Teraz jest Śr, 19 wrz 2018, 11:57

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 905 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pn, 26 mar 2018, 20:20 
Amator
Offline
Od: 12.05.2017
Posty: 62
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: opolski
a czy podłączyłes taka mała biała wtyczkę od can boxa do radia z dwoma przewodami białym i szarym?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 26 mar 2018, 20:26 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 21.04.2017
Posty: 73
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
LPG: Tak
Region: małopolski
no nie, w ktore miejsce to ma isc bo manuala nie bylo wcale. podlaczylem tą szeroką, plus te małe do usb itp. ta biała została luźna

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 26 mar 2018, 20:30 
Amator
Offline
Od: 12.05.2017
Posty: 62
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: opolski
Tam obok USB. Ona pasuje tylko w jedno gniazdo także nie pomylisz.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 26 mar 2018, 20:34 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 21.04.2017
Posty: 73
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
LPG: Tak
Region: małopolski
Ok dzieki, jutro rozbieram. Mozesz mi podeslac na maila te info od chinczyka.
A tak wyglada finalnie:Obrazek

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 26 mar 2018, 20:36 
Amator
Offline
Od: 12.05.2017
Posty: 62
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: opolski
Wysłałem ci tam były dwa zdjęcia jedno z tą wtyczka drugi z ustawieniami can box.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 27 mar 2018, 10:27 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 21.04.2017
Posty: 73
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
LPG: Tak
Region: małopolski
ok dzieki mam. Te ustawienia ze zdjecia mam w swojej stacji wiec jutro podepne kabelek i sprawdze. Ja mam androida 8 wiec moze dlatego u mnie jest do wyboru wiecej tych opcji.

...
Kabelek podpięty ustawienia zmienione wg. tego co mi przeslales. Sterowanie stacja z kierownicy działa. Komputerem juz nie. Jak wejdę w nauke przyciskow to nie moge nic zaprogramowac, sa narzucone funkcje głośności, zmiana stacji, mute, oraz set ktory przełącza pomiędzy kilkoma aplikacjami radio, telefon itp. Do tego zastanowił mnie brak multiwindow bo niby android 8 no i znalazlem zonka. Chinczyk zrobil fake z tym androidem:
ObrazekObrazek


Ostatnio edytowano Pn, 26 mar 2018, 21:25 przez maciekelga, łącznie edytowano 1 raz

 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 27 mar 2018, 17:58 
Amator
Offline
Od: 12.05.2017
Posty: 62
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: opolski
Kurcze a już myślałem że może na andku 8 będzie działać i otrzymam od chińczyka aktualizację. Jestem z nim w ciągłym kontakcie ale jeszcze nic konkretnego co by rozwiązało problem nie otrzymałem. U mnie aplikacja do nauki sterowania kierownicą działa dobrze. Naciskam i trzymam przycisk na kierownicy i w tym samym czasie klikam na ekranie stacji funkcję którą chcę przypisać dla tego przycisku.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 29 mar 2018, 13:42 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 14.11.2016
Posty: 73
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: małopolski
mateusz8

Widzę, że nikt Ci nie odpisał.
Co do kamerki cofania ja kupowałem w Polsce na allegro, zamiast osłonki na podświetlenie tablicy rejestracyjnej.
http://allegro.pl/nowa-kolorowa-kamera- ... 04850.html
Zdecydowałem się na taką, ponieważ nie ingeruje w oświetlenie tablicy rejestracyjnej. Polecam ten zakup, nie bawisz się z Chińczykami, a cenowo wychodzi taniej. Kamerkę mam rok i działa bez zarzutów.

Co do stacji multimedialnej to odradzam zakup takiej, z ekranem 7 cali. Jak coś to bierz 8 cali lub większe. 7 cali to bardzo malutki ekran i gubi się w naszych mazdach. Poza tym cena, która jest w aukcji, do której dałeś linka, jest strasznie wysoka. Nie ma sensu przepłacać.
Ja bym szukał dalej, jednak gdybym miał kupować jeszcze raz na pewno wziąłbym taką stację, która ma 2GB RAM-u. 1GB RAM czasami nie wystarcza, ale nie jest źle.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 11 kwi 2018, 19:28 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 21.04.2017
Posty: 73
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
LPG: Tak
Region: małopolski
Doszedłem jak ustawic zegarek. W stacji aplikacja "informacja o samochodzie" te 3 przyciski na ekranie SET HOUR i MIN, przytrzymuje HOUR i zrgarek mruga, godziny ustawiam przyciskiem SET a minuty MIN. Może jest jakaś kombinacja żeby zresetować komputer pokladowy i wybór poszczegolnych opcji komputera.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 12 kwi 2018, 08:48 
Amator
Offline
Od: 12.05.2017
Posty: 62
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: opolski
Ja u siebie próbowałem i nie działa. U mnie w ogóle zegarek nie działa cały czas mam 12:00. W zeszłym tygodniu chińczyk znów pytał o schemat do radia i powiedział ze odezwie się wkrótce, także czekam. Którym przyciskiem zmieniasz widok między zegarkiem a komputerem? Na kierownicy możesz czy tylko w aplikacji informacje o samochodzie?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 12 kwi 2018, 09:03 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 21.04.2017
Posty: 73
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
LPG: Tak
Region: małopolski
tylko w aplikacji


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 13 kwi 2018, 19:46 
Amator
Offline
Od: 12.05.2017
Posty: 62
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: opolski
Napisałem dziś do Chińczyka czy mogę dostać aktualizację do androida 8 . Wysłał mi linka do strony z której mogę go pobrać i opis jak zaktualizować. Jak się uda to dam znać. Widziałem w opiniach na jego aukcji że jakiś kolega z Rosji miał tak jak ty luker udawanego androida 8 i Chińczyk mu odpisał żeby się zwrócił do niego i poprosił o aktualizację, także i ja się zwróciłem :)

-- 13 kwietnia 2018, o 20:46 --

Zaktualizowałem system. W informacji o tablecie jest ANDROID 8.0 . Gdzie luker sprawdzałeś dokładną wersję (co ci pokazało że masz 6). Po aktualizacji dalej bez zmian.Zegar 12:00 bez możliwości ustawienia i brak sterowania komputerem. Napiszę do Chińczyka co dalej.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 13 kwi 2018, 20:00 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 08.01.2018
Posty: 83
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: łódzki
jarkuw ze zdjęć powyżej wynika, ze na aplikacji CPU Z pokazuje starszego androida...

_________________
To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 13 kwi 2018, 21:15 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 21.04.2017
Posty: 73
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
LPG: Tak
Region: małopolski
Dokładnie CPU Z, mysle ze antutu pokaze to samo czyli fake


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 16 kwi 2018, 21:05 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 21.04.2017
Posty: 73
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
LPG: Tak
Region: małopolski
jarkuw sprawdzales tą swoja "aktualizacje"


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 17 kwi 2018, 18:41 
Amator
Offline
Od: 12.05.2017
Posty: 62
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: opolski
Dziś sprawdziłem i CPU-Z pokazuje android 8. Do aktualizacji użyłem pendriva sformatowanego fat 32. Pliki 8.0PX5 należy rozpakować na USB i przed włożeniem do portu USB wejść do ustawień samochodu używając kodu 3368 (tam gdzie są ustawienia can busa). Po wejściu do tych ustawień należy po prostu włożyć pendriva do portu usb i aktualizacja sama się uruchomi. Pożniej system się zresetuje skopiuje pliki MCU na urządzenie i włączy się aktualizowanie SYSTEMU - trochę to potrwa i na początku pasek się zatrzyma na dłużej także czekać cierpliwie. Na początku miałem problemy i wyskakiwał mi ERROR ale po wciśnięciu reset system wracał i nic złego się nie stało. Powodem był źle rozpakowany plik - starsza wersja RAR-a oraz to, że nie byłem w ustawieniach samochodu z kodem 3368. Poniżej materiały od sprzedawcy z Chin :) :

below is the link for the firmware of android 8.0 , you can download it and update .

http://www.mediafire.com/file/ar7xdtwr3 ... 8.0PX5.rar

Note :

1. Must Format your U-disc ,download the software and Unzip it ,copy all the files to the ROOT of card

plug it to the USB port of radio , then it will update automatically

2. during the upgrading , Do Not Power Off

Update method: http://www.mediafire.com/file/dtqvungd0 ... update.mp4


after update,please setting canbus again,thanks


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 17 kwi 2018, 19:30 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 24.04.2013
Posty: 1355
Rok produkcji: 2011
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: mazowiecki
Coś mi tu się nie zgadza.

API level 23 to jest android 6: link wiki, link android.com. Do 8 powinien być API 26+

_________________
Nie przejmuj się porażkami, przejmuj się szansami, które tracisz, jeśli nie próbujesz.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 17 kwi 2018, 19:44 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 21.04.2017
Posty: 73
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
LPG: Tak
Region: małopolski
Jak popatrzy na wiersz Build ID to w ciagu opisu pliku czy czegos tam jest 6.0.1.
Masz multiwindow? Powinno byc skoro Andek 8.
Jak wejdziesz w Ustawienia-Informacje o tablecie stukniesz kilka razy szybko na "Wersja systemu android" i wyskoczy Ci grafika jak na zdjeciu ponizej masz dalej 6.
Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 18 kwi 2018, 05:09 
Amator
Offline
Od: 12.05.2017
Posty: 62
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: opolski
Taką grafikę pokazuje, tylko w innych barwach :) także chyba dalej 6.


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 18 kwi 2018, 22:08 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 21.04.2017
Posty: 73
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
LPG: Tak
Region: małopolski
Czyli chinczyk robi nas w balona :)


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 19 kwi 2018, 05:35 
Amator
Offline
Od: 12.05.2017
Posty: 62
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: opolski
Jedyny plus jaki dostrzegam to radio ma przyjemniejszy wygląd. Trochę go ostatnio pomęczyłem że już 2 miesiące rozwiązuje mój problem i nie ma efektów oraz że u innych kupujących działa zegar a u mnie nie i wczoraj odpisał mi że wyśle do mnie nowego can boxa.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 19 kwi 2018, 19:29 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 21.04.2017
Posty: 73
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
LPG: Tak
Region: małopolski
Ja jeszcze nie potwierdziłem na ali odebrania paczki, testuje intensywnie i w przyszlym tygodniu otwieram spor z wszystkimi żalami, podstawowy to fake z Androidem 8 i nie moge programowac przyciskow z kierownicy, sa przypisane na stale, na reszte mogę przymknac oko bo bylem swiadom ze nie wszystko moze dzialac. Wiec albo chinczyk mi przesle aktualizacje do "prawdziwego" Andka 8 albo niech robi czesciowy refund bo tylko dlatego zdecydowałem sie na zakup tej stacji.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 10 maja 2018, 09:22 
Avatar użytkownika
Nowicjusz
Offline
Od: 04.05.2018
Posty: 41
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: zachodniopomorski
Czy ktoś kupował u nich razem z montażem i może podzielić się opinię w kwestii działania sprzętu?
http://allegro.pl/v-s-nawigacja-mazda-6 ... 64554.html
http://allegro.pl/android-nawigacja-maz ... 63730.html
A może macie inne propozycje co do sprzętu, ceny i firmy montażowej?
Interesują mnie tylko miejscowości takie jak: Szczecin, Koszalin, Piła, Poznań i okolice tych miast.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 10 maja 2018, 20:01 
Wstydliwy
Offline
Od: 06.03.2018
Posty: 6
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: zachodniopomorski
Witam. Panowie, czy jest jakakolwiek stacja, która działa w 100% bez kombinowania? (BOSE)


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 11 maja 2018, 09:04 
Amator
Offline
Od: 12.05.2017
Posty: 62
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: opolski
artur0372 ta navi z allegro to też z pewnie z ALLIEXPRES https://pl.aliexpress.com/item/S190-DO- ... autifyAB=0

Ale nie wiem jak to działa i czy wszystko działa.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 11 maja 2018, 09:11 
Avatar użytkownika
Nowicjusz
Offline
Od: 04.05.2018
Posty: 41
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: zachodniopomorski
Domyślam się że to z Alliexpres.
Problem w tym, że ja sam tego nie podłączę a oni to montują, oczywiście odpłatnie (200zł.)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 11 maja 2018, 09:28 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 21.04.2017
Posty: 73
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
LPG: Tak
Region: małopolski
Ale to nie jest bardzo skomplikowane. Podłączasz kostki plung and play a jak rozebrac konsole znajdziesz filmiki na youtube. Moim zdaniem lepiej cos wziasc z nowszym Androidem bo za rok dwa może się okazać ze wiele aplikacji nie bedzie wspierac tej wersji.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 11 maja 2018, 20:33 
Avatar użytkownika
Nowicjusz
Offline
Od: 04.05.2018
Posty: 41
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: zachodniopomorski
Ale jak mi policzą cło czy VAT czy co oni tam doliczają to chyba wyjdzie prawie to samo. Tak czy nie?
Do tego trzeba czekać chyba z miesiąc.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 11 maja 2018, 20:43 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 21.04.2017
Posty: 73
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
LPG: Tak
Region: małopolski
Mnie wyszła stacja 850zl. VATu nie miałem bo Chińczyk wysłał najpierw gdzieś do Europy a potem przyszło dopiero do mnie.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 11 maja 2018, 20:50 
Avatar użytkownika
Nowicjusz
Offline
Od: 04.05.2018
Posty: 41
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: zachodniopomorski
Sam montowałeś? Masz fabryczny BOSE? Działa bez problemu? Ile czekałeś na dostawę?
Podaj link do tej stacji co kupiłeś.


Ostatnio edytowano Pn, 14 maja 2018, 17:10 przez maciekelga, łącznie edytowano 1 raz
Nie cytujemy poprzedniego postu (regulamin, pkt 5.6).


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 905 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.