Teraz jest So, 24 sie 2019, 23:48

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pt, 19 lip 2019, 23:46 
Wstydliwy
Offline
Od: 19.07.2019
Posty: 2
Rok produkcji: 2003
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: zachodniopomorski
Witam, mam problem z moją mazda 6 z 2003 roku. Tak jak w tytule a mianowicie autko przełącza się w tryb awaryjny czyli kontrolka check engine oraz trakcja i obroty silnika do 1500-1600, ale TYLKO NA POSTOJU, raczej na ciepłym silniku. Podczas jazdy nigdy mi się tak nie stało. Różnie z tym bywa, czasami po kilku sekundach zgaśnie, a jeśli nie to muszę na dosłownie 10 sekund zgasić całkowicie silnik i jest ok. Patentem na to jest to że wystarczy dodawać delikatnie gazu na postoju i się nie przełączy. Nie ukrywam że jest to dość uciążliwe. Proszę o pomoc i pomysły co to może być.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 23 lip 2019, 14:27 
Avatar użytkownika
Wstydliwy
Offline
Od: 16.07.2019
Posty: 9
Rok produkcji: 2003
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: świętokrzyski
Co pokazuje komputer, bez tego to wróżenie z fusów.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 23 lip 2019, 16:30 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 03.06.2015
Posty: 378
Rok produkcji: 2018
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: łódzki
Witaj.
Dla mnie słabe aku.
Pozdrawiam.

_________________
Pierwsza Madzia sprzedana, druga to: Madzia 6 GL kombi Snowflake White.
Obrazek


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 27 lip 2019, 00:33 
Wstydliwy
Offline
Od: 19.07.2019
Posty: 2
Rok produkcji: 2003
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: zachodniopomorski
Fakt było słabe bo kilka dni temu autko padło, ale ladowalem aku do pełna i błąd nie zniknął.

-- Dodano: 27 lipca 2019, o 00:33 --

GregusG1 napisał(a) napisał(a):
Co pokazuje komputer, bez tego to wróżenie z fusów.


No właśnie problem w tym że jak podłączam swój komputerek do tej mazdy to wyskakuje błąd połączenia i to za każdym razem. Sprawdzałem komputerek na innych autkach z różnego rocznika i bez problemu.


Ostatnio edytowano N, 28 lip 2019, 06:04 przez victor, łącznie edytowano 1 raz
Nie cytujemy poprzedniego postu (regulamin, pkt 5.6).


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 27 lip 2019, 01:13 
Wstydliwy
Offline
Od: 21.04.2019
Posty: 4
Rok produkcji: 2005
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: -
LPG: Tak
Region: łódzki
Witam zobacz świece czy nie mają przebicia


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 27 lip 2019, 12:25 
Wtajemniczony
Offline
Od: 25.10.2012
Posty: 188
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: lubuski
23 lipca 2019, o 17:30 Zbyk napisał(a):
Witaj.
Dla mnie słabe aku.
Pozdrawiam.


To na pewno nie aku. Słabe aku daje inne objawy. Choćby tryb sport na zegarach :)

20 lipca 2019, o 00:46 Marian32 napisał(a):
tryb awaryjny czyli kontrolka check engine oraz trakcja i obroty silnika do 1500-1600


Odczytaj błędy, bez tego to jak wróżyć z fusów.


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Samochody używane

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.