Teraz jest So, 18 wrz 2021, 16:54

Strefa czasowa: UTC + 1



 
 


Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 157 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
  Drukuj Poprzedni | Następny 
Autor Wiadomość
PostNapisane: N, 13 sty 2019, 04:59 
Avatar użytkownika
Stały bywalec
Offline
Od: 15.04.2014
Posty: 618
Rok produkcji: inny
Generacja: Nie mam M6
Silnik: -
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Jak możesz to zrób zdjęcie kabli jakie masz podłączone i czy radio wcześniej grało czy jest nowo podłączone oraz czy jest dedykowane do systemu BOSE


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 13 sty 2019, 19:43 
Wstydliwy
Offline
Od: 23.08.2016
Posty: 14
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: wielkopolski
Z kabli które są opisane i zakończone zaślepką to:

1. Car Radio Signal Amplifier (czerwony) - podłączyłem do ACC 12V wg. informacji na kablu
2. KEY1 oraz 12V OUT (różowe) - połączyłem ze sobą
3. BACK i BREAK (brązowe) - BACK połączyłem do kamery cofania wg. fimików na youtube
4. GND (czarny)
5. AMP i AMP-C (niebieskie) - połączyłem ze sobą
6. KEY2 (pomarańczowy)

Poklikałem w ustawieniach stacji i mam już sterowanie z kierownicy, natomiast pozostała jeszcze kwestia braku dźwięku.

https://images90.fotosik.pl/104/f3c33afd2be9bbbamed.jpg
https://images92.fotosik.pl/105/4fc38c04b2efe5d8med.jpg
https://images89.fotosik.pl/105/2f9805ddb9968160med.jpg
https://images91.fotosik.pl/105/5b3785f9ae05a233med.jpg
https://images91.fotosik.pl/105/2bb0d50a15711ed0med.jpg
https://images89.fotosik.pl/105/0627e6d2572cf602.jpg
https://images90.fotosik.pl/104/dfd4c353a9614422med.jpg
https://images91.fotosik.pl/105/b01232bf6d5e7f20med.jpg
https://images91.fotosik.pl/105/92ff387c6746f6eemed.jpg

-- 13 stycznia 2019, o 19:43 --

Ok, działa :)
Gdyby ktoś miał takie przypadłości jak ja, podaję rozwiązanie:

Dźwięk:
Łączymy KEY1 oraz 12V OUT (różowe) - odpowiadają za przyciski na kierownicy
AMP-C do 12V (w moim przypadku ACC 12V)

Przyciski na kierownicy:
Settings -> Factory settings -> Password: 1686699 -> Car model settings -> Mazda 6 Ringwing -> Wybieramy RISE które zadziała


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 13 sty 2019, 20:51 
Bywalec
Offline
Od: 01.03.2018
Posty: 267
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: podlaski
HDee, jakie parametry ma Twoja stacja? Znalazłem ostatnio u Chińczyków bardzo podobną, w sumie identyczną z zewnątrz w bardzo dobrej cenie i zastanawiam się czy sobie nie kupić. Chciałbym jednak poznać trochę opinii na temat tego urządzenia.
Powiedz proszę jeszcze, czy sterowanie z kierownicy działa tak samo jak na fabrycznym radiu? Chodiz o to, czy wszystkie funkcje dostępne wcześniej, są dostępne po montażu tej stacji, czy czegoś jednak brakuje albo jest pomieszane?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 13 sty 2019, 21:27 
Wstydliwy
Offline
Od: 23.08.2016
Posty: 14
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: -
Region: wielkopolski
1 GB ramu i 16 GB pamięci wewnętrznej, ekran IPS, moduł 4G, kamera cofania w zestawie.
Paczkę zamawiałem jakoś w listopadzie gdzie były największe rabaty, wówczas wyszło mi 560 zł z kuponami. Z tego co się zorientowałem Teyes i Seicane to ten sam producent, z tym że Teyes ma nakładkę i jest sprzedawany na Rosję.

Co do opinii to jeszcze zbyt krótko abym mógł cokolwiek napisać, w samochodzie jest zamontowana 4 dni a dzisiaj dopiero udało mi się uruchomić ją tak jak powinna pracować.

Jedyne co na tą chwilę mogę stwierdzić to fakt, że equalizer robi robotę, dźwięk po zabawie z suwakami brzmi o wiele lepiej niż w oryginalnym radiu.

Wszystkie przyciski działają prawidłowo, w urządzeniu masz funkcje nauki kierownicy i możesz przypisać daną funkcję konkretnemu przyciskowi.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 13 sty 2019, 23:00 
Bywalec
Offline
Od: 01.03.2018
Posty: 267
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: podlaski
O super, że i kamera jest w zestawie. Jest na kablu? Zamontowałeś?
Własnie Seicane znalazłem. Teraz cena jest jeszcze niższa bo kosztuje 460 pln, ale kamery w zestawie nie ma.
Mógłbyś podstawić link do aukcji, gdzie kupiłeś?


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 14 sty 2019, 12:00 
Wstydliwy
Offline
Od: 13.01.2019
Posty: 9
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: dolnośląski
Kupiłem mazde 2009 Kombi i pytanie, bo jest normalne radio fabryczne i pomyślałem czy by nie kupić używanej stacji z gps oryginalnej z mazdy, tylko pytanie czy podejdzie bez problemu i czy kostki itp będą pasowały a funkcje z kierownicy działały, ktoś może podmieniał u siebie?


Ostatnio edytowano Pn, 14 sty 2019, 11:46 przez Michał, łącznie edytowano 1 raz
Połączono z istniejącym tematem.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 14 sty 2019, 13:08 
Amator
Offline
Od: 30.11.2017
Posty: 93
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: mazowiecki
13 stycznia 2019, o 20:51 lapa678 napisał(a):
Powiedz proszę jeszcze, czy sterowanie z kierownicy działa tak samo jak na fabrycznym radiu? Chodiz o to, czy wszystkie funkcje dostępne wcześniej, są dostępne po montażu tej stacji, czy czegoś jednak brakuje albo jest pomieszane?


lapa, żebyś źle nie zrozumiał, to że działa sterowanie z kierownicy, nie oznacza, że działają wskazania komputera, chyba nie ma nawigacji na androidzie, gdzie ten parametr by działał...

Co do samej stacji, osobiście dołożyłbym do nawigacji z przynajmniej 2GB ramu, nie mówię tego z doświadczenia bo nie mam takiej nawigacji, ale wiem jak działają telefony na androidzie z 1GB ramu i żebyś nie żałował, że nie dołożyłeś.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 14 sty 2019, 23:01 
Bywalec
Offline
Od: 01.03.2018
Posty: 267
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: podlaski
Gdzieś wyczytałem, że po założeniu stacji nie ma dostępu do opcji komputera. Kwestia do przemyślenia czy to istotna sprawa i nie da się bez tego funkcjonować, czy jednak obejdzie się bez.
Sniko poruszyłeś istotną sprawę, czy faktycznie ta ilość ramu wystarczy do swobodnej obsługi funkcji. Trzeba byłoby poprosić o zdanie kogoś kto już miał z tym jakieś doświadczenia.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 3 lut 2019, 21:45 
Nowicjusz
Offline
Od: 29.01.2018
Posty: 40
Rok produkcji: 2011
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: wielkopolski
Ktoś kto ma polifta z przyciskami zestawu głośnomówiącego na kierownicy może potwierdzić czy działają one na danej konkretnej stacji?


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr, 6 lut 2019, 08:08 
Wtajemniczony
Offline
Od: 19.09.2017
Posty: 157
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
Region: małopolski
Zadna stacja nie zadziała z tym przyciskiem. Jest on podłączony bezpośrednio z oryginalnym modułem bluetooth. No chyba, że stacje zaczną gadać po can z modułem.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka


 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Eonon
PostNapisane: N, 10 lut 2019, 12:30 
Świeżak
Offline
Od: 13.06.2017
Posty: 27
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: dolnośląski
Panowie, czy montowaliście Eonona do swoich wozideł?

https://www.eonon.co.uk/mobile/Mazda-6- ... ystem.html


Sent from my iPhone using Tapatalk


Ostatnio edytowano N, 10 lut 2019, 12:30 przez Michał, łącznie edytowano 1 raz
Połączono z istniejącym tematem.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 15 lut 2019, 21:42 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 07.02.2019
Posty: 119
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: Exclusive
Region: zagranica
Witam,
Dziś zaczęły dziać mi się dziwne rzeczy z moją stacją - znikł dźwięk.
Sytuacja jest o tyle dziwna, że dźwięk znika dopiero po odpaleniu auta. Gdy przekręcę kluczyk, ale nie odpalam auta, dźwięk jest normalnie. Natomiast gdy odpalę auto, nie ma go wcale. Jest to dziwne, gdyż dotychczas nie było żadnych problemów.
Filmik najlepiej obrazuje sytuację:
https://www.youtube.com/watch?v=VExB7PBeRhc\
Jutro zrobię Factory reset i zobaczę, czy problem nadal występuje. Jeśli tak, to odsyłam radyjko na wymianę - dziwne, bo ma dopiero tydzień.

_________________
Jeśli dbasz o Auto, Ono będzie dbać o Ciebie. Pamiętaj, że za każdym razem gdy do Niego wsiadasz, powierzasz Mu Swoje ŻYCIE.

Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 19 lut 2019, 19:43 
Świeżak
Offline
Od: 13.06.2017
Posty: 27
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: dolnośląski
A gdzie kupowałeś to radio?


Sent from my iPhone using Tapatalk


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 19 lut 2019, 21:34 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 07.02.2019
Posty: 119
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: Exclusive
Region: zagranica
Na eBay'u. Ale już kupiłem inny model, a na ten rozpocząłem procedurę zwrotu. Sprzedawca ma czas do 22go na odpowiedź, jak nie odpisze, to wtedy zgłaszam i mi eBay kasę zwróci a radia nie muszę odsyłać. W sumie dobrze wyszło, trochę dołożę i będę miał dużo mocniejsze parametry. Jak się nie odezwą, to te opchnę i się zwróci. Wizualnie praktycznie to samo, ale pełne wsparcie dla BOSE, 32GB zamiast 16GB, 4GB RAM zamiast 1GB, 8-rdzeniowy procek zamiast 4-ro, Android 8 zamiast 7, wbudowany modem GSM itp. Ogólnie lepsza wersja.
Za kilka dni dam znać, jak już będę po wszystkim.

_________________
Jeśli dbasz o Auto, Ono będzie dbać o Ciebie. Pamiętaj, że za każdym razem gdy do Niego wsiadasz, powierzasz Mu Swoje ŻYCIE.

Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 2 mar 2019, 18:01 
Wstydliwy
Offline
Od: 28.02.2019
Posty: 2
Rok produkcji: 2009
Generacja: II
Silnik: 1.8 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
stingear i jak tam to Twoje nowe radyjko? Daj znac jak Ci to hula bo tez szukam dobrej stacji multimedialnej do mazdy


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 3 mar 2019, 11:28 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 07.02.2019
Posty: 119
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: Exclusive
Region: zagranica
@Ukson89 jeszcze nie dotarło, dalej czekam, ale w tym tygodniu powinno dotrzeć. Jak dotrze i zamontuję, to się pochwalę.

_________________
Jeśli dbasz o Auto, Ono będzie dbać o Ciebie. Pamiętaj, że za każdym razem gdy do Niego wsiadasz, powierzasz Mu Swoje ŻYCIE.

Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 21 gru 2019, 21:26 
Wstydliwy
Offline
Od: 29.03.2019
Posty: 4
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: SL
Region: warmińsko-mazurski
Witam. Od niedawna jestem posiadaczem radia seicane 9cali na Androidzie 8.1. Sterowanie z kierownicy nie działa jak należy. Mogę regulować głośność oraz przełączać piosenki ale nie mogę sterować górnym wyświetlaczem oraz komputerem i klimatyzacją. Może miał ktoś podobny problem i go rozwiazal ?


 Zobacz profil  
Cytuj  

moderator
PostNapisane: N, 22 gru 2019, 09:02 
Avatar użytkownika
Prawie fanatyk
Offline
Od: 01.12.2016
Posty: 2154
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
LPG: Tak
Region: śląski
To są właśnie konsekwencje posiadania stacji multimedialnej. Chyba nie udało się nikomu tego rozwiązać.
Może te stację które sprzedaje kolega lemon, może ewentualnie one ogarniają sterowanie z kierownicy górnym wyświetlaczem.

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

_________________


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 22 gru 2019, 17:21 
Wstydliwy
Offline
Od: 29.03.2019
Posty: 4
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: SL
Region: warmińsko-mazurski
Jest wiele Dziwnych rad jak zamieniają połączenie przewodów od can ale boję się testować żeby coś nie spalić. Bardzo mi to nie przeszkadza ale fajnie by było jak by działało jak należy


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 28 gru 2019, 20:31 
Avatar użytkownika
Nowicjusz
Offline
Od: 02.09.2018
Posty: 52
Rok produkcji: 2011
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: lubelski
3 lutego 2019, o 21:45 MariuS napisał(a):
Ktoś kto ma polifta z przyciskami zestawu głośnomówiącego na kierownicy może potwierdzić czy działają one na danej konkretnej stacji?


Będą działać jeżeli odłączysz dołączony do radia moduł canbus i podepniesz przyciski bezpośrednio do radia (GND i KEY1 ew. KEY2). Dobrze pisze tomekkoko że jeden z potrzebnych przewodów podłączony jest do modułu bluetooth tyle że jak masz stację to tego modułu już nie potrzebujesz. Wówczas będziesz mógł je zaprogramować w odpowiednim programie aby obsługiwały rozmowy lub cokolwiek innego przewidzianego w programie.

Jakbyś potrzebował schemat to daj znać. Ja u siebie mam tak podpięte i śmiga.

_________________
Mazda 6 GH kombi '11r 2.2 163KM + remap 200KM + Teyes CC2 4/64GB - 8 core


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 30 gru 2019, 13:26 
Amator
Offline
Od: 05.10.2019
Posty: 96
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: łódzki
Posiadam informacje od kolegi lemona, że w ich radiach wszystko działa (mam na myśli sterowanie wyświetlaczem) z jednym małym wyjątkiem, mianowicie w przedlifcie nie działa kasowanie średniego spalania.
Jak do mnie dotrze to będę w stanie to potwierdzić

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka


Ostatnio edytowano Pn, 30 gru 2019, 13:26 przez maciekelga, łącznie edytowano 1 raz
Cytowanie zbyt długiego fragmentu wypowiedzi (regulamin, pkt 5.6).


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 30 gru 2019, 13:31 
Wtajemniczony
Offline
Od: 16.04.2016
Posty: 232
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
stapcio
dejwid
W przypadku Mazdy 6GH na europejski rynek musi byc odpowiedni modul Canbus dodawany do radia. W mazdzie 6GH gdy podlaczysz osobno przewody Key1 i key2 bedziesz mogl przyuczyc dowolnie przyciski w radiu, lecz nie odzyskasz kontroli nad gornym ekranem.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 30 gru 2019, 18:03 
Avatar użytkownika
Nowicjusz
Offline
Od: 02.09.2018
Posty: 52
Rok produkcji: 2011
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: lubelski
30 grudnia 2019, o 13:31 lemon1990 napisał(a):
W mazdzie 6GH gdy podlaczysz osobno przewody Key1 i key2 bedziesz mogl przyuczyc dowolnie przyciski w radiu, lecz nie odzyskasz kontroli nad gornym ekranem.


jeżeli masz na kierownicy przyciski:
zegar
komputer
vol+
vol-
mute
skip up
skip down
mode

to pierwsze dwa przyciski są na oddzielnym obwodzie i one pozostają bez zmian - nadal możesz zmieniać ustawienia komputera pokładowego a pozostałe przyciski stanowią drugi obwód i po podłączeniu pod key1 służą do sterowania radiem z możliwością dowolnego ich przypisania (w przypadku odłączenia modułu canbus) (key2 pozostanie nadal do wykorzystania). Jestem tego pewien ponieważ mam tak właśnie podłączone a dodatkowo podłączyłem sobie pod key2 przyciski obsługi telefonu które dokładałem sobie do kierownicy. Masz rację że wówczas nie pokazuje np. nazwy utworu czy wartości wzmocnienia ale to akurat widać na ekranie radia. Zastosowanie modułu canbus z kolei pozbawia możliwości dowolnego konfigurowania przycisków.

_________________
Mazda 6 GH kombi '11r 2.2 163KM + remap 200KM + Teyes CC2 4/64GB - 8 core


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 3 sty 2020, 10:52 
Wtajemniczony
Offline
Od: 16.04.2016
Posty: 232
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Sylwek1976 taka mozliwosc jest tylko w polifcie. Przedlift ma inna kierownice jak rowniez zegar w przedlifcie ustawia sie fabrycznie z radia.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So, 25 sty 2020, 21:58 
Wstydliwy
Offline
Od: 22.01.2020
Posty: 2
Rok produkcji: 2010
Generacja: II
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive
Region: zagranica
Dzięki za odpowiedź mam wersje po lifcie wiec będzie smigać. :D


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 2 cze 2020, 21:31 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 07.02.2019
Posty: 119
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: Exclusive
Region: zagranica
Sterowanie z kierownicy odbieraniem i rozłączaniem jest jak najbardziej do ogarnięcia. Wymaga 50cm przewodu, kilku narzędzi i ok. 30min pracy.
Podstawa to dostać się do modułu BT za schowkiem pasażera.
Zdejmujemy schowek i odpinamy wtyczkę od modułu. Szukamy różowego kabla. Do niego należy się podpiąć. Można albo go odciąć od wtyczki i połączyć z przewodem, albo bawić się w wpinanie w kostkę. Pozostawiam do własnego wyboru.
Przewód prowadzimy bezpośrednio do stacji i podpinamy pod jeden z przewodów sterowania z kierownicy, czyli Key1 lub Key2 - brązowe przewody, nie ma znaczenia pod który. Gdy już całość skończona, składamy wszystko do kupy i wchodzimy w radiu w opcję "uczenia się przycisków". Rozpoczynamy uczenie, przytrzymujemy przycisk na kierownicy i przypisujemy przycisk odebrania rozmowy. Gotowe. Działa zarówno odbieranie, jak i rozłączanie. W wersji przedlift jest tylko jeden różowy przewód, w polifcie są 2 i trzeba to sprawdzić miernikiem, który jest prawidłowy.
Podziękowania dla Pawła za opracowanie metody, na pewno wielu się przyda.

_________________
Jeśli dbasz o Auto, Ono będzie dbać o Ciebie. Pamiętaj, że za każdym razem gdy do Niego wsiadasz, powierzasz Mu Swoje ŻYCIE.

Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt, 12 cze 2020, 09:40 
Wtajemniczony
Offline
Od: 16.04.2016
Posty: 232
Rok produkcji: 2016
Generacja: III
Silnik: 2.2 MZR-CD (ON)
Skrzynia: MT
Wersja: Sport
Region: zagranica
Dzięki stingear za opis. Ta modyfikacja powinna działać również z innymi radyjkami. Jedynie co będzie się różnić to kolory kabli. najważniejsze żeby były podpisane Key1 i key2. W przypadku przedlifta jeden przewód różowy i obojętnie gdzie go podłączysz. Może to być key1 bądź key2. W polifcie musisz wykorzystać oba kable key.


 Zobacz moją 6tkę Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn, 27 lip 2020, 09:52 
Wstydliwy
Offline
Od: 18.05.2020
Posty: 1
Rok produkcji: 2011
Generacja: II
Silnik: 2.0 DISI (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Exclusive Plus
Region: pomorski
Witam wszystkich forumowiczów,
Czy testował ktoś ten patent opisany powyżej przez kolegów: Sylwek1976, stingear i lemon1990?
Udało się jeszcze komuś uruchomić odbieranie połączeń z kierownicy?
Czy działa to z każdym radiem czy trzeba na coś szczególnego zwrócić uwagę przy wyborze radia?

Nadal jak rozumiem z wątku pozostaje problem kasowania średniego spalania?

pozdrawiam


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt, 20 paź 2020, 17:50 
Wstydliwy
Offline
Od: 20.10.2020
Posty: 1
Rok produkcji: 2007
Generacja: II
Silnik: 2.5 MZR (Pb)
Skrzynia: MT
Wersja: Top
LPG: Tak
Region: lubelski
Witam forumowiczów. Na wstępie proszę o wyrozumiałość, jestem laikiem i po przeczytaniu masy tematów dalej stoję w miejscu.
Zakupiłem od polskiego sprzedawcy stację Seicane. Sprzedający gwarantował współpracę z systemem Bose i sterownie z kierownicy. Stacje udało się wpiąć, działa, problem zaczyna się przy próbie odtworzenia muzyki. Brak dźwięku z głośników... Z wtyczki głównej wychodzą luźne 3 kabelki: AMP-c, Key1 i Key2. W mojej GH posiadam nagłośnienie Bose. Czy istnieje możliwość spięcia stacji z głośnikami? Stacja z okablowaniem wygląda prawie identycznie jak w załączniku. Dodatkowo szukając rozwiązania trafiłem na info z aliexpress o możliwości spięcia kabelków tak aby system Bose działał - zdjęcie również w załączniku.
Pozdrawiam!
P.S. wiem, że sam zawaliłem mogąc kupić stacje ze sprawdzonych źródeł... ale co zrobić, nauczka pozostanie


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.


 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N, 8 lis 2020, 00:56 
Avatar użytkownika
Adept
Offline
Od: 07.02.2019
Posty: 119
Rok produkcji: 2008
Generacja: II
Silnik: 2.0 MZR (Pb)
Skrzynia: AT
Wersja: Exclusive
Region: zagranica
Key1 i Key2 to kable od sterowania z kierownicy. Ten trzeci to raczej do sterowania ampitunerem, ale nie wiem dokładnie. To że cos wygląda prawie tak samo, nie znaczy, że tak jest. BOSS to nie BOSE, więc nie wiem, co chinczyki kombinują. Jeśli kupiłeś online i nie działa, to możesz zwrócić. Na allegro masz ma to 14 dni, na większych portalach 30. Zwróć i kup porządną stację, która działa po podpięciu kabli. Tyle sensu w tej sytuacji.

_________________
Jeśli dbasz o Auto, Ono będzie dbać o Ciebie. Pamiętaj, że za każdym razem gdy do Niego wsiadasz, powierzasz Mu Swoje ŻYCIE.

Obrazek


 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 157 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL

skymiles v1.0.2 designed by Team -Programming forum-سيارات للبير . Upgraded to phpBB 3.0.14 by Kaczor.