Teraz jest Wt, 11 gru 2018, 12:15

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Cz, 30 cze 2016, 14:57 
Avatar użytkownika
Świeżak
Offline
Od: 07.10.2013
Posty: 31
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Region: małopolski
Witam. Czy przerabialiscie temat wymiany lub napawy wzmacniacza? Czy opłacalna jest naprawa czy nie zawracać sobie glowy i wymiec na nowy lub używany sprawny?
Mój problem, po przekopaniu forum, wiążę właśnie ze wzmacniaczem. Od około tygodnia (ostatnich mega upałów) od czasu do czasu radio/cd/bluetooth przestaje grać, raz zaczelo piszczeć, czasami sa przerwy w odbiorze radio…problem pojawia się i znika, czasami jak wsiadam do samochodu (bez włożonych kluczykow do stacyjki) glosniki wydaja dźwięk w stylu gdy podlacza sie cos do AUX przy mocno pogloszonych glosnikach).
Z góry dziekuje za wskazówki i wasze doświadczenia. Może znacie kogos w Krakowie kto moglby naprawić wzmaka?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 1 lip 2016, 06:01 
Amator
Offline
Od: 15.08.2013
Posty: 61
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Witaj u mnie wzmacniacz padł całkowicie.Polecam ci naprawę bo ponoć jest w nich jakaś wada fabryczna i używany może też szybko się popsuć.Znalazłem we Wrocławiu fachowca który to naprawia airbob jest on też na forum

z krawędzi s7


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 5 lip 2016, 13:44 
Avatar użytkownika
Partner forum
Offline
Od: 22.12.2014
Posty: 456
Rok produkcji: 2006
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: dolnośląski
:hi:
Tak dokładnie, te wzmacniacze maja wadę fabryczną która jest przyczyną ich awarii.

_________________
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, ZMIENIAREK, WYŚWIETLACZY (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9
Wyprowadzanie wyjść RCA
Płyta startowa nawigacji GH, Soft nawigacji gg/gy
Żarówki klimatronika
503304123


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 2 kwi 2017, 12:36 
Wstydliwy
Offline
Od: 30.08.2016
Posty: 10
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Witam czy orientuję się ktoś posiadam m6 gh 2008 z bose padł wzmacniacz gs1e66920a i mam możliwość zakupu wzmacniacza z rozbite tu tez kombi bose gs1d66920a czy to zadziała? Jaka jest między nimi różnica Dziękuję za odpowiedź

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 2 kwi 2017, 13:10 
Avatar użytkownika
Partner forum
Offline
Od: 22.12.2014
Posty: 456
Rok produkcji: 2006
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: dolnośląski
Różnica jest w oprogramowaniu zarządzającym korekcją dźwięku. Będzie grać, jednakże brzmienie może się różnić od wzmacniacza, który był fabrycznie zamontowany.
Nie zmienia to faktu że wszystkie z tych wzmacniaczy są obarczone wspominaną wadą fabryczną.

_________________
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, ZMIENIAREK, WYŚWIETLACZY (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9
Wyprowadzanie wyjść RCA
Płyta startowa nawigacji GH, Soft nawigacji gg/gy
Żarówki klimatronika
503304123


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 3 kwi 2017, 08:14 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 30.06.2013
Posty: 150
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
LPG: Tak
Region: pomorski
U mnie po naprawie u airboba już 2 lata cyka. [GRINNING FACE WITH SMILING EYES]

Wysłane z mojego GT-I9105P przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 3 kwi 2017, 19:48 
Wstydliwy
Offline
Od: 30.08.2016
Posty: 10
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Dobra dzięki za info [SMILING FACE WITH SMILING EYES]też się zgłoszę do airboba ale dopiero przy najbliższej wizycie w Polsce. Chciałem coś na miejscu ogarnąć ale chwilowo muszę odpuścić. Jaki jest orientacyjny koszt takiej naprawy ?

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 3 kwi 2017, 20:22 
Avatar użytkownika
Partner forum
Offline
Od: 22.12.2014
Posty: 456
Rok produkcji: 2006
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: dolnośląski
Z wysyłką z zagranicy nie ma żadnego problemu. Wiele napraw tak się odbywa.
Reszta na PW

_________________
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, ZMIENIAREK, WYŚWIETLACZY (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9
Wyprowadzanie wyjść RCA
Płyta startowa nawigacji GH, Soft nawigacji gg/gy
Żarówki klimatronika
503304123


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 4 maja 2017, 16:31 
Wstydliwy
Offline
Od: 30.08.2016
Posty: 10
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Więc tak zdecydowałem się wysłać wzmacniacz do Airboba [SMILING FACE WITH SMILING EYES] przesyłka z Finlandii. W środę widzę że przesyłka dotarła do adresata. Tego samego dnia dostaję wiadomość wzmacniacz naprawiony [SMILING FACE WITH SMILING EYES]naprawdę ekspresowo się to odbyło dzisiaj wzmacniacz dotarł więc go zamontowałem... i stres zadziała? Czy to na pewno był wzmacniacz? Bose przywitanie jest działa już nie muszę więcej jeździć po cichu [SMILING FACE WITH SMILING EYES]po przetestowaniu wszystko gra jak należy. Polecam wszystkim naprawę i Airboba profesjonalnie i szybko i zawsze służy radą pozdrawiam

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 28 cze 2017, 17:30 
Amator
Offline
Od: 20.08.2014
Posty: 65
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: lubuski
Witam.Ja również dzisiaj doświadczyłem problem ze wzmacniaczem.Dziwne trzaski i nie kontrolowane dźwięki.Radio ucichło :(
Czy mógł bym prosić o kontakt kogoś kto się zajmuje naprawą.
Na znanym portalu aukcyjnym jest trochę używanych wzmacniaczy.Czy każdy inny od tego modelu mimo innego NR.Seryjnego będzie działał ?


Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 28 cze 2017, 19:11 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 08.04.2013
Posty: 3208
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: mazowiecki
Kolega airbob zajmuje się takimi rzeczami.

_________________
Obrazek


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 28 cze 2017, 20:53 
Amator
Offline
Od: 20.08.2014
Posty: 65
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: lubuski
Już znalazłem kontakt do kolegi airbob.Jutro wysyłam wzmacniacz do naprawy :)
Jeszcze kilka dni temu chwaliłem Madzie że odkąd jest umnie przez 5lat nie zrobiła mi żadnego psikusa hehe a tu proszę wzmacniacz padł :/

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 20 paź 2017, 17:14 
Nowicjusz
Offline
Od: 30.11.2014
Posty: 42
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: kujawsko-pomorski
Witam,
Jakie były objawy, że wzmacniacz padł?
Pozdrawiam


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 5 gru 2017, 09:41 
Avatar użytkownika
Wtajemniczony
Offline
Od: 16.11.2017
Posty: 193
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
LPG: Tak
Region: kujawsko-pomorski
Witam
Chciałbym dopytać chodzi mi po głowie taka rzecz aby dołożyć drugi wzmacniacz tylko na subwoofer. Ponieważ głosniki w drzwiach grają głośno a subwoofer ledwo da sie usłyszec po przyłożeniu do niego ucha.
Tak na marginesie to sam musze ogarnąć temat ponieważ poprzedni własciciel zamontował stacje multimedialna i cos mi sie wydaje ze wzmacniacz został pominiety ( ale to tylko przypuszczenia ) niestety pogoda jest juz nie do przejscia i nie mam możliwości sprawdzenia tego musze czekac do wiosny. Nie miałem niestety nikogo kto ma standardowe BOSE, czy faktycznie subwoofer gra tak cicho??


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 5 gru 2017, 10:46 
Avatar użytkownika
Partner forum
Offline
Od: 22.12.2014
Posty: 456
Rok produkcji: 2006
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: dolnośląski
Ileż to roboty zaglądnąć pod fotel i sprawdzić czy jest wzmacniacz bose, ewentualnie go wymontować. Odpiąć kostki i zobaczyć czy i co przestanie grać.
Wolisz gdybanie czy coś jest cicho czy głośno, mało precyzyjne określenie co do poziomu głośności. Jednym wystarcza innym jest mało. Jak dla mnie ten system jest całkiem przyzwoicie zestrojony jak dla przeciętnego użytkownika.

_________________
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, ZMIENIAREK, WYŚWIETLACZY (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9
Wyprowadzanie wyjść RCA
Płyta startowa nawigacji GH, Soft nawigacji gg/gy
Żarówki klimatronika
503304123


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 7 gru 2017, 21:54 
Avatar użytkownika
Wtajemniczony
Offline
Od: 16.11.2017
Posty: 193
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
LPG: Tak
Region: kujawsko-pomorski
Samochód mam od 3 tygodni obecnie jest u mechanika wymiany ekspoatacyjne są robione zaglądałem pod siedzenie wzmacniacz jest jednak kabli jakoś nie widziałem chyba że są jakoś pochowane bede musiał przyjżeć się bliżej. Mam stacje multimedialna niestety nigdzie bez wymontowania nie mogę w opcjach zobaczyć jaki to model i jakie ma paramety. Jesli chodzi o subwoofer mam go wyciagnietego z miejsca kola zapasowego i lezy w bagazniku. Generalnie myslalem ze nie działa ale po przyłożeniu do niego ucha na odległos 3 cm jednak cos gra. Wydaje mi się ze to troszkę za słabo (według mnie czy on jest czy go nie ma żadnej róznicy nie ma).
Stacja multimedialna wizualnie:
Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 10 gru 2017, 03:40 
Avatar użytkownika
Partner forum
Offline
Od: 22.12.2014
Posty: 456
Rok produkcji: 2006
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: dolnośląski
Sub może nie gra głośno ale nie aż tak cicho jak opisujesz.
Ciekawe jak ta stacja jest spięta z oryginalnym wzmacniaczem może tutaj jest problem.
Sygnał do suba, tak jak w każdym bose jest tworzony z sumy 4 kanałów. Do obróbki są brane niskie częstotliwości. Operacja odbywa się wewnątrz wzmacniacza bose także nie ma jakiegoś osobnego kabla sygnałowego pomiędzy radiem a wzmacniaczem odpowiadającego tylko za suba.
Więc skoro wszystko inne gra a problem jest tylko z subem to możliwości są dwie.
1. uszkodzony sub
2. sygnał 4 kanałów dostarczony ze wzmacniacza jest tak okrojony z niskich częstotliwości, że wzmacniacz bose po ich obróbce daje tak słaby sygnał na suba.

_________________
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, ZMIENIAREK, WYŚWIETLACZY (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9
Wyprowadzanie wyjść RCA
Płyta startowa nawigacji GH, Soft nawigacji gg/gy
Żarówki klimatronika
503304123


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 10 gru 2017, 15:18 
Avatar użytkownika
Wtajemniczony
Offline
Od: 16.11.2017
Posty: 193
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
LPG: Tak
Region: kujawsko-pomorski
Jutro spróbuję coś więcej sprawdzić, czy w ogóle sygnał idzie przez wzmacniacz


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 23 gru 2017, 17:06 
Avatar użytkownika
Nowicjusz
Offline
Od: 08.10.2016
Posty: 48
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
LPG: Tak
Region: dolnośląski
Nie wiem skąd to się wzięło i od czego zacząć aby to zlikwidować...
Miał ktoś podobny problem?
Link do filmiku: https://www.youtube.com/watch?v=IiLIHuBCGuI


Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka

_________________
Pozdrawiam,
Kowal


Ostatnio edytowano Cz, 4 sty 2018, 04:12 przez dejwid, łącznie edytowano 1 raz
Przeniesiono do właściwego tematu.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 4 sty 2018, 04:12 
Amator
Offline
Od: 20.08.2014
Posty: 65
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: lubuski
Wzmacniacz pada.
Proponuję zgłosić się do kolegi @airbob


Ostatnio edytowano Cz, 4 sty 2018, 04:12 przez dejwid, łącznie edytowano 1 raz
Przeniesiono do właściwego tematu.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 6 sty 2018, 01:52 
Avatar użytkownika
Partner forum
Offline
Od: 22.12.2014
Posty: 456
Rok produkcji: 2006
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: dolnośląski
Tak to początek usterki wzmacniacza.

Tak przy okazji usuń ten zapaszek z kratki bo opary potrafią rozpuścić tą srebrną farbę na radiu i pozostają plamy.
Jak się rozleje to na 100% farba spłynie.
Już nie jedno radio takie miałem w rękach.

_________________
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, ZMIENIAREK, WYŚWIETLACZY (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9
Wyprowadzanie wyjść RCA
Płyta startowa nawigacji GH, Soft nawigacji gg/gy
Żarówki klimatronika
503304123


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 16 kwi 2018, 19:43 
Avatar użytkownika
Nowicjusz
Offline
Od: 08.10.2016
Posty: 48
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
LPG: Tak
Region: dolnośląski
No i stało się... wzmacniacz padł. Najpierw trzaski, dziwne dźwięki, przełączanie się głośników. Teraz nastała absolutna cisza. Radio chodzi, z głośników nie słychać zupełnie nic.

Mam 2 pytania:

1. Mój wzmacniacz ma oznaczenie GS1E 66 920A. Czy mogę włożyć wzmacniacz o oznaczeniu GDL1 66 A20? Czy będzie wszystko OK? Czym różnią się te modele?
2. Druga opcja czyli naprawa uwalonego wzmacniacza. Wiem, że możliwe, ale jak z żywotnością takiego urządzenia? Czy "po czasie", znów będzie to samo, czy będzie można zapomnieć na zawsze o problemie?

_________________
Pozdrawiam,
Kowal


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 16 kwi 2018, 20:33 
Avatar użytkownika
Partner forum
Offline
Od: 22.12.2014
Posty: 456
Rok produkcji: 2006
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: dolnośląski
ad1
Wzmacniacze z modelu GH "można" stosować zamiennie (jak ktoś lubi dupę szkłem podcierać :wink: ) Grać będą grały ALE...

Każdy z tych wzmacniaczy inaczej brzmi. Ma wgraną inną charakterystykę w zależności od nadwozia kombi/hatchback/sedan oraz rodzaju tapicerki materiał/skóra. Jest to związane z różnicą rozchodzenia się dźwięku w różnych kształtach kabiny i tłumieniu w zależności od rodzaju zastosowanych materiałów wykańczających. Dodatkowo sub w zależności od rodzaju nadwozia jest innej konstrukcji i inaczej zamontowany, raz w koło zapasowe a raz w tylną półkę.
Przypominam także, że do wzmacniacza jest wpięty mikrofon, który podaje informacje o tym co się dzieje w kabinie i po obróbce ma to wpływ na dźwięk. Algorytm obróbki pewnie też jest inny w zależności od konkretnego nadwozia i materiału wykończenia. W dodatku różni się pomiędzy wersją przed liftem a po lifcie.
Te wszystkie zależności spowodowały, że dostępnych jest aż 6 odmian tego wzmacniacza.

Poniżej spis modeli z pominięciem modeli do Mazdy 3 (wygląda tak samo ale brzmi diametralnie inaczej)
GS1D 66 920A
GS1E 66 920A
GAN6 66 920A
GS1E 66 A20
GDL1 66 A20
GER4 66 A20

ad2.
Naprawa, jeśli jest wykonana rzetelnie i fachowo z dbałością o szczegóły, a serwisant wie w czym tak naprawdę jest problem (a nie tylko kopiuje innych) jest definitywna i raz na zawsze rozwiązuje problem tego wzmacniacza.
Z mojego doświadczenia przez ok. 5 lat jak je naprawiam nie było żadnych sygnałów aby problem powrócił.

Na forum jest kilka osób, które mają naprawiony wzmacniacz myślę, że potwierdzą to co napisałem o skuteczności naprawy.

_________________
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, ZMIENIAREK, WYŚWIETLACZY (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9
Wyprowadzanie wyjść RCA
Płyta startowa nawigacji GH, Soft nawigacji gg/gy
Żarówki klimatronika
503304123


Ostatnio edytowano Pn, 16 kwi 2018, 20:36 przez airbob, łącznie edytowano 1 raz

 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 16 kwi 2018, 20:36 
Amator
Offline
Od: 15.08.2013
Posty: 61
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Potwierdzam

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 24 kwi 2018, 18:25 
Avatar użytkownika
Nowicjusz
Offline
Od: 08.10.2016
Posty: 48
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
LPG: Tak
Region: dolnośląski
airbob wyczerpująca odpowiedź, która rozwiązała moje wątpliwości. Niedługo się do Ciebie odezwę... :>

-- 24 kwietnia 2018, o 19:25 --

Dzięki airbob wzmacniacz szybko i sprawnie naprawiony. System audio ożył, zero problemów. Polecam innym.

_________________
Pozdrawiam,
Kowal


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 26 kwi 2018, 20:23 
Wstydliwy
Offline
Od: 26.04.2018
Posty: 3
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Witam Wszystkich ,
jako,że to mój pierwszy post :wink:
od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem Madzi ,ale niestety zaraz po kupnie jak się okazało padł mi wzmacniacz bose.
Czy jest możliwość grania muzyki na audio w trakcie w którym wzmacniacz zostaje wyciagniety i wysłany do naprawy? <oczy>

Pozdrawiam


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Cz, 26 kwi 2018, 20:25 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 05.08.2016
Posty: 1030
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: pomorski
Nie, nie ma takiej opcji.

Wysłane z mojego NEM-L21 przy użyciu Tapatalka

_________________
Non progredi est regredi!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 26 kwi 2018, 21:09 
Avatar użytkownika
Partner forum
Offline
Od: 22.12.2014
Posty: 456
Rok produkcji: 2006
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: dolnośląski
Nie do końca.
Jest opcja uzyskania jakiegoś tam dźwięku (bardzo cichego) ale wiąże się to ze zmianami w instalacji. Moim zdaniem nie ma to większego sensu. Tłumaczenie i wykonanie zajmie więcej czasu niż naprawa wzmacniacza. W dodatku istnieje ryzyko złego wykonania i uszkodzenia radia i instalacji.

_________________
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, ZMIENIAREK, WYŚWIETLACZY (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9
Wyprowadzanie wyjść RCA
Płyta startowa nawigacji GH, Soft nawigacji gg/gy
Żarówki klimatronika
503304123


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Pt, 27 kwi 2018, 06:18 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 05.08.2016
Posty: 1030
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: pomorski
Dlatego właśnie napisałem że nie ma bo bez sensu jest rzeźbić tylko na czas wysyłki wzmacniacza do naprawy...

Wysłane z mojego NEM-L21 przy użyciu Tapatalka

_________________
Non progredi est regredi!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 2 maja 2018, 11:03 
Wstydliwy
Offline
Od: 26.04.2018
Posty: 3
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Właśnie próbowałem zamontować używany wzmacniacz który zakupiłem na allegro. Od sprzedawcy usłyszałem,że jest sprawny...montaż i taki sam efekt jak w przypadku tego wcześniejszego zepsutego czyli cisza kompletna :mad:
Czy jest jakiś sposób reczny na odczytanie błędów z wyświetlacza bez podłączania kompa, żeby być pewnym ,że problemem jest napewno spalony wzmacniacz tak jak usłyszałem od osoby od której zakupiłem auto. Jesli tak to zostałem oszukany chyba z tym z allegro. Niestety mieszkam za granicą,wraz z kupnem dostałem fakture z serwisu,że szukali usterki ale bez jej podania, o wzmacniaczu poinformował mnie sprzedający.

Pozdrawiam


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Samochody używane

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.