Teraz jest Pt, 22 cze 2018, 08:24

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: So, 10 mar 2018, 19:10 
Wstydliwy
Offline
Od: 10.03.2018
Posty: 2
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 1.8 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Comfort
Region: wielkopolski
Witajcie.

Jestem użytkownikiem Mazdy 1.8 Comfort z 2010r. (kombi). Nie dawno, po małym dzwonie została w aucie wymieniona klapa bagażnika i tylny zderzak. Po wymianie przez serwis wszystko jest ładnie pięknie, ale po tej akcji radio na falach FM wyłapuje tylko 4 stacje radiowe. Co jest dziwne, tylko w rodzinnym mieście, gdzie też była naprawa robiona. Dziś na trasie do Wrocławia na falach FM jak tylko wyjechałem poza Leszno słyszałem tylko szum. Na LW 225khz radiowa Jedynka ładnie grała, na FM nic. Byłem zmuszony do słuchania muzyki ze Spotify przez kabel AUX.

Posiadam takie radio (zdjęcie pozwoliłem sobie zapożyczyć z tego wątku):
Obrazek

Jest na to jakiś sposób poza podjechaniem do panów mechaników, którzy wymieniali uszkodzoną klapę?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 12 mar 2018, 00:17 
Avatar użytkownika
Partner forum
Offline
Od: 22.12.2014
Posty: 424
Rok produkcji: 2006
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: dolnośląski
A po samym dzwonie ale przed naprawą było dobrze ?
Możliwe że uszkodzeniu uległ wzmacniacz antenowy.

_________________
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, ZMIENIAREK, WYŚWIETLACZY (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9
Wyprowadzanie wyjść RCA
Płyta startowa nawigacji GH, Soft nawigacji gg/gy
Żarówki klimatronika
503304123


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 12 mar 2018, 14:42 
Wstydliwy
Offline
Od: 10.03.2018
Posty: 2
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 1.8 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Comfort
Region: wielkopolski
Tak. Niedogodnosc pojawiła się po wymianie klapy. Ściągnięcie klemy z baterii nie pomaga :P
Akurat nie mam dostępu do auta i jestem na wyjeździe, ale popytam, zobaczę.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 12 mar 2018, 18:48 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 24.04.2013
Posty: 1348
Rok produkcji: 2011
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: mazowiecki
Może odpiął się kabel od anteny?
Gdybyś miał HB to bym zgonił na serwis, ale w kombi antena jest w szybie bocznej. Chyba, że serwis z jakiegoś powodu przy tej naprawie rozłączał antenę i zapomnieli podpiąć.

_________________
Nie przejmuj się porażkami, przejmuj się szansami, które tracisz, jeśli nie próbujesz.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 12 mar 2018, 21:34 
Nowicjusz
Offline
Od: 16.02.2017
Posty: 60
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: podlaski
W HB też jest w bocznej szybce ;)


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Wt, 13 mar 2018, 21:43 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 01.12.2016
Posty: 1057
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
LPG: Tak
Region: śląski
Chris740, że niby gdzie w HB jest ta antena w bocznej szybie?

_________________

Obrazek

Forumowe ramki pod tablice rejestracyjne - zapisy w linku


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.