranica
michoteczek napisał(a):
WOW
Jestem pod wrażeniem :)
W takim razie, co napisać sprzedającemu aby przysłał wszystko co potrzeba?
Jak z tym $38 za RedMod ?
Co warto dokupić?
Czy montowałeś sam, czy ktoś Ci pomagał? Ilość przewodów trochę mnie przeraża.
Czy masz podłączony zewnętrzny wzmacniacz? jak gra ta stacja w porównaniu do oryginalnej?
Chyba się skuszę
Hej nic nie musisz pisać. Sprzedajacy wysyła wiązkę kabli pod Bose i bez. Jeśli masz Bose to podłączasz dźwięk pod chinche a jak nie masz wzmacniacza to dźwięk będzie wychodzić od czarnej kostki

Montowalem sam i jest to dziecinnie proste. Trzeba ściągnąć przednia listę i odkręcić 2 śrubki krzyżakiem i jedna śrubę kluczem 10tka. Później radio mocnym szarpniecięm wyjdzie samo. Prawie wszystkie kable są 'plug&play'. Jedyny kabel który zostaje luzem to od karty pamięci TomTom. No i jeśli masz oryginalna kamerę cofania to musisz pamiętać o tej małej przeróbce co pisałem wyżej. Co do anteny GPS to najlepiej wymontowac oryginalną pod kratką przedniego głośnika i przymocować na rzep tą od Chinczyka.

Jeśli chodzi o Redmod to ogolnie jestem zadowolony chociaż przyznam szczerze że czasem się zatnie ale wiele rzeczy jest zmienionych na plus, np jak masz włączana nawigację i ktoś do ciebie dzwoni to niezasłania całej nawigacji tylko wyświetla pasek na dole ekranu. No i na plus jest wygaszacz ekranu z zegarkiem.

Sent from my BLA-L29 using Tapatalk


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 187 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.