Teraz jest So, 21 maja 2022, 20:23

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 479 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Śr, 12 sty 2022, 17:30 
Świeżak
Offline
Od: 09.01.2022
Posty: 25
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
OK, dzięki.
Muszę chyba się odezwać do tego Pawła.

Będę pamiętał na przyszłość z tym cytowaniem.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 12 sty 2022, 17:38 
Świeżak
Offline
Od: 09.01.2022
Posty: 25
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
Sinosmart Polska na Facebooku to jest ten Paweł?


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 12 sty 2022, 19:10 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 11.11.2018
Posty: 645
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: dolnośląski
Yyy, taką ma stronę swoją na FB

Tutaj w wątku większość komentarzy dotyczy właśnie tej stacji.
Od razu Ci powiem że RDS w radiu działa bardzo słabo, może to dla Ciebie ważne... Obrazek

_________________
Moja M6: https://mazda6forum.pl/viewtopic.php?t=10585


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 12 sty 2022, 22:10 
Świeżak
Offline
Od: 09.01.2022
Posty: 25
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
Dzięki, już wiem. Dopiero teraz przeczytałem cały temat. Powinienem odwrotną kolejność wybrać, to byłoby mniej pytań


Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

-- Dodano: 12 stycznia 2022, o 22:10 --

Mam jednak jeszcze jedno pytanie.
Jak tak poczytałem cały ten wątek to stwierdziłem, że właściwie - jeśli wybrałoby się stację multimedialną z modułem LTE i kartą SIM, to praktycznie korzystanie z Apple Car Play byłoby niepotrzebne. Bo przecież wszystkie te aplikacje, o które mi chodzi można sobie zainstalować bezpośrednio na stacji.

Ale jak jest z wykonywaniem połączeń telefonicznych przy pomocy iPhona i takiej stacji? Czy one się ze sobą łączą przez Bluetooth?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 13 sty 2022, 23:15 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 19.02.2020
Posty: 291
Rok produkcji: 2007
Generacja: II
Silnik: 1.8 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: małopolski
Odsyłam do moich doświadczeń ze stacjami z Androidem

Odnośnie pytania, to tak możesz odbierać połączenia poprzez Bluetooth.

Natomiast polecam używać bezprzewodowy Android Auto lub CarPlay ponieważ przeważnie modem LTE jest dużo wydajniejszy w telefonie niż ten budżetowy w stacji z Androidem. Jak również sama nawigacja w telefonie nie będzie się przycinać i wyłączać. Jeśli nie masz stacji z Androidem z chipsetem PX6 to będą problemy z wydajnością.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 14 sty 2022, 07:38 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 11.11.2018
Posty: 645
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: dolnośląski
Sinosmart TS10 posiada rzekomo Cortex 8*1.8ghz 2*A75 + 6*A55 12nm.
Mam stacje 6gb i wydajnościowo jest w porządku.

_________________
Moja M6: https://mazda6forum.pl/viewtopic.php?t=10585


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 14 sty 2022, 12:03 
Wstydliwy
Offline
Od: 28.12.2020
Posty: 8
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: śląski
Panowie posiadam w swoim aucie stację: Zobacz ofertę:
https://allegro.pl/oferta/android-10-1- ... 0507416046

Mam ciągły problem z konfiguracją Canbusa, a sprzedawca leci w ... . Po wejściu w ustawienie (wpisanie 8888 i wybór canbus). Działa mi tylko na jednej opcji dla Mazdy 6 na mojej liscie nr 146. Niestety na tym ustawieniu działa tylko regulacja głośności z kierownicy i zmiana ścieżki. Wizualizacja czujników parkowania, dynamiczne linie na kamerze, odbieranie połączeń z kierownicy czy przyciski na konsoli środkowej nie działają. Czy ktoś ma pomysł co z tym fantem zrobić.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 18 sty 2022, 16:46 
Świeżak
Offline
Od: 09.01.2022
Posty: 25
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
Właśnie zamówiłem stację multimedialną Sinosmart TS10 4 GB RAM do mojej Mazdy - wejdzie w miejsce fabrycznej stacji NB1.
Jak zainstaluję i wypróbuję, to dam znać jak poszło.
Mam nadzieję, że będę zadowolony :)


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 25 sty 2022, 17:37 
Świeżak
Offline
Od: 09.01.2022
Posty: 25
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
No to stacja Sinosmart dzisiaj zainstalowana. Podoba mi się
Teraz czas na ogarnianie i ustawianie różnych opcji i aplikacji


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 28 sty 2022, 08:50 
Świeżak
Offline
Od: 07.07.2021
Posty: 21
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: dolnośląski
Cześć wszystkim.
Czy ktoś może mi powiedzieć jakie w stacji Sinosmart TS10 są ustawienia odnośnie procesora DSP? Czy jest możliwość ustawienia opóźnień czasowych?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 30 sty 2022, 17:55 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 11.11.2018
Posty: 645
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: dolnośląski
Coś ostatnio Yanosik mi się wysypuje na stacji. Przy uruchomieniu wywala błąd, próbuje uruchomić ponownie, wywala błąd i wpada w taką pętle. Czy macie podobnie u siebie?

@burzaWroc
Można wybrać miejsce w którym ma być skoncentrowany dźwięk (jedno z 5 miejsc w aucie) a stacja widać że podaje czasy opóźnień. Nie pamiętam czy można to ustawiać ręcznie.

_________________
Moja M6: https://mazda6forum.pl/viewtopic.php?t=10585


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 2 lut 2022, 20:06 
Świeżak
Offline
Od: 09.01.2022
Posty: 25
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
Kurczę, miałem niestety pierwszy problem z moją stacją - po tygodniu od zainstalowania jej w aucie.
Dzisiaj rano stwierdziłem, że nawigacja nie łapie mi GPSu. Waze pokazywała, jakbym cały czas stał pod domem, a Google Maps - przybliżoną lokalizację (chyba w oparciu o przekaźniki BTS).
Pomogło zresetowanie całej stacji - wszystko zaczęło działać prawidłowo.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 3 lut 2022, 11:27 
Wtajemniczony
Offline
Od: 08.02.2017
Posty: 199
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: mazowiecki
Ja mam podobny problem z GPS, mam już chyba 3 wersje systemy wgraną, teraz byłem na nartach we Włoszech i wiem jedno, z navi nie dało się korzystać:( brak satelitów non stop.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 3 lut 2022, 11:37 
Świeżak
Offline
Od: 09.01.2022
Posty: 25
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
Zobaczę w przyszłości. Mam nadzieje, że to jednak tylko przejściowa, jednorazowa „dolegliwość”


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 8 lut 2022, 10:50 
Wtajemniczony
Offline
Od: 08.02.2017
Posty: 199
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: mazowiecki
No mam nadzieję, bo tak to jestem bardzo zadowolony ze stacji. Teraz tylko po tej aktualizacji są problemy z tym GPS. Pisałem do Pawła na FB ale od pewnego czasu cisza:(


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 8 lut 2022, 11:39 
Amator
Offline
Od: 17.09.2016
Posty: 75
Rok produkcji: 2012
Generacja: III
Silnik: 2.0 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
LPG: Tak
Region: podlaski
https://blaupunkt.com/case/product/daly-city-900/
a widzieliście takie cos


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 8 lut 2022, 12:27 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 19.02.2020
Posty: 291
Rok produkcji: 2007
Generacja: II
Silnik: 1.8 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: małopolski
Blaupunkt Daly City 900 to bardzo kiepska konstrukcja bazowana na TS9 lub AC8259 ale dodatkowo okrojona do 4 mało wydajnych rdzeni, nieznanej ilości pamięci RAM i do przechowywania danych, stary Bluetooth 4.0, nieznany wzmacniacz 4x50W. Już lepiej brać sprawdzony na forum Sinosmart bazowany na TS10 UIS7862 lub inne konstrukcje bazowana na TS10, PX5 i PX6 (najwydajniejsze na rynku, dwukrotnie szybsze od pozostałych sensownych). Unikaj TS9, AC8257, AC8259, PX30, mniej niż 4GB RAM, mniej niż 6 rdzeni.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 9 lut 2022, 13:04 
Wtajemniczony
Offline
Od: 25.10.2012
Posty: 216
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: lubuski
Panowie gdzie montowaliście dodatkowy mikrofon? A może udało się komuś podłączyć do tego co już jest w aucie?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 9 lut 2022, 13:14 
Wtajemniczony
Offline
Od: 08.02.2017
Posty: 199
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyEnergy
Region: mazowiecki
Ja u siebie mam na tej obudowie od radarów za wstecznym lusterkiem, prawie go nie widać a zgarnia idealnie nawet z tylnej kanapy.

A czy ktoś z was ma tez takie problemy z GPS jak ja, czy to mój pech?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 9 lut 2022, 17:51 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 11.11.2018
Posty: 645
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: dolnośląski
Dziwna sprawa z tym GPS. Generalnie po resecie przyciskiem na przednim panelu powinno wszystko załapać.
Ja mam taką jedną stację Orlen koło Opola, gdzie zazwyczaj mam problem z lapaniem fixa GPS. Zatrzymuje się tam tankować i bardzo często problem się powtarza jak po tankowaniu odpalam auto. Może zbieg okoliczności, a może nie.
Nie licząc tej stacji benzynowej pod Opolem, to w ciągu roku eksploatacji może 2-3 razy nie załapało mi sygnału GPS, ale po resecie było OK.

_________________
Moja M6: https://mazda6forum.pl/viewtopic.php?t=10585


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 9 lut 2022, 18:22 
Świeżak
Offline
Od: 09.01.2022
Posty: 25
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
U mnie tak właśnie było - 2 lutego miałem problem, wtedy był zrobiony reset i od tamtej pory, jak na razie jest OK.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 23 lut 2022, 17:13 
Świeżak
Offline
Od: 09.01.2022
Posty: 25
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
A jednak - dzisiaj znowu problem z GPSem, znowu zaczął głupieć. Co jakiś czas znacznik samochodu na mapie „jechal” obok drogi i łapał każdą mijaną drogę boczną.
Później było znowu OK i po jakimś czasie znowu - jak wcześniej.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 23 lut 2022, 21:34 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 11.11.2018
Posty: 645
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: dolnośląski
A gdzie masz umiejscowioną antenę GPS?

_________________
Moja M6: https://mazda6forum.pl/viewtopic.php?t=10585


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 24 lut 2022, 00:35 
Świeżak
Offline
Od: 09.01.2022
Posty: 25
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
Nie wiem. Nie było mnie przy montażu.
Ale skoro przez jakiś czas GPS działa dobrze, później wariuje, po resecie znów przez długi czas dobrze i znów wariuje, to chyba nie jest wina anteny?


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 24 lut 2022, 06:54 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 19.02.2020
Posty: 291
Rok produkcji: 2007
Generacja: II
Silnik: 1.8 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: małopolski
MotoRyniek sprawdź czy wtyczka anteny GPS jest dokręcona do oporu.

Co masz na myśli mówiąc reset?


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 24 lut 2022, 07:58 
Świeżak
Offline
Od: 09.01.2022
Posty: 25
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: łódzki
„Wetknięcie” cienkiego pręcika w dziurkę z napisem RST, po którym system zostaje uruchomiony od nowa


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 24 lut 2022, 08:11 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 19.02.2020
Posty: 291
Rok produkcji: 2007
Generacja: II
Silnik: 1.8 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: małopolski
Jeżeli ponowne uruchomienie urządzenia pomaga to wygląda to zdecydowanie na problem oprogramowania. Proponuję poszukać aktualizacji do stacji multimedialnej na forum XDA lub 4PDA


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 17 mar 2022, 19:20 
Wstydliwy
Offline
Od: 16.03.2022
Posty: 1
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: małopolski
Witam wszystkich,

Podpinam się do tematu. Jestem zainteresowany zakupem stacji multimedialnej od Sinosmart. Tak się składa że nie posiadam facebooka ani messengera co niestety bardzo utrudnia kontakt ze sklepem. Czy ma ktoś może namiary na bezpośredni kontakt do kolegi Lemona albo kogoś ze sklepu Sinosmart? Preferowany numer tel. email albo Whatsapp. Z góry dzięki za pomoc.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 6 kwi 2022, 20:23 
Wtajemniczony
Offline
Od: 25.10.2012
Posty: 216
Rok produkcji: 2014
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: lubuski
Jestem w końcu po instalacji. Zostały mi 3 niepodłączone wtyczki. Tak z ciekawości ktoś wie od czego to jest?
Strzelam że jedna to do czytnika kart SD. A dwie pozostałe?

Hmm. Tak sobie myślę ze pewno jedna jest do modułu BT a ta ostatnia do AUX/USB ?


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 479 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 12, 13, 14, 15, 16

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.