Teraz jest Wt, 14 sie 2018, 09:27

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 401 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość

moderator
PostNapisane: Cz, 2 sie 2018, 02:54 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 05.08.2016
Posty: 782
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: pomorski
Napisz do Viakena, zapytaj, kiedyś już też tak było...
Ja mam od nich kilka kabli do różnych aut, nigdy się nie zawiodłem, jak kabel to tylko Viaken :cool:

_________________
Non progredi est regredi!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 2 sie 2018, 18:02 
Wstydliwy
Offline
Od: 04.03.2018
Posty: 8
Rok produkcji: 2007
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: mazowiecki
To co na początku kosztowało 140 PLN, jeszcze wczoraj ~160, dzisiaj wystawiają za 500 cebulionów https://allegro.pl/interfejs-elm327-v3-diagnoza-obd2-ms-can-ford-pl-i7212705750.html
Nie wiem co się dzieje, ale ktoś tu jest chciwym skur!@#$%^&*synem.
Viakeny i VSCANy na BT też poznikały.

Czy jest ktoś z Wawy, kto może pożyczyć mi takie urządzenie? Potrzebuję przeprowadzić adaptację (wyczyszczonej) przepustnicy i odczytać wartości AFR oraz z sond lambda, bo mi telepie silnikiem na biegu jałowym i obroty falują.


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Cz, 2 sie 2018, 18:08 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 01.12.2016
Posty: 1164
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
LPG: Tak
Region: śląski
Często jest tak, że sprzedawca, żeby nie kończyć aukcji zmienia cenę na zaporową i wtedy nikt nie kupuje, może czekają na dostawę jak dojadą nowe to cena wróci do normy ~150 zł

Tak jak pisał Maciek, najlepiej napisz bezpośrednio na Viakena, kontakt jest na ich stronie www.

Ja mam kabel, ale niestety jestem ze Śląska ;)

_________________

Obrazek

Forumowe ramki pod tablice rejestracyjne - zapisy w linku


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 3 sie 2018, 12:22 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 30.06.2013
Posty: 115
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
LPG: Tak
Region: pomorski
2 sierpnia 2018, o 19:02 Lobo napisał(a):
Potrzebuję przeprowadzić adaptację (wyczyszczonej) przepustnicy


Witam, kilka razy czyściłem przepustnicę i nigdy nie przeprowadzałem adaptacji. Może zresetuj koma odpinając na dłuższą chwilę akumulator.


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Pt, 3 sie 2018, 17:49 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 01.12.2016
Posty: 1164
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
LPG: Tak
Region: śląski
Jakby ktoś szukał ELM na BT to polecam iCar3 BT 3.0 firmy VGate, kupowałem u sprzedawcy elektrosektor_pl. Działa bez problemu.
Wersja na BT działa z Androidem.
Wersja z WiFi działa z iOSem.ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Wysłane z mojego XIAOMI MI 6 przy użyciu Tapatalka
#xiaomilepsze

_________________

Obrazek

Forumowe ramki pod tablice rejestracyjne - zapisy w linku


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 7 sie 2018, 10:55 
Nowicjusz
Offline
Od: 20.09.2016
Posty: 57
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: Sport
Region: mazowiecki
Mam iCar3 BT vGate'a i mi również działa bez problemu, ale już wcześniej w tym wątku ktoś pisał, że kupił taki sam i mu nie działał. Także trzeba mieć to na uwadze przy ewentualnym zakupie. Jak zadziała, to jest ok :)


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 7 sie 2018, 17:30 
Wstydliwy
Offline
Od: 04.03.2018
Posty: 8
Rok produkcji: 2007
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: mazowiecki
Od tego samego sprzedawcy i ten sam model - to powinno zapewnić powtarzalność wyniku.
Przynajmniej taką mam nadzieję, bo właśnie zamówiłem...
Z kompem na windzie 10 i FORscanem, mam nadzieję też bangla?


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Wt, 7 sie 2018, 18:43 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 01.12.2016
Posty: 1164
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
LPG: Tak
Region: śląski
Czy będzie działać z kompem to nie wiem, kupiłem Vgate na BT bo to uniwersalny ELM i łączy się z moim telefonem. Do kompa mam Viakena na USB.

_________________

Obrazek

Forumowe ramki pod tablice rejestracyjne - zapisy w linku


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 9 sie 2018, 21:24 
Wstydliwy
Offline
Od: 04.03.2018
Posty: 8
Rok produkcji: 2007
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: mazowiecki
Połączenie przez Vgate i FORScan pokazuje mi tylko te procedury serwisowe, które są widoczne na załączonym obrazku.
Nie ma wśród nich adaptacji przepustnicy.
Czy przy połączeniu przez Viaken widocznych jest więcej procedur serwisowych?

Jeśli tak, to będzie trzeba zwrócić Vgate i czekać na Viaken...


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 10 sie 2018, 01:37 
Avatar użytkownika
Wtajemniczony
Offline
Od: 15.07.2017
Posty: 188
Rok produkcji: 2014
Generacja: Nie mam M6
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
dejwid - czy nie ma problemów ze zrywaniem połączenia z tym interfejsem przy długim używaniu (np 30 minut zbierania danych podczas jazdy)? Mam iCar 2 WiFi i jest masakra... Rozważam zakup interfejsu na BT. iCar 3 nie ma włącznika / wyłącznika - nie jest to uciążliwe? Włącza się sam po zapłonie? Wyłącza się po jakimś czasie nieużywania i trzeba go wtedy włożyć i wyjąć?

_________________
Mazda CX-5 2.2 AT SkyActiv-D AWD, SkyPassion, 2014r


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Pt, 10 sie 2018, 06:30 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 01.12.2016
Posty: 1164
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
LPG: Tak
Region: śląski
W tak długim okresie go nie testowałem, zbierałem maksymalnie minutę, dwie i nie zrywał.
Nie wyciągam go z gniazda, włącza się sam po zapłonie, wyłącza 30 sekund po zgaszeniu auta.

Wysłane z mojego XIAOMI MI 6 przy użyciu Tapatalka
#xiaomilepsze

_________________

Obrazek

Forumowe ramki pod tablice rejestracyjne - zapisy w linku


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 401 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.