Teraz jest Cz, 13 gru 2018, 18:56

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 172 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pt, 4 maja 2018, 00:15 
Avatar użytkownika
Partner forum
Offline
Od: 22.12.2014
Posty: 456
Rok produkcji: 2006
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: dolnośląski
Nie ma znaczenia jakie masz radio czy 1CD czy 6CD. Po lifcie nie trzeba robić zwory L716 tak jak przed liftem, o tyle jest prościej.
Większość osób mających radio po lifcie decyduje się na rozwiązanie z kabelkiem aux i podłącza sobie telefon albo jakiś odtwarzacz mp3.
Nie zmienia to faktu, że każdy emulator "cyfrowa zmieniarka" dedykowana pod m6 powinna zadziałać. Pytanie jest czy czasem nie masz już oryginalnie instalacji pod kabel aux i czy gniazdo z tyłu radia jest wolne.

_________________
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, ZMIENIAREK, WYŚWIETLACZY (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9
Wyprowadzanie wyjść RCA
Płyta startowa nawigacji GH, Soft nawigacji gg/gy
Żarówki klimatronika
503304123


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 5 maja 2018, 11:36 
Wstydliwy
Offline
Od: 15.04.2018
Posty: 8
Rok produkcji: 2005
Generacja: I
Silnik: 1.8 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Active
Region: łódzki
czyli tzn. że moge nie mieć z tyłu wyjścia na zmieniarkę tylko wyjście na aux?bo od radia z tyłu mam wyprowadzony do schowka kabel. i pytanie z innej beczki do airbob, czy zajmujesz się np. montowaniem kamerek cofania czy świateł do jazdy dziennej ?


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 5 maja 2018, 21:28 
Avatar użytkownika
Partner forum
Offline
Od: 22.12.2014
Posty: 456
Rok produkcji: 2006
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: dolnośląski
To jest zdjęcie (nieoryginalnego mazdy) kabla do cyfrowej zmieniarki typu Xcarlink lub Yatour. Widać poprzedni właściciel miał takie urządzenie dołączone ale sprzedając auto zabrał je ze sobą ale kabla mu się już nie chciało demontować (trzeba radio demontować). Zdziwi się jak będzie próbował dokupić sam kabel, niewykonalne.

5 maja 2018, o 12:36 darek919527 napisał(a):
czyli tzn. że moge nie mieć z tyłu wyjścia na zmieniarkę tylko wyjście na aux?


Gniazdo jest to samo i jest tam zawsze. Zmienia swoją funkcjonalność w zależności od tego co się tam podłączy cyfrowa zmieniarka czy aux.

5 maja 2018, o 12:36 darek919527 napisał(a):
zajmujesz się np. montowaniem kamerek cofania czy świateł do jazdy dziennej ?


Raczej zajmuję się serwisem. Ewentualne przeróbki instalacji to w repertuarze mam zmianę radia/wyświetlacza z przedlifta na polift.

_________________
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, ZMIENIAREK, WYŚWIETLACZY (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9
Wyprowadzanie wyjść RCA
Płyta startowa nawigacji GH, Soft nawigacji gg/gy
Żarówki klimatronika
503304123


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 6 maja 2018, 13:08 
Wstydliwy
Offline
Od: 15.04.2018
Posty: 8
Rok produkcji: 2005
Generacja: I
Silnik: 1.8 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Active
Region: łódzki
Cytuj:
Raczej zajmuję się serwisem. Ewentualne przeróbki instalacji to w repertuarze mam zmianę radia/wyświetlacza z przedlifta na polift.

no rozumiem

Cytuj:
To jest zdjęcie (nieoryginalnego mazdy) kabla do cyfrowej zmieniarki typu Xcarlink lub Yatour. Widać poprzedni właściciel miał takie urządzenie dołączone ale sprzedając auto zabrał je ze sobą ale kabla mu się już nie chciało demontować (trzeba radio demontować). Zdziwi się jak będzie próbował dokupić sam kabel, niewykonalne


więc jaki jest konsensus? mogę dokupić to tego kabla xcralink lub yatour czy nie da rady??


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 6 maja 2018, 14:02 
Avatar użytkownika
Partner forum
Offline
Od: 22.12.2014
Posty: 456
Rok produkcji: 2006
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: dolnośląski
6 maja 2018, o 14:08 darek919527 napisał(a):
więc jaki jest konsensus? mogę dokupić to tego kabla xcralink lub yatour czy nie da rady??


Możesz kupić, w zestawie będziesz miał kabel. Jak będzie miał taką samą wtyczkę ja ta na zdjęciu to nie będziesz musiał demontować radia aby się podpiąć.

_________________
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, ZMIENIAREK, WYŚWIETLACZY (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9
Wyprowadzanie wyjść RCA
Płyta startowa nawigacji GH, Soft nawigacji gg/gy
Żarówki klimatronika
503304123


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 6 maja 2018, 16:22 
Wstydliwy
Offline
Od: 15.04.2018
Posty: 8
Rok produkcji: 2005
Generacja: I
Silnik: 1.8 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Active
Region: łódzki
No dzięki wielkie za pomoc.pozdrawiam


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 16 maja 2018, 20:30 
Wstydliwy
Offline
Od: 23.04.2017
Posty: 3
Rok produkcji: 2002
Generacja: I
Silnik: 1.8 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Active
Region: świętokrzyski
Witam mógłby ktoś pomóc z podłączeniem tego radio przedlift no bose wiem że muszę zrobić zworkę
Obrazek
Obrazek


Ostatnio edytowano Śr, 16 maja 2018, 20:30 przez victor, łącznie edytowano 1 raz
Połączono z istniejącym tematem.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 17 maja 2018, 17:29 
Avatar użytkownika
Wstydliwy
Offline
Od: 24.04.2018
Posty: 13
Rok produkcji: 2002
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
LPG: Tak
Region: wielkopolski
Rozumiem, że to zestaw z Alledrogo tak??

Musisz wyciągnąć radio (trzeba zdemontować cały tunel od ręcznego). Następnie rozkręcasz radio i dostajesz się do płyty głównej. Z tyłu radia masz 2 kostki. Do tej mniejszej i wolnej podłączysz zestaw lub kabel aux ale najpierw na płycie głównej w pobliżu tejże wtyczki musisz zlutować (zewrzeć) pole L716.

Ja przy okazji naprawy swojej zmieniarki (6 cd) zrobiłem to od razu ;). Haniebnie zacięły mi się płyty w zmieniarce :mad: ale 30 min wystarczyło aby wszystko rozłożyć, wyciągnąć, polutować i poskładać :-P


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 28 sie 2018, 10:02 
Nowicjusz
Offline
Od: 17.03.2015
Posty: 58
Rok produkcji: 2003
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
LPG: Tak
Region: pomorski
Czy te cyfrowe zmieniarki różnią się czymś poza ceną i obudową?? Czym różnią się między sobą NVOX, XCARLINK, YATOUR i jest jeszcze ustrojstwo (najtanńsza opcja) bez obsługi kart SD ale z USB?? Które z nich byście polecili??

_________________
Serwis komputerowy okolice Kościerzyny http://adam.bruniecki.pl


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 24 wrz 2018, 09:03 
Wstydliwy
Offline
Od: 24.09.2018
Posty: 1
Rok produkcji: 2002
Generacja: I
Silnik: 1.8 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: -
LPG: Tak
Region: lubelski
Witam,

jeżeli pisze w złym temacie to prosiłbym o przeniesienie mojego zapytania.

Otóż posiadam Mazdę 6 2002 rok przed liftem. Zakupiłem takie o to urządzenie:
https://allegro.pl/adapter-bt-bluetooth ... N2Q3MTE%3D

Podłączam normalnie w wolne miejsce z tyłu radia. Problem w tym, że w momencie kliknięcia przycisku CD nic się nie dzieje. Zrobiłem zworkę na L716 i nadal nic. Urządzenie działa poprawnie gdyż telefon widzi urządzenie i się z nim łączy.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 30 wrz 2018, 11:22 
Świeżak
Offline
Od: 05.08.2017
Posty: 16
Rok produkcji: 2006
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: pomorski
A przycisk media nie reaguje?

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 30 wrz 2018, 18:50 
Avatar użytkownika
Partner forum
Offline
Od: 22.12.2014
Posty: 456
Rok produkcji: 2006
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: dolnośląski
Albo urządzenie jest uszkodzone, albo zwora L716 jest niepoprawnie zrobiona.
To że telefon widzi BT to znaczy tylko, że urządzenie ma poprawnie podłączone zasilanie ale nie koniecznie musi się łączyć z fabrycznym radiem.

_________________
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, ZMIENIAREK, WYŚWIETLACZY (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9
Wyprowadzanie wyjść RCA
Płyta startowa nawigacji GH, Soft nawigacji gg/gy
Żarówki klimatronika
503304123


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 30 wrz 2018, 19:04 
Świeżak
Offline
Od: 05.08.2017
Posty: 16
Rok produkcji: 2006
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: pomorski
Jak już uda Ci się uruchomić to daj znać jak to działa. I czy można zmieniać piosenki z kierownicy :)

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 3 paź 2018, 11:50 
Wstydliwy
Offline
Od: 03.10.2018
Posty: 5
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Czesc wszystkim
Jestem nowy na forum, ale mam nadzieje, ze zostanę miło przyjęty i zabawie tu trochę dłużej :D
Zakupiłem wczoraj mazdę 6 gh z rocznika 2009, wersji sport, w środku znajduje się dotykowe oryginalne radio z nawigacja, w podłokietniku jest gniazdo aux. Chciałbym zamontować gniazdo usb w samochodzie by czytało pendriva tak jak płyty. Koniecznie zależy mi na usb pod pendriva, montowane dodatkowe moduły odpadają, transmiter również. Jeśli sterowanie z kierownicy nadal będzie działać to będzie idealnie.
Jest ktoś w stanie mi pomoc i powiedzieć co ewentualnie mogę zrobić w przypadku takiego radia? Szukałem informacji, ale niestety nie widzę by ktoś miał to radio u siebie i próbował zrobić podobny zabieg.
Z góry dziekuje za wszelką pomoc ;)


Ostatnio edytowano Śr, 3 paź 2018, 11:59 przez DarknessDemon, łącznie edytowano 1 raz

 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 3 paź 2018, 11:56 
Świeżak
Offline
Od: 05.08.2017
Posty: 16
Rok produkcji: 2006
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: pomorski
Najszybciej emulator zmieniarki xcarlink albo yatour. Nie da się dodać tak po prostu samego usb ;)
I chyba w złym miejscu piszesz, ponieważ GG była produkowana do 2007 roku :) Twoja to zapewne gh

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 3 paź 2018, 12:05 
Wstydliwy
Offline
Od: 03.10.2018
Posty: 5
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Oh, przepraszam w takim razie i dziekuje za informacje ;)

-- Dodano: 3 października 2018, o 12:05 --

A jeśli posiadam wejście aux to czy jest możliwość zastosowania jakiejś przejściówki aux/usb? Dodam ze w radiu jest ikona iPoda, wiec teoretycznie chyba da się odtwarzać muzykę poprzez ipoda.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 3 paź 2018, 13:09 
Avatar użytkownika
Partner forum
Offline
Od: 22.12.2014
Posty: 456
Rok produkcji: 2006
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: dolnośląski
Jeszcze nigdy nie widziałem podpiętego emulatora do tej nawigacji, co nie znaczy że nie jest to możliwe. Gniazdo jest ale czy to zadziała ? Kilka razy ktoś mnie pytał o taką konfigurację ale nie znam odpowiedzi.
Sam jestem ciekaw.
Co do obsługi ipoda rzeczywiście w wersji po liftingu (czarna ramka nawigacji) rzeczywiście w menu jest taka ikonka ale jak to działa i gdzie się podpiąć nie mam pojęcia. Na pewno nie będzie to bezpośrednia obsługa pamięci masowej po USB

3 października 2018, o 13:05 DarknessDemon napisał(a):
A jeśli posiadam wejście aux to czy jest możliwość zastosowania jakiejś przejściówki aux/usb?


Każdy odtwarzacz mp3 posiada wyjście mini-jack więc można się podpiąć, niestety sterowanie funkcjami odtwarzacza tylko z poziomu odtwarzacza.

_________________
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, ZMIENIAREK, WYŚWIETLACZY (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9
Wyprowadzanie wyjść RCA
Płyta startowa nawigacji GH, Soft nawigacji gg/gy
Żarówki klimatronika
503304123


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 3 paź 2018, 13:45 
Wstydliwy
Offline
Od: 03.10.2018
Posty: 5
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Airbob, dziekuje za odpowiedz.
W takim razie, jeśli dobrze zrozumiałem, mogę zastosować przejściówkę z aux na usb i będzie ona działała tylko nie będzie sterowania z poziomu kierownicy, dobrze zrozumiałem?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 3 paź 2018, 14:00 
Świeżak
Offline
Od: 05.08.2017
Posty: 16
Rok produkcji: 2006
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: pomorski
Nie wiem o jakiej przejsciowce mówisz, ale z punktu widzenia technicznego takie coś chyba nie istnieje. Koledze chodzi o klasyczny odtwarzacz mp3 "mptrojka" podłączona kabelkiem Jack-Jack do aux do samochodzie.

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 3 paź 2018, 14:03 
Wstydliwy
Offline
Od: 03.10.2018
Posty: 5
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Właśnie tak hah, chodzi o przejściówkę jack/usb wybaczcie błąd :/ chodzi o fakt czy będzie czytało pendriva przy użyciu takiej przejściówki, już bez znaczenia czy będzie sterowanie z kierownicy czy tylko z radia


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 3 paź 2018, 22:00 
Avatar użytkownika
Partner forum
Offline
Od: 22.12.2014
Posty: 456
Rok produkcji: 2006
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: dolnośląski
Jeszcze raz napisze chociaż wydawało mi się, że odpowiedziałem zrozumiale.
Nie ma takiej przejściówki jaka byś chciał.
W zamian zaproponowałem rozwiązanie, które funkcjonalnie częściowo spełni Twoje oczekiwania.
Odtwarzacz mp3 możesz używać jak przenośną pamięć masową USB. Gabarytami jest podobny do "pendraka", dane ładuje się po USB. Muzyka wychodzi po złączu jack podłączonym do aux.
Minusy to brak możliwości sterowania odtwarzaczem mp3 z kierownicy i z radia. Czyli nie będzie zmiany na następny utwór.
Kolejny minus to potrzeba okresowego ładowania akumulatora odtwarzacza mp3.

_________________
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, ZMIENIAREK, WYŚWIETLACZY (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9
Wyprowadzanie wyjść RCA
Płyta startowa nawigacji GH, Soft nawigacji gg/gy
Żarówki klimatronika
503304123


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 4 paź 2018, 03:25 
Wstydliwy
Offline
Od: 03.10.2018
Posty: 5
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Przeczytałem raz jeszcze i dopiero zrozumiałem :idea: wybacz mi błąd. Dobrze, dziekuje bardzo za informacje i przepraszam za nieporozumienie ;)


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 172 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Samochody używane

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.