Teraz jest Wt, 16 paź 2018, 23:50

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 419 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Wt, 3 lip 2018, 21:25 
Amator
Offline
Od: 25.01.2017
Posty: 92
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
...połowę...


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 6 lip 2018, 05:09 
Świeżak
Offline
Od: 16.10.2017
Posty: 33
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: zachodniopomorski
A orientujecie się może, jak wygląda sprawa z fotoradarami? Czy aby zaktualizować bazę muszę kupić aktualizacje mapy z dodatkowa aktualizacją fotoradarów? Z tego co widzę, to w samochodzie mam chyba wersję sprzed kilku lat, ponieważ teraz pokazuje wiele fotoradarów, które zostały zlikwidowane po ostatniej akcji. Chciałbym teraz ze względu na promocję dokonać aktualizacji, więc jeśli ktoś ma doświadczenie z tym, proszę o informację.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 6 lip 2018, 06:28 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 07.11.2013
Posty: 1110
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: pomorski
Aktualizację bazy fotoradarów kupujesz osobno


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 6 lip 2018, 07:12 
Amator
Offline
Od: 25.01.2017
Posty: 92
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Dokładnie są to usługi TomTom Live - cała paczka różbych usług m.in. Fotofadary, ruch drogowy, pogoda...


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 6 lip 2018, 07:15 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 07.11.2013
Posty: 1110
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: pomorski
Pod warunkiem, że się ma Live aktywowany.
W przeciwnym wypadku dokupujesz aktualizację
i instalujesz przez aplikację TomTom Home2


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 6 lip 2018, 07:20 
Amator
Offline
Od: 25.01.2017
Posty: 92
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
A to nie wiem... ja mam aktywowany... ja dokupuje Live na niemiecki fake’owy adres (na początku roku jakieś promo mi przysłali za 40€? Chyba) a mapy normalnie. Wczoraj akurat kupiłem mapy na 1,5 roku 6 aktualizacji z kodem promo za 190pln netto.


 Zobacz profil  
Cytuj  

administrator
PostNapisane: Wt, 10 lip 2018, 20:32 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 20.05.2013
Posty: 7244
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: dolnośląski
Ukazała się nietypowa (bo pierwszy raz) aktualizacja o numerze 1011 datowana na czerwiec.
Niestety nie wiem kiedy ją wystawili, bo po 1010 nie sprawdzałem.
Następna czyli 1015 powinna się pojawić w sierpniu a dziś postanowiłem zaktualizować POI a tu TomTom pokazał nową aktualizację. :)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 11 lip 2018, 09:52 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 07.11.2013
Posty: 1110
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: pomorski
Dzięki za info, wgrałem dzisiaj i wydaje mi się , że na pojawiła się modyfikacja polegajaca na ciagłym wyświetlaniu informacji o dopuszczalnej prędkości zaraz obok prędkości aktualnej z gps.
Poprzednio (chyba) było to jedynie w trybie 'nawiguj do..'
Predkość dopuszczalna w terenie zabudowanym wciąż wyświetla się jako nocne 60.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 11 lip 2018, 17:07 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 15.07.2017
Posty: 293
Rok produkcji: 2014
Generacja: Nie mam M6
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
1. Czy to normalne? (screen) :) mam kartę 4GB... Aktualizacja płacze, że nie może się zrobić... Zamówiłem już 16GB szybszą...
2. Jaki region Europy wybieracie?
3. Gdzie można sprawdzić ile mi zostało aktualizacji po zakupie?


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

_________________
Mazda CX-5 2.2 AT SkyActiv-D AWD, SkyPassion, 2014r


 Zobacz profil  
Cytuj  

administrator
PostNapisane: Śr, 11 lip 2018, 18:47 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 20.05.2013
Posty: 7244
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: dolnośląski
Ad 1. 4 GB to za mało, ja mam fabryczną 8 GB i nigdy miejsca nie brakowało.
Ad 2. Ten co masz na ekranie.
Ad 3. W trakcie trwania abonamentu nie ma tej informacji, 3 miesiące przed końcem jest komunikat.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 11 lip 2018, 23:01 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 05.03.2017
Posty: 146
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: TS2
Region: zagranica
Faktycznie jest to jakaś modyfikacja.Tydzień temu robiłem aktualizację 1010 ostatnią z wykupionego pakietu a dzisiaj po włożeniu karty do lapka wyświetliło mi ,że jest do pobrania aktualizacja 1011 , poszło bez problemu .Oczywiście wszystkie ustawienia zachowane z wyjątkiem lokalizacji domu i pracy.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 15 lip 2018, 20:48 
Świeżak
Offline
Od: 16.10.2017
Posty: 33
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: zachodniopomorski
Właśnie kupiłem mapę Europy z 4 aktualizacjami. Po wyjęciu z auta okazało się, że mam kartę 4GB. Teraz przy instalacji musiałem wybrać mniejszą strefę (8 zamiast 6). Czy jeśli kupię sobie większą kartę (normalną 8GB) to następną aktualizację będę mógł wykonać na nią? Jak to wygląda od strony programu Tom Tom'a? Teraz ładnie mi wykrył urządzenie po włożeniu karty do czytnika. To nie jest tak, że tylko można używać oryginalnej karty? I czy zmieniać strefę można wiele razy, czy też tylko podczas aktualizacji? Jeśli wiele razy to nie będę kombinował z większą kartą.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 15 lip 2018, 21:02 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 15.07.2017
Posty: 293
Rok produkcji: 2014
Generacja: Nie mam M6
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Pablos, polecam zmianę karty, ja kupiłem: https://www.morele.net/karta-pamieci-sa ... in-780933/

Po prostu zmieniłem nazwę nowej karty na TOMTOM, skopiowałem zawartość oryginalnej karty na nową i włożyłem do kompa. TomTom Home normalnie wykrył wszystko po staremu i mogłem ściągnąć aktualizację.
Mam pytanie o strefy - czy da się wybrać tylko to co pokazuje TTH czy jest jakiś hack żeby mieć całą całą Europę? Z tego co pamiętam to strefa 6 jest największa ale nie ma chyba Serbii - dziwne...

_________________
Mazda CX-5 2.2 AT SkyActiv-D AWD, SkyPassion, 2014r


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 15 lip 2018, 21:07 
Świeżak
Offline
Od: 16.10.2017
Posty: 33
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: zachodniopomorski
Super, dzięki za informację. Teraz musiałem się ograniczyć do strefy 2 bo nawet 8 nie weszła. Cała mapa strefy 6 zajmuje 4,4GB. W takim razie następną aktualizację za jakiś czas zrobię na nowej karcie. Faktycznie z tymi strefami z góry narzuconymi to dziwne. Bo w sumie na tej 4GB też bym się pomieścił. Po co mi na przykład taka Rosja? :wink:


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 15 lip 2018, 23:05 
Prawie fanatyk
Offline
Od: 01.11.2013
Posty: 2022
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: mazowiecki
Pablos, każdą nowo zakupioną kartę należy najpierw zainicjalizować w czytniku nawigacji w aucie. Po prostu wsuwasz ją do otworu, zamykasz przykrywkę po czym uruchamiasz nawigację i po kilkunastu sekundach wyjmujesz. Ta procedura jest konieczna aby aplikacja TomTom Home w kompie zidentyfikowała nośnik jako urządzenie z Twojej mazdy.
Ja ostatnio zakupiłem kartę micro 16 Gb, dokonałem backupu map z TT po czym wszystko uaktualniłem. Trzymam tę kartę jako zapas.

_________________
Nie odkładaj do jutra tego, co możesz zrobić pojutrze!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 16 lip 2018, 19:09 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 05.03.2017
Posty: 146
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: TS2
Region: zagranica
Podawajcie dokładnie procedurę ,bo potem są jaja u co niektórych i zawalają pytaniami.Po włożeniu karty trzeba przesunąć suwak zamykający kartę i obserwować komunikaty ekranu (klapka może "dyndać").W przypadku wyjmowania karty trzeba przesunąć ten suwak i poczekać na komunikat,że teraz karta może być wyjęta .Tak postępując jeszcze nigdy nie straciłem ustawień.Inni pisali o jakimś kopiowaniu folderów-nigdy tego nie robiłem i wszystkie ustawienia ,punkty POI i ulubione mam zachowane.Po prostu trzeba da szansę stacji na przygotowanie karty


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 17 lip 2018, 06:37 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 07.11.2013
Posty: 1110
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: pomorski
A w TomTom promocje coraz większe :Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 17 lip 2018, 07:42 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 15.07.2017
Posty: 293
Rok produkcji: 2014
Generacja: Nie mam M6
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: mazowiecki
Ja zawsze wkładam i wyjmuję kartę na wyłączonym zapłonie, dzięki temu nie ma obaw o jakiekolwiek uszkodzenie danych.

Po zakupie nowej karty zrobiłem kopiuj - wklej ze starej (1:1), odpaliłem TTH na nowej karcie i wszystko było jak na oryginalnej karcie - żadnych rzeźb nie robiłem, ani nie latałem do samochodu na jakieś inicjalizacje karty. Po aktualizacji map na nowej karcie włożyłem ją do tacki w samochodzie i wszystko działało poprawnie.

_________________
Mazda CX-5 2.2 AT SkyActiv-D AWD, SkyPassion, 2014r


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 28 lip 2018, 15:24 
Avatar użytkownika
Wtajemniczony
Offline
Od: 20.01.2013
Posty: 161
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: zagranica
Witam
W końcu udało mi się zainstalować aktualizacje za 3 razem. Ale jest z 2016 z maja tzn. Zeby mieć nowszą musze wykupić za ponad 200zl nowe mapy tak?Obrazek

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  

administrator
PostNapisane: So, 28 lip 2018, 17:23 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 20.05.2013
Posty: 7244
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: dolnośląski
Tak. :)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 12 sie 2018, 20:26 
Świeżak
Offline
Od: 26.12.2017
Posty: 25
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: zachodniopomorski
Jezeli nie miałem roboionej aktualizajci od nowosci (auto kupione nie dawno), i teraz chce zacząc od kupna nowej karty 16GB i wgrac nowa mape europy:
1. Inicjalizacja nowej karty 16GB w aucie
2. Zakup na tomtom nowej mapy eurpy
3. TT Home i zainstalowac nowa mape?

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem poprzednie posty - nie musze "kopiowac" aktualnej mapy z karty, która jest w samochodzie na nową karte i dopiero robic aktualizacje?
Pozdro


 Zobacz profil  
Cytuj  

administrator
PostNapisane: N, 12 sie 2018, 20:32 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 20.05.2013
Posty: 7244
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: dolnośląski
Jeżeli karta została przygotowana w samochodzie wcześniej, to do aktualizacji nie będzie potrzebna zawartość poprzedniej karty.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 19 sie 2018, 22:50 
Adept
Offline
Od: 18.05.2014
Posty: 135
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: podlaski
Ja mam mapy z USA, więc jeśli dobrze zrozumiałem poprzednie posty:
1. kupuję nowa kartę,
2. wrzucam do czytnika w samochodzie i ją inicjuję, czyli włączam na chwilę zapłon,
3. wyjmuję kartę i działam z TomTomem na komputerze,
4. wrzucam kartę do auta i wszystko powinno śmigać?


Ostatnio edytowano Pn, 20 sie 2018, 22:14 przez tombien, łącznie edytowano 1 raz
Nie cytujemy poprzedniego postu (regulamin, pkt 5.6).


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 20 sie 2018, 08:31 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 07.11.2013
Posty: 1110
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: pomorski
Dotychczasową kartę też możesz użyć po wykasowaniu map USA


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 20 sie 2018, 22:15 
Adept
Offline
Od: 18.05.2014
Posty: 135
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: podlaski
dzięki za informację.


Ostatnio edytowano Pn, 20 sie 2018, 22:15 przez tombien, łącznie edytowano 1 raz
Nie cytujemy poprzedniego postu (regulamin, pkt 5.6).


 Zobacz profil  
Cytuj  

administrator
PostNapisane: Śr, 12 wrz 2018, 20:57 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 20.05.2013
Posty: 7244
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: dolnośląski
Od kilku dni jest dostępna nowa mapa o oznaczeniu 1015. :)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 13 wrz 2018, 19:17 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 07.11.2013
Posty: 1110
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyEnergy
Region: pomorski
Dzięki za info, wszystko się ładnie ściągneło i hula


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 28 wrz 2018, 16:58 
Avatar użytkownika
Prawie fanatyk
Offline
Od: 19.12.2013
Posty: 2347
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: wielkopolski
może naiwnie,może głupio ale ponieważ mam problem z aktualizacją bo coś się poblokowało :idea: to mam pytanie ...czy można na stronach TomTom kupić nową mapę z na karcie SD
bo jest taka oferta na stronach TomTom ale czy będzie SD i będzie działać :?: <niewiem>

_________________
Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  

administrator
PostNapisane: Pt, 28 wrz 2018, 20:29 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 20.05.2013
Posty: 7244
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: dolnośląski
koliber1960 nie musisz z kartą SD kupować. Jak Twoja karta nie domaga, kupujesz nową, najlepiej 8GB, wkładasz do czytnika w samochodzie, żeby się zainicjowała. Następnie kartę wyciągasz z czytnika samochodu i wkładasz do czytnika w komputerze. W aplikacji TomTom kupujesz aktualną mapę i aktualizujesz kartę. Potem kartę z powrotem wsuwasz do czytnika w samochodzie i po robocie. :)


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 419 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.