Teraz jest Śr, 17 paź 2018, 08:59

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 207 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Cz, 14 cze 2018, 09:07 
Wtajemniczony
Offline
Od: 16.04.2016
Posty: 198
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Jak jestescie zainteresowani radyjkami na androidzie to mam w dobrej cenie. zapraszam na priv. Mysle ze uzytkownicy 6gh moga mnie polecic ::)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 14 cze 2018, 20:48 
Nowicjusz
Offline
Od: 23.03.2018
Posty: 56
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
michoteczek napisał(a):
Panowie, za dwa tygodnie ma być coś z tej serii do Mazdy 6.
http://allegro.pl/radio-nawigacja-mazda ... 32902.html
Może się skuszę....
Za mało ramu i nie ten procek. Na ali znajdziesz bez wysiłku 2GB RAM i CPU które wytrzyma odtwarzanie .FLAC. I to sporo taniej.

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 6 lip 2018, 12:56 
Wstydliwy
Offline
Od: 05.07.2018
Posty: 5
Rok produkcji: 2003
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: warmińsko-mazurski
Witam czy zamawiał ktoś tą stację multimedialna? Mam mazde 6 sedan 2003r 2.0 Benz czy ta stacja ma podpiecie do systemu bosse i sterowania z kierownicy opis majnfrenda nie jest zbyt czytelny.https://pl.aliexpress.com/item/Quad-Cor ... autifyAB=0


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 6 lip 2018, 14:24 
Avatar użytkownika
Stary wyjadacz
Offline
Od: 05.12.2013
Posty: 4285
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
Musisz pogadać z chłopakami od Mazdy 6 ale w dziale GG)GY...
Tutaj masz dział M6 GJ/GL, jakoś 15 lat młodszych od twojej ;)

_________________
...były; BA B3, GE RFCX, GE F5, GF RF2A, BK Z6, GY RF5C, GH RF7J... No i jest GL PE. Wszystkie to Mazdy? Niemożliwe...


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 8 sie 2018, 13:14 
Avatar użytkownika
Nowicjusz
Offline
Od: 28.10.2013
Posty: 51
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: zagranica
2 października 2016, o 11:43 mato napisał(a):
ja zamowilem konkretnie ta za $396:
https://www.aliexpress.com/item/Quad-Co ... .49.QXxhoZ

natrafilem na kilka wersji ale ta mi sie wydawala najbardziej nowoczesna i byla tylko z tym ekranem. na poczatku mialem zamiar naklejacz matowa folje ale juz sie przyzwyczailem i na razie nie chce mi sie w to bawic :-) pamietam tez ze wczesniejsie wersje miali mniejsi ekran albo starsza wersje androida. tez byly wersje gdzie bylo potrzebne cos zmienic z kablami (podlaczenie) zeby wszystko dzialalo. nie wiem czy od tej pory wyszla juz nowsza wersja (android, RAM, CPU...) moze warto poszukac.


Hej mato, moglbys prosze powiedziec czy ta stacja w pelni wspolpracuje z czujnikami parkowania (przod i tyl) i z fabryczna kamera (jesli posiadasz oczywiscie)? A i czy jeszcze masz automat czy manual?

Znalazlem takie cos https://www.youtube.com/watch?v=-igMWdM01ug. Tu od 11 minuty koles pokazuje ze mu czujniki jak i kamera dzialaja.

Napisalem do sprzedawcy na Ali to mi powiedzial ze manualna skrzynia tylko tylne czujniki dzialaja i zeby kamera dzialala to trzeba jakies kable przerabiac.

-- Dodano: 8 sierpnia 2018, o 13:14 --

Ok, chcialem tylko potwierdzic ze zamowilem stajce z ponizszego linku
https://www.aliexpress.com/store/product/Big-Discount-and-Gifts-for-Christmas-Android-4-4-Car-Stereo-For-Mazda-6-Atenza-2013/806118_32548895138.html?spm=2114.12010608/itm2home-1.0.0.160c54964z2IiQ

Stacja przyszla bardzo szybko do UK - wyslana z Niemiec wiec podatku/cla nie musialem placic. Sprzedawca pytal jakie mam auto i prosil o zdjecie oryginalnej stacji. Z racji tego ze mam manualna skrzynie biegow powiedzial ze wysle mi za darmo kamere cofania. Faktycznie wyslal ale schowalem ja do szafki. Jednak wole zostac przy oryginalnej chociazby dlatego ze oryginalna ma dynamiczne linie i aktywna ikonke od czujnikow cofania.

Montaz bardzo prosty. Jedyny problem mialem z kamera wlasnie bo okazuje sie ze Mazda automat wlacza kamere po Canbusie a w manualu zasilanie idzie od swiatla wstecznego. Modyfikacja polega na podlaczeniu kabla CAM LINE wychodzacego z radia bezposrednio to czerwonej kostki mniej wiecej srodkowy pin (nie pamietam koloru kabla na kostce ale chyba bialo-niebieski)

A i dla tych co maja BOSE nalezy pamietac zeby wpiac sie innym kablem (w zestawie) niz oryginalnie przypietym do kostki zasilania.

Stajca nie posiada zadnych srubek i trzyma sie na samych zaciskach ale ze jest bardzo leciutka nic nie chybocze.

Przyciski na kierownicy dzialaja wszystkie - jedynie co inaczej dziala to przycisk od komend glosowych, wywoluje "Home screen" Androida
Jesli chodzi o komander/joystick to nie dziala pokretlo a tak to wszystkie inne przyciski dzialaja w ten sposob:
AUDIO - Equalizer
NAV - Domyslna nawigacja
SETUP - Ustawienia androida
PHONE - Aplikacja Bluetooth/Telefon
Przyciski wstecz - poprzednie menu
Galka dol/gora - kolejny utwor/stacja radiowa
Galka lewo/prawo - przewijanie/szukanie stacji
Galka wcisnieta - Stop/Play

Android ma jeszcze dodatkowa aplikacje gdzie mozna ustawic wszystkie parametry jak w ogyginalnej NB1 - automatyczne zamykanie zamkow, swiatla, wycieraczki, itd.

Jesli przyciski nie dzialaja jak trzeba to nalezy sprawdzic czy wlasciwe MCU jest wgrane w ustawieniach - ma byc do CX5

Jesli chodzi o sam soft to nie przypadl mi do gustu i zaplacilem $38 za RedMod. Zalety to root, przyjaznieszy interface, autostart dowolnej aplikacji.

Jesli chodzi o rozmowy telefoniczne przez stacje to testowalem tylko na wylaczonym silniku i nie bylo tak zle - generalnie ludzie narzekaja na jakosc. Co mnie ucieszylo to dzialajacy Google Voice - mowie np. "OK Google, open navigation" :)

Minusy - stacja strasznie sie grzeje, brak trybu uspienia (max 1 godzina)


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 16 sie 2018, 07:23 
Avatar użytkownika
Wstydliwy
Offline
Od: 22.04.2018
Posty: 14
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: łódzki
WOW
Jestem pod wrażeniem :)
W takim razie, co napisać sprzedającemu aby przysłał wszystko co potrzeba?
Jak z tym $38 za RedMod ?
Co warto dokupić?
Czy montowałeś sam, czy ktoś Ci pomagał? Ilość przewodów trochę mnie przeraża.
Czy masz podłączony zewnętrzny wzmacniacz? jak gra ta stacja w porównaniu do oryginalnej?
Chyba się skuszę

_________________
Pieniądze, które w życiu posiadałem wydałem na auta, kobiety i alkohol. Resztę roztrwoniłem.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 16 sie 2018, 19:39 
Avatar użytkownika
Nowicjusz
Offline
Od: 28.10.2013
Posty: 51
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: zagranica
michoteczek napisał(a):
WOW
Jestem pod wrażeniem :)
W takim razie, co napisać sprzedającemu aby przysłał wszystko co potrzeba?
Jak z tym $38 za RedMod ?
Co warto dokupić?
Czy montowałeś sam, czy ktoś Ci pomagał? Ilość przewodów trochę mnie przeraża.
Czy masz podłączony zewnętrzny wzmacniacz? jak gra ta stacja w porównaniu do oryginalnej?
Chyba się skuszę
Hej nic nie musisz pisać. Sprzedajacy wysyła wiązkę kabli pod Bose i bez. Jeśli masz Bose to podłączasz dźwięk pod chinche a jak nie masz wzmacniacza to dźwięk będzie wychodzić od czarnej kostki

Montowalem sam i jest to dziecinnie proste. Trzeba ściągnąć przednia listę i odkręcić 2 śrubki krzyżakiem i jedna śrubę kluczem 10tka. Później radio mocnym szarpniecięm wyjdzie samo. Prawie wszystkie kable są 'plug&play'. Jedyny kabel który zostaje luzem to od karty pamięci TomTom. No i jeśli masz oryginalna kamerę cofania to musisz pamiętać o tej małej przeróbce co pisałem wyżej. Co do anteny GPS to najlepiej wymontowac oryginalną pod kratką przedniego głośnika i przymocować na rzep tą od Chinczyka.

Jeśli chodzi o Redmod to ogolnie jestem zadowolony chociaż przyznam szczerze że czasem się zatnie ale wiele rzeczy jest zmienionych na plus, np jak masz włączana nawigację i ktoś do ciebie dzwoni to niezasłania całej nawigacji tylko wyświetla pasek na dole ekranu. No i na plus jest wygaszacz ekranu z zegarkiem.

Sent from my BLA-L29 using Tapatalk


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 18 sie 2018, 07:40 
Avatar użytkownika
Wstydliwy
Offline
Od: 22.04.2018
Posty: 14
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: łódzki
OK. Tylko jak powinienem poinformować sprzedawcę o tym żeby był ten nowszy soft? Co w sytuacji, kiedy nie maiłem u siebie kamery cofania? oryginalne czujniki cofania będą działać? czy warto dokupić kamerę? Czy wystarczy taka z aledrogo? jest ich tam masa. Większość z nich wymaga podpięcia pod przewód od lampy (zasilanie), co w sytuacji , kiedy mam automat? czy również należy użyć tego podłączenia czy jest inna kamera dedykowana pod automatyczną skrzynię?
Przepraszam za tyle pytań, ale skoro przetarłeś już szlak to zapewne Twoje doświadczenia nam to pomoże.
Już zamówiłem swoją stację multimedialną. Kwestia tylko co warto do niej dokupić żeby w pełni korzystać z jej możliwości i nie czekać kolejny miesiąc na gadżety z aliexpress. Być może wystarczy nasze aledrogo.

_________________
Pieniądze, które w życiu posiadałem wydałem na auta, kobiety i alkohol. Resztę roztrwoniłem.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 18 sie 2018, 15:11 
Avatar użytkownika
Nowicjusz
Offline
Od: 28.10.2013
Posty: 51
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: zagranica
Sprzedawca wyśle ci wszytko już gotowe. Nie wiem jak to będzie funkcjonować z automatem i bez kamery ale myślę że jak ci przyjdzie ta stacja to mozesz napisać co nie działa to wtedy będziemy kombinować. Generalnie możesz spróbować na amerykańskim forum Mazdy 6 popatrzeć. Jest tam wątek o Smartrover - jest to chyba oficjalna nazwa stacji.

Sent from my BLA-L29 using Tapatalk


Ostatnio edytowano So, 18 sie 2018, 15:11 przez tombien, łącznie edytowano 1 raz
Nie cytujemy poprzedniego postu (regulamin, pkt 5.6).


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 26 sie 2018, 18:44 
Avatar użytkownika
Wstydliwy
Offline
Od: 22.04.2018
Posty: 14
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: łódzki
Zainstalowałem. Jest super. Przeskok jakościowy do oryginału (swoją drogą to jest Sanyo) jest ogromny. Zdecydowałem się i nie żałuję. Miałem nerwy na odczyt plików z USB, które za każdym uruchomieniem silnika startowały od początku. W ASO zaproponowali nowy moduł bluetooth za uwaga :2700 zł. Jedyne czego jeszcze nie ogarniam to książki telefonicznej. Nie pobiera kontaktów. Dlaczego?

_________________
Pieniądze, które w życiu posiadałem wydałem na auta, kobiety i alkohol. Resztę roztrwoniłem.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 27 sie 2018, 18:35 
Avatar użytkownika
Nowicjusz
Offline
Od: 28.10.2013
Posty: 51
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: zagranica
26 sierpnia 2018, o 18:44 michoteczek napisał(a):
Jedyne czego jeszcze nie ogarniam to książki telefonicznej. Nie pobiera kontaktów. Dlaczego?


Jaki telefon? Ja w telefonie w ustawieniach BT musialem zaznaczyc 'Udostepnianie kontaktow'


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 1 wrz 2018, 19:29 
Świeżak
Offline
Od: 24.10.2016
Posty: 32
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: małopolski
Koledzy co mają już stacje z androidem mam pytanie do was bo właśnie jestem na montażu i pojawił się problem z dzialaniem czujników parkowania tylnich, jak dam wsteczny to odpala się kamera i w małym oknie w prawym górnym rogu widzę z której strony zblizam się do obiektu ale na dużym ekranie nie wizualizuje czujników tylnich tylko przednie. Jak podłączone macie kabel cam line ? Są dwa kable jeden wychodzi od wtyczki z mikrofonem a drugi bezpośrednio z cam boxa.
Ps. Mam system bose i też nietak łatwo zrobić aby działał wszystko. Naradzie walczę Obrazek

Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 2 wrz 2018, 15:24 
Świeżak
Offline
Od: 24.10.2016
Posty: 32
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: małopolski
To po dniu pełnym wzlotów i upadków zamontowałem nowa stacje na bazie androida. 9 calowego. System wszystko działa -bose rowniez działa jedynie to co pisałem wcześniej czyli z wizualizacja czujników cofania mam problem, ale będę się wgryzał w temat dalej. Zobaczymy co wyjdzie.
Tak dla potomności poinformuje jeśli ktoś będzie zakładał taka stacje do swojego auta z maualna skrzynia aby kamera cofania działała trzeba wpiąć sie kablem CAM LINE bezpośrednio do zasilania wstecznego w oryginalnej wtyczce (zdjęcie nr 2). Jeśli ktoś ma system bose sprzedawca dorzuca dodatkowa przejściówkę kabli tzw. czincze ale to nie wszystko w instrukcji tego nie ma ale dodatkowo trzeba połączyć ze sobą dwa kable AMP-CON (zdjęcie 3). I wszystko śmiga. Co ciekawe mam wrażenie że dźwięk teraz jest lepszy niż w oryginale .ObrazekObrazekObrazek

Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 2 wrz 2018, 15:56 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 07.11.2013
Posty: 1110
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: pomorski
Czy prawdą jest, że ta stacja niebywale się grzeje ?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 2 wrz 2018, 17:21 
Świeżak
Offline
Od: 24.10.2016
Posty: 32
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: małopolski
Mam ją za krótko aby to stwierdzić. Ale jedno mogę powiedzieć po wyglądzie że z tyłu ma otwory wentylacyjne tylko pewnie wentylatora jakiegoś niewidzę. Zobaczymy jak to mówią w praniu.

Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 3 wrz 2018, 08:01 
Świeżak
Offline
Od: 24.10.2016
Posty: 32
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: małopolski
Smook napisał(a):
Czy prawdą jest, że ta stacja niebywale się grzeje ?
Dziś trasa do pracy rano. Wyjazd z garażu gdzie było okolo 22 stopnie potem jazda 40min. Temperatura na zewnątrz 14 stopni w aucie ustawiona temperatura 21 stopni. Nie wiem jak ludzie sprawdzają to grzanie się stacji. Konsola dookoła zimna, jedynie to w około wyświetlacza czarna ramka delikatnie cieplejsza, ale to może być od samego wyświetlacza. Zainstalowałem inny launcher w którym jest wygaszacz ekranu i to może pomaga.

Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 3 wrz 2018, 08:14 
Avatar użytkownika
Nowicjusz
Offline
Od: 28.10.2013
Posty: 51
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: zagranica
1 września 2018, o 19:29 TiDzeJ napisał(a):
Koledzy co mają już stacje z androidem mam pytanie do was bo właśnie jestem na montażu i pojawił się problem z dzialaniem czujników parkowania tylnich, jak dam wsteczny to odpala się kamera i w małym oknie w prawym górnym rogu widzę z której strony zblizam się do obiektu ale na dużym ekranie nie wizualizuje czujników tylnich tylko przednie.


Z tego co pamietam to wlasnie sprzedawca mi powiedzial ze tylnia wizualizacja nie bedzie dzialac. Ja ta wizualizacje wylaczylem i uzywam tylko to w prawym gornym rogu.

2 września 2018, o 15:56 Smook napisał(a):
Czy prawdą jest, że ta stacja niebywale się grzeje ?


Tak grzeje sie. Wlasnie wrocilem z 2 tygodniowej wycieczki z Rumunii gdzie auto po 2-3 godziny bylo w trasie kazdego dnia w 25-30 stopniowym upale. Aida64 wskazywala 80-85 stopni na procku. Czy ma to jakis wplyw na funkcjonowanie, nie wiem? Nawigacja generalnie radzila sobie ok, chodz przyznam szczerze ze z 2-3 razy musialem uzyc szpilki to zresetowania systemu.

A tak z innej beczki. Czy moglibyscie mi podrzucic originalna zawartosc /sdcard? Robilem upgrade do Androida 8 i sformatowala mi sie cala partycja a wydaje mi sie ze byly tam jakies pliki konfiguracyjne do BT.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 14 wrz 2018, 15:52 
Avatar użytkownika
Wstydliwy
Offline
Od: 22.04.2018
Posty: 14
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: łódzki
Chętnie Ci pomogę, tylko powiedz jak to zrobić?
Jak zgrać te pliki?
Napisz też jak odświeżyć androida 7.1 ?

_________________
Pieniądze, które w życiu posiadałem wydałem na auta, kobiety i alkohol. Resztę roztrwoniłem.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 19 wrz 2018, 20:35 
Świeżak
Offline
Od: 24.10.2016
Posty: 32
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: małopolski
Pytanie do kolegow, którzy posiadają stację radiową z androidem. Jak często wam się przywieszka sprzet. Pytam bo u mnie zauważyłem irytujące zjawisko. A mianowicie kiedy odpalę auto i zaraz włączę bieg wsteczny (skrzynia manual) zanim zdarzy jeszcze android się odpalic uruchamia się kamera cofania. W momencie wrzucenia pierwszego biegu, kamera gaśnie a android sie wiesza. Niejest to zjawisko powszechne ale dość częste. Jak to u was wygląda ?

Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 20 wrz 2018, 15:01 
Wstydliwy
Offline
Od: 24.07.2015
Posty: 9
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: śląski
Koledzy, a jak z jakością rozmów. Bardzo często w trasie prowadzę rozmowy i zależy mi, aby utrzymać jakość rozmów jak dotychczas.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 20 wrz 2018, 18:42 
Świeżak
Offline
Od: 24.10.2016
Posty: 32
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: małopolski
Jeśli podepniesz zewnętrzny mikrofon który często sprzedawca daje w zestawie z radiem to jest ok. Wydaje mi się że tak jak w oryginale bo bez niego rozmawiając na wbudowanym mikrofonie już ciszej cię słychać.

Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka


Ostatnio edytowano Cz, 20 wrz 2018, 18:42 przez tombien, łącznie edytowano 1 raz
Nie cytujemy poprzedniego postu (regulamin, pkt 5.6).


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 29 wrz 2018, 09:30 
Wstydliwy
Offline
Od: 24.07.2015
Posty: 9
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: śląski
Zaciekawiony postem zacząłem przeglądać stację do swojej mazdy.

Znalazłem coś takiego:
https://pl.aliexpress.com/item/2-din-An ... bfbbf8b0-1

Z androidem 8.0 więc teoretycznie trochę lepsza niż ta z postu powyżej.

Powiedzcie mi tylko jaką wersję wybrać? Z canbus czy bez canbus? Co to za różnica?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 30 wrz 2018, 07:31 
Świeżak
Offline
Od: 24.10.2016
Posty: 32
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: małopolski
emPL napisał(a):
Zaciekawiony postem zacząłem przeglądać stację do swojej mazdy.

Znalazłem coś takiego:
https://pl.aliexpress.com/item/2-din-An ... bfbbf8b0-1

Z androidem 8.0 więc teoretycznie trochę lepsza niż ta z postu powyżej.

Powiedzcie mi tylko jaką wersję wybrać? Z canbus czy bez canbus? Co to za różnica?
Tak jak napisane na aukcji jeśli masz wersję lux to wtedy canbus . A tak na powaznie z tym lux to chodzi o to że jeśli masz bogato wyposażone auto z seryjnymi czujnikami cofania przód i tył oraz kamera cofania to będzie działało tylko jak będzie podłączony canbus bo on sygnały przetwarza i wyrzuca informacje na ekran. Jak kupisz to daj znać jakie opinie z użytkowania jeszcze na tym androidzie.

Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 30 wrz 2018, 18:36 
Wstydliwy
Offline
Od: 24.07.2015
Posty: 9
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: śląski
Panowie powiedzcie mi jeszcze czy na takiej stacji możemy instalować jakąkolwiek aplikację ze sklepu google? Czy są ograniczenia tylko do niektórych.

Czy mazda ma gdzieś zabudowany mikrofon do rozmów, który możemy podpiąć pod stację czy trzeba szukać czegoś osobnego. Jest to dla mnie kluczowe przy zakupie stacji. Rozmowy nie mogą być gorsze niż dotychczas.

mariof czy, żeby zaktualizować androida do wersji 8.0 trzeba mocniej pokombinować czy standardowo "aktualizuj system"?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 30 wrz 2018, 18:53 
Świeżak
Offline
Od: 24.10.2016
Posty: 32
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: małopolski
Tak możemy instalować każda aplikacje ze sklepu Google oczywiście po wcześniejszej konfiguracji konta tak jak w telefonie. Co do mikrofonu to stacja ma niby wbudowany jeden w obudowie lecz słabo działa. W zestawie miałem drugi mikrofon który zamontowałem pod obudowa lampki sufitowej tam jest taka krateczka i tam wszedł on, a kabla wystarczyło żeby przeciągnąć pod lewym slupkiem i za schowkiem. Co do aktualizacji to sam jestem ciekaw jak przeprowadzić aktualizacje .

Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka


Ostatnio edytowano N, 30 wrz 2018, 19:57 przez tombien, łącznie edytowano 1 raz
Nie cytujemy poprzedniego postu (regulamin, pkt 5.6).


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 30 wrz 2018, 19:04 
Wstydliwy
Offline
Od: 24.07.2015
Posty: 9
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: śląski
TiDzeJ mam wersję bez kamerki cofania. Na poprzednich stronach tego wątku wyczytałem, że być może jest poprowadzony kabelek pod kamerę na tył samochodu i być może wystarczy zakupić samą kamerę. Orientujesz się może czy jest to prawdą?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 30 wrz 2018, 19:07 
Avatar użytkownika
Nowicjusz
Offline
Od: 28.10.2013
Posty: 51
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: zagranica
Co do aktualizacji to wymagane jest podłączenie stacji pod komputer kablem USB tzw. męski-męski i wtedy należy zainstalować goły obraz Androida 8. Ja znalazłem na znanym rosyjskim forum. Generalnie gra nie warta świeczki. Android nic nowego nie wprowadza a żeby wrócić do poprzedniego to trzeba rozkręcac stacje i spiąć dwa piny na układzie scalonym.

Sent from my BLA-L29 using Tapatalk


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 207 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.