Teraz jest So, 21 lip 2018, 08:33

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 432 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: N, 25 lut 2018, 21:17 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 28.07.2016
Posty: 559
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: zagranica
@Plaski
jakie znowu koszty?
masz gwarancje!!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 25 lut 2018, 22:08 
Amator
Offline
Od: 12.07.2017
Posty: 66
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: lubelski
Zamierzam pojeździć dłużej niż 3-5 lat. Czasami na karty SD dają gwarancję dożywotnią ale nie jestem pewien jak jest tutaj i jak awarie karty załatwia z producentem nawigacji gdy gwarancja w ASO wygaśnie.
Jeśli jest to prosta sprawa to wolę sobie zabezpieczyć dane i spać spokojnie. Już nie raz backup mi dupsko uratował w różnych sytuacjach.

-- Dodano: 25 lutego 2018, o 22:08 --

A druga rzecz to po prostu ciekawość jak takie rozwiązania działają. Przydaje się też czasami wiedza, którą można uzyskać podczas realizacji


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 25 lut 2018, 23:00 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Online
Od: 10.01.2016
Posty: 1114
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: dolnośląski
No ale po skopiowaniu mi nie działało... Kopia nie była wykrywana w aucie.

Chyba, że po tych 100 magicznych kilometrach nie ma to już znaczenia.

_________________
Konrad Maksymilian Bąk <pucu> >> Moja Szóstka <<
Obrazek


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 26 lut 2018, 07:30 
Avatar użytkownika
Świeżak
Offline
Od: 24.07.2017
Posty: 32
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Ja jestem świeżo po wymianie gwarancyjnej nawigacji. Wymiana wcale nie była taka szybka, prosta i oczywista.
Trwało około miesiąca. ASO musiało odesłać kartę, potem ja musiałem dosłać wytłumaczenie jak i dlaczego tak się stało i dopiero dostałem nową kartę.
Ciekawostka - poprzednia miała 8GB, obecna ma 16GB

Co do kopii zapasowej - ciekawy jestem czy przeszedłby myk z podmianą karty w trakcie pobierania map przez mazda toolbox ;)


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 26 lut 2018, 07:43 
Avatar użytkownika
Bywalec
Online
Od: 03.02.2015
Posty: 256
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: małopolski
Toolbox się wysypie w momencie wyjęcia karty.
Zaktualizuj sobie oryginalną kartę, jej zawartość przekopiuj na dowolną sd i kopii używaj w samochodzie. Oryginał do sejfu :wink:
Taka prosta kopia działa tylko dla kart już przypisanych do vin samochodu.

_________________
Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 26 lut 2018, 18:55 
Avatar użytkownika
Wtajemniczony
Offline
Od: 04.01.2015
Posty: 227
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: podkarpacki
25 lutego 2018, o 23:00 KMBak napisał(a):
No ale po skopiowaniu mi nie działało... Kopia nie była wykrywana w aucie.

Chyba, że po tych 100 magicznych kilometrach nie ma to już znaczenia.


Cześć
Kopia musi być nagrana na oryginalnej karcie SD. Jak już ktoś pisał navi będzie działać tylko z nią ze względu na
zapisany w mzd connect numer CID karty.
Oczywiście można to wykorzystać do uruchomienia navigacji bez zakupu jej w ASO.

_________________
Mazda 6 2015 FL Kombi SkyPassion 2.0 Pb MT kolor Sonic Silver


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 11 mar 2018, 13:14 
Wstydliwy
Offline
Od: 20.11.2014
Posty: 4
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: mazowiecki
Hej forumowicze,

Jestem szczęśliwym posiadaczem Mazdy 6 od początku roku. Nawigacje dokupiłem na ebayu za ok 50 funtów- wszystko działa bez zarzutu z licencją aktywną na 3 lata. Nawet niedawno aktualizowałem mapy do wersji Grudzień 2017 i powiem szczerze, że po miesiącu użytkowania znalazłem już kilka błędów w Warszawie jakbym zapłacił pełną kwotę 2750zł u dealera to byłbym wielce niezadowolony...


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 12 mar 2018, 18:44 
Świeżak
Offline
Od: 19.07.2017
Posty: 19
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Witajcie:)

Jak mogę odzyskać utracony ficzer? Potwierdzając w iPhone (Google Maps) docelowy adres, navi Mazda przełączało się w tryb map Google i tanavi mnie prowadziła do celu. Dodam że połączenia bluetooth i wifi są utrzymane. Po restarcie ustawien do fabryki straciłem ten ficzer...


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 12 mar 2018, 23:17 
Stały bywalec
Offline
Od: 16.10.2016
Posty: 972
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: wielkopolski
W MZD takiej funkcji nie znam, a skoro masz auto z 2013 roku to pytaj w wątku o NB1.

_________________
Pozdrawiam,
Jordan Jasiński
http://skyisthelimit.aero


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 26 mar 2018, 09:34 
Wstydliwy
Offline
Od: 12.02.2018
Posty: 5
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: dolnośląski
Witam

Moze w zlym miejscu pisze ale mam problem z nawigacja.
Nie za kazdym razem chce sie uruchomic. Czasami potrzebuje kilkunastu minut zanim zacznie dzialac. Podczas tego procesu ekran caly czas sie resetuje.
Co zrobic zeby ten probl zniknął.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 26 mar 2018, 09:53 
Avatar użytkownika
Bywalec
Online
Od: 03.02.2015
Posty: 256
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: małopolski
Może to marna porada ale moim zdaniem ewidentnie ASO.

_________________
Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 26 mar 2018, 09:54 
Stały bywalec
Offline
Od: 16.10.2016
Posty: 972
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: wielkopolski
Jaką masz wersję oprogramowania?

_________________
Pozdrawiam,
Jordan Jasiński
http://skyisthelimit.aero


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 26 mar 2018, 10:13 
Wstydliwy
Offline
Od: 12.02.2018
Posty: 5
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: dolnośląski
56.00.230 EU N OS VERSION
00.05.000 Music database version


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 26 mar 2018, 10:20 
Stały bywalec
Offline
Od: 16.10.2016
Posty: 972
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: wielkopolski
To tam takie rzeczy były powszechne.

Jeśli nie lubisz bujać się z serwisami to zmień wersję oprogramowania na 59.00.502 wg mojej instrukcji (znajdziesz na YouTube), a jeśli nie chcesz próbować sam to udaj się do serwisu i wymuś to na nich.
To w większości przypadków rozwiązywało problem.

Jeśli aktualizacja nie pomoże to wówczas należy udać się do serwisu - najprawdopodobniej urządzenie do wymiany.

_________________
Pozdrawiam,
Jordan Jasiński
http://skyisthelimit.aero


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 26 mar 2018, 10:26 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Online
Od: 10.01.2016
Posty: 1114
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: dolnośląski
Taką dziwną rzecz zauważyłem. Mam na pendrivie dużo swoich piosenek. Niektóre z nich nie wyświetlają prawidłowo Wykonawców (a może tytułów też?). Nie mam podłączenia do WiFi, więc skąd on bierze te bzdury?

Np. wszystkie kawałki Alana Walkera pokazuje jako Alana Watts ?! WTF? Tagi w MP3 prawidłowe. Sam je edytuje i kombinowałem na różne sposoby. Ciągle Alan Wats czy Watts.

_________________
Konrad Maksymilian Bąk <pucu> >> Moja Szóstka <<
Obrazek


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 26 mar 2018, 10:34 
Stały bywalec
Offline
Od: 16.10.2016
Posty: 972
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: wielkopolski
Z tego co wiem to kwestia Music Database Update - to aktualizacja, którą oficjalnie możesz zrobić sam.

http://infotainment.mazdahandsfree.com/ ... uage=en-NA

_________________
Pozdrawiam,
Jordan Jasiński
http://skyisthelimit.aero


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 28 mar 2018, 10:23 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Online
Od: 10.01.2016
Posty: 1114
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: dolnośląski
W sumie teraz patrzę, że mój ostatni post i Twoja odpowiedź Jordan, powinny być w wątku o multimediach MZD. Pewnie MOD przeniesie, ale już wyczerpując temat. Baza muzyki aktualna była i jest. Oznacza to tylko tyle, że jest dziadowska. Po co on sobie coś sprawdza, skoro podaję mu na tacy w tagach opis piosenki?! Rozumiem, żeby tagi były puste, ale jak jest komplet informacji?!

_________________
Konrad Maksymilian Bąk <pucu> >> Moja Szóstka <<
Obrazek


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 28 mar 2018, 20:31 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 19.01.2017
Posty: 93
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Baza Gracenote MZD zawiera dużo błędów. Ponieważ akurat u mnie tych błędów było zbyt dużo, napisałem z konkretnymi przykładami błędów do Gracenote. Odpowiedzieli, że u nich jest O.K. Dane są poprawne. To w wersji bazy dla Mazdy są błędy. Tyle, że Mazda nic w tej sprawie nie robi. odesłali mnie z powrotem do Gracenote. Pojawiają się nowe aktualizacje bazy ale stare błędy zostają. Ja wgrałem dwie aktualizacje i nic się nie zmieniło. W/g forum mazda3revolution.com receptą jest zatrzymanie procesu upgrade'u bazy Gracenote, tak jakoś w połowie. Wtedy baza jest uszkodzona i dane są brane z tagów ID3 plików mp3. Oczywiście pod warunkiem, że w plikach te dane są no i są poprawne. U mnie za pierwszym razem to zadziałało, tzn zaczeły pojawiać się poprawne nazwiska, nazwy albumów i okładki. Ale za drugim, po upgradzie GN, już nie. Może za wcześnie przerwałem proces. Powyższe dotyczy kluczy USB.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 31 mar 2018, 09:10 
Wstydliwy
Offline
Od: 31.03.2018
Posty: 1
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: zagranica
Witam. Jestem nowy i niedawno zakupiłem M6 . W navi wszystko aktywowalem ale w Niemczech nie pokazuje mi radarów....nawet nie wiem jakia nawigacje mam.można to jakoś dograć.? Poniżej fotki navi i oprogramowania. Dziękuję i pozdrawiam. Maciek
ObrazekObrazekObrazek

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 31 mar 2018, 17:20 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 18.02.2017
Posty: 416
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
A w DE przypadkiem nie jest to nielegalne, mieć ostrzeżenia przed fotoradarami? Może dlatego nie ma ich w bazie?

_________________
:drunk:


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 4 kwi 2018, 18:55 
Wstydliwy
Offline
Od: 12.02.2018
Posty: 5
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: dolnośląski
26 marca 2018, o 11:20 jordanj napisał(a):
To tam takie rzeczy były powszechne.

Jeśli nie lubisz bujać się z serwisami to zmień wersję oprogramowania na 59.00.502 wg mojej instrukcji (znajdziesz na YouTube), a jeśli nie chcesz próbować sam to udaj się do serwisu i wymuś to na nich.
To w większości przypadków rozwiązywało problem.

Jeśli aktualizacja nie pomoże to wówczas należy udać się do serwisu - najprawdopodobniej urządzenie do wymiany.


Wczoraj zrobili aktualizacje w serwisie.
Teraz wszystko pracuje normalnie
Dzieki za pomoc <spoko>


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 17 kwi 2018, 22:16 
Wstydliwy
Offline
Od: 17.04.2018
Posty: 2
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: śląski
"Zdzich44
Toolbox się wysypie w momencie wyjęcia karty.
Zaktualizuj sobie oryginalną kartę, jej zawartość przekopiuj na dowolną sd i kopii używaj w samochodzie. Oryginał do sejfu :wink:
Taka prosta kopia działa tylko dla kart już przypisanych do vin samochodu"

Właśnie po roku użytkowania tak zrobiłem i efekt - karta oryginalna jest nie wykrywana przez nawigację, natomiast kopia działa poprawnie. Nie wiem czy można z powrotem skopiować pliki na oryginał aby ten zaczął działać. Ktoś miał może takie zdarzenie?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 18 kwi 2018, 05:03 
Amator
Offline
Od: 12.07.2017
Posty: 66
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: lubelski
Na karcie nawigacja mogła zaktualizować Ci jakieś dane. Jeśli włożysz ją z zabezpieczeniem zapisu to nie uruchomi się nawigacja.
Możesz spróbować przekopiować tylko pliki z kopii na oryginał i wtedy spróbować czy zadziała (a najlepiej jakbyś porównał pliki na obu kartach i znalazł czy jakieś pliki były zmieniane).


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 19 kwi 2018, 13:50 
Świeżak
Offline
Od: 19.07.2017
Posty: 19
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
jordanj napisał(a):
W MZD takiej funkcji nie znam, a skoro masz auto z 2013 roku to pytaj w wątku o NB1.


2015 rok


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 23 kwi 2018, 21:26 
Wstydliwy
Offline
Od: 17.04.2018
Posty: 2
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: śląski
Juz działa i oryginał i kopia. Oryginał połączyłem jeszcze raz z My Mazda i odpalił - dziwne. Przy kopiowaniu miałem zablokowany zapis.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 18 maja 2018, 20:19 
Avatar użytkownika
Nowicjusz
Offline
Od: 17.01.2018
Posty: 38
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: podkarpacki
Mam pytanie do navi.
Czy da się jakoś ustawić aby na górze pokazywana była nazwa ulicy po której jadę (albo nazwa miejscowości) zamiast najbliższej ulicy ?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 20 maja 2018, 10:33 
Bywalec
Offline
Od: 30.06.2017
Posty: 278
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
18 maja 2018, o 21:19 djnero napisał(a):
Mam pytanie do navi.
Czy da się jakoś ustawić aby na górze pokazywana była nazwa ulicy po której jadę (albo nazwa miejscowości) zamiast najbliższej ulicy ?

Na górze nie, ale masz wyświetlane na dole. Tylko trzeba ukryć dolne menu.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 20 cze 2018, 21:13 
Avatar użytkownika
Stary wyjadacz
Offline
Od: 05.12.2013
Posty: 3784
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
O co chodzi, może ktoś ktoś wyjaśnić o jakie połączone funkcje chodzi i czego nie będzie za 30 dni? :)
Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 20 cze 2018, 21:41 
Stały bywalec
Offline
Od: 10.07.2016
Posty: 717
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Natężenia ruchu korków wypadków itp. Jednym słowem zostaną mapy offline.

_________________
Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 20 cze 2018, 21:42 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 15.04.2015
Posty: 871
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: pomorski
Traffic, pogoda, wyszukiwanie lokalne, ceny paliw to funkcje połączone, na które dostajesz 30 dni darmowy okres próbny.

_________________
Petycja - problemy z GJ/GL
https://www.petycjeonline.com/mazdomaniacy_prosz_o_wysuchanie


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 432 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.