Teraz jest Wt, 22 sty 2019, 19:54

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 93 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Cz, 8 lis 2018, 20:00 
Wstydliwy
Offline
Od: 19.05.2018
Posty: 4
Rok produkcji: inny
Generacja: I
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: lubelski
Witam. Od kilku dni mam pewien problem.podczas naglego przyspieszania. samochod sie jakby dusi... szarpie. Nie jest to bardzo mocne.. Nie dzieje sie to za kazdym razem. Po przelaczeniu na benzyne problem ustepuje. Silnik 2.0. Gaz mam od 2 tyg. Przejechalem pierwsze 1000km i bylo ok. Dzieje sie to po przegladzie samochodu po zrobieniu pierwszego tysiaca. Gazownik mowi ze to na pewno swiece. Jaka jest wasza opinia?


Ostatnio edytowano Cz, 8 lis 2018, 20:00 przez victor, łącznie edytowano 1 raz
Połączono z istniejącym tematem.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 9 lis 2018, 09:40 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 29.01.2017
Posty: 253
Rok produkcji: 2005
Generacja: Nie mam M6
Silnik: 2.3 MZR (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: Sport
LPG: Tak
Region: mazowiecki
A jaka masz instalacje, reduktor zamontowany? no i kiedy te świece wymieniałeś:P Na przegladzie rozumiem komputer byl podlaczony i mapa ustawiana?

_________________
why?? - why not?!


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 11 sty 2019, 08:34 
Wstydliwy
Offline
Od: 09.01.2019
Posty: 5
Rok produkcji: 2006
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
LPG: Tak
Region: opolski
8 listopada 2018, o 20:00 hammerman napisał(a):
Witam. Od kilku dni mam pewien problem.podczas naglego przyspieszania. samochod sie jakby dusi... szarpie. Nie jest to bardzo mocne.. Nie dzieje sie to za kazdym razem. Po przelaczeniu na benzyne problem ustepuje. Silnik 2.0. Gaz mam od 2 tyg. Przejechalem pierwsze 1000km i bylo ok. Dzieje sie to po przegladzie samochodu po zrobieniu pierwszego tysiaca. Gazownik mowi ze to na pewno swiece. Jaka jest wasza opinia?




Dzień dobry. Ja tak miałem w poprzedniej instalacji i też po przebiegu około 1000km, okazało się że wtryski od gazu się "dotarły" i ciśnienie spadło z zakładanych 1.2 Bar do 0.8 Bar i samochód się dławił. Po zgłoszeniu tego problemu serwisowi LPG gdzie montowałem podniesiono ciśnienie do 1.2 i od tej pory przejechałem około 130 000 km na gazie i żadnych problemów.

-- Dodano: 11 stycznia 2019, o 08:34 --

Ja pod koniec stycznia zakładam w Opolu taki zestaw:

całość na STAG 4
CPU = AC STAG Qbox plus z OBD + aplikacja na telefon
Injection = AC W03
Reduktor = AC R01
Butla = w kole (55L lub zewnętrzna butla wewnątrz to było coś koło 67L)
wlew pod klapką, przełącznik B/G LED 401

cena 3200 PLN
T= 10 h


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 93 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Samochody używane

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.