Teraz jest Śr, 19 wrz 2018, 20:32

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 455 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Śr, 20 cze 2018, 22:05 
Avatar użytkownika
Stary wyjadacz
Offline
Od: 05.12.2013
Posty: 4124
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
Ostrzeżenia: 1
No to straszna lipa jest :-(
Liczyłem że się przyda na wakacje około 4kkm które rozpoczną się po tych 30 dniach...
...dupa :(

Sprawdziłem...
136.26 Euro na 3 lata
88.36 Euro na rok

Pięknie :) ktoś z was z tego korzysta?

_________________
...były; BA B3, GE RFCX, GE F5, GF RF2A, BK Z6, GY RF5C, GH RF7J... No i jest GL PE. Wszystkie to Mazdy? Niemożliwe...


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 20 cze 2018, 22:09 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 28.07.2016
Posty: 610
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: zagranica
ja to raz odpalilem
badziewie praktycznie beuzyteczne


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 20 cze 2018, 22:13 
Stały bywalec
Offline
Od: 10.07.2016
Posty: 775
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
lepiej odpalić google maps.

_________________
Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 21 cze 2018, 09:47 
Nowicjusz
Offline
Od: 23.03.2018
Posty: 56
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Ja wsadziłem w podłokietnik modem USB i siedzi tam na stałe. Traffic na MZD connect jest niezły i radzi sobie równie dobrze jak google (MZD connect to mapy HERE) .

Ja osobiście chwalę.

Ceny paliw były zbawienne na trasie do Włoch. Navigowało mnie na stacje z ceną 1.15 do 1.21 eur a nie 1.7 które były pod ręką. Taki rozstrzał jest w Austrii.

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 21 cze 2018, 11:15 
Avatar użytkownika
Stary wyjadacz
Offline
Od: 05.12.2013
Posty: 4124
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
Ostrzeżenia: 1
Wedrowiec napisał(a):
...odpalić google maps.


Hehe, jeden tablet wbity w deskę, drugi tablet dzieciaki, smartfon do Google maps i nawigacji bo ta z MZD nie będzie miała live traffic, fotoradarów ... itd...

No pięknie się zapowiada :-)

_________________
...były; BA B3, GE RFCX, GE F5, GF RF2A, BK Z6, GY RF5C, GH RF7J... No i jest GL PE. Wszystkie to Mazdy? Niemożliwe...


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 21 cze 2018, 12:25 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 07.11.2013
Posty: 1051
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: pomorski
Jesienią i zimą jedynie Google nie poprowadzą przez zamkniete przełęcze w Alpach.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 12 lip 2018, 19:17 
Avatar użytkownika
Stary wyjadacz
Offline
Od: 05.12.2013
Posty: 4124
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
Ostrzeżenia: 1
Te usługi połączone, ich termin ważności, jest gdzieś widoczna w nawigacji, MZD Connect czy Mazda ToolBox?

_________________
...były; BA B3, GE RFCX, GE F5, GF RF2A, BK Z6, GY RF5C, GH RF7J... No i jest GL PE. Wszystkie to Mazdy? Niemożliwe...


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 13 lip 2018, 09:54 
Nałogowiec
Offline
Od: 16.10.2016
Posty: 1006
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: wielkopolski
W Mazda Toolbox.

_________________
Pozdrawiam,
Jordan Jasiński
http://skyisthelimit.aero


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 13 lip 2018, 10:09 
Avatar użytkownika
Stary wyjadacz
Offline
Od: 05.12.2013
Posty: 4124
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
Ostrzeżenia: 1
Ni w ząb, ślepy jestem...
W Mazda ToolBox jest tylko info o obecnej wersji map i data wygaśnięcia darmowych aktualizacji.
Żadnych informacji odnośnie "usług połączonych", jest tylko oferta o wykupieniu tych usług.
Dostałem ostatnio komunikat w MZD że zostało mi 30 dni, myślałem że będzie pokazana konkretna data. Tzn wiem że 21 lipca bo tak mija 30 dni od komunikatu... Ale to tak ma wyglądać właśnie? Jeśli tak mam sobie liczyć to ok :o

_________________
...były; BA B3, GE RFCX, GE F5, GF RF2A, BK Z6, GY RF5C, GH RF7J... No i jest GL PE. Wszystkie to Mazdy? Niemożliwe...


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 13 lip 2018, 18:32 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 28.07.2016
Posty: 610
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: zagranica
dzis rozmawialem z dealerem po jezdzie probnej
od polowy sierpnia bedzie dostepny Car Play (w Szwecji)
dla aut po 2013 roku
z Android Auto jest tu jakis poslizg
cena w Szwecji z montazem to ~3100 SEK


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 13 lip 2018, 19:00 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 07.11.2013
Posty: 1051
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: pomorski
Czyli nie ma tragedii


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 13 lip 2018, 21:31 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 28.07.2016
Posty: 610
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: zagranica
no nie ma
w PL pewnie jeszcze bedzie taniej (robocizna)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 1 sie 2018, 08:22 
Wstydliwy
Offline
Od: 26.01.2018
Posty: 14
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: pomorski
Czy jeśli w samochodzie nie ma fabrycznej nawigacji to można dokupić samą kartę SD z mapami i będzie działało czy trzeba jeszcze coś odblokować w ASO ? Wyczytałem na forum CX, że gość dokupił oryginalną mapę na Allegro i wszystko działało... ?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 1 sie 2018, 15:07 
Świeżak
Offline
Od: 07.02.2017
Posty: 17
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Mozna dokupić, ja jedną kupiłem na Allegro, drugą znacznie tanszą na Ebay, zdaje się z Irlandii.

1 sierpnia 2018, o 09:22 mickee napisał(a):
Czy jeśli w samochodzie nie ma fabrycznej nawigacji to można dokupić samą kartę SD z mapami i będzie działało czy trzeba jeszcze coś odblokować w ASO ? Wyczytałem na forum CX, że gość dokupił oryginalną mapę na Allegro i wszystko działało... ?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 2 sie 2018, 05:28 
Wstydliwy
Offline
Od: 26.01.2018
Posty: 14
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: pomorski
Rozumiem, że po wyjeździe z salonu Twoja Mazda nie miała nawigacjii, dokupiłeś kartę i navi ożyła ?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 2 sie 2018, 12:56 
Świeżak
Offline
Od: 07.02.2017
Posty: 17
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Tak,
aktywowała się, na karcie zapisał się VIN i navi zaczęła działać


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 2 sie 2018, 19:40 
Wstydliwy
Offline
Od: 26.01.2018
Posty: 14
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: pomorski
Dzięki za pomoc.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 5 sie 2018, 00:54 
Avatar użytkownika
Stary wyjadacz
Offline
Od: 05.12.2013
Posty: 4124
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
Ostrzeżenia: 1
Wskazówki nawigacji na Hud.

W wersji MZD 502 i poprzedniej, mimo jej zaznaczenia nie zawsze były widoczne na Hud, ale ustawienie zaznaczone było cały czas.

Teraz mam 545 i opcja wskazówek w ustawieniach HUD, wyłącza się automatycznie za każdym razem jak zamkne auto, czyli ustawienie przeskakuje w pozycję na Wyłącz.
Jeśli tyko wyłącze zapłon ale nie zamkne auta, ustawienie nie zmieni się i wskazówki są dalej widoczne na Hud.

Więc, ustawiawiajac jakiś cel na nawigacji, żeby wskazówki były widoczne lub żeby ustawienie samo się nie wyłączyło, wystarczy nie zamknąć auta.

Lub jak auto zamkne, to wiem.ze.musze zaraz wejść w ustawienia i zmienić z Wyłączone na włączone... Bo inaczej wskazówek na Hud nie będzie


W 505 i poprzedniej, u mnie, problemy z wyświetlaniem wskazówek też nie było przypadkowe. Wtedy też zależało od tego czy auto zamkne czy nie, ale ustawienie samo się nie zmieniło tak jak jest to teraz na 545...

_________________
...były; BA B3, GE RFCX, GE F5, GF RF2A, BK Z6, GY RF5C, GH RF7J... No i jest GL PE. Wszystkie to Mazdy? Niemożliwe...


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 8 sie 2018, 07:41 
Nowicjusz
Offline
Od: 23.03.2018
Posty: 56
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Działają wam informacje o korkach? Mi kilka dni temu przestały się pojawiać.

Subskrypcja jest i dotychczas działało doskonale.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 8 sie 2018, 08:36 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 28.07.2016
Posty: 610
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: zagranica
generalnie lepiej zainwestowac w Apple Car Play badz Android Auto niz kupowac aktualizacje MZD map po 3 darmowych latach.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 9 sie 2018, 00:13 
Avatar użytkownika
Stary wyjadacz
Offline
Od: 05.12.2013
Posty: 4124
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
Ostrzeżenia: 1
@krogoth, to jest tak, że dzisiaj jest jutro nie będzie by pojutrze znów było. Tak też było też u mnie.


Bieżące dane o ruchu drogowym, pokazują się przeważnie tylko na drogach poza miastem..

Informacje o cenach paliw działają różnie czyli są lub ich nie ma.

Prognozy pogody przeważnie działają ale to tylko prognozy...

_________________
...były; BA B3, GE RFCX, GE F5, GF RF2A, BK Z6, GY RF5C, GH RF7J... No i jest GL PE. Wszystkie to Mazdy? Niemożliwe...


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 28 sie 2018, 09:05 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 23.04.2016
Posty: 382
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: lubelski
Moi mili parafianie: mam problem z zaktualizowaniem mapy, zawsze wkładałem i pobierało mi aktualizację a teraz wyskakuje mi notorycznie bym włożył kartę SD mimo, że jest wsadzona....
Mam jeszcze pół roku abonamentu wiec dobrze byłoby to wykorzystać, ostatnią aktualizację mam z grudnia

_________________
Lublin to nie dziura :)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 28 sie 2018, 10:01 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 15.04.2015
Posty: 893
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: pomorski
Ekscelencjo :wink: miałem tak samo przy którejś aktualizacji. Byłem jakoś w tym czasie w ASO i tam na ich stanowisku poszło bez problemu. Następną aktualizację robiłem w domu i było OK. Wcześniej też robiłem w domu i działało bez problemu.

_________________
Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie, po pewnym czasie zauważysz, że świni się to podoba.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 28 sie 2018, 10:04 
Avatar użytkownika
Stary wyjadacz
Offline
Od: 05.12.2013
Posty: 4124
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
Ostrzeżenia: 1
28 sierpnia 2018, o 10:05 ddreporter napisał(a):
ostatnią aktualizację mam z grudnia

..to jakoś trzy aktualizacje cię minęły.

Restart lapka.
Uruchomić ToolBox niech się zaktualizuje.
włżyć karte jak poprosi itd...

Za którymś razem zadziała <hahaha>

_________________
...były; BA B3, GE RFCX, GE F5, GF RF2A, BK Z6, GY RF5C, GH RF7J... No i jest GL PE. Wszystkie to Mazdy? Niemożliwe...


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 28 sie 2018, 14:29 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 23.04.2016
Posty: 382
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: lubelski
3 razy już restartowałem, ToolBox już zaktualizowany i dalej nic.... pewnie pojadę do ASO jeśli nikt jeszcze czegoś nie zasugeruje mądrzejszego :)

_________________
Lublin to nie dziura :)


Ostatnio edytowano Wt, 28 sie 2018, 15:52 przez tombien, łącznie edytowano 1 raz
Nie cytujemy poprzedniego postu (regulamin, pkt 5.6).


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 28 sie 2018, 14:36 
Avatar użytkownika
Stary wyjadacz
Offline
Od: 05.12.2013
Posty: 4124
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
Ostrzeżenia: 1
...nic mądrego ale wiesz :)
...nie ustawiłeś czasami blokady przed zapisem na karcie SD ...

_________________
...były; BA B3, GE RFCX, GE F5, GF RF2A, BK Z6, GY RF5C, GH RF7J... No i jest GL PE. Wszystkie to Mazdy? Niemożliwe...


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 28 sie 2018, 15:25 
Wstydliwy
Offline
Od: 04.07.2014
Posty: 11
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
ddreporter napisał(a):
Moi mili parafianie: mam problem z zaktualizowaniem mapy, zawsze wkładałem i pobierało mi aktualizację a teraz wyskakuje mi notorycznie bym włożył kartę SD mimo, że jest wsadzona....
Mam jeszcze pół roku abonamentu wiec dobrze byłoby to wykorzystać, ostatnią aktualizację mam z grudnia
U mnie w takim przypadku pomagało przeinstalowanie toolboxa

Wysłane z mojego HTC 10 przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 28 sie 2018, 16:50 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 23.04.2016
Posty: 382
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: lubelski
Blokady nie ustaliłem a reinstalacja też nic nie pomogła, pojadę jutro do serwisu i tyle

_________________
Lublin to nie dziura :)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 5 wrz 2018, 07:34 
Świeżak
Offline
Od: 05.03.2016
Posty: 16
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: śląski
mam pytanko, nawigacja MZD ale niestety brak karty z mapami :( autko sprowadzone i niestety bez karty
zostaje tylko ASO?
czy zakup karty z mapami z innego auta coś pomoże czy karta jest przypisana do danej nawigacji/auta/vinu?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 5 wrz 2018, 08:09 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 07.11.2013
Posty: 1051
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: pomorski
Karta z navi jest przypisana do VINu. Zakup od złodzieja raczej nie zadziała.


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 455 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: malagb i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.