Teraz jest So, 18 maja 2024, 08:55

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 188 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość

moderator
PostNapisane: Pt, 26 paź 2012, 16:40 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 5661
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: pomorski
Polecacie jakieś dedykowane stacje multimedialne do naszych Mazd, zwłaszcza z systemem Android?

_________________
Obrazek

Jazda, jazda, jazda ... czarna Mazda!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  

współzałożyciel forum
PostNapisane: Pt, 26 paź 2012, 17:15 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 1752
Rok produkcji: 2011
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: zagranica
ooo takiego tematu brakowało no przecież ;) Właśnie, ma ktoś stacje na androidzie? Jakbym miał teraz kupować stację multimedialną, to TYLKO na androdzie ;)

_________________
Obrazek


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  

zasłużony
PostNapisane: So, 27 paź 2012, 02:10 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 25.10.2012
Posty: 1702
Rok produkcji: 2013
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: zagranica
No wlasnie, kto moze cos polecic? Na drugim forum zerkalem, ale nic ciekawego nie znalazlem. Ale tak jak koledzy napisali, ze tylko multimedia z Androidem mialo by sens zamontowac w aucie.

_________________
Obrazek Obrazek

IDS - diagnostyka komputerowa, pomoc z zapchanym dpf w Mazdach.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: N, 4 lis 2012, 01:12 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 5661
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: pomorski
Na razie znalazłem tylko takie coś :
http://www.aliexpress.com/store/product ... 09214.html

i takie:

http://www.youtube.com/watch?v=vK54PTXbJ3c

Chyba nie są jednakowe.

_________________
Obrazek

Jazda, jazda, jazda ... czarna Mazda!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 12 lis 2012, 19:41 
Amator
Offline
Od: 20.10.2012
Posty: 93
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
LPG: Tak
Region: podlaski
Mam pytanko do posiadaczy stacji multimedialnej RoadRover. Posiadam takową i od początku miałem problem z GPS. Gubił notorycznie sygnał. Instalowałem różne wersje Automapy ale dalej to samo. Może ktoś posiada z Was instalkę do jakiegoś TT, Garmina, jakiejś innej nawigacji działającej u Was ? Bo jak tak to oddam na gwarancji.


 Zobacz profil  
Cytuj  

współzałożyciel forum
PostNapisane: Pn, 12 lis 2012, 20:33 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 1752
Rok produkcji: 2011
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: zagranica
Jaką masz antenę GPS? Zewnętrzną w stacji czy zewnętrzną ukrytą gdzieś pod deską rozdzielczą?

_________________
Obrazek


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 12 lis 2012, 22:28 
Amator
Offline
Od: 20.10.2012
Posty: 93
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
LPG: Tak
Region: podlaski
Mam antenę zewnętrzną, podłączaną do stacji, a ukryłem ją na dachu (obok podświetlenia w podsufitce), i nawigacja cały czas gubi GPS, tzn jest, podjadę 500m i brak danych GPS, znowu się złapie, i znowu gubi. Wątpię abym słabo podłączył antenę (niedostatecznie wkręcił ją do stacji), więc serwis pozostaje chyba. Czy możliwe że program do GPS ?
Wybieram się niedługo za granice, i GPS się przydałby :)


 Zobacz profil  
Cytuj  

współzałożyciel forum
PostNapisane: Pn, 12 lis 2012, 22:34 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 1752
Rok produkcji: 2011
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: zagranica
hmmm... ja mam gps wewnętrzny w stacji (monter ukradł moją antenę) i wszystko chodzi elegancko Chętnie bym Tobie podrzucił oprogramowanie, ale szczerze wątpię czy to wina programu nawigacyjnego. Mi fixa też jesienią dłużej łapie, ale jak złapie to normalnie pracuje.

_________________
Obrazek


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 13 lis 2012, 22:04 
Wstydliwy
Offline
Od: 22.10.2012
Posty: 2
Waldek napisał(a):
Mam antenę zewnętrzną, podłączaną do stacji, a ukryłem ją na dachu (obok podświetlenia w podsufitce), i nawigacja cały czas gubi GPS, tzn jest, podjadę 500m i brak danych GPS, znowu się złapie, i znowu gubi. Wątpię abym słabo podłączył antenę (niedostatecznie wkręcił ją do stacji), więc serwis pozostaje chyba. Czy możliwe że program do GPS ?
Wybieram się niedługo za granice, i GPS się przydałby :)


Witam
Wg mnie to kiepskie miejsce dlatego, że przez dach nie przechodzi sygnał GPS, a to co złapie pod tym katem przez szybę jest za słabe i za chwilę zgubi sygnał podczas jazdy.
Tak jak to się dzieje u Ciebie . Spróbuj antenę ( nawet prowizorycznie ) przymocować do samej szyby, a najlepiej będzie ci działał jak będzie umieszczona na kokpicie. Oryginalna antena od GPS w 6GH jest umiejscowiona pod osłoną zegarów.
Wiem też, że można ją zamocować bezpośrednio na stacji multimedialnej i też działa dobrze.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 14 lis 2012, 11:15 
Amator
Offline
Od: 20.10.2012
Posty: 93
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
LPG: Tak
Region: podlaski
admiras, mówisz że sygnał GPS nie przechodzi przez blachę na dachu ? Jak tak to spróbuję umieścić ją gdzieś na podszybiu, ale w instrukcji pisało że dach to dobre miejsce.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 14 lis 2012, 20:36 
Wstydliwy
Offline
Od: 22.10.2012
Posty: 2
Waldek napisał(a):
admiras, mówisz że sygnał GPS nie przechodzi przez blachę na dachu ? Jak tak to spróbuję umieścić ją gdzieś na podszybiu, ale w instrukcji pisało że dach to dobre miejsce.


Tak, dach to dobre miejsce ale od zewnątrz :)
Sprawdź ją tak ja piszesz w innym miejscu myślę, że będzie po kłopocie.
Powodzenia


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Pn, 19 lis 2012, 00:07 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 5661
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: pomorski
http://www.androidunits.ru/mazda/

Uczyć się ruska albo translate.google.com

i jeszcze jedno:

http://www.youtube.com/watch?v=IrJG5J4HKGY

_________________
Obrazek

Jazda, jazda, jazda ... czarna Mazda!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Cz, 22 lis 2012, 23:11 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 5661
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: pomorski
Wszedłem na forum ruskich i się zalogowałem :-)
Stacja ta działa bez żadnych problemów z Bose, sterowanie z kierownicy i kamera cofania też ok. (ponoć jeden gościu miał problemy z jakąś kiepską kamerą).
Tam sprzedają za jakieś 600 euro i jak napisałem, że chce kupić na aliexpres za 500$ to mi posta wykasowali :-).

_________________
Obrazek

Jazda, jazda, jazda ... czarna Mazda!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  

współzałożyciel forum
PostNapisane: Cz, 22 lis 2012, 23:17 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 1752
Rok produkcji: 2011
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: zagranica
500$ to niezła cena. W takiej cenie raczej bym się skusił na coś takiego, ale myślę, że jakbym kupował to raczej do CXa. W ogóle fajnie to chodzi, szybko, fajne animacje... Jakbys coś kupował, to koniecznie daj znać.

_________________
Obrazek


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 4 sty 2013, 19:32 
Wstydliwy
Offline
Od: 23.12.2012
Posty: 12
Panowie czy mógłby ktoś polecić najbardziej kompatybilną stacje multimedialna do mazdy 6 gh.
Wiem każdy rożnie pisze, ale napewno ktoś ma doświadczenie, montował u siebie i potrafi okreslic z czym miał problem i na co zwócić uwage.


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: N, 20 sty 2013, 02:00 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 20.01.2013
Posty: 392
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: opolski
witam wszystkich mam pytanko
mam normalna orginalna stacje multimedialna z nawigacja w swojej GH
ze zmieniarka na 6 cd i moje pytanko w jaki sposob mogl bym nagrac muzyke mp3
zeby ta stacja mogla przeczytac (odtworzyć muzyke)
czy musi byc jakis orginalny cd
bo teraz uzylem zwyklych plyt marki philips dvd+R 4,7gb
i nagralem pliki mp3 ale stacja niewidzi plyty
to co to znaczy ze nieczyta piratów czy zla plyta
dzieki za jakiekolwiek wskazówki


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  

zasłużony
PostNapisane: N, 20 sty 2013, 03:37 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 25.10.2012
Posty: 1702
Rok produkcji: 2013
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: zagranica
basyl napisał(a):
witam wszystkich mam pytanko
mam normalna orginalna stacje multimedialna z nawigacja w swojej GH
ze zmieniarka na 6 cd i moje pytanko w jaki sposob mogl bym nagrac muzyke mp3
zeby ta stacja mogla przeczytac (odtworzyć muzyke)
czy musi byc jakis orginalny cd
bo teraz uzylem zwyklych plyt marki philips dvd+R 4,7gb
i nagralem pliki mp3 ale stacja niewidzi plyty
to co to znaczy ze nieczyta piratów czy zla plyta
dzieki za jakiekolwiek wskazówki


Jak się nie mylę to stacja nie czyta płyt Dvd. Nagraj na zwykłej Cd, tylko nie zapomnij "zamknąć" płyty po nagraniu.
Jeszcze w GG miałem z tym problem, że podobnie jak odtwarzacze dvd niechcialo mi odtworzyć muzyki, bez uprzedniego "zamknięcia" procesu nagrywania płyty, choć po włożeniu do komputera muze odtwarzalo.

Tapatalknięte palcem wskazującym ;)

_________________
Obrazek Obrazek

IDS - diagnostyka komputerowa, pomoc z zapchanym dpf w Mazdach.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Wt, 22 sty 2013, 08:56 
Avatar użytkownika
Bywalec
Offline
Od: 20.01.2013
Posty: 392
Rok produkcji: 2013
Generacja: III
Silnik: 2.2 SKYACTIV-D (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: SkyPassion
Region: opolski
Dzieki szczypik faktycznie nieczyta plyt dvd , kupilem cd nagralem muzyke i wszystko czyta.
Jeszcze raz dzieki.
Pozdrawiam.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  

współzałożyciel forum
PostNapisane: Wt, 22 sty 2013, 10:17 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 2785
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
basyl, stacje kupowales czy juz miales ? Jezeli kupowales to daj znac jaka i podziel sie swoimi odczuciami :)


 Zobacz profil  
Cytuj  

współzałożyciel forum
PostNapisane: Wt, 22 sty 2013, 13:22 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 3437
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 1.8 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: śląski
basyl pisał, że ma oryginalną stację Mazdy ;)


 Zobacz profil  
Cytuj  

zasłużony
PostNapisane: Wt, 22 sty 2013, 23:35 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 25.10.2012
Posty: 1702
Rok produkcji: 2013
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: zagranica
basyl napisał(a):
Dzieki szczypik faktycznie nieczyta plyt dvd , kupilem cd nagralem muzyke i wszystko czyta.
Jeszcze raz dzieki.
Pozdrawiam.


Ciesze się, że mogłem pomóc :smile:

_________________
Obrazek Obrazek

IDS - diagnostyka komputerowa, pomoc z zapchanym dpf w Mazdach.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 30 sty 2013, 12:38 
Avatar użytkownika
Wtajemniczony
Offline
Od: 30.01.2013
Posty: 250
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: pomorski
Kupując stacje z tej strony http://www.aliexpress.com, ona już wbudowany taki moduł bluetooth do połączenia z telefonem żeby działał tak jak zestaw głośnomówiący? Jak ktoś dzwoni to muzyka się wyłącza?


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Śr, 30 sty 2013, 13:16 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 5661
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: pomorski
Jeżeli to jest stacja dedykowana do Mazdy 6 z androidem to napewno.

_________________
Obrazek

Jazda, jazda, jazda ... czarna Mazda!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  

współzałożyciel forum
PostNapisane: Śr, 30 sty 2013, 13:18 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 1752
Rok produkcji: 2011
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: zagranica
Pewności na 100% nie mam, czy akurat stacja którą chcesz tam kupić, będzie miała taką opcje, ale raczej powinna mieć. Przynajmniej wszystkie stacje multimedialne, które znam, są wyposażone w taki system głośnomówiący.

_________________
Obrazek


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 30 sty 2013, 15:55 
Avatar użytkownika
Wtajemniczony
Offline
Od: 30.01.2013
Posty: 250
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: pomorski
A nie lepsza taka oryginalna stacja:
http://allegro.pl/nawigacja-mazda-6-gps ... 39494.html
?


 Zobacz profil  
Cytuj  

współzałożyciel forum
PostNapisane: Śr, 30 sty 2013, 16:12 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 1752
Rok produkcji: 2011
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: zagranica
hmmm... ale to nie jest oryginalna stacja.

_________________
Obrazek


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  

współzałożyciel forum
PostNapisane: Śr, 30 sty 2013, 16:31 
Avatar użytkownika
Fanatyk
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 2785
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
mysle, ze kazda stacja ma opcje wyciszania muzyki podczas rozmowy telefonicznej - zakladajac, ze uzywa sie bluetootha wbudowanego w stacje


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: Śr, 30 sty 2013, 16:56 
Avatar użytkownika
Weteran
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 5661
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: pomorski
A ja mam do tych co mają już stacje. Czy te stacje made in China są do zaakceptowania?
Czy po jakimś krótkim czasie użytkowania nie sypie się takie urządzenie?

_________________
Obrazek

Jazda, jazda, jazda ... czarna Mazda!


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 30 sty 2013, 17:06 
Avatar użytkownika
Wtajemniczony
Offline
Od: 30.01.2013
Posty: 250
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.5 SKYACTIV-G (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: SkyPassion
Region: pomorski
Michał napisał(a):
A ja mam do tych co mają już stacje. Czy te stacje made in China są do zaakceptowania?
Czy po jakimś krótkim czasie użytkowania nie sypie się takie urządzenie?


Jak nie jest a skąd wiesz? Przecież dokładnie wygląda jak ta oryginalna.


 Zobacz profil  
Cytuj  

współzałożyciel forum
PostNapisane: Śr, 30 sty 2013, 17:14 
Avatar użytkownika
Nałogowiec
Offline
Od: 19.10.2012
Posty: 1752
Rok produkcji: 2011
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: AT
Wersja: -
Region: zagranica
To jest chinol. M. in widać to po 2 wejściach na karty SD (oryginał wcale nie ma wejść na SD), pokrętła w oryginale są mniejsze i ogólnie po prostu widać że to chinols ;) TUTAJ masz oryginał.

_________________
Obrazek


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 188 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.