Teraz jest Cz, 25 kwi 2019, 10:59

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 267 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pt, 19 maja 2017, 23:43 
Wstydliwy
Offline
Od: 19.05.2017
Posty: 9
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: TS2
Region: zagranica
Dalej nie wiem wiem inaczej...co sie stanie jak wrzuce ten modul GS1F67890A (W/O AUTO HEAD LAMP>W/O RUNNING LAMP) czy poprostu strace czujnik zmierzchu i bede musial sam zapalac swiatla manualnie?? Bo w sumie o to mi chodzi...czy ktos to ogarnia??


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 19 maja 2017, 23:43 
Wstydliwy
Offline
Od: 19.05.2017
Posty: 9
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: TS2
Region: zagranica
Dalej nie wiem wiec inaczej...co sie stanie jak wrzuce ten modul GS1F67890A (W/O AUTO HEAD LAMP>W/O RUNNING LAMP) czy poprostu strace czujnik zmierzchu i bede musial sam zapalac swiatla manualnie?? Bo w sumie o to mi chodzi...czy ktos to ogarnia??


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: So, 20 maja 2017, 02:59 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Online
Od: 01.12.2016
Posty: 1552
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
LPG: Tak
Region: śląski
GS1D-67-890A (W/O AUTO HEAD LAMP > W/ RUNNING LAMP)
GS1E-67-890A (W/ AUTO HEAD LAMP > W/ RUNNING LAMP)

Moduł D jest bez świateł automatycznie włączanych (nie ma pozycji AUTO na manetce przy kierownicy)
Moduł E jest z automatycznie załączanymi światłami (na manetce przy kierownicy jest pozycja AUTO)

W/ RUNNING LAMP - moim zdaniem będzie oznaczać, że światła w soczewkach (xenon albo halogen) NIE zapala się automatycznie po zapłonie, czyli mamy zamontowane światła np. ledowe do jazdy dziennej.

W/O RUNNING LAMP - światła w soczewkach (xenon albo halogen) zapalają się zawsze po zapłonie (niezależnie od pozycji manetki przy kierownicy) - tzw światła skandynawskie

_________________

ZAPISY NA KALENDARZ 2019 - ILOŚĆ OGRANICZONA!
Forumowe ramki pod tablice rejestracyjne - zapisy w linku


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 20 maja 2017, 04:35 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 25.03.2015
Posty: 630
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: zagranica
dejwid chyba odwrotnie to zadziała

- "w" (czytać "z") - włączy światła automatycznie po zaplonie

-"w/o" (czytać "bez") - bez automatycznego włączenia po zaplonie

Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: So, 20 maja 2017, 15:03 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Online
Od: 01.12.2016
Posty: 1552
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
LPG: Tak
Region: śląski
Nie, bo RUNNING LAMP to światła do jazdy dziennej nasze popularne ledy. Czyli pokolei

W/ - with, "z" - czyli "auto posiada" - RUNNING LAMP - światła do jazdy dziennej
Czyli xenon/halogen nie zapali sie po zapłonie


Następnie zależy czy masz czujnik zmierzchu i pozycje AUTO na manetce możesz mieć dwie opcje:
- W/O - with out, "bez" - AUTO HEAD LAMP - nie masz pozycji AUTO na manetce czyli bez czujnika światła/zmierzchu.
- W/ - with, "z" - AUTO HEAD LAMP - posiadasz czujnik zmierzchu i pozycje AUTO na manetce.


I tak ja mam zamontowany u siebie moduł E czyli W/ AUTO HEAD LAMP W/ RUNNING LAMP, i aktualnie po odpaleniu auta nie zapala mi się nic (ofc manetka na pozycji OFF) jak dam na AUTO to czujnik zmierzchu decyduje czy zapalić xenon czy nie, reszta normalnie.

Ja to tak rozumiem i tak to zamontowałem u siebie i działa. Jak zacząłem o tym czytać to na każdym forum sa inne informacje i każdy to inaczej rozumie.
Miałem wcześniej moduł oznaczony jako "G"
W/ AUTO HEAD LAMP W/O RUNNING LAMP - czujnik zmierzchu w tym momencie nie ma sensu, bo xenon pali się zawsze.

_________________

ZAPISY NA KALENDARZ 2019 - ILOŚĆ OGRANICZONA!
Forumowe ramki pod tablice rejestracyjne - zapisy w linku


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 29 maja 2017, 00:30 
Wstydliwy
Offline
Od: 19.05.2017
Posty: 9
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: TS2
Region: zagranica
Bardzo ciezko mi idzie znalezienie przekaznika GS1E67890A tak wiec obawiam sie ze bede musial zastosowac jedna z metod:

-ciecie zielonego kabelka , ale strace wtedy rowniez czujnik wycieraczek co jest dosc duza strata

- badz instalacja czujnika GS1F67890A badz GS1D67890A tylko zastanawiam sie czy wtedy rowniez nie bedzie dzialal czunjnik wycieraczek??

Ktos moze wie jak to sie bedzie mialo do czunika deszczu??


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 29 maja 2017, 03:12 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 07.04.2014
Posty: 121
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: śląski
Zapytaj tego sprzedawcę jaki mu pozostał model miał 2 sterowniki E. Jeden kupiłem ja i wszystko ok więc jest szansa, że jeszcze jest.
http://allegro.pl/mazda-6-ii-gh-08-ster ... 83714.html


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 29 sty 2018, 11:46 
Amator
Offline
Od: 30.11.2017
Posty: 92
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: mazowiecki
Gdyby ktoś szukał:


http://allegro.pl/modul-swiatel-gs1e-67 ... 92477.html


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 29 sty 2018, 19:05 
Avatar użytkownika
Nowicjusz
Offline
Od: 26.06.2014
Posty: 44
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: S
Region: zachodniopomorski
utrenger ja miałem tak samo jak Ty . światła świeciły ciągle a mazda przyjechała z Niemiec. Kiedyś nie mogłem znaleźć modułu tego poprawnego żeby nie przerabiać. Więc kupiłem ten do przeróbek. Elktronik mi przerobił i działało do teraz . zamówiłem w zeszłym tyg na allegro ten moduł poprawny . ma dziś lub jutro do mnie dotrzeć jak będzie działać napiszę. Narazie mam ciemność :/ mam nadzieję że mi moduł padł bo przejrzałem kable bezpieczniki i wyglądają ok

-- Dodano: 29 stycznia 2018, o 19:05 --

Jest modul nowy / używamy z allegro :) jest jasność :)


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 9 paź 2018, 09:05 
Wstydliwy
Offline
Od: 09.10.2018
Posty: 1
Rok produkcji: 2011
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: dolnośląski
Moduł do dezaktywacji świateł skandynawskich dostępny na Allegro:

http://allegro.pl/show_item.php?item=7605574992


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 3 lis 2018, 15:43 
Świeżak
Offline
Od: 29.12.2017
Posty: 21
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: lubuski
Koledzy mam mazde ze światłami skandynawskimi i mam problem ze światłami długimi. Otóż gdy wczaczm światła to świeci się żarówka postojów i ksenony jak daje długie to ksenony mocniej świeci a żarówka od długich ta H11 nie kupiłem nowe założyłem bo myślałem że są spalone o dalej nic nie działają jak probuje tylko mrugać długimi czyli manetki do siebie to mruga ksenon. Bezpieczniki są ok o co chodzi?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 4 lis 2018, 02:16 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 13.08.2015
Posty: 1138
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
LPG: Tak
Region: śląski
Przecież długie światła to ta sama żarówka tylko podnosi się przesłona.

_________________
Ruch Chorzów - Legenda bez końca


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 4 lis 2018, 12:46 
Świeżak
Offline
Od: 29.12.2017
Posty: 21
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: lubuski
Hm moze źle opisałem. Odpalam auto świeca się ksenony. Daje na długie to ksenony świeca mocniej, jak chce tylko mrugać to też mrugam ksenonem. No i tu pytanie dlaczego w żadnej z opisanych sytuacji nie zapala się ta żarówka co niby jest od długich w końcu po coś ta żarówka tam jest. Sprawdzałem bezpieczniki ale są wporzatku. I po prostu chciałbym się dowiedzieć kiedy u was działa ta żarówka. Np. Jak dajecie długie to świeci mocniej ksenon plus dołącza się ta żarówka H11 czy może jak to znajomy miał w bmw że służyła tylko do mrugnięcia?


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: N, 4 lis 2018, 12:55 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Online
Od: 01.12.2016
Posty: 1552
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
LPG: Tak
Region: śląski
Bo to jest bixenon czyli mijania i długie na jednym żarniku xenonowym tylko otwiera się przesłona w soczewce.
Ta żarówka która jest poniżej soczewki w lampie jest od doświetlania zakrętów. Zapala się jak skręcasz przy prędkości powyżej chyba 10kmh
Kolega w BMW o którym piszesz ma zwykły Xenon pojedynczy a długie światła ma na osobnej żarówce. Całkowicie inna konstrukcja.

Wysłane z XIAOMI MI 6 przy użyciu Tapatalka

_________________

ZAPISY NA KALENDARZ 2019 - ILOŚĆ OGRANICZONA!
Forumowe ramki pod tablice rejestracyjne - zapisy w linku


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 4 lis 2018, 15:03 
Świeżak
Offline
Od: 29.12.2017
Posty: 21
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: lubuski
Aha dziękuję dejwid za wyjaśnienie. Cały czas żyłem w niewiedzy bo myślałem że zakręty doswietla halogen a tu takie cuda są :)


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 4 lis 2018, 23:22 
Wstydliwy
Offline
Od: 03.09.2018
Posty: 4
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: śląski
Takie pytanie do osób które same przerobiły moduł - potrzebna jest stacja do lutowania ciepłym powietrzem czy lutownica kolbowa wystarczy? Nie rozbierałem jeszcze swojego modułu i nie wiem czy w ogólę myśleć o własnoręcznym podjęciu się tego tematu.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 14 sty 2019, 18:36 
Wstydliwy
Offline
Od: 06.01.2019
Posty: 3
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Comfort
Region: małopolski
WITAM, Przerobiłem ten moduł wg zdjęcie czyli wlutowałem 9 elementów i zmieniłem miejscami 2 ,teraz na off światła nie świecą, na auto włączają sie wtedy co powinny, tylko zniknęło mi podświetlenie zegarów . prosze o pomoc, co zrobiłem zle, czy trzeba jeszcze odlutowac te 2 elemanty z drugiej strony płytki ??


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 20 lut 2019, 07:55 
Nowicjusz
Offline
Od: 21.08.2018
Posty: 36
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: małopolski
Po ile chodzą te moduły?Mialem szczęście kupując za 33,76 :)
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7854278743


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Śr, 20 lut 2019, 08:06 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Online
Od: 01.12.2016
Posty: 1552
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
LPG: Tak
Region: śląski
Tak i to ogromne, ja kupiłem za 250 i to w UK ...

Wysłane z XIAOMI MI 6 przy użyciu Tapatalka

_________________

ZAPISY NA KALENDARZ 2019 - ILOŚĆ OGRANICZONA!
Forumowe ramki pod tablice rejestracyjne - zapisy w linku


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 9 mar 2019, 16:50 
Wstydliwy
Offline
Od: 09.03.2019
Posty: 8
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Comfort
LPG: Tak
Region: podkarpacki
Witam forumowiczów,
Zacząłem się zabierać dzisiaj za przerobienie mojego modułu świateł skandynawskich pod instalację świateł dziennych, ale mam mały problem..
kiedy wyciągnąłem układ scalony okazało się, że nie ma na nim niektórych elementów, które są potrzebne do przerobienia mojego modułu.
W załączeniu zdjęcia mojego modułu.
Wg instrukcji z pierwszej strony tego wątku, numery niby się zgadzają, ale elementy na scalku już nie. Czy ktoś mógłby coś podpowiedzieć w tym temacie?

Pozdro i dzięki


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 9 mar 2019, 22:15 
Amator
Offline
Od: 29.01.2014
Posty: 77
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: śląski
didowaty wszystko się zgadza przeczytaj pierwszy post


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 10 mar 2019, 11:36 
Wstydliwy
Offline
Od: 09.03.2019
Posty: 8
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Comfort
LPG: Tak
Region: podkarpacki
Hej,
dzięki za odpowiedź. w zasadzie u mnie wielu elementów, które trzeba usunąć już nie ma, ale brakuje mi jeszcze jednego elementu, który trzeba przenieść jak na zdjęciu.


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 14 mar 2019, 17:44 
Świeżak
Offline
Od: 06.11.2018
Posty: 27
Rok produkcji: 2005
Generacja: I
Silnik: 1.8 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: S
Region: dolnośląski
Witam, zostawiłem na noc włączone światła mijania. Oczywiście rano trzeba było kablami , Mazda odpaliła, ale teraz jak daje światła Off to miło to ciągle się świecą. Oczywiście gasną światła na kokpicie, ale mimo to się świeca, nie ważne czy dam.on off czy auto. Nie wiem czy tak było, bo Mazde mam od kilku tygodni.
Czy to normalne, że światła się ciągle palą?


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Cz, 14 mar 2019, 17:55 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Online
Od: 01.12.2016
Posty: 1552
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
LPG: Tak
Region: śląski
ToJaBodzio, tak to normalne. Masz moduł świateł tzw. skandynawski.
Przeniosłem Twój post do właściwego tematu. Poczytaj od początku to będziesz wiedział wszystko.

Wysłane z XIAOMI MI 6 przy użyciu Tapatalka

_________________

ZAPISY NA KALENDARZ 2019 - ILOŚĆ OGRANICZONA!
Forumowe ramki pod tablice rejestracyjne - zapisy w linku


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 14 mar 2019, 20:51 
Wstydliwy
Offline
Od: 09.03.2019
Posty: 8
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Comfort
LPG: Tak
Region: podkarpacki
Czy ktoś z forumowiczów mógłby doradzić, albo podpowiedzieć kogo o to zapytać w jaki sposób mogę przerobić moje światła skandynawskie?? Moduł o numerze GS1G 67890A ale układ scalony wygląda trochę inaczej niż te z forum rosyjskiego.. Jeszcze raz zamieszczam zdjęcia.
Będę bardzo wdzięczny..
Pozdro


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 13 kwi 2019, 19:55 
Wstydliwy
Offline
Od: 13.04.2019
Posty: 2
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: śląski
Witam, mazda jest moim 1 autem i mam pytanie.
Mazda 6 II GH 2.0 Diesel heatback.
Po włączeniu świateł na OFF one dalej świecą Ale bez deski rozdzielczej
Na AUTO świecą się światła od zapłonu A jak stwierdzi że ciemno podswietla deskę rozdzielcza, to akurat działa poprawnie
Na POZYCJI świecą się postojowki wraz z deską rozdzielcza... oba nie powinna się nie świecić?
No i jak włączę światła sam mijania to święci poprawnie

Gdybym chciał dominować światła dzienne, do akumulatora czy da się naprawić to aby na AUTO świeciły tylko dzienne A dopiero gdy się zrobi ciemno świeciły światła razem z dziennym?


Ostatnio edytowano So, 13 kwi 2019, 19:55 przez dejwid, łącznie edytowano 1 raz
Połączono z istniejącym tematem.


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: So, 13 kwi 2019, 19:56 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Online
Od: 01.12.2016
Posty: 1552
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
LPG: Tak
Region: śląski
RezydenT, przeniosłem Twój post do istniejącego tematu. Zapraszam do lektury.

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

_________________

ZAPISY NA KALENDARZ 2019 - ILOŚĆ OGRANICZONA!
Forumowe ramki pod tablice rejestracyjne - zapisy w linku


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 267 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Samochody używane

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.