Teraz jest Pt, 29 maja 2020, 13:19

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 680 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 19, 20, 21, 22, 23
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Wt, 16 kwi 2019, 06:17 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 28.03.2015
Posty: 503
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
LPG: Tak
Region: lubelski
7 kwietnia 2019, o 15:56 stingear napisał(a):
Napisz do kolegi @lemon1990, on sprzedaje bardzo dobre radyjka do naszych Mazd.

sprzedaje na rynek Polski od firmy SinoSmart, jako Serwisant na europę .


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 1 sie 2019, 16:27 
Wstydliwy
Offline
Od: 04.06.2019
Posty: 13
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 1.8 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Comfort
Region: lubuski
Koledzy proszę o pomoc zamontowałem dzisiaj u siebie to radio
https://pl.aliexpress.com/item/32958595741.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.3cad5c0fUNV1qd

wygląda fajnie

https://zapodaj.net/b43466367a2ae.jpg.html

wszystko gra jedyne z czym mam problem to nie działa mi sterowanie z kierownicy. Z oryginalnego radia odpiłem dwie wtyczki i podpoiłem jedną (druga jest chyba od aux tak?). W zestawie z radiem jest canbus dekoder, ale sterowanie z kierownicy nie działa. Kiedy wchodzę w ustawienia pojazdu pisze "No original vehicle setting function".

-- 1 sierpnia 2019, o 04:31 --

Znalazłem na innym forum że ktoś też miał taki problem z mazdą i producent radia poleciłaby podłaczyć sterowanie analogowo z pominięciem CAN. W radiu mam "wolne" przewody "Key 1" i "Key 2" i ponoć trzeba je podłączyć do wtyczki ISO pod pin 14 i 16 w kostce zasilania. Tylko nie jestem pewien czy należy podłączyć Key 1 i masę (GND 7 w radiu) czy Key 1 i Key 2 pod piny 14 i 16. Czy ktoś z was też musiał robić takie cuda aby mu działało sterowanie z radia?
Obrazek
Obrazek
Obrazek

-- 1 sierpnia 2019, o 07:54 --

Jakaś informacja z CANBUS chyba idzie bo jak wyłączę światła to animacja ten samochodzik na środku ekranu też gasną światła jak włączę to na ekranie też pokazuje że włączone. W radiu znalazłem ustawienia canbus jest ich kilkanaście i w różnych miejscach są niby od mazdy przetestowałem na szybko rano 3, ale sterowanie z kierownicy dalej nie działa. Jak możecie powiedzcie jakie macie dekodowanie canbus ustawione u siebie.

-- 1 sierpnia 2019, o 16:27 --

Nie wiem czyt to ma coś wspólnego brakiem sterowania, ale od kiedy podłaczyłem stację multimedialną to na górnym wyświetlaczu między godziną a sterowaniem nawiewów jest napis "Raise Tech"


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 1 sie 2019, 23:22 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 07.02.2019
Posty: 63
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: Exclusive
Region: śląski
@Kiu86 tak zazwyczaj bywa z tanimi chińczykami. Ja akurat nie miałem takiego problemu, wszystko działa normalnie, tylko że radio porządne. Przeprowadź kodowanie przycisków. W ustawieniach fabrycznych jest taka opcja. Jak nie pomoże, to się tego pozbądź i kup SinoSmart'a, problemów nie będzie.

_________________
Nowy na ścieżce Samuraja...


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 2 sie 2019, 05:09 
Wstydliwy
Offline
Od: 04.06.2019
Posty: 13
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 1.8 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Comfort
Region: lubuski
Ale nie mogę przeprowadzić programowania przycisków. jak wejdę w ustawienia przycisków to są one nieaktywne. to radio ma trochę inne menu niż większość radii na androidzie. a czy to nie jest spowodowane jakimś wadliwym dekoderem CanBus?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 2 sie 2019, 07:11 
Wstydliwy
Offline
Od: 17.04.2019
Posty: 10
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: podkarpacki
Czesc, zamontowałem niedawno stacje Eonon i jestem mega zadowolony, działa płynnie, łączy się bez problemu z hitspotem z telefonu. Jedyne co to nie wiem dlaczego radio bardzo kiepsko łapie. Podpinałem antenę raczej tak jak powinno być, czy wiecie co może być przyczyną?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 2 sie 2019, 09:26 
Wstydliwy
Offline
Od: 04.06.2019
Posty: 13
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 1.8 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Comfort
Region: lubuski
Też mi radio słabiej odbierające niż oryginał. Wydaje mi się że brak jest wzmocnienia - niebieski przewód z ISO. U mnie podłączony jest do adaptera anteny, z którego nie korzystam bo nie mam auta po lifcie.

-- 2 sierpnia 2019, o 09:26 --

Wszystko działa jak należy nie wiem jak to przeoczyłem nie podłączyłem tej malej białej wtyczki (dwa przewody) od canbus do radia w gniazdo obok usb. po podpięciu wtyczki działa sterowanie z kierownicy oraz wyświetlacz górny. A najlepsze jest to, że rozwiązanie znalazłem na tym forum w innym temacie.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 12 gru 2019, 13:36 
Wstydliwy
Offline
Od: 02.10.2019
Posty: 6
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: dolnośląski
Cześć. Odrgzeję trochę temat mam nadzieję ze ktoś jeszcze tutaj zagląda i bedzie w stanie mi pomóc. Otóż kupilem stacje multimedialną do mojej mazdy z systemem bose i ogólnie jestem bardzo z niej zadowolony . Po za jednym małym szczegółem który wcześniej już ktos opisywał. Mianowicie przy cichym słuchaniu muzyki słychać szum w glośnikach. Radio gra prawidłowo pełną mocą bardzo ładnie przy głośnym słuchaniu natomiast przy cichym słuchaniu tak do 15% słychać cały czas szum który nie nasila się przy zwiększaniu głośności od 0 do maxa jest cały czas taki sam. Porównuję to do sytuacji w której dajemy telewizor na maxa a ściszamy tylko dekoderem. W momencie wciśnięcia mute jest cisza . Sprawdziłem juz wszystkie urządzenia w aucie które mogły by robić zakłócenia. Wyciągnąłem kolejny raz radio sprawdziłem i nie mam dodadkowego kabla gdn żeby podpiąć pod masę. Wydaje mi się że radio po prostu daje za duże napięcie na wzmacniacz ale nie mam takiej sytuacji , że daje radio na 1vol i gra głośno. Wszystko dziala prawidłowo 1 to 1 . 2 to 2 itp. Może problem ze wzmacniaczem . Jakieś pomysły ?


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Pt, 13 gru 2019, 12:28 
Bywalec
Offline
Od: 25.09.2017
Posty: 368
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: pomorski
Wypnij stację i podłącz pod niezależne zasilanie, wtedy będziesz miał pewność czy szumy nie idą z auta.

_________________
pomoc w stage1 / dpf / egr
<pucu>


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 20 gru 2019, 03:56 
Amator
Offline
Od: 25.01.2018
Posty: 68
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: pomorski
Właśnie dzisiaj zamontowałem moja stację. Jak na razie nie mogę nic złego na jej temat powiedzieć. Przed zakupem miałem dużo wątpliwości. Bo to chińczyk, a to że mam bose i nie wiem czy będzie to wspolgralo razem, a to sterowanie z kierownicy itp. Ale ku mojemu zdziwieniu wszystko podłączyłem i....... to normalnie gra! Żadnych przeróbek, wszystko działa. Tylko jest jeden mały problem co dużo ludzi tutaj opisuje. Mianowicie lekkie szumy przy poziomie vol 0. I to że jest w miarę głośno przy poziomie 1. Czy istnieje jakaś przeróbka inna niż cięcie kabli? Może coś pogrzebać w głębszych ustawieniach? Kod do ustawień dostałem od sprzedawcy. Link do mojej stacji

€ 119,95 30%OFF | Funrover 2.5D + IPS samochodu radio odtwarzacz multimedialny 9 ''Android 9.0 2 din DVD dla MAZDA 6 Mazda6 2008-2015 GPS nawigacja stereo audio
https://s.click.aliexpress.com/e/tSefgI3I

-- 20 grudnia 2019, o 03:56 --

Chyba w mojej stacji nie podłącze przez chinche. Bo z tyłu mam tylko wyjście chinch L OUT, R OUT, L IN, R IN. Żeby to dobrze połączyć to muszę mieć same wyjścia z OUT? Poprawcie mnie jeżeli się mylę


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 30 gru 2019, 13:24 
Wtajemniczony
Offline
Od: 16.04.2016
Posty: 218
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Szymom1215 szumy o ktorych mowa oznaczaja ze stacja nie jest pod BOSE
ziomecor72 tak samo u ciebie problem z glosnoscia i szumami oznaczaja ze radio nie jest dedykowane pod bose. Jedyne co sprzedawca zrobil to podpial przewod AMP aby dzwiek szedl

-- 30 grudnia 2019, o 13:24 --

ziomecor72aby bose podlaczyc musisz miec 4x czincz tak jak mowilem twoj sprzet nie jest pod bose


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 5 sty 2020, 00:17 
Avatar użytkownika
Nowicjusz
Offline
Od: 02.09.2018
Posty: 52
Rok produkcji: 2011
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: lubelski
lemon1990 czy wiesz może jak poprawnie podłączyć pasywny subwoofer Bose z mazdy 6 GH 8 Ohm (GAP4 66 960) do stacji teyes cc2? Stacja ma wyjście na jednym przewodzie oznaczone jako SUB. Subwoofer ma dwie pary przewodów (dwa różowe i dwa czerwone) idące bezpośrednio do głośnika (chyba wymaga podłączenia sygnału symetrycznego?). Na razie zwarłem osobno oba różowe i oba czerwone i taką parę podłączyłem do wzmacniacza tylko nie jestem pewien czy to tak ma być czy jakoś inaczej?

_________________
Mazda 6 GH kombi '11r 2.2 163KM + remap 200KM + Teyes CC2 4/64GB - 8 core


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Cz, 9 sty 2020, 08:55 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 05.08.2016
Posty: 1696
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: pomorski
Sylwek1976
Tak subwoofer ma wejście symetryczne, można podłączyć go sygnałem niesymetrycznym, będzie ciszej ale można to nadrobić ustawieniami o ile takie stacja posiada, ewentualnie dorobić symetryzator jeśli będzie taka potrzeba.

_________________
Non progredi est regredi!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 13 kwi 2020, 14:47 
Avatar użytkownika
Nowicjusz
Offline
Od: 02.09.2018
Posty: 52
Rok produkcji: 2011
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: lubelski
Wiem już trochę więcej.
Na tą chwilę chcę zrobić to tak że biorę sygnał SUB ze stacji, jest to odfiltrowany zgodnie z ustawieniami korektora sygnał niskich częstotliwości. Tyle że jak się okazuje sygnał jest dużo słabszy niż z wyjścia liniowego mimo ustawienia w stacji wzmocnienia sygnału dla subwoofera na wartość 10. Dlatego zamówiłem dodatkowo za 27zł filtr aktywny do subwoofera
https://allegro.pl/oferta/filtr-aktywny-do-subwoofera-8788263093?snapshot=MjAyMC0wMS0wOVQyMDoxNDo0MS44MDhaO2J1eWVyO2JkNzdkODQwNGMzYzJiNTM3YTk3YTNiOGY2ZmRhN2I0Y2IyMTJmOTU1MGQ3Mjc3NDg0MDEwZTkyYWIwYjJkMzU%3D,

który ma możliwość ustawienia wzmocnienia sygnału przed podaniem na wzmacniacz. Oczywiście ma również możliwość ustawienia górnej częstotliwości przepuszczania jakby ktoś chciał wykorzystać sygnał liniowy ale wówczas zmiana ustawień korektora subwoofera w radiu nie będzie dawała żadnego efektu.

Następnie wzmocnię sygnał wzmacniaczem Bose AMP 100WSR (kupiłem za 40zł) - jest to wzmacniacz dedykowany do tego subwoofera i nawet nie wiem jakie ma parametry.
Dodatkowo poprowadziłem sygnał AMP-C z radia który podaje sygnał sterujący +12V załączający wzmacniacz Bose (jest możliwość wyłączenia subwoofera przełącznikiem w ustawieniach korektora subwoofera).

-- 23 stycznia 2020, o 16:48 --

Zainstalowałem subwoofer uruchomiłem i... stwierdzam że jest on zbędny. Przynajmniej w moim przypadku. Wprawdzie mam kilka utworów z mocnym dołem i wtedy go ładnie słychać ale dla 95% słuchanej przeze mnie muzyki (głownie pop) praktycznie nie ma on znaczenia. Chyba go zdemontuję... Szkoda zabierać miejsca na niego w bagażniku.

-- 13 kwietnia 2020, o 15:47 --

23 stycznia 2020, o 17:48 Sylwek1976 napisał(a):
Zainstalowałem subwoofer uruchomiłem i... stwierdzam że jest on zbędny.


Aktualizacja: wymieniłem regulowany filtr dolnoprzepustowy na innego typu i subwoofer zaczął ładnie grać - jestem zadowolony.

_________________
Mazda 6 GH kombi '11r 2.2 163KM + remap 200KM + Teyes CC2 4/64GB - 8 core


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 21 kwi 2020, 20:52 
Wstydliwy
Offline
Od: 04.12.2019
Posty: 5
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 1.8 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: podkarpacki
Cześć. Ogrzeje trochę kotleta.
Pacjent to gh 2008 r.
Ostatnio kupiłem radio
#Aliexpress 367,43 zł 52%OFF | Seicane 9 Cal 2DIN WIFI Bluetooth WIFI GPS Radio samochodowe z nawigacją Android 8.1 odtwarzacz multimedialny na lata 2008-2015 Mazda 6 Rui wing
https://a.aliexpress.com/_B0Cs8l

Teoretycznie wszystko powinno działać ale niestety..
Sterowanie z kierownicy działa ale tylko na samym radiu. Nie mogę przełączać opcji na wyświetlaczu nad radiem. Chodzi o spalanie, śr. spalanie, zasięg.
Jestem jakaś opcja żeby to inaczej połączyć żeby te opcje wróciły.
Dodam, że na górnym wyświetlaczu pokazuje aktualne fale radiowe. Nie ma napisu "raise tech"

Nie wiem co mam z tym zrobić.
Kable chyba są połączone dobrze. Nie podłączałem tylko cinch-ow bo mam standardowe nagłośnienie.

Ktoś pomoże ?

Pozdrawiam


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 27 kwi 2020, 18:31 
Wstydliwy
Offline
Od: 22.01.2020
Posty: 4
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: warmińsko-mazurski
Hej wszystkim, mam pytanie do posiadaczy Sinosmart. Wyczytałem od paru osób że dźwięk jest lepszy niż na oryginalnym radio, dziś podłączyłem Sinosmart do mojej mazdy 6 GH z bose i niestety rozczarowałem się dźwiękiem.. nie ma może tragedii ale na poprzednim grało lepiej. Jakie są wasze odczucia z tym dźwiękiem ?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 27 kwi 2020, 20:25 
Amator
Offline
Od: 05.10.2019
Posty: 82
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: łódzki
Moje są jak najbardziej pozytywne. Korektor dźwięku daje sporo możliwości i naprawdę ładnie gra. Ja osobiście nie mam zastrzeżeń

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 29 kwi 2020, 20:13 
Wstydliwy
Offline
Od: 22.01.2020
Posty: 4
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: warmińsko-mazurski
Masz wyposażenie Bose ? Być może z non Bose jest jakość na plus a z Bose gorsza..

A pozatym tak jak niektórzy miałem problem żeby sterować małym wyświetlaczem na górze gdzie pokazuje spalanie godzinę itp, żeby to zmieniać wystarczy trzymajac przycisk SET naciskać strzałki na kierownicy.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 1 maja 2020, 09:30 
Amator
Offline
Od: 05.10.2019
Posty: 82
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: łódzki
Mam Bose. Co do sterowania to tak jak pisałem w dość obszernym poście, że jedyne co nie działa to reset spalania. W polifcie podobno działa.

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 21 maja 2020, 21:30 
Wstydliwy
Offline
Od: 22.01.2020
Posty: 4
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: warmińsko-mazurski
Dzięki za odpowiedź, jednak posiedziałem trochę nad ustawieniami w equalizerze surround itp i naprawdę gra teraz bardzo dobrze jestem zadowolony. Także ogólnie polecam bardzo to radio Sinosmart wszystkie funkcje działają jak należy i moim zdaniem za tą cenę warto :)


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 23 maja 2020, 17:59 
Amator
Offline
Od: 05.10.2019
Posty: 82
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: łódzki
Możesz się podzielić zdjęciem z EQ, chętnie bym podpatrzył, porównał, skorygował

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 680 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 19, 20, 21, 22, 23

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: pszemot i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.