Teraz jest Cz, 16 lip 2020, 14:29

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 531 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 14, 15, 16, 17, 18
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pn, 9 gru 2019, 13:44 
Nowicjusz
Offline
Od: 16.05.2019
Posty: 36
Rok produkcji: 2008
Generacja: Nie mam M6
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: zachodniopomorski
https://allegro.pl/oferta/interfejs-stn ... e=facebook

-- Dodano: 9 grudnia 2019, o 13:44 --

Ten bedzie dobry?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 9 gru 2019, 17:01 
Świeżak
Offline
Od: 04.12.2019
Posty: 20
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Comfort
Region: małopolski
o taki chodzi, myślałem że bezprzewodowego szukasz


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 11 gru 2019, 19:21 
Nowicjusz
Offline
Od: 16.05.2019
Posty: 36
Rok produkcji: 2008
Generacja: Nie mam M6
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: zachodniopomorski
Już teraz szukam czegoś pewnego dlatego zdecydowałem się na usb

-- Dodano: 11 grudnia 2019, o 19:21 --

Panowie dzięki za rady w końcu się podłączyłem.
https://allegro.pl/oferta/interfejs-stn ... e=facebook


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 11 gru 2019, 20:48 
Świeżak
Offline
Od: 04.12.2019
Posty: 20
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Comfort
Region: małopolski
i ms-can wykrywa bez problemu?
znajomy też viakena ma zwracać. Coś tam musieli sknocić w całej serii urządzeń tylko się nikt nie przyzna.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 12 gru 2019, 17:50 
Wtajemniczony
Offline
Od: 01.05.2014
Posty: 172
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: lubelski
Witam,kupilem icar2 i icar3 i zaden niemoze sie polaczyc z forscanem w darmowej aplikacji.probowalem na dwoch telefonach i kicha,inne apki sie lacza,chyba tylko kabel jak przedmowca napisal.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 12 gru 2019, 19:01 
Nowicjusz
Offline
Od: 16.05.2019
Posty: 36
Rok produkcji: 2008
Generacja: Nie mam M6
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: zachodniopomorski
Tak wykrywa bez problemu polecam. Mój viaken również poszedł do zwrotu.

-- Dodano: 12 grudnia 2019, o 19:01 --

Kolego cueto jeśli nie laczy sie z telefonem spróbuj połączyć się z laptopem jeśli się nie połączy to polecam CCY jak już wyżej pisalem.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 13 gru 2019, 14:55 
Wtajemniczony
Offline
Od: 01.05.2014
Posty: 172
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: lubelski
Tak jeszcze kompem bede probowal.

-- Dodano: 13 grudnia 2019, o 14:55 --

Witam,a wiec tak icar2 pieknie polaczyl sie z forscanem na lapku i super wszystko smiga.icar3 moj lapek nie widzial takze idzie do zwrotu.aha na lapku mam win 10,forscan super szybko sie zainstalowal i smiga.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 30 gru 2019, 21:02 
Świeżak
Offline
Od: 04.12.2019
Posty: 20
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Comfort
Region: małopolski
Witam
garść informacji po zabawie z moim Viakenami....

Po wylutowaniu modułów bluetooth i wstawieniu w ich miejsce konwertera USB-UART (FT232), połączeniu tego z laptopem i odpaleniu Forcsana, urządzenia ruszyły od ręki. Czyli coś jednak musiało w modułach bluetooth nawalić (???). Tym bardziej, że próba nawiązania z nimi rozmowy w trybie AT pozostała bez odpowiedzi.
Ale niestety nadal nie wykrywają MS-CAN (w logach wciąż widać CAN ERROR...). Wnioski co do jakości tych urządzeń nasuwają się same, choć ciekawi mnie czy to błąd serii czy egzemplarzy.


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Wt, 7 sty 2020, 12:33 
Bywalec
Offline
Od: 25.09.2017
Posty: 373
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: pomorski
A czy na zasilaniu moduł wstaje? tj. czy jest widoczny dla innych urządzeń?

_________________
pomoc w stage1 / dpf / egr
<pucu>


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 7 sty 2020, 13:15 
Świeżak
Offline
Od: 04.12.2019
Posty: 20
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Comfort
Region: małopolski
Jak najbardziej - jest widoczny i normalnie się paruje, tyle że nie odpowiada.
Z uwagi na ciągły brak wykrywania MS-CAN temat odpuszczam, taki interfejs jest dla mnie bezużyteczny, próbowałem na każdej wersji firmware i ciągle to samo. Implementacja sprzętowa widać jest spieprzona i nic więcej nie zrobię.


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Wt, 7 sty 2020, 13:23 
Bywalec
Offline
Od: 25.09.2017
Posty: 373
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: pomorski
Daj fotke tego modułu BT.

_________________
pomoc w stage1 / dpf / egr
<pucu>


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 7 sty 2020, 13:43 
Świeżak
Offline
Od: 04.12.2019
Posty: 20
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Comfort
Region: małopolski
Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 7 lut 2020, 19:45 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 22.10.2014
Posty: 1386
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: śląski
Witam
Panowie bo już dostaje do głowy. Istnieje na świecie OBD2 który połączy się z iPhone 7 po Bluetooth ?? Czy mi zostaje tylko wi-fi?? Chciał bym czasami kontrolować parametry w czasie jazdy a na wi-fi wiadomo się nie da ;).

_________________
Mazda 6 GH 2.2 185km 182.000 km ON board, Egr off.
Dodatki: diesel kleen,archoil AR6900-D Max


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Pt, 7 lut 2020, 20:14 
Avatar użytkownika
Prawie fanatyk
Offline
Od: 01.12.2016
Posty: 1999
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
LPG: Tak
Region: śląski
Lucasbadboy
google google google:
https://www.google.com/search?q=icar+iphone+bluetooth
https://elektrosektor.pl/Skaner-diagnos ... dla-iPhone

_________________


RAMKI 3D >mazda6forum.pl< - zapisy
KOSZULKI >mazda6forum.pl< - zapisy



 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 8 lut 2020, 10:28 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 22.10.2014
Posty: 1386
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: śląski
Dejwid w Google już szukałem, chodziło mi o użytkownika który kupił sprawdził i był zadowolony. Bo jak patrzę to 99% jest sprzedawców z Chin. Nie wiem może tylko oni to robia??
Kupiłem ten, miał działać i co i dupa. Koszt 13e. Muszę odesłać
Obrazek
Na amazonie jest ten teraz niby nowość ;
Obrazek
Kosztuje 30e i Ok ale znowu sprzedawca jest firma z Chin :?
Obrazek

_________________
Mazda 6 GH 2.2 185km 182.000 km ON board, Egr off.
Dodatki: diesel kleen,archoil AR6900-D Max


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: N, 9 lut 2020, 14:19 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 15.07.2017
Posty: 1433
Rok produkcji: 2014
Generacja: Nie mam M6
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Dla Androida po BT, dla iOS po WiFi.

Ja polecam iCar2 lub iCar3.

_________________
Mazda CX-5 2.2 AT SkyActiv-D AWD, SkyPassion, 2014r, przebieg ~240000km. <pucu>


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 9 lut 2020, 14:37 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 22.10.2014
Posty: 1386
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: śląski
Aha, czyli nie możliwe połączyć się przez Bluetootha z iPhonem ?? Tylko wi-fi ??to by wyjaśniało sprawę :).

_________________
Mazda 6 GH 2.2 185km 182.000 km ON board, Egr off.
Dodatki: diesel kleen,archoil AR6900-D Max


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: N, 9 lut 2020, 15:08 
Avatar użytkownika
Prawie fanatyk
Offline
Od: 01.12.2016
Posty: 1999
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
LPG: Tak
Region: śląski
No ja też wysłałem Ci link do iCar BT 4.0 więc chyba powinien działać.
Wszystkie są produkowane w chinach niestety takie mamy czasy.


Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

_________________


RAMKI 3D >mazda6forum.pl< - zapisy
KOSZULKI >mazda6forum.pl< - zapisy



 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: N, 9 lut 2020, 18:23 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 15.07.2017
Posty: 1433
Rok produkcji: 2014
Generacja: Nie mam M6
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Nie, to nie jest tak, po prostu takie są doświadczenia osób które pisały w tym wątku - można poczytać.

iCar2 na WiFi dla Androida to udręka - zrywa połączenie, w czasie korzystania nie masz internetu w telefonie - dramat. Przerzuciłem się na BT i trasa 300km bez zerwania połączenia to standard.

Z kolei wiele osób na iOS mówiło, że po BT wiele interfejsów im nie działało.

Stąd taka moja sugestia.

_________________
Mazda CX-5 2.2 AT SkyActiv-D AWD, SkyPassion, 2014r, przebieg ~240000km. <pucu>


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 3 maja 2020, 17:53 
Świeżak
Offline
Od: 19.11.2017
Posty: 20
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: wielkopolski
W minionym tygodniu dotarły do mnie następujące interfejsy obsługujące połączenie bluetooth:

Vgate iCar3 BT 3.0
Obrazek


Vgate iCar Pro BT 3.0
Obrazek

Viaken Vscan STN1170 v3 Bluetooth
Obrazek

Żaden z nich nie łączy się z aplikacją Forscan Lite. Z pozostałymi nie ma problemów.

_________________
/ Ray Wylie Hubbard - Dust of the Chase /
https://www.youtube.com/watch?v=iOUmxIf-9ZI


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 27 cze 2020, 11:00 
Wstydliwy
Offline
Od: 13.04.2019
Posty: 9
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
LPG: Tak
Region: kujawsko-pomorski
Witam
Potrzebuje intefejsa na obd II (może być przewodowy) do mazdy 6 gh z silnikiem 2.5L 170KM bo podpinałem się u rożnych mechaników to albo w ogóle nie dawali rady czegokolwiek odczytać albo tylko częściowe informacje. Jak już się jakoś połączyli to nie można wykonać pełnej diagnozy (znajdują informacje o niektórych systemach mazdy ale pełnego podglądu brak jak np: analizy pracy sondy lambda)


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 531 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 14, 15, 16, 17, 18

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.