Teraz jest Cz, 9 kwi 2020, 11:33

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Śr, 25 mar 2020, 14:41 
Wstydliwy
Offline
Od: 25.03.2020
Posty: 2
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: podlaski
Witam.

Mam problem z uruchomieniem mazdy ;(( . Pare dni temu wymontowałem przepustnicę w celu jej wyczyszczenia. Całą operację przeprowadziłem na odpiętym akumulatorze (zdjęty -). Po zamontowaniu przepustnicy podpiąłem akumulator, zapłon się odpala, wszystkie kontrolki "pracują" normalnie, nawiewy i radio działają, jednak gdy przekręcam kluczyk auto nie reaguje, nawet nie kręci rozrusznik.

Czy to wina złego zamontowania przepustnicy, czy miałem pecha i padł mi po prostu rozrusznik?

P.S. Auto odpala na "pych", obroty nie falują, zbiera się normalnie jak na 140 konnego diesla.
Wyczytałem, że może być to wina bezpiecznika 125A, ale z tego co widzę w skrzynce go nie mam, ktoś zrobił połączenie na sztywno.

Pomocy :(


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Śr, 25 mar 2020, 18:59 
Avatar użytkownika
Prawie fanatyk
Offline
Od: 01.12.2016
Posty: 1943
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
LPG: Tak
Region: śląski
Pewnie poluzował się kabel na rozruszniku. Musisz tam poruszać, powinno pomóc.

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

_________________


RAMKI 3D >mazda6forum.pl< - zapisy
KOSZULKI >mazda6forum.pl< - zapisy



 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Cz, 26 mar 2020, 09:02 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 24.04.2016
Posty: 1669
Rok produkcji: 2006
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
LPG: Tak
Region: łódzki
Sprawdź też połączenie "masy" z karoserią.

_________________
///////////////////////////////////////////////////////////////////////
FORUMOWE KOSZULKI
///////////////////////////////////////////////////////////////////////


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 26 mar 2020, 18:43 
Wstydliwy
Offline
Od: 25.03.2020
Posty: 2
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: podlaski
Autko naprawione <urodziny>

Problemem był zaśniedziały konektor na rozruszniku do którego dochodzi kabelek żółty/czerwony z wiązki.
Wystarczył spray do połączeń elektrycznych i kawałek papieru ściernego 400. :)


P.S. Na przyszłość polecam to sprawdzać, słyszałem że to częsta przypadłość a spora liczba osób bierze się od razu za wymianę rozrusznika.

Dzięki za pomoc, pozdrawiam.


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Cz, 26 mar 2020, 20:38 
Avatar użytkownika
Prawie fanatyk
Offline
Od: 01.12.2016
Posty: 1943
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
LPG: Tak
Region: śląski
No to przecież to napisałem...

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

_________________


RAMKI 3D >mazda6forum.pl< - zapisy
KOSZULKI >mazda6forum.pl< - zapisy



 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 27 mar 2020, 06:59 
Avatar użytkownika
Prawie fanatyk
Offline
Od: 17.12.2012
Posty: 1940
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
Region: śląski
Mnie też to dopadło pól roku temu. Na całe szczęście hot-line z "moim" mechanikiem pozwolił odpalić samochód, a godzinę później miałem już przez niego przeczyszczone. Od tej pory działa. <spoko>

_________________
GHObrazek
BJObrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.