Teraz jest Pt, 19 kwi 2019, 11:41

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
 Tytuł: radio gubi fale
PostNapisane: Wt, 1 paź 2013, 17:39 
Wstydliwy
Offline
Od: 27.09.2013
Posty: 2
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: zagranica
Mazda 6 GH 2.0 diesel . (bez systemu BOSE )
Mam problem z radiem. W trakcie normalnego użytkowania radio działa dobrze , choć czasem gubi sygnał stereo ,ale jak tylko włączę ogrzewanie tylnej szyby to natychmiast wszystko ginie i słychać tylko szum :( , zauważyłem również ,że jak jadę wieczorem na światłach to wciśnięcie przycisku ogrzewania zmniejsza intensywność świecenia reflektorów . Czytałem na forach innych marek aut , ze to może być wzmacniacz antenowy ,ale gdzie on jest ? Może ktoś wie którędy idą kable od anteny na tylnej szybie do radia ? A może to jakiś problem z masą . Wolałbym najpierw sprawdzić czy ktoś miał taki sam problem zanim zacznę rozbierać plastiki w aucie !


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 5 paź 2013, 13:32 
Wstydliwy
Offline
Od: 27.09.2013
Posty: 2
Rok produkcji: 2015
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: zagranica
Drodzy użytkownicy Mazd 6 GH , czy nie ma na forum nikogo z wiedzą na temat mojego problemu z radiem ???
Dzisiaj rozebrałem plastiki i wyjąłem radio , antena była na swoim miejsce więc wszystko niby ok , ale nadal nie gra po włączeniu ogrzewania tylnej szyby . Spróbowałem z kawałkiem przewodu zamiast anteny i po wyszukaniu jakiejś stacji i po włączeniu przycisku ogrzewania radio gra :) . Czyli wychodzi na to ,że problem jest gdzieś na lini wtyczka antenowa a sama antena w tylnej szybie . Prześledziłem drogę kabla antenowego , która kończy się w przekaźniku na tylnej klapie (hatchback) o symbolu AAF15218 . Z niego też jest zasilane ogrzewanie szyby . Aż dziwne ,że tam coś się mogło zepsuć, w środku jest tylko coś na zasadzie nawiniętej cewki z grubego drutu i dwa kondensatory. Jak odłączyłem to ustrojstwo to radio gra normalnie ale nie grzeje szyba .

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 5 paź 2013, 16:58 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 24.04.2013
Posty: 1385
Rok produkcji: 2011
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: mazowiecki
Dobrze by było przetestować to na innym egzemplarzu. Skoro antena jest w ogrzewaniu szyby i włączenie ogrzewania "psuje" antenę, to wygląda na to, że element separujacy jest uszkodzony. Może jest tam jakieś zwarcie, albo uszkodzone są kondensatory.

_________________
Nie przejmuj się porażkami, przejmuj się szansami, które tracisz, jeśli nie próbujesz.


 Zobacz profil  
Cytuj  

zasłużony
PostNapisane: So, 5 paź 2013, 20:01 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 25.10.2012
Posty: 1704
Rok produkcji: 2013
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: zagranica
Ja też mam problem z radiem. Tyle tylko że zakłócenia fali mam. Podejrzewam problem ze wzmacniaczem antenowym. Zauważyłem to kilka dni temu. Zawsze słucham jednej stacji w Londynie, a teraz w niektórych miejscach mi radio trzeszczy lub gubi falę. Sprawdzałem na innych rozgłośniach i jest podobnie. Ale na razie brak czasu, aby zdemontować radio i sprawdzić o co kaman.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 2

_________________
Obrazek Obrazek

IDS - diagnostyka komputerowa, pomoc z zapchanym dpf w Mazdach.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  

współzałożyciel forum
PostNapisane: So, 5 paź 2013, 20:24 
Avatar użytkownika
Prawie fanatyk
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 1926
Rok produkcji: 2016
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: zagranica
sorki - mialem koledze szybciej pomoc ale jakos zawsze czasu brakuje :(

wstawiam rusunek - mozliwe, ze troche pomoze

heater.jpg


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

_________________
Obrazek
Nie wiem, nie znam sie, nie orientuję się, zarobiony jestem!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  

zasłużony
PostNapisane: N, 6 paź 2013, 08:13 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 25.10.2012
Posty: 1704
Rok produkcji: 2013
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: zagranica
Ja swoje radio chyba naprawiłem. Jadąc rano do pracy zatrzymałem się po kawe.
Po powrocie do auta uruchomiłem silnik. Podłączyłem ładowarkę do telefonu. I w tym momencie zaczęło radio trzeszczeć. Odłączyłem kabelek od telefonu przestało zakłócać. Wiec chyba ładowarka robi te zakłócenia. Wcześniej tego problemu nie było. Pojawił się on gdy zmieniłem tel i dostałem do niego tę właśnie nieszczęsną ładowarkę.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 2

_________________
Obrazek Obrazek

IDS - diagnostyka komputerowa, pomoc z zapchanym dpf w Mazdach.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 9 lis 2015, 16:02 
Avatar użytkownika
Wtajemniczony
Offline
Od: 30.06.2013
Posty: 151
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
LPG: Tak
Region: pomorski
Tutaj zdjęcie z miejscem montowania wzmacniacza antenowego. W kombi znajduje się on za plastikową osłoną tylnego prawego słupka. Trzeba najpierw odkręcić dolny pas plastików i go odgiąć aby dostać się do śrub znajdujących się pod nim, a następnie zdjąć górną plastikową osłonę tylnego słupka.

Dolny pas.
Obrazek
Osłona tylnego prawego słupka
Obrazek
Mocowanie wzmacniacza
Obrazek
Wzmacniacz po zdjęciu pokrywy
Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 10 lis 2015, 09:40 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 17.02.2015
Posty: 595
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: kujawsko-pomorski
daras404 ten wzmacniacz dokladales czy wymieniales bo miales uszkodzony?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 10 lis 2015, 16:33 
Avatar użytkownika
Wtajemniczony
Offline
Od: 30.06.2013
Posty: 151
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
LPG: Tak
Region: pomorski
Ostatnio jakby gubił mi stereo oraz stacje. Postanowiłem sprawdzić, jak to wygląda. Przeczyściłem wtyczki, obejrzałem i zamontowałem. W garażu gra bez problemu. Zobaczę jak się będzie zachowywać w trasie.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 11 lis 2015, 11:40 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 17.02.2015
Posty: 595
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: kujawsko-pomorski
Wlasnie u mnie podobnie. "Slabsze" stacje gubia stereo i szumi czasem. Czyli mozliwe ze wystarczy przeczyscic styki.
Orientuje sie ktos gdzie ten wzmacniacz jest ukryty w sedanie, czyzby w podsufitowce czy prawym slupku?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz, 12 lis 2015, 23:56 
Avatar użytkownika
Partner forum
Offline
Od: 22.12.2014
Posty: 487
Rok produkcji: 2006
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: dolnośląski
To jak to jest ? Jedni mają ten wzmacniacz a inni ten dławik z cewkami ? Czy może są oba moduły tylko każdy pisze o innym module.
Ten wzmacniacz nie wygląda jakoś strasznie skomplikowanie, widziałem bardziej zaawansowane konstrukcje.

_________________
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, ZMIENIAREK, WYŚWIETLACZY (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9
Wyprowadzanie wyjść RCA
Płyta startowa nawigacji GH, Soft nawigacji gg/gy
Żarówki klimatronika
503304123


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 13 lis 2015, 07:47 
Avatar użytkownika
Wtajemniczony
Offline
Od: 30.06.2013
Posty: 151
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
LPG: Tak
Region: pomorski
W wolnym czasie sprawdzę, czy dławik nie jest przypadkiem 2 pinowy - bo na wiązce przewodów jest wolna 2 pinowa kostka. Może to zależy od typu radia.
Ps. Airbob dzięki za naprawienie wzmacniacz.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 13 lis 2015, 15:56 
Avatar użytkownika
Partner forum
Offline
Od: 22.12.2014
Posty: 487
Rok produkcji: 2006
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: dolnośląski
Nie ma sprawy, ciesz się muzą. I w wolnym czasie sprawdź jak wygląda instalacja wzmacniacza antenowego. Skoro zaczynają się z tym problemy, warto zgłębić temat.

_________________
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, ZMIENIAREK, WYŚWIETLACZY (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9
Wyprowadzanie wyjść RCA
Płyta startowa nawigacji GH, Soft nawigacji gg/gy
Żarówki klimatronika
503304123


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 13 lis 2015, 20:49 
Avatar użytkownika
Wtajemniczony
Offline
Od: 30.06.2013
Posty: 151
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
LPG: Tak
Region: pomorski
Trochę poszperałem i tak:

w modelu mazda 6 - od 08.2008 do wersji 01.2010 - w modelu 4 drzwiowym występuje wzmacniacz antenowy o symbolu GS1M-66-9N0 i znajduje się on prawdopodobnie pod plastykami prawego tylnego nadkola od strony drzwi i jest podobny do wyżej opisywanego. A może to podsufitka jak sugeruje olek1305 :zawrotglowy:
http://japancars.ru/index.php?route=cat ... lk_id=6682 - strona 2

Ten drugi to filtr szumów o symbolu TD11-66-950 i znajduje się prawdopodobnie gdzieś pod tylną półką
http://japancars.ru/index.php?route=cat ... lk_id=6682 - strona 1

wygląda na to, jakby w tym modelu występowały oba.

w modelu mazda 6 Wagon - od 12.2007 występuje, ten opisany przeze mnie o symbolu GS2A-66-9N0A. Nie znalazłem filtra szumów.
http://japancars.ru/index.php?route=cat ... lk_id=6682

Dodam tylko, że jak zdemontowałem wzmacniacz to poza opisanymi wyżej czynnościami, przeczyściłem też widoczną na zdjęciu płytkę.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 14 lis 2015, 01:21 
Avatar użytkownika
Partner forum
Offline
Od: 22.12.2014
Posty: 487
Rok produkcji: 2006
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: dolnośląski
W sedanie może być tak że w jednej szybie jest i antena i ogrzewanie dlatego jest ten filtr. W przypadku kombi antena jest tylko w bocznej szybie która nie jest ogrzewana (część osób myśli że te ścieżki to ogrzewanie) i tutaj nie ma filtru.
Możliwe że coś się dzieje z tymi wzmacniaczami, może jakieś zimne luty lub ewentualnie problem na połączeniach we wtyczkach. Rozumiem że u Ciebie problem został rozwiązany ?

_________________
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, ZMIENIAREK, WYŚWIETLACZY (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9
Wyprowadzanie wyjść RCA
Płyta startowa nawigacji GH, Soft nawigacji gg/gy
Żarówki klimatronika
503304123


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 14 lis 2015, 10:00 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 17.02.2015
Posty: 595
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: kujawsko-pomorski
W sedanie to raczej bedzie pod podsufitowka. Na schemacie widac ta mala kostke ktora laczy instalacje z antena w szybie (daras404 na twoim zdjeciu jest w dolnym prawym rogu szybki bocznej), u siebie mam ja po prawej stronie zaraz za podsufitowka. Z tym filtrem bedzie jak airbob pisze, sedan ma antene na tylnej szybie razem z ogrzewaniem. Bede musial sie do tego dobrac za jakis czas...

-- So, 14 lis 2015, 10:00 --

Aha jak czysclies te styki i plytke, uzywales jakiegos preparatu?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 18 mar 2016, 00:59 
Świeżak
Offline
Od: 27.05.2015
Posty: 20
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: zagranica
W hathchbaku wzmacniacz jest nad górną częścią tylnej szyby, po środku pod czarnym plastikiem. ..


 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: radio fm
PostNapisane: Śr, 12 kwi 2017, 06:47 
Avatar użytkownika
Amator
Offline
Od: 31.12.2015
Posty: 93
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: podkarpacki
Witam mam problem z radiem fm po wymianie na stacje multi radio gubi fale radiowe i niestety nici ze słuchania radia miał ktoś podobny problem?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 22 kwi 2017, 17:41 
Świeżak
Offline
Od: 24.04.2015
Posty: 31
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: śląski
Witam wszystkich. Mazdę 6 Gh mam od 2 tygodni i jestem zaskoczony bardzo słabym zasięgiem jeśli chodzi o odbiór stacji radiowych. W poprzedniej Magdalenie ( też 6 z 2003 roku) miałem antenę na dachu i jadąc od Katowic do Częstochowy rozgłośnia "radio piekary" zaczęła tracić zasięg pod samą Częstochową -- w tej Magdalenie (2008 GH -- obie w kombiku) Piekary szumią w niektórych miejscach będąc w Sosnowcu !! Powiedzcie drodzy forumowicze czego to przyczyna ?? Rozważam już nawet wywiercenie "dziury" w dachu na normalną antenę !! Jest to chyba najmniej rozsądne wyjście ---- ale jak nie będzie wyjścia to pomyślę chyba nad tą alternatywą.
Podpowiedzcie coś w tym temacie - proszę. :idea:


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 24 kwi 2017, 10:57 
Avatar użytkownika
Wtajemniczony
Offline
Od: 07.04.2017
Posty: 224
Rok produkcji: 2002
Generacja: I
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Active
LPG: Tak
Region: mazowiecki
Zawsze w razie potrzeby można podłączyć telefon do aux'a i radio z internetów puścić ;p

_________________
Brzydki, zły i szczery.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 24 lis 2017, 21:14 
Świeżak
Offline
Od: 24.10.2017
Posty: 17
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
LPG: Tak
Region: łódzki
Witam odświeżę trochę temat. U mnie w hatchbacku znalazłem wzmacniacz pod plastikiem w górnej części szyby o symbolu GS1M669N0 lecz nie mogę zlokalizować tego filtra szumów AAF15218 sprawdzałem pod plastikiem przy tylnym siedzeniu jak się otworzy drzwi z prawej strony i tylko kable jakieś idą i nic więcej. A może u mnie nie występuje ten filtr. Oczywiście mam problem z radiem jak wszyscy wyżej, czyli jak włączę ogrzewanie tylnej szyby tylko szum. Pomóżcie...


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 13 gru 2017, 00:21 
Avatar użytkownika
Partner forum
Offline
Od: 22.12.2014
Posty: 487
Rok produkcji: 2006
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: dolnośląski
Szkoda że nie ma nikogo z Dolnośląskiego z tym problemem. Strasznie mnie ciekawi o co chodzi z tymi zakłóceniami.

_________________
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, ZMIENIAREK, WYŚWIETLACZY (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9
Wyprowadzanie wyjść RCA
Płyta startowa nawigacji GH, Soft nawigacji gg/gy
Żarówki klimatronika
503304123


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 30 kwi 2018, 00:50 
Wstydliwy
Offline
Od: 10.04.2018
Posty: 11
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Witam

Chociaż trochę minęło od ostatniej odpowiedz to muszę odkopać temat.
Mazda 6 GH 2008 2.5 Sport, Bose Audio, UK.
Wywaliłem to ustriojstwo tzn. jednostkę Panasonic i wstawiłem Alpine ILX-700.
Wcześniej radio zbierało większość stacji ale po podłączeniu Alpine, sraczka, maksymalnie 3 stacje, do tego takie, których nie słucham. Zakupiłem więc wzmacniacz antenowy "Mr. Ho" (oczywiście chinczyk z amazonki) ale po 3 dniach umarł. Wysłali nowy i starcił życie po 4 dniach.
Moje pytanie brzmi następująco:
Czy po odłączeniu oryginalnego radia, wzmacniacz Mazdy nie dostaje zasilania czy poprostu mógł się spierdzielić? Podjeżewam, że jednostka sterująca może mieć sama w sobie jakiś "mega kaloryfer", który podpija dB dla sygnału FM/AM.
Chciałbym bardzo uniknąć wiercenia otworu w dachu na nową antenę.

-- 29 kwietnia 2018, o 23:50 --

Update:
Wszystko działa u mnie jak powinno, problemem była ładowarka USB 5V wpięta w przednie gniazdo zapalniczki. Nie wiem dlaczego, ale tego gniazda nie mogę używać do ładowania np.: telefonu.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 6 lis 2018, 16:52 
Wstydliwy
Offline
Od: 29.10.2018
Posty: 1
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 1.8 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Comfort
LPG: Tak
Region: wielkopolski
Witam Was. Od tygodnia jestem szczęśliwym posiadaczem Mazdy 6 GH Kombi 2009. Szukam pomocy odnośnie strzelającego radia. Czytałem, że może to być wzmacniacz. U mnie ten objaw pojawia się tylko przy załączonej stacyjce ON, przy ACC gra idealnie. Zastanawiałem się czy jakiś inny obwód nie emituje zakłóceń, a może jednak wzmacniacz. Jak to naprawić?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 29 gru 2018, 14:06 
Świeżak
Offline
Od: 24.10.2017
Posty: 17
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
LPG: Tak
Region: łódzki
Problem zlokalizowany. Dzisiaj ściągnąłem plastikową obudowę tylnej klapy (Hatchback) z zamiarem wymiany mikroswitcha i oczom moim ukazał się szukany filtr szumów oznaczenie TD1166950 (AAF15218) którego szukałem jakiś czas temu ponieważ miałem problem z radiem tzn. po włączeniu ogrzewania tylnej szyby całkowicie zanikały fale i słychać było tylko szum. Odkręciłem ten filtr wypiąłem 2 kostki i radio działa bez zarzutów nawet przy włączony ogrzewaniu szyby i teraz się zastanawiam po co to ustrojstwo w ogóle jest i czy jest potrzebne no ale znając japończyków to jest. A więc podpiąłem z powrotem kostki lecz nie przykręcałem śrubą mocującą filtra która jest jednocześnie masą i było wszystko w porządku radio odbierało jednak jak przykręciłem filtr problem powrócił. Problem ewidentnie jest jak podepnie się filtr do masy nie wiem czy jest on uszkodzony czy zamontować go żeby nie stykał masy pomocy ??? Foto w linkach...
https://drive.google.com/file/d/1yNS4Fi ... sp=sharing
https://drive.google.com/file/d/1o6EpEP ... sp=sharing


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 30 gru 2018, 03:51 
Avatar użytkownika
Partner forum
Offline
Od: 22.12.2014
Posty: 487
Rok produkcji: 2006
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: dolnośląski
No nareszcie ktoś się za to zabrał.

Patrząc na zdjęcia to tam nie ma się co popsuć, dławik i dwa kondensatory.
Piszesz że usunąłeś filtr i radio odbierało stacje, trochę dziwne bo chyba wtedy obwód anteny został rozpięty, chyba że tam to jest jakoś inaczej.
Nie zmienia to faktu, że jak filtr nie był przykręcony do masy, to grzanie szyby nie działało. Owszem mogłeś je włączyć ale szyba nie grzała ponieważ jej zasilanie przechodzi poprzez ten filtr (grube druty), jeden to + a drugi to masa która nie była przykręcona. Prąd nie płynął to i zakłóceń nie było.

Nie wiem tylko gdzie są wpięte te dwa piny do których są podpięte te kondensatory. Możesz to zobrazować ?

Tak myślę, że problem może być:

1. Słabe połączenie z masą tych kondensatorów w tej zaprasowanej złączce. Tam płynie dość duży prąd i z czasem mogło się coś utlenić. Mimo że to się kupy trzyma to połączenie elektryczne może być kiepskie. Spróbuj zrobić przewodem obejście tego masowego oczka i złap się do odpowiednich nóżek kondensatorów.

2. Sama masa jest słaba, nie wiem do czego jest to przykręcone ale może na tym elemencie masa jest kiepska.

3. Ewentualnie coś się stało samym kondensatorom ale to mało prawdopodobne.

_________________
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, ZMIENIAREK, WYŚWIETLACZY (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9
Wyprowadzanie wyjść RCA
Płyta startowa nawigacji GH, Soft nawigacji gg/gy
Żarówki klimatronika
503304123


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 31 gru 2018, 12:57 
Świeżak
Offline
Od: 24.10.2017
Posty: 17
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
LPG: Tak
Region: łódzki
Airbob no właśnie jeżdżę już tak dwa dni odkręciłem tylko masę od filtra (tą małą śrubkę fot.) wpiąłem kostki i śmiga. Radio działa super szyba grzeje lusterka też wszystko git :) tylko nie wiem czy mogę tak jeździć bez masy na filtrze bo jak będzie jakieś przepięcie to boje się o radio bądź inną elektronikę. Nie wiem co robić...


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 31 gru 2018, 13:28 
Avatar użytkownika
Partner forum
Offline
Od: 22.12.2014
Posty: 487
Rok produkcji: 2006
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: dolnośląski
Pewien jesteś że szyba grzeje bez tej masy ? Widziałeś efekty grzania czy tylko się Tobie wydaje. Ja uważam że nie grzeje.

_________________
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, ZMIENIAREK, WYŚWIETLACZY (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9
Wyprowadzanie wyjść RCA
Płyta startowa nawigacji GH, Soft nawigacji gg/gy
Żarówki klimatronika
503304123


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 31 gru 2018, 13:40 
Świeżak
Offline
Od: 24.10.2017
Posty: 17
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
LPG: Tak
Region: łódzki
Grzeje bo co prawda nie miałem zaparowanej szyby żeby zobaczyć ale mierzyłem napięcie na stykach i dochodzi 14v także nie ma innej opcji prąd dochodzi.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 31 gru 2018, 13:52 
Avatar użytkownika
Partner forum
Offline
Od: 22.12.2014
Posty: 487
Rok produkcji: 2006
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: dolnośląski
No napięcie masz, ale masy nie masz bo ją odkręciłeś. Aby prąd płynął, obwód musi być zamknięty.

_________________
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, ZMIENIAREK, WYŚWIETLACZY (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9
Wyprowadzanie wyjść RCA
Płyta startowa nawigacji GH, Soft nawigacji gg/gy
Żarówki klimatronika
503304123


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Samochody używane

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.