Teraz jest Śr, 26 wrz 2018, 00:07

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1343 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 41, 42, 43, 44, 45  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pn, 13 sie 2018, 21:26 
Nowicjusz
Online
Od: 21.09.2016
Posty: 55
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
https://www.voyagergroup.pl/mazda-wprow ... roid-auto/


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 13 sie 2018, 21:32 
Avatar użytkownika
Stary wyjadacz
Online
Od: 05.12.2013
Posty: 4193
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
Ostrzeżenia: 1
Wiemy wiemy, pisaliśmy już o tym w wielu tematach... :(

_________________
...były; BA B3, GE RFCX, GE F5, GF RF2A, BK Z6, GY RF5C, GH RF7J... No i jest GL PE. Wszystkie to Mazdy? Niemożliwe...


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 13 sie 2018, 21:45 
Avatar użytkownika
Świeżak
Offline
Od: 07.01.2018
Posty: 30
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: zagranica
@Millerek,
Podejrzewam że ta odznaczająca się opcja wskazówek to bug w twojej wersji firmware’u.

Masz chyba jedną z najnowszych (pomijam v70 bo mało kto to widział i jako że to jeden z pierwszych buildów więc na pewno będzie pare nowych bugów (to nie bug, to feature ;) )


Jak ci to bardzo doskwiera to może zrób downgrade do .502 ? Opcja nr dwa to cierpliwość i przejście na kolejny, nowszy build.

Panowie/Panie na forum ktoś jeszcze ma v .545 i może sprawdzi czy ustawienia nie są zapamiętywane?

A co do tego trip A i synchronizacji - pewnie opcja była pierwotnie, w którejś wersji stwierdzili że ludzie i tak zawsze synchronizują albo mają problem że się nie synchronizuje, więc na sztywno zakodowali a z lenistwa / wymogów kodu po prostu opcję wyłączyli zamiast usunąć z menu.

Takie moje przemyślenia luźne ;)
Pozdrawiam!



Sent from my iPhone using Tapatalk


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 14 sie 2018, 04:23 
Avatar użytkownika
Stary wyjadacz
Online
Od: 05.12.2013
Posty: 4193
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
Ostrzeżenia: 1
Dzięki kolego @golec, troszkę mnie uspokoiłeś :)
Możliwe że tak właśnie jest.

Już kolega @jordani w swoich filmach wspomniał o znikajacych wskazowkach navi na HUD. Niepamiętam tylko jaką wtedy miał wersję oprogramowania MZD.
U mnie od wersji 502 poprzez 504 i obecną 545 wskazówki notorycznie nie pojawiają się, znikają...

_________________
...były; BA B3, GE RFCX, GE F5, GF RF2A, BK Z6, GY RF5C, GH RF7J... No i jest GL PE. Wszystkie to Mazdy? Niemożliwe...


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 27 sie 2018, 16:29 
Wstydliwy
Offline
Od: 27.08.2018
Posty: 1
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: małopolski
Android Auto jest już w ASO, koszt 1250zł. W cenie wymiana modułu Android Auto, wiązki elektrycznej i taśmy montażowej.
Ciekaw jestem czy hardware można samemu wymienić (i czy jest do kupienia), bo soft już w sieci jest.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 27 sie 2018, 18:02 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 15.04.2015
Posty: 896
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: pomorski
snopcio jest cały wątek o tym viewtopic.php?p=303106#p303106

_________________
Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie, po pewnym czasie zauważysz, że świni się to podoba.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 14 wrz 2018, 01:35 
Nowicjusz
Offline
Od: 24.01.2018
Posty: 41
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: wielkopolski
Witam, w najbliższy wtorek jadę na wymianę lusterek w madzi, ale nie o tym mowa. Widzę, że od niedawna jest najnowszy system 59.00.545A, możecie powiedzieć z własnego doświadczenia czym się różni i co zostało poprawione względem starszego systemu 59.00.502 ?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 14 wrz 2018, 09:31 
Avatar użytkownika
Stary wyjadacz
Online
Od: 05.12.2013
Posty: 4193
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
Ostrzeżenia: 1
Zostań lepiej na 502.
Obecnie używasz z wyświetlania wskazówek navi na HUD? Działa tobie to bez problemu?

Nie wiem co jest poprawione, chyba tylko dodali zmniejszający się słupek do danego zjazdu (korzystając z navi) na Hud.

_________________
...były; BA B3, GE RFCX, GE F5, GF RF2A, BK Z6, GY RF5C, GH RF7J... No i jest GL PE. Wszystkie to Mazdy? Niemożliwe...


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 14 wrz 2018, 14:00 
Nowicjusz
Offline
Od: 24.01.2018
Posty: 41
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: wielkopolski
Millerek

Tak, działa bez problemu. Wcześniej też miałem problem z niewyświetlającymi się wskazówkami na hu-dzie? Natomiast po aktualizacji na 502 zrobiłem powrót do ustawien fabrycznych i wszystko pokazuję za każdym razem, może spróbuj tak jak napisałem.

Jeżeli ktoś wie co zostało dodane w updacie niech napiszę :D


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 14 wrz 2018, 14:52 
Avatar użytkownika
Stary wyjadacz
Online
Od: 05.12.2013
Posty: 4193
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
Ostrzeżenia: 1
U mnie 502 to już historia.
Obecnie na 545 nie pomaga reset itp. Ciągle zaznaczenie na tak żeby się pojawiały te wskazówki za Hud, to po wyłączeniu i zamknięciu Mazdy ustawienie samo się wyłącza na wył.
Dodatkowo zauważyłem, że po zmianie jasności ustawienia Hud, po wyłączeniu i zamknięciu auta jest powrót do ustawienia na zero 0, ustawie na -1 a po zamknięciu auta jasność wraca samo do ustawienia 0.
Czyli dwa jak dotąd ustawienia nie zapisują mi ustawień.

A i jeszcze szasami wyłącza się WiFi, tzn też ustawienie samo wyłącza się.

_________________
...były; BA B3, GE RFCX, GE F5, GF RF2A, BK Z6, GY RF5C, GH RF7J... No i jest GL PE. Wszystkie to Mazdy? Niemożliwe...


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 14 wrz 2018, 14:56 
Nowicjusz
Offline
Od: 25.03.2018
Posty: 48
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: lubelski
Właśnie się w salonie dowiedziałem że mogę już sobie wgrać android auto oficjalnie u nich. Cena 1100 zł


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 14 wrz 2018, 14:58 
Nowicjusz
Offline
Od: 24.01.2018
Posty: 41
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: wielkopolski
Millerek

Rozumiem, czyli nie aktualizować,hmmmmm...

A ja kto jest z tym wifi? mi za każdym razem wywala błąd, że nie da się połączyć. Też miałeś taki problem? Jesli tak to jak go zwalczyć?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 14 wrz 2018, 16:49 
Avatar użytkownika
Stary wyjadacz
Online
Od: 05.12.2013
Posty: 4193
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
Ostrzeżenia: 1
Tzn, wiesz.... możesz ale... zawsze jakieś ale jest :)

Na 502 wyświetlanie wskazówek navi na HUD, znikały mi od czasu do czasu mniej niż więcej i tylko to mnie trapilo.

Po 502 do obecnego 545, doszło mi nietrzymanie dwóch ustawień, oraz kilka razy WiFi było wyłączane.

Odnośnie WiFi, nigdy nie miałem problemów z łącznością
Używam hotspotu z telefonu, ustawiony tak że po podłączeniu z mazdą tel włącza hotspot.

_________________
...były; BA B3, GE RFCX, GE F5, GF RF2A, BK Z6, GY RF5C, GH RF7J... No i jest GL PE. Wszystkie to Mazdy? Niemożliwe...


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 14 wrz 2018, 18:46 
Nowicjusz
Offline
Od: 24.01.2018
Posty: 41
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: wielkopolski
Chyba jednak pozostanę przy 502 skoro nie widać jakieś znaczącej różnicy :wink: co do wifi jakoś ogarne temat.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 15 wrz 2018, 23:22 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 12.06.2017
Posty: 114
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Mam z końcówką 545 ale w ostatnich tygodniach zauważyłem, a w chyba w 5 - 6 przypadkach, że automapa pokazuje dobrze np. na rondach nr zjazdu ale lektorka mówi wręcz co innego (mówiąc wprost wprowadza w błąd) niż pokazuje wyznaczona trasa w navi. Dzisiaj zafiksowała się w Genui w związku z zawalonym wiaduktem + zamkniętą SS1 i zapętla się w mieście w taki sposób że jeździ się w koło tą samą trasę. Dopiero google maps poradziło sobie z tą sytuacją. Generalnie wszelkie rezydencje parkingi odnajduje bezbłędnie. Nie mam problemów z HUD pokazywaniem zjazdów itp. itd.

_________________
Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 15 wrz 2018, 23:31 
Nałogowiec
Offline
Od: 16.10.2016
Posty: 1007
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: wielkopolski
Aby mapa się nie zapętlała gdy droga jest zamknięta trzeba w opcjach wybrać (po ustawieniu trasy) avoid section i wybrać co ma omijać lub jeśli jesteś przed dojazdem skorzystać z opcji avoid route ahead. W przeciwnym razie nierzadko prowadzi w kółko do miejsca, które chcesz ominąć.

_________________
Pozdrawiam,
Jordan Jasiński
http://skyisthelimit.aero


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 16 wrz 2018, 11:05 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 12.06.2017
Posty: 114
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Dzięki za radę jordanj, widocznie nie zwróciłem na tą opcję uwagi. Co doświadczenie to doświadczenie, zaraz sprawdzę.

-- Dodano: 16 września 2018, o 12:04 --

_________________
Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 18 wrz 2018, 12:00 
Nowicjusz
Offline
Od: 24.01.2018
Posty: 41
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: wielkopolski
Byłem dzisiaj na aktualizacji systemu na najnowszy(545) wchodzę w ustawienia a tam 70.00.021 może ktoś powiedzieć o co kaman? :lol:


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 18 wrz 2018, 13:30 
Nałogowiec
Offline
Od: 16.10.2016
Posty: 1007
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: wielkopolski
Ja kiedyś poprosiłem w ASO o aktualiację z 59.00.337 do 59.00.445, a zrobili mi deaktualizację do 56.coś tam, więc mnie już nic nie zdziwi.

_________________
Pozdrawiam,
Jordan Jasiński
http://skyisthelimit.aero


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 18 wrz 2018, 14:07 
Nowicjusz
Offline
Od: 24.01.2018
Posty: 41
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: wielkopolski
jordanj

Masakrator.. Mam dobrze rozumieć, że zaktualizowali mi do 70 coś tam do car play bez mojej wiedzy? I co ja mam teraz zrobić? :arrow: W ogóle czym się różni 70.00.021 od 59.00.545A ? Nie rozumiem :lol:


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 18 wrz 2018, 15:57 
Nałogowiec
Offline
Od: 16.10.2016
Posty: 1007
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: wielkopolski
Myślę, że posiadanie wersji 70. bez hardware do CarPlay nie powinno w niczym przeszkadzać.

_________________
Pozdrawiam,
Jordan Jasiński
http://skyisthelimit.aero


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 18 wrz 2018, 16:18 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 02.10.2016
Posty: 335
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: podkarpacki
A możliwe, że android auto może chodzić. Byłbym wdzięczny, gdybyś mógł to sprawdzić i dać znać :)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 18 wrz 2018, 17:44 
Nowicjusz
Offline
Od: 24.01.2018
Posty: 41
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: wielkopolski
domas7

Pewnie, żę sprawdzę. Zatem co mam zrobić? :D Jest jakaś apka? bardziej się orientuje pod IOS.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 18 wrz 2018, 18:46 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 19.01.2017
Posty: 102
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
18 września 2018, o 13:00 Filipoo456 napisał(a):
Byłem dzisiaj na aktualizacji systemu na najnowszy(545) wchodzę w ustawienia a tam 70.00.021 może ktoś powiedzieć o co kaman?

Najnowszą wersją jest właśnie 70.00.021, więc jeśli miała być tylko aktualizacja a nie poprosiłeś o konkretną wersję, to zrobili do najnowszej. Nie jestem zresztą pewny, czy zrobiliby do wersji pośredniej, nawet gdybyś poprosił. Wydaje się, że nie maja takiego obowiązku, tylko aktualizacja do najnowszej wersji. Mogą zresztą nie mieć wszystkich starszych wersji.
Android Auto może chodzić ale po instalacji modułu sprzętowego do AA/CP: "Android Auto jest już w ASO, koszt 1250zł. W cenie wymiana modułu Android Auto, wiązki elektrycznej i taśmy montażowej."

Jeśli nie używasz AIO tweaks(jest problem z instalacją niektórych), to wersja 70... jest podobno nawet lepsza od 59.00.545 - poprawki, no i pojawiły się jakieś drobne usprawnienia funkcjonalne. Choć z drugiej strony niektórzy, także na tym forum, uważają , że jak coś działa, to nie należy nic zmieniać - aktualizować, zawsze jest ryzyko nowych błędów


Ostatnio edytowano Wt, 18 wrz 2018, 18:55 przez arpi, łącznie edytowano 1 raz

 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 18 wrz 2018, 18:52 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 28.07.2016
Posty: 610
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: zagranica
wczoraj wyszedl iOS 12
ktos sprawdzal po aktualizacji czy chodza juz mapy google
przez Apple Carplay?


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 18 wrz 2018, 19:59 
Bywalec
Offline
Od: 17.02.2015
Posty: 352
Rok produkcji: 2018
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyDream
Region: wielkopolski
To nie jest tak że sam iOS 12 załatwia sprawę. Żeby działał CarPlay dla danej nawigacji producent musi zaktualizować aplikację. Sam iOS 12 umożliwia tylko deweloperom konkretnych dostęp do CarPlay. Ale wsparcie dla CarPlay muszą oni zaimplementowac we własnych aplikacjach.

Gogle Maps właśnie dzisiaj wydało aktualizacje wspierającą CarPlay. Od wersji 5.0.

Obrazek

Sygic ma być następny. TomTom coś gdzieś pisali ze do końca roku maja tez wdrożyć.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 18 wrz 2018, 22:08 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 28.07.2016
Posty: 610
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: zagranica
dzieki za techniczne wykajasnienie tematu.
ktos zakrializowal iOSa juz i google masp do wersji 5.0
jak mapy google hulaja przez Carplay?


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 18 wrz 2018, 22:09 
Bywalec
Offline
Od: 17.02.2015
Posty: 352
Rok produkcji: 2018
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyDream
Region: wielkopolski
No ja mam, ale sprawdzę jutro rano jadąc w trasę. Dam znać :)


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 18 wrz 2018, 22:41 
Nowicjusz
Offline
Od: 24.01.2018
Posty: 41
Rok produkcji: 2017
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: wielkopolski
arpi

Czyli dobrze zrobili aktualizację, dzięki za wyczerpującą odpowiedź. Nie zagłębiałem się w temiat aio tweaks, jest to ingerencja w system mam rozumieć?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 19 wrz 2018, 07:58 
Bywalec
Offline
Od: 17.02.2015
Posty: 352
Rok produkcji: 2018
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyDream
Region: wielkopolski
Opisałem wrażenia z Google Maps w wątku o CarPlay.


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1343 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 41, 42, 43, 44, 45  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.