Teraz jest So, 22 wrz 2018, 08:35

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pn, 13 kwi 2015, 07:25 
Wstydliwy
Offline
Od: 20.10.2013
Posty: 7
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: Sport
Witam, dzisiaj rano zauważyłem że nie działa mi mechanizm opuszczania tylnej lewej szyby. Pare dni temu co prawda zobaczyłem że na jakieś2 cm jest uchylona szyba ,ale zbagatelizowałem to bo pomyślałem że może mój synek przypadkowo nacisnął po czym domknąłem ją i było ok. Dzisiaj niestety nie działa zarówno ze sterowania przy drzwiach jaki i kierowcy (reszta działa). Nie słychać silniczka, macie Panowie jakieś pomysły jak się za to zabrać, z góry śliczne dzięki


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 18 cze 2015, 14:41 
Wstydliwy
Offline
Od: 18.06.2015
Posty: 2
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: wielkopolski
Czy ten temat już się zakończył?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 19 cze 2015, 09:15 
Avatar użytkownika
Świeżak
Offline
Od: 07.10.2013
Posty: 31
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Region: małopolski
margoror napisał(a):
Witam wszystkich
mam problem z szybą kierowcy,przy otwieraniu muszę trzymać cały czas przycisk żeby otworzyć szybę zamyka się automatycznie,wszystkie pozostałe działają ok.Jest jeszcze mały szczegół przy otwieraniu gdy trzymam cały czas przycisk szyba otwiera się na około centymetr zatrzymuje się na chwilę po czym otwiera się dalej.
Może ktoś poradzi. Pozdrawiam.


Mam ten sam problem…pojawil sie w momencie gdy przycisk od szyby kierowcy stracil zupełnie opór przy naciskaniu (wszystkie pozostałem przyciski nadal na początku dają opór przy naciskaniu). Dedukuję, że to problem mechaniczny przycisku.
Czy ktoś z was rowiązał podobny problem – np. wymieniał lub naprawiał ten jeden przycisk? Czy ten panel jest rozbieralny?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 19 cze 2015, 13:53 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 24.04.2013
Posty: 1355
Rok produkcji: 2011
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: mazowiecki
feliz009, domyślam się, że programowanie szyby nie pomogło?

viewtopic.php?f=36&t=42

_________________
Nie przejmuj się porażkami, przejmuj się szansami, które tracisz, jeśli nie próbujesz.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 19 cze 2015, 14:52 
Avatar użytkownika
Świeżak
Offline
Od: 07.10.2013
Posty: 31
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Region: małopolski
Nie, miałem już zaprogramowane. Fizycznie przycisk działa inaczej niż reszta.. Nie stawia oporu..


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 20 cze 2015, 18:21 
Avatar użytkownika
Stary wyjadacz
Offline
Od: 05.12.2013
Posty: 4158
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
Ostrzeżenia: 1
Prawdopodobnie ulamal się się delikatny "zawiasik' klawisza tejże szyby.
Rozkręć boczek tapicerki, wymontowanie panelu szyb nie jest skaplikowane.

Bo mam rozumieć ze nie masz charakterystycznego podwójnego pstrykniecia klawisza w dół i tak samo w górę, a inne klawisze mają, tak? Jeśli tak, to jak wyżej napisałem ;)

_________________
...były; BA B3, GE RFCX, GE F5, GF RF2A, BK Z6, GY RF5C, GH RF7J... No i jest GL PE. Wszystkie to Mazdy? Niemożliwe...


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 22 cze 2015, 15:34 
Avatar użytkownika
Świeżak
Offline
Od: 07.10.2013
Posty: 31
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Region: małopolski
Dokladnie, brak oporu przycisku na samym poczatku wciskania. Czy jest gdzies fotorelacja demontażu tapicerki tej części? Nie chcialbym czegos niepotrzebnie urwac ;)


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 25 cze 2015, 14:32 
Wstydliwy
Offline
Od: 18.06.2015
Posty: 2
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: wielkopolski
Nie mogę nigdzie dostać silniczka od podnoszenia szyb (lewy tył - Mazda 6 Kombi 2009r.). Oprócz serwisów Mazdy.
Proszę o pomoc gdzie są dostępne.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 21 kwi 2016, 09:32 
Avatar użytkownika
Nowicjusz
Offline
Od: 10.04.2016
Posty: 59
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
LPG: Tak
Region: śląski
Witam wszystkich,
mam problem z szybą kierowcy(mazda 6 rocznik 2008), przy otwieraniu muszę trzymać cały czas przycisk żeby otworzyć szybę zamyka się automatycznie, wszystkie pozostałe działają ok.Jest jeszcze mały szczegół przy otwieraniu gdy trzymam cały czas przycisk szyba otwiera się na około centymetr zatrzymuje się na chwilę po czym otwiera się dalej. Jezeli chodzi o otwieranie i zamykanie z pilota wszystko smiga, próbowałem programować ta szybę lecz to nic nie daje.
Może ktoś poradzi? Pozdrawiam. ;((


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 17 maja 2018, 08:24 
Wstydliwy
Offline
Od: 16.05.2018
Posty: 1
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: podlaski
Cześć wszystkim!

Elektryczne szyby. Zdarzały się sytuacje, że przez jakiś czas z panelu kierowcy nie działało otwieranie szyb tylnych, bądź pasażera, wtedy recepta była prosta - albo przeczekać, albo poklikać sterownikiem dedykowanym do danej szyby. Teraz problem jest większy. Jakiś miesiąc temu zamykanie szyby kierowcy działało w trybie "turbo". Zaczął zasuwać 2x szybciej niż pozostałe, aż w końcu przestał działać zupełnie, jeździłem z otwartą szybą, której nie mogłem zamknąć. Po jakimś czasie wyczaiłem, że czasami jednak działa, szyba może opaść bądź się podnieść jakieś 10 cm. Dodatkowo ostatnio chciałem szybę domknąć, pociągnąłem przycisk, szyba zamiast się domknąć opadła 10 cm w dół, jakby zadziałała blokada przed oporem. Co więcej, przestała działać także szyba pasażera z przodu - ta nie drgnie ani w górę, ani w dół. Szyby z tyłu działają - ale słychać, że silniczki działają albo z wielkim oporem, albo nie dociera do nich odpowiednie napięcie. Auto ma 10 lat, ale nie wydaje mi się, że nagle na wszystkich 4 szybach pojawiły się opory, więc co, sterownik kierowcy? A z drugiej strony, jeżeli sterownik kierowcy jest przyczyną, to dlaczego ze sterowników pasażerów działa tak samo źle? Może coś innego?


Ostatnio edytowano Cz, 17 maja 2018, 08:24 przez maciekelga, łącznie edytowano 1 raz
Połączono z istniejącym tematem.


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: jankos1911 i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.